Γνωμες για αντικατασταση τελικου nad c272 με yamaha ax-497

kss

Reaction score
0
Γεια σας συμφορουμιτες,
Θα ηθελα την γνωμη σας για μια αλλαγη που σκεφτομαι να κανω,
οπως λεω και στον τιτλο εχω τον τελικο της nad,ειμαι πολυ ευχαριστημενος μαζι του,πολυ ωραιος ηχος και ποιοτητα και δενει πολυ καλα με τα warfedale diamond 8.4 που εχω.
Πλεον σαν πηγη χρησιμοποιω τον υπολογιστη ο οποιος στελνει την εξοδο σε ενα φθηνο μικτη της behringer(αυτον εδω για την ακριβεια http://www.behringer.com/EN/Products/UB802.aspx )
και οπως καταλαβαινετε ειναι λιγο 'ντροπη' το ολλο συστημα για αυτο τον ενισχυτη.
Ετσι αποφασησα να τον δωσω και να παω σε ενα οικονομικο ολοκληρομενο καθοτι εχω και καποια αλλα σχεδια και πρεπει να κρατησω καποια χρηματα.

Βρηκα λοιπον εναν yamaha ax-497,
ποια ειναι η γνωμη σας για τον ενισχυτη;
Νομιζω θα με καληψει,εσεις τι λετε;

Δεν εχω καποιες ιδιαιτερες απαιτησεις πλεον,θελω απλα να βγαζει αξιοπρεπει ηχο και να μπορει να παιρνει απροβληματιστα το σημα απο την εξοδο της καρτας ηχου και να την στελνει στα ηχεια.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139
Απάντηση: Γνωμες για αντικατασταση τελικου nad c272 με yamaha ax-497

Διαφωνώ με τον AX-497, εκτός αν τον χρησιμοποιήσεις ως προενισχυτή. Αν είναι έτσι, τότε εντάξει.

Εναλλακτικά, δες κι αυτόν ή αυτόν. Ο τελευταίος είναι παλιά συσκευή, αλλά αληθινά καλό μηχάνημα. Προσωπικά θα έπαιρνα αυτόν, θα τον πήγαινα στο εργαστήρι του κυρίου πυκνωτολόγου για τη σχετική πυκνωτο-ανακαίνιση, ε βουαλά. Επίσης, θα έψαχνα μπας και βρω κανέναν Luxman CO3 σε καλή τιμούλα.

Reaction score
7.114

αν θα συνεχισεις να εχεις σαν πηγη τον υπολογιστη και προφανως καποια μετρια καρτα ηχου και ο yamaha καλως θα ειναι......

σαν ενισχυτες ομως δεν μπορουν να συγκριθουν,ο nad ειχει με διαφορα καλυτερο τελικο σταδιο και με εναν καλο προενισχυτη θα δωσει πολυ καλο ηχο. Αλλα επειδη μαλλον θελεις να τον πουλησεις εγω θα σου προτεινα να πας σε ενα nad c316 (ολοκληρωμενο ενισχυτη) και ενα usb-dac musical fidelity v-dac ετσι ωστε να βελτιωσεις δραματικα τον ηχο απο τον υπολογιστη σου.

kss

Reaction score
0

Καταρχην ευχαριστω για τον χρονο και τις απαντησεις σας.
Το ξερω οτι οι ενισχυτες εχουν μεγαλη διαφορα αλλα ειναι το budget στη μεση οποτε δεν μπορω να δωσω πανω απο 200Ε για νεο ενισχυτη.
@Costas
Κραταω ως μια επιλογη τον parasound αν και μου κανει λιγο παλιος σαν ενισχυτης και ισως θελει και αυτος τις σχετικες αλλαγες σε πυκνωτες και τα λοιπα.
@tanto
Ο υπολογιστης θα παραμεινει ως πηγη και οπως προτεινες και εσυ μελλοντικα θα μπει η λυση του dac αλλα μαλλον κατι φθηνοτερο.
Δυστυχως c316 βγαινει εκτος budget,αν ομως βρω τον c315 ποια ειναι η γνωμη σας;

Ξεχασα να πω επισης οτι ψαχνω για μεταχειρισμενο μηχανημα με max γυρω στα 200Ε.
Ειδα αρκετους av ολοκληρωμενους στο φορουμ και σε καλες τιμες.
Μια τετοια λυση αξιζει;
Οπως για παραδειγμα pioneer vsx-1014
denon avr-1610

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139

Είτε τον Denon πάρεις είτε τον Pioneer, μια χαρά, αρκεί να έχει εξόδους προενίσχυσης, να δώσεις σήμα στον Nad...

kss

Reaction score
0

Μαλλον δεν με καταλαβες αν παρω καποιον απο αυτους ο nad θα πουληθει.
Δηλαδη ψαχνω να τον αντικαταστησω με κατι ωστε να εχω την λιγοτερη δυνατη απωλεια σε ποιοτητα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139

Συγγνώμη, απρόσεκτος! Πάρε τον Pioneer.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

η ποιοτητα του τελιου της Nad σε σχεση με τα τελικα σταδια ενος ολοκλωρωμενου στην τιμη που αναφερεις, θα εινα κλασεις πανω. Τωρα απο ολοκληρωμενους στα 200 ευρω... πολυ λιγες οι λυσεις και πισωγυρισμα σε σχεση με τον 272 και τις δυνατοτητες του (ειδικα εαν συνδυαστει με προενισχυτη σαν αυτους που προτεινε ο Κωστας). Ο πιο προσιτος αξιοπρεπης που μπορω να σκεφτω ειναι αυτος http://www.skroutz.gr/s/318349/Denon-PMA-510AE.html

Ο C315BEE που ανεφερες ειναι πολυ καλος ενισχυτης αλλα δυσκολα θα τον βρεις καινουριο στα χρηματα που διαθετεις.

kss

Reaction score
0

Σιγουρα δεν περιμενω να εχουν ιδια ποιοτητα με τον nad,το μονο που θελω ειναι ενα αξιοπρεπες μηχανημα να τον αντικαταστηση.
Αλλωστε νομιζω δεν εχω και τιποτα σπουδαιο απο ηχεια η πηγη για να καταλαβω μεγαλες διαφορες.
Και κατι τελευταιο αναμεσα σε αυτους τους δυο νομιζω η ζυγαρια κλεινει και παλι προς τον pionner η κανω λαθος;
pionner vsx-1014s

denon avr-1311

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οι δυο που αναφερεις εχεις προσεξει οτι ειναι πολυκαναλοι, ή δεν σε ενδιαφερει?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...εγω παλι , αν το ζητουμενο ειναι ενισχυτης για στερεοφωνικη λειτουργια, θα προτιμουσα τον Denon 510AE απ τους AV, με την προυποθεση οτι δεν ακους σε μεγαλες σταθμες και οτι ο χωρος δεν ειναι τεραστιος. Τα 45W του ενισχυτη δεν ειναι και για ξεφαντωμα

kss

Reaction score
0

Δεν με αποσχολει και τοσο,ισως καποια στιγμη να λειτουργησουν και ως πολυκαναλοι.
Πιστευεις ειναι καλητερα να παω στη λυση του στερεοφωνικου;

edit:Με προλαβες...

kss

Reaction score
0

Αν παω ας πουμε στον pioneer που ειναι πολυκαναλος αλλα επισης και ισχυροτερος,χανω κατι σε σχεση με τον στερεοφωνικο η απλα ειναι ποιο 'σωστο' το σεταρισμα;
Συγγνωμη που σας ζαλησα με τοσες πολλες ερωτησεις.:102:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Οι πολυκαναλοι δεν εχουν τοσο καλη ποιοτητα σε στερεοφωνικη λειτουργια οσο οι κλασσικοι δικαναλοι, λογω του προενισχυτικου σταδιου τους που υστερει.

kss

Reaction score
0

Μαλιστα,ομολογουμενος δεν το γνωριζα αυτο καθοτι πρωτα φορα ασχολουμε με av ανισχυτες.
Μαλλον βλεπω να πηγαινω τελικα σε αυτον εδω denon avr-1610 αλλιως θα παραμεινω στην αρχικη σκεψει για τον yamaha ax-497.

Reaction score
5.719
αμαρτια . κατσε στα αυγα σου ...
και μην δωσεις τιποτα !!!

kss

Reaction score
0

Ξερεις πως το θελω να τον κρατησω,αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι δεν προκυται να τον αξιοποιησω και επισης λεφτα για καλο dac και για προενισχυτη δεν υπαρχουν οποτε...

Reaction score
11

Δεν ξέρω αν βοηθάει, πάντως αναφέρω πως για 4 χρόνια είχα αυτόν τον YAMAHA:

YAMAHA AX-392

Με Β&W 601 (+SUB), έπαιζε μουσικά, (στο "pure direct"), ξεκούραστα και απροβλημάτιστα.

:107:

kss

Reaction score
0

Μια χαρα βοηθησες γιατι ακομα δεν εχω καταληξει αρα λογικα και γω δεν θα εχω προβλημα,ετσι κ αλλιως δεν θα παιζει και σε πολυ μεγαλες εντασεις.
Αναμεσα σε denon avr-1909 και denon avr-1610 λογικα ειναι ανωτερος ο 1909 η κανω λαθος;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ο 497 ειναι ικανος ενισχυτης για τα ηχεια σου και 85 πραγματικα βατ. Το wattage που ανακοινωνουν οι πεντακαναλοι ειναι τις περισσοτερες των περιπτωσεων υπεραισιοδοξο οποτε μην βασιζεται στα νουμερα που βλεπεις. Ψαξε κανα review των μοντελων που σε ενδιαφερουν και κοιτα στις μετρησεις τους τι ισχυ βγαζουν σε στερεο λειτουργια. Μονο ετσι θα χεις ξεκαθαρη εικονα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.105
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON