Γνώμες για καλωδίωση..

Reaction score
0
Σήμερα, έπειτα από πολλές ώρες ψαξίματος τόσες βδομάδες σε σημείο που βαρέθηκα να ψάχνω, αγοράστηκαν τα ακόλουθα για να μπουν στην 147 μου:

1) Pioneer TS-E170Ci(Διαιρούμενα για μπροστά)
2) ESX SX-4120
3) Helix W12 Competiton σε "κλειστή" κούτα της Helix
4) Dynamat Original(κωδ. 10145) για μόνωση στις μπροστά πόρτες+Dynaxorb(κωδ. 11800)

Το μόνο που έμεινε, και εξίσου σημαντικό, είναι οι καλωδιώσεις.

Έπειτα από συζητήσεις έχω καταλήξει στα ακόλουθα:

• Kit ενισχυτή με καλώδιο ρεύματος 35άρι(2AWG) και 100άρα ασφάλεια σε ANL(μαχαιρωτη) ασφλαειοθήκη.
  • RCA τριπλής θωράκισης για τα σήματα
  • Καλώδια για ηχεία 2,5mm2 OFC
  • Καλώδιο για SUB 4mm2
Πώς το βλέπετετε?
Επίσης, σήμερα άκουσα κάτι για βιδωτή ασφάλεια... Γνωρίζεται κάτι?

Reaction score
41
Απάντηση: Γνώμες για καλωδίωση..

80άρα ασφάλεια και 4άρι καλώδιο τροφοδοσίας.
Και πάλι πλούσια θα είναι....

Reaction score
41

Δεν χρειάζεσαι ANL όπως πχ αυτή:

Βάλε μια 80Α (AGU) όπως αυτή:

Προσωπικά θα είχα στο ντουλαπάκι μου ένα κουτάκι με 5 ασφάλειες για ώρα ανάγκης:

Reaction score
41

Και μην ξεχάσεις να πάρεις και σπιράλ για να περάσεις μέσα καλώδια σήματος, ηχείων και ρεύματος. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!!

Και 4-5 μονωτικές ταινίες και πολλά tie raps

Reaction score
262

Δεν χρειάζεσαι ANL όπως πχ αυτή:

Γιατι τι εχει τουτη εδω?Απο την στιγμη που την εχω βαλει εγω στο δικο μου ντου-ντουτ με 2αρι καλωδιο,πρεπει να την βαλουνε και οι αλλοι:410::136::136:

Reaction score
41

Ο Γιώργος μπορεί να περάσει και πιο χοντρό καλώδιο για την περίπτωση που αργότερα θα βάλει κι άλλον ενισχυτή.
Αλλά είναι πιο ασφαλές κάθε ενισχυτής να έχει την δική του γραμμή τροφοδοσίας, με ξεχωριστή ασφάλεια και απόφαση μεγεθών με κριτήριο τον κάθε ενισχυτή ξεχωριστά.....

Reaction score
0
Βασικά και εγώ έτσι το σκεφτόμουνα, να περάσω το 2G καλώδιο για μετέπειτα χρησιμοποίησή του ίσως και για 2 ενισχυτή..
Αυτό βέβαια που γράφεις για νέα καλωδίωση για 2ο ενισχυτή δεν το είχα σκεφτεί ομολογουμένως...

Βρήκα ένα έτοιμο κιτάκι για καλωδίωση ενισχυτή της Alfatec, το Alfatec V35 το οποίο έχει μέσα 35mm2 καλώδιο(2G) και ANL 80Α ασφάλεια και ασφαλειοθήκη.
Αν δω ότι δεν έχω τρελή διαφορά με το αντίσοιχο kit στα 4G θα πάρω αυτο, διαφορετικά το 4G.

Για RCA τώρα, θα κινηθώ μάλλον σε Audison Connection και πιο συγκεκριμένα στο παρακάτω:
http://www.caraudio-store.de/Best,BT-4,500,4-Kanal,Competition,Cinchkabel,5,Meter,Audison,Connection::::3163::::97ed40e3.html

Και όπως έγραψα και στο 1ο post, για καλώδιο ηχείων θα πάρω περίπου 12m καλώδιο 2,5mm2 OFC και για το Sub 1m καλώδιο 4mm2.

Να το προχωρίσω έτσι??

Reaction score
262
Απάντηση: Re: Γνώμες για καλωδίωση..

Βασικά και εγώ έτσι το σκεφτόμουνα, να περάσω το 2G καλώδιο για μετέπειτα χρησιμοποίησή του ίσως και για 2 ενισχυτή..
Αυτό βέβαια που γράφεις για νέα καλωδίωση για 2ο ενισχυτή δεν το είχα σκεφτεί ομολογουμένως...

Βρήκα ένα έτοιμο κιτάκι για καλωδίωση ενισχυτή της Alfatec, το Alfatec V35 το οποίο έχει μέσα 35mm2 καλώδιο(2G) και ANL 80Α ασφάλεια και ασφαλειοθήκη.
Αν δω ότι δεν έχω τρελή διαφορά με το αντίσοιχο kit στα 4G θα πάρω αυτο, διαφορετικά το 4G.

Για RCA τώρα, θα κινηθώ μάλλον σε Audison Connection και πιο συγκεκριμένα στο παρακάτω:
http://www.caraudio-store.de/Best,B...r,Audison,Connection::::3163::::97ed40e3.html

Και όπως έγραψα και στο 1ο post, για καλώδιο ηχείων θα πάρω περίπου 12m καλώδιο 2,5mm2 OFC και για το Sub 1m καλώδιο 4mm2.

Να το προχωρίσω έτσι??
Αν δεν βαλεις αργοτερα δευτερο ενισχυτη,τοτε το θεωρω υπερβολη το 2αρι καλωδιο.Με ενα 4αρι εισαι οκ.Ριξε μια ματια στην foto.Εχω ενα 2αρι για τον 2καναλο που παιζει το σαμπ και ενα 4αρι για τον 4καναλο που παιζει τα ηχεια

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για καλωδίωση..

Αν δεν βαλεις αργοτερα δευτερο ενισχυτη,τοτε το θεωρω υπερβολη το 2αρι καλωδιο.Με ενα 4αρι εισαι οκ.Ριξε μια ματια στην foto.Εχω ενα 2αρι για τον 2καναλο που παιζει το σαμπ και ενα 4αρι για τον 4καναλο που παιζει τα ηχεια
Βασικά, ίσως αργότερα παίξει και 2ος ενισχυτής.
Ποτέ δεν ξέρεις...

Γι'αυτό και σκέφτομαι το 2G.

Εκτός αυτού, δεν έχω βρει και έτοιμο kit με 4G καλώδιο και ANL ασφαλειοθήκη για ANL 80A ασφάλεια.:121:
Και δεν ξέρω αν η Elasyn δίνει με το μέτρο καλώδια ρεύματος κλπ για να τα πάρω ξεχωριστά.
Γιατί τα Alfatec που φέρνει, πάνε με το "spool"(δεν μου έρχεται ελληνική λέξη:116:)

Reaction score
262
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για καλωδίωση..

Βασικά, ίσως αργότερα παίξει και 2ος ενισχυτής.
Ποτέ δεν ξέρεις...

Γι'αυτό και σκέφτομαι το 2G.

Εκτός αυτού, δεν έχω βρει και έτοιμο kit με 4G καλώδιο και ANL ασφαλειοθήκη για ANL 80A ασφάλεια.
Και δεν ξέρω αν η Elasyn δίνει με το μέτρο καλώδια ρεύματος κλπ για να τα πάρω ξεχωριστά.
Γιατί τα Alfatec που φέρνει, πάνε με το "spool"(δεν μου έρχεται ελληνική λέξη)
Αν μενεις στην καλλιθεα,πεταξου απο την Ελασυν,(Αλεξανδρου παντου 48-50,ειναι η προεκταση της Δο'ι'ρανης ανεβενοντας)πες στα παιδια εκει τι θελεις να κανεις και θα βρεις τα παντα.
Με το μετρο ειπες ε?

Καποτε ενας μαναβης στην λα'ι'κη αγορα φωναζε και ελεγ:

Ντοματες με το κιλοοοοοοοο.........Αγκουριαααα με το μετροοοοοο :142:

Ασχετο εεεεε?????

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για καλωδίωση..

Αν μενεις στην καλλιθεα,πεταξου απο την Ελασυν,(Αλεξανδρου παντου 48-50,ειναι η προεκταση της Δο'ι'ρανης ανεβενοντας)πες στα παιδια εκει τι θελεις να κανεις και θα βρεις τα παντα.
Με το μετρο ειπες ε?

Καποτε ενας μαναβης στην λα'ι'κη αγορα φωναζε και ελεγ:

Ντοματες με το κιλοοοοοοοο.........Αγκουριαααα με το μετροοοοοο :142:

Ασχετο εεεεε?????
:139::139::139:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..

Βασικά, μένω κοντά στην Καλλιθέα, οπότε μπορώ να πεταχτώ από Δευτέρα. Thnx!!

Εσύ RCA καλώδια τί φοράς??
2πλης θωράκισης??

Reaction score
262
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για καλωδίωση..

Δεν έχεις παράσιτα κλπ, έτσι?
Είσαι ικανοποιημένος δηλαδή??(σόρυ για το ζάλισμα!!)
Παρασιτα?????

Αυτο θα συμβει μονο αν εχεις περασει τα rca απο την ιδια μερια και κολητα με το κεντρικο καλωδιο που φερνει το ρευμα απο την μπαταρια,αλιως κανενα προβλημα

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για καλωδίωση..

Παρασιτα?????

Αυτο θα συμβει μονο αν εχεις περασει τα rca απο την ιδια μερια και κολητα με το κεντρικο καλωδιο που φερνει το ρευμα απο την μπαταρια,αλιως κανενα προβλημα
Βασικά το έθεσα λάθος, όντως...
Είναι καλά τα καλώδια?
Αυτό εννοούσα.. :138:

Η τιμή του ενός ποιά είναι, θυμάσαι περίπου?

Reaction score
262
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για καλω

Βασικά το έθεσα λάθος, όντως...
Είναι καλά τα καλώδια?
Αυτό εννοούσα.. :138:

Η τιμή του ενός ποιά είναι, θυμάσαι περίπου?
Το αν ειναι καλα η' οχι δεν μπορω να το ξερω,γιατι πολυ απλα δεν ειχα ποτε προβλημα εδω και 3 χρονια που τα εχω.Εχω περασει τετοια rca εδω στα κυθηρα σε 2-3 αμαξια και ποτε δεν ακουσα παρασιτο στα ηχεια.Απο τιμη περι τα 17 ευρω το ζευγαρι που βλεπεις στην foto ,τιμη καταλογου λιανικη,αν θυμαμαι καλα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για

Το αν ειναι καλα η' οχι δεν μπορω να το ξερω,γιατι πολυ απλα δεν ειχα ποτε προβλημα εδω και 3 χρονια που τα εχω.Εχω περασει τετοια rca εδω στα κυθηρα σε 2-3 αμαξια και ποτε δεν ακουσα παρασιτο στα ηχεια.Απο τιμη περι τα 17 ευρω το ζευγαρι που βλεπεις στην foto ,τιμη καταλογου λιανικη,αν θυμαμαι καλα.
Nice!!
Άρα, δεν θα ντραπώ να τα πάρω... :116:

Σ'ευχαριστώ πάααααρα πολύ!!!

Καλώδιο για ηχεία να βάλω 2,5mm2 OFC??

Reaction score
262
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γ

Nice!!
Άρα, δεν θα ντραπώ να τα πάρω... :116:

Σ'ευχαριστώ πάααααρα πολύ!!!

Καλώδιο για ηχεία να βάλω 2,5mm2 OFC??
Οταν εκει θα σου πουνε,μην αγχωνεσαι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.469
Νεότερο μέλος