Γνώμες για εγκατάσταση ηχείων 5.1

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.584
Στο sub θα συνδέσεις την διπλή έξοδο και στον yamaha την μονή στην θέση sub 1 (pre out).

Κατόπιν στο μενού στις ρυθμίσεις ηχείων θα θέσεις την επιλογή sub , yes και είσαι ok.
Στο θέμα με την ρύθμισή του:

Δυστυχώς το sub έχει κάποιες πρόσθετες ρυθμίσεις σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ηχεία.

Κατ αρχάς θα πρέπει να προσέξεις αν το sub έχει επιλογή phase (normal - rew), οπότε πρέπει να την φέρεις σε συνδυασμό με τον yamaha στην αντίστοιχη ρύθμιση.

Επίσης θα πρέπει να κάνεις επανάληψη της αυτόματης ρύθμισης των ηχείων (στον yahaha εννοείται).

Κατά τα άλλα, το volume στο sub - στην μέση, και αν έχει επιλογή HIGH CUT στην μεγαλύτερη τιμή, ώστε να αναλάβει την διαχείριση ο yamaha.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ. Το sub είναι το Jamo S210 και από ότι βλέπω έχει phase.Για να είμαι σίγουρος να μην γίνει καμιά βλακεία, το καλώδιο έχει σημασία ποιό βύσμα θα μπεί στο Line in Right / Line In Left ?

Attachments

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.584
Ειδικά σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει σημασία (δηλαδή τελικά καταλήγουμε σε μονοφωνική σύνδεση στον yamaha - sub 1) , παρ όλα αυτά σε βοηθούν τα χρώματα των καλωδίων.
Το καλώδιο σου δε είναι μια χαρά.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.995
Τι εννοείς ? Να μην βάλω δηλ. αυτό το καλώδιο ?
Αυτό που έγραψα, δεν έχει σημασία. Βάλ' το, μην το βάλεις, σύνδεσε μόνο το ένα απο τα RCA, είναι το ίδιο ακριβώς αφού το sub κανάλι είναι μονοφωνικό, όπως και (σχεδόν) όλα τα subs.

Τα Y splitters υπάρχουν για το αντίθετο, αν έχεις στερεοφωνικό ενισχυτή με stereo RCA pre-out και να θέλεις να συνδέσεις sub για μείξη των δυο καναλιών στις χαμηλές συχνότητες, όπως φυσικά για σύνδεση μιάς πηγής σε δύο ενισχυτές πχ.

Last edited:

Reaction score
0
Να βάλω το καλώδιο που έχει μέσα το sub και έχει μονές άκρες ? Επίσης έχω το belden 463 Υ με μπανάνες nys 352. Να βάλω αυτό καλύτερα ?

Reaction score
0
Για τα μπροστά και το κεντρικό έχω πάρει το Taga Harmony TAVC-10C.To θέμα είναι ότι μπαίνουν με δυσκολία μέσα στα βύσματα των ηχείων (1η φωτό)

Για τα πίσω έχω βάλει το SP-250T το οποίο είναι πιό ψιλό.Έβαλα σήμερα και σε ένα από τα μπροστινά αυτό (είχαν περισσέψει 2,5μ 2η φωτό)

Πειράζει αν το μπροστινό ζευγάρι θα έχει συνδεθεί με διαφορετικού τύπου καλώδιο ?

Ποιόν θεωρείται καλύτερο τρόπο σύνδεσης. Το χοντρό Taga Harmony που μπαίνει με δυσκολία ή το ψιλό SP-250T ?

Attachments

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007