Γνώμες για πηγή...

Reaction score
50
Είμαι σε διαδικασία αλλαγής της εργοστασιακής πηγής σ' ένα Corolla '03. Οι λόγοι είναι αφενώς ότι άρχισε να μη διαβάζει CD, αφετέρου ότι θέλω περισσότερες δυνατότητες (mp3, USB θύρα κτλ.) που αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμες. Να επανατοποθετήσω εργοστασιακή πηγή φαντάζομαι ότι δε συμφέρει.

Θα ήθελα λίγη βοήθεια για να ξεκαθαρίσω το τοπίο, όντας αρκετά... άσχετος. Καταρχήν μ’ ενδιαφέρει μόνο πηγή (δε θέλω να μπω στη διαδικασία για εγκατάσταση ενισχυτών, άλλων ηχείων κτλ.). Έτσι κι αλλιώς δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις απόδοσης. Μια πρώτη ερώτηση εδώ: προφανώς οι εκάστοτε πηγές περιλαμβάνουν ενσωματωμένο ενισχυτή. Σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσω να τοποθετήσω ξεχωριστό ενισχυτή πρέπει η πηγή που θα έχω πάρει να έχει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές ανάλογα τον ενισχυτή ή όλες οι πηγές λίγο-πολύ έχουν τις απαραίτητες δυνατότοτες σύνδεσης;

Κάτι άλλο, για να περιορίσω τα... κριτήρια αναζήτησης: θεωρητικά θα ήθελα να πάω για πηγή/οθόνη navigation με όλα τα καλούδια (GPS, CD, DVD, MP3, bluetooth κτλ.). Αλλά με άνω όριο τα 500 περίπου ευρώ φαντάζομαι ότι δεν παίζουν τέτοιες προτάσεις με την καμία. Πάντως αν νομίζετε ότι μπορώ να βρω κάτι αξιοπρεπές και αξιόπιστο στα χρήματα αυτά, μού λέτε...

Από 'κει και πέρα θα'θελα να ρωτήσω αρκετά πράγματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της πηγής που μ' ενδιαφέρει, αν και ορισμένα είναι γενικότερες απορίες (sorry εκ των προτέρων για το μακροσκελές της λίστας):

• Πέρα απ’ τα αυτονόητα (radio-CD, RDS κτλ.), μ’ ενδιαφέρει να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες αναπαραγωγής δίσκων (CD, CD-R κτλ.) και αρχείων (audio, mp3, aac, wma κτλ.). Φαντάζομαι βέβαια ότι κι αυτές είναι λίγο-πολύ «τυποποιημένες» προδιαγραφές πλέον αλλά από την άλλη ίσως και όχι (ή ίσως κάποια players να μη διαβάζουν τόσο εύκολα κάποια δισκάκια κτλ.). Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχουν players με δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής από DVD (όχι ταινίες, απλά μουσική). Με μια αναζήτηση νομίζω δεν παίζει κάτι τέτοιο, εκτός αν πάμε σε κατηγορία DVD players, όπου ανεβαίνει η τιμή και στην τελική δε με απασχολεί και τόσο πολύ.
  • Για μέγεθος: η υποδοχή είναι 2-DIN (χωρίς να έχω δει προδιαγραφές, με το μάτι μού φαίνεται πολύ μεγάλη για 1-DIN). Απ’ όσο είδα οι πιο πολλές προτάσεις είναι για 1-DIN συσκευές και λίγες 2-DIN. Το λογικό δεν είναι να πάω σε 2-DIN για αισθητικούς λόγους + μεγαλύτερη οθόνη; Ή υπάρχει κάποιος λόγος να μην προτιμήσω 2-DIN πηγή; Επίσης είτε για 1 είτε για 2 DIN φαντάζομαι θα χρειάζεται και κάποιο πλαίσιο τοποθέτησης;
  • Κάτι άλλο που μ’ ενδιαφέρει πολύ είναι οι όσο το δυνατόν περισσότερες είσοδοι ήχου με καλή συμβατότητα με εξωτερικές πηγές. Δηλαδή: εισόδους USB 2.0, i-pod, AUX-in κτλ. Απλά μερικές φορές διαβάζω για προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές οπότε θα προτιμούσα κάποια πρόταση με τα λιγότερο δυνατά θέματα. Στη USB είσοδο (θεωρητικά τουλάχιστον) μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε σκληρός χωρίς ξεχωριστή τροφοδοσία όπως και USB stick; Επίσης κάτι βασικό: οι είσοδοι αυτοί από πού είναι προσβάσιμες; Νομίζω κάποιες είσοδοι USB βρίσκονται στο πίσω μέρος - αυτές πώς χρησιμοποιούνται στην πράξη; Νομίζω ότι είχα διαβάσει σε κάποιο thread για εισόδους δύσκολα προσβάσιμες και είναι ένα μείον... Δεν ξέρω επίσης αν υπάρχουν και πηγές με υποδοχές για κάρτες (CF κτλ.), σκληρούς δίσκους κτλ. (μάλλον δύσκολο!).
  • Απ’ όσο είδα παίζουν και πηγές με bluetooth. Επειδή πιθανόν να μ’ ενδιαφέρει αρκετά θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το bluetooth στις πηγές. Χρησιμοποιείται για ανοιχτή ακρόαση ή κάπως αλλιώς; Δηλ. συνδέεται με το τηλέφωνο και όταν αυτό χτυπάει η πηγή χαμηλώνει φωνή σε ό,τι παίζει και ξεκινάς συνομιλία; Σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι θα ενσωματώνει και μικρόφωνο; Ή μιλάμε για άλλη λειτουργία;
  • Αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα χειρισμού της πηγής μέσω συσκευής ενσωματωμένης στο τιμόνι. Οπότε θα’θελα συμβατότητα και με την καινούρια πηγή. Φαντάζομαι πρέπει να πάρω και ξεχωριστά καλώδια, αλλά είναι όλες οι πηγές συμβατές με χειριστήρια τιμονιού, ανεξαρτήτως εταιρίες ή πρέπει να κοιτάξω και συγκεκριμένα για Corolla '03;
  • Κάτι ακόμα: αυτή τη στιγμή υπάρχει λειτουργία trip computer (ένδειξη στιγμιάιας κατανάλωσης κτλ.). Η λειτουργία αυτή συνεχίζει να ισχύει ή χάνεται με μη εργοστασιακή πηγή;
  • Σχετικά με το αισθητικό του θέματος: το εσωτερικό φωτίζεται με πράσινο φως και οι ενδείξεις είναι με μαύρα γράμματα. Φαντάζομαι είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κάτι ανάλογο, αλλά αν όχι ίδιο, θα ήθελα κάτι όσο γίνεται διακριτικό.
  • Σχετικά με την ενίσχυση: ok, οι ενσωμετωμένοι ενισχυτές δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον να είναι κάτι αξιοπρπεπές. Άλλωστε αφού ήμουν ικανοποιημένος με την ισχύ της εργοστασιακής πηγής, φαντάζομαι δε θα έχω πρόβλημα κι εδώ...
  • Στην απίθανη περίπτωση που υπάρχει καμιά πρόταση που να περιλαμβάνει και nagivation, καλό θα ήταν να έχουμε καμιά ισχυρή κεραία για καλό σήμα και ίσως Destinator εγκατεστημένο, DVD player κτλ. Αλλά χλωμό το κόβω, οπότε δεν επεκτείνομαι :105:
  • Και τέλος, η εγκατάσταση: αν έχετε κάποιο εγκαταστάτη εντός Αθηνών που να γνωρίζετε ότι κάνει καλή δουλειά πέστε μου, αλλιώς κάποιον έχω υπόψη μου, χωρίς να είναι δοκιμασμένος όμως. Βέβαια για μια απλή εγκατάσταση πηγής υποθέτω δε χρειάζεται και ιδιαίτερη εξειδίκευση...

Όσο για το budget, όπως είπα και πριν είναι γύρω στα 500 ευρώ (μαζί με εγκατάσταση).

Απ’ όσο έχω ψάξει βλέπω π.χ. τις εξής προτάσεις, ενδεικτικά (για 2-DIN):

http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8060#tmp
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9022

Για 1-DIN αντίστοιχα:

http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8961#tmp
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8776#tmp

Αν και το ψάχνω αρκετά, οι απαιτήσεις μου δεν είναι νομίζω κάτι φοβερό: γενικά θέλω κάτι καλύτερο απ' αυτό που έχω τώρα, κυρίως σε επίπεδο συμβατότητας με μουσικά format, επιλογές (και ευκολία...) σύνδεσης με εξωτερικές συσκευές και όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα. Απλά μια και ξεκίνησα που ξεκίνησα να το ψάχνω είπα να το δω σε βάθος :105:

Επίσης αν δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο να προτείνετε, πιστεύτε ότι πρέπει να περιοριστώ σε κάποια συγκεκριμένη εταιρία;

EDIT: Μόλις το είδα - λάθος κατηγορία, παρακαλώ μεταφορά :123:

Reaction score
49
Απάντηση: Γνώμες για πηγή...

Βαθιά ανάσα καιιιιιιιι.................πάμε!!!!

Είμαι σε διαδικασία αλλαγής της εργοστασιακής πηγής σ' ένα Corolla '03. Οι λόγοι είναι αφενώς ότι άρχισε να μη διαβάζει CD, αφετέρου ότι θέλω περισσότερες δυνατότητες (mp3, USB θύρα κτλ.) που αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμες. Να επανατοποθετήσω εργοστασιακή πηγή φαντάζομαι ότι δε συμφέρει.
Σαφέστατα και δεν συμφέρει να αναζητήσεις την εργοστασιακή πηγή ως ανταλλακτικό. Θα είναι πανάκριβη (για όσα κάνει) και τυπική/απλή σε λειτουργίες και δυνατότητες.....
Οποιαδήποτε συσκευή εκτός αντιπροσωπείας με κόστος >150€ θα παίζει καλύτερα από την εργοστασιακή!

Θα ήθελα λίγη βοήθεια για να ξεκαθαρίσω το τοπίο, όντας αρκετά... άσχετος.
Όλοι άσχετοι είμαστε. Αλλά το προσπαθούμε :137:

Καταρχήν μ’ ενδιαφέρει μόνο πηγή (δε θέλω να μπω στη διαδικασία για εγκατάσταση ενισχυτών, άλλων ηχείων κτλ.). Έτσι κι αλλιώς δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις απόδοσης.
Ποτέ μην λες ποτέ. Μπορεί μετά από ένα χρόνο να σκεφθείς να βάλεις έναν ενισχυτή και ένα sub που θα βελτιώσει δραματικά την ηχητική ποιότητα του ηχοσυστήματός σου
Από την άλλη, οι «δικές σου λίγες απαιτήσεις» μπορεί να είναι πολύ περισσότερες (και ποιοτικότερες) σε σχέση με κάποιον που το παίζει ειδικός.
Σε τελική ανάλυση, το ωραίο (αισθητικά, ηχητικά κοκ) δεν χάλασε ποτέ κανέναν....

Μια πρώτη ερώτηση εδώ: προφανώς οι εκάστοτε πηγές περιλαμβάνουν ενσωματωμένο ενισχυτή. Σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσω να τοποθετήσω ξεχωριστό ενισχυτή πρέπει η πηγή που θα έχω πάρει να έχει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές ανάλογα τον ενισχυτή ή όλες οι πηγές λίγο-πολύ έχουν τις απαραίτητες δυνατότοτες σύνδεσης;
Το 99% των πηγών (CDp, DVDp, 1DIN, 2 DIN κοκ) έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή. Το υπόλοιπο 1% είτε έχει αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να τον απενεργοποιήσεις είτε δεν έχει (δίνοντας μια HiEnd αίσθηση).

Για να τοποθετήσεις στο μέλλον ενισχυτή (-ες) πρέπει η πηγή να έχει τις κατάλληλες εξόδους προενίσχυσης (pre-out) που θα δώσουν το σήμα στον ενισχυτή για ενίσχυση.
Προσωπικά θεωρώ αναγκαίες τις 2 εξόδους προενίσχυσης (1 ζεύγος για εμπρός και ένα για SUΒ) γιατί σου δίνουν μεγάλη δυνατότητα ευελιξίας.
Τίποτε άλλο ως προς τον τεχνικό τομέα.

Κάτι που θα πρόσεχα επίσης είναι να δω τον χαρακτήρα της πηγής, ηχητικά (τι χροιές, τονισμένες συχνότητες κοκ)

Κάτι άλλο, για να περιορίσω τα... κριτήρια αναζήτησης: θεωρητικά θα ήθελα να πάω για πηγή/οθόνη navigation με όλα τα καλούδια (GPS, CD, DVD, MP3, bluetooth κτλ.). Αλλά με άνω όριο τα 500 περίπου ευρώ φαντάζομαι ότι δεν παίζουν τέτοιες προτάσεις με την καμία. Πάντως αν νομίζετε ότι μπορώ να βρω κάτι αξιοπρεπές και αξιόπιστο στα χρήματα αυτά, μού λέτε...
Navi στα 500+ το ξεχνάμε. Εκτός και αν πας σε κινέζικη λύση που το αποφεύγω σαν τον διάολο το λιβάνι. Ηχητικά είναι χάλια και ιδιαίτερα κουραστικές στις ακροάσεις.
Το μέγιστο που μπορούμε να δούμε είναι 2DIN DVDp που παίζει τα πάντα (σχεδόν) και έχει δυνατότητα επέκτασης με αντάπτορες (ΒΤ, πλοήγηση κλπ)

Από 'κει και πέρα θα'θελα να ρωτήσω αρκετά πράγματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της πηγής που μ' ενδιαφέρει, αν και ορισμένα είναι γενικότερες απορίες (sorry εκ των προτέρων για το μακροσκελές της λίστας):
Σεντόνια Χυτήρογλου :116:

Πέρα απ’ τα αυτονόητα (radio-CD, RDS κτλ.), μ’ ενδιαφέρει να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες αναπαραγωγής δίσκων (CD, CD-R κτλ.) και αρχείων (audio, mp3, aac, wma κτλ.). Φαντάζομαι βέβαια ότι κι αυτές είναι λίγο-πολύ «τυποποιημένες» προδιαγραφές πλέον αλλά από την άλλη ίσως και όχι (ή ίσως κάποια players να μη διαβάζουν τόσο εύκολα κάποια δισκάκια κτλ.).
Μεγαλύτερο εύρος έχουν θεωρητικά οι κινέζικες αλλά παίζουν τα πάντα, αλλά τα παίζουν χάλια.
Προτίμησε επώνυμες εταιρίες για μεγαλύτερη αξιοπιστία και δραματικά καλύτερο ηχητικό και οπτικό αποτέλεσμα.
Προσωπικά έχω μια τάση προς Pioneer αλλά επίσης καλές είναι και οι Alpine και Kenwood και JVC. Διαλέγεις......

Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχουν players με δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής από DVD (όχι ταινίες, απλά μουσική). Με μια αναζήτηση νομίζω δεν παίζει κάτι τέτοιο, εκτός αν πάμε σε κατηγορία DVD players, όπου ανεβαίνει η τιμή και στην τελική δε με απασχολεί και τόσο πολύ.
Τα περισσότερα 2DIN DVDp παίζουν και mp3 από δισκάκια DVD.
Αλλά σχεδόν οι περισσότεροι χρήστες (λογικό) βαριούνται να καίνε δισκάκια οπότε στρέφονται προς φλασάκια usb ή κάρτες SD.
Εκεί θα πας και εσύ μοιραία. Λιγότερος κόπος, ίδια λίστα αλλά χωρίς περιορισμούς.....

Για μέγεθος: η υποδοχή είναι 2-DIN (χωρίς να έχω δει προδιαγραφές, με το μάτι μού φαίνεται πολύ μεγάλη για 1-DIN). Απ’ όσο είδα οι πιο πολλές προτάσεις είναι για 1-DIN συσκευές και λίγες 2-DIN.
Είναι σχετικά οικονομικό το αυτοκίνητο και ο άλλος δεν βάζει εύκολα το χέρι στην τσέπη. Έλεγξε σε κάποιο κατάστημα τι ταιριάζει στο αυτοκίνητο για να περιορίσουμε την λίστα επιλογών.

Το λογικό δεν είναι να πάω σε 2-DIN για αισθητικούς λόγους + μεγαλύτερη οθόνη; Ή υπάρχει κάποιος λόγος να μην προτιμήσω 2-DIN πηγή; Επίσης είτε για 1 είτε για 2 DIN φαντάζομαι θα χρειάζεται και κάποιο πλαίσιο τοποθέτησης;
2DIN υπέρ:

• Ευκολία χρήσης ιδιαίτερα σε λίστες mp3 (εύκολη εύρεση/ αναζήτηση τίτλων κλπ)
  • Ευκολία στον χειρισμό στην οδήγηση
  • Περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης (συνήθως)
  • Γεμίζουν ομορφότερα τον χώρο

2DIN κατά:

• Η οθόνη «τραβάει» το βλέμμα του οδηγού! Επικίνδυνο
  • Ηχητικά είναι χειρότερες από ένα αντίστοιχης αξίας CDp (αλλά όχι δραματικά, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχουν ενισχυτές)
  • Πρόβλημα με την αντικλεπτική προστασία
  • Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα χώρου εσωτερικά στο ταμπλό (στην πλάτη της πηγής)

Κάτι άλλο που μ’ ενδιαφέρει πολύ είναι οι όσο το δυνατόν περισσότερες είσοδοι ήχου με καλή συμβατότητα με εξωτερικές πηγές. Δηλαδή: εισόδους USB 2.0, i-pod, AUX-in κτλ. Απλά μερικές φορές διαβάζω για προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές οπότε θα προτιμούσα κάποια πρόταση με τα λιγότερο δυνατά θέματα.
Προβλήματα συμβατότητας μπορείς να βρεις παντού. Απλά κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Οι περισσότερες 2DIN έχουν υψηλό δείκτη συμβατότητας και σου παρέχουν περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης με extra αντάπτορες (αν δεν υπάρχουν ήδη)
Ένας πχ περιορισμός υπάρχει σε πολλές συσκευές (ανεξάρτητα του DIN) με το μέγεθος των flash usb που μπορούν να διαβάσουν. Υπολόγισε κατά μέσο όρο κάπου ανάμεσα στα 4GB και τα 8GB. Σαφέστατο πλεονέκτημα έχουν (συνήθως) οι πηγές που έχουν έξοδο usb στην πλάτη και όχι στην πρόσοψη.....

Στη USB είσοδο (θεωρητικά τουλάχιστον) μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε σκληρός χωρίς ξεχωριστή τροφοδοσία όπως και USB stick;
Όπως σου προανέφερα οι μπροστινές USB έχουν (συνήθως) περιορισμούς. Πχ τα περισσότερα Pioneer με πίσω usb (με καλώδιο που μπορεί να σου την φέρει μέχρι το ντουλαπάκι πχ) μπορούν να διαβάσουν μέχρι και 250άρη σκληρό (2.5άρη, χωρίς εξωτερική τροφοδοσία).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ (ΠΟΤΕ) δεν αλλάζουμε μήκος καλωδίου usb. Τα πράγματα είναι οριακά στο θέμα τροφοδοσίας. Αν αλλάξεις το εργοστασιακό καλώδιο του 1m με ένα καλώδιο 1.5m έχουμε απώλεια στο ρεύμα τροφοδοσίας από την usb με αποτέλεσμα ο σκληρός να μην εκκινεί!!!

Επίσης κάτι βασικό: οι είσοδοι αυτοί από πού είναι προσβάσιμες; Νομίζω κάποιες είσοδοι USB βρίσκονται στο πίσω μέρος - αυτές πώς χρησιμοποιούνται στην πράξη; Νομίζω ότι είχα διαβάσει σε κάποιο thread για εισόδους δύσκολα προσβάσιμες και είναι ένα μείον... Δεν ξέρω επίσης αν υπάρχουν και πηγές με υποδοχές για κάρτες (CF κτλ.), σκληρούς δίσκους κτλ. (μάλλον δύσκολο!).
Μερικές συσκευές έχουν και είσοδο για iPOD και κάρτες SD. Αποκλείεται να βρεις είσοδο για κάρτες CF. Και να διαβάσεις το manual αν οι κάρτες SD είναι απλές ή του νέου πρωτόκολλου SDHC (υψηλότερης ταχύτητας). Αν είναι υποδοχή για γρήγορες SDHC μπορείς να βάλεις και απλές SD (κατά πολύ οικονομικότερες). Αν είναι απλή SD ΔΕΝ διαβάζει SDHC.

Προσωπικά δεν θα έβαζα κάρτες ή flashάκια μεγαλύτερα των 4GB (ή το πολύ τραβηγμένο των 8GB) ιδιαίτερα αν η πηγή είναι 1DIN και θα σε δυσκολεύει αφάνταστα η μικρή οθόνη στην εύρεση 2000 τραγουδιών!!!!

Απ’ όσο είδα παίζουν και πηγές με bluetooth. Επειδή πιθανόν να μ’ ενδιαφέρει αρκετά θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το bluetooth στις πηγές. Χρησιμοποιείται για ανοιχτή ακρόαση ή κάπως αλλιώς; Δηλ. συνδέεται με το τηλέφωνο και όταν αυτό χτυπάει η πηγή χαμηλώνει φωνή σε ό,τι παίζει και ξεκινάς συνομιλία; Σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι θα ενσωματώνει και μικρόφωνο; Ή μιλάμε για άλλη λειτουργία;
Αν έχει ενσωματωμένο BT τότε η πηγή συνοδεύεται με μικροφωνάκι που μπαίνει συνήθως στο αλεξήλιο (σκιάδιο) του οδηγού. Όταν σε καλούν μπαίνει αυτόματα σίγαση και δίνει προπορεία στην τηλεφωνική γραμμή. Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως η συσκευή κλειδώσει με το ΒΤ του κινητού (αν και πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης).
Αν το κινητό σου βρίσκεται στην λίστα που αναφέρει ο κατασκευαστής της πηγής, τότε έχεις έξτρα δυνατότητες (όπως εμφάνιση του καταλόγου σου στην οθόνη της πηγής κοκ)

Αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα χειρισμού της πηγής μέσω συσκευής ενσωματωμένης στο τιμόνι. Οπότε θα’θελα συμβατότητα και με την καινούρια πηγή. Φαντάζομαι πρέπει να πάρω και ξεχωριστά καλώδια, αλλά είναι όλες οι πηγές συμβατές με χειριστήρια τιμονιού, ανεξαρτήτως εταιρίες ή πρέπει να κοιτάξω και συγκεκριμένα για Corolla '03;
Υπάρχουν extra αντάπτορες για τέτοιες περιπτώσεις.
Ρώτα στον εγκαταστάτη σου να ελέγξει τι αντάπτορες υπάρχουν.
Πιθανότατα να βρεις κάποιον για το αυτοκίνητό σου!

Κάτι ακόμα: αυτή τη στιγμή υπάρχει λειτουργία trip computer (ένδειξη στιγμιάιας κατανάλωσης κτλ.). Η λειτουργία αυτή συνεχίζει να ισχύει ή χάνεται με μη εργοστασιακή πηγή;
Μάλλον το χάνεις αυτό. Αλλά για 100% σιγουριά, ο εγκαταστάτης σου θα σου απαντήσει καλύτερα.....

Σχετικά με το αισθητικό του θέματος: το εσωτερικό φωτίζεται με πράσινο φως και οι ενδείξεις είναι με μαύρα γράμματα. Φαντάζομαι είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κάτι ανάλογο, αλλά αν όχι ίδιο, θα ήθελα κάτι όσο γίνεται διακριτικό.
Υπάρχουν πηγές που μπορούν να αλλάξουν το χρώμα στα πλήκτρα. Κάτι θα βρούμε. (κάτι έχω ήδη στο μυαλό μου)

Σχετικά με την ενίσχυση: ok, οι ενσωμετωμένοι ενισχυτές δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον να είναι κάτι αξιοπρπεπές. Άλλωστε αφού ήμουν ικανοποιημένος με την ισχύ της εργοστασιακής πηγής, φαντάζομαι δε θα έχω πρόβλημα κι εδώ...

Οι περισσότεροι ενσωματωμένοι ενισχυτές αναφέρουν γύρω στα 4Χ50watt. Υπολόγισε πως είναι περίπου στο 4Χ18 με 4Χ22watt rms. Αν βάλεις νέα πηγή θα ενθουσιαστείς μετά την σύγκρισή της με την εργοστασιακή πηγή!!!

Στην απίθανη περίπτωση που υπάρχει καμιά πρόταση που να περιλαμβάνει και nagivation, καλό θα ήταν να έχουμε καμιά ισχυρή κεραία για καλό σήμα και ίσως Destinator εγκατεστημένο, DVD player κτλ. Αλλά χλωμό το κόβω, οπότε δεν επεκτείνομαι
Δύσκολο.......(μάλλον αδύνατο)

Και τέλος, η εγκατάσταση: αν έχετε κάποιο εγκαταστάτη εντός Αθηνών που να γνωρίζετε ότι κάνει καλή δουλειά πέστε μου, αλλιώς κάποιον έχω υπόψη μου, χωρίς να είναι δοκιμασμένος όμως. Βέβαια για μια απλή εγκατάσταση πηγής υποθέτω δε χρειάζεται και ιδιαίτερη εξειδίκευση...

Υπάρχουν καλοί εγκαταστάτες.
Σε τελική ανάλυση μια απλή τοποθέτηση πηγής είναι.
Φρόντισε να επιστήσεις την προσοχή του εγκαταστάτη στον έλεγχο της πολικότητας των ηχείων (γιατί ακόμα και το εργοστασιακό μπορεί να είχε εγκατασταθεί λάθος. Μη σου κάνει εντύπωση)
Καλογερόπουλος, Δραγκιώτης, Νίκος Κωνσταντινίδης (Car Audio Test) είναι μερικά από τα ονόματα που θα πρότεινα με κλειστά μάτια. Διαλέγεις!!

Όσο για το budget, όπως είπα και πριν είναι γύρω στα 500 ευρώ (μαζί με εγκατάσταση).
Στα 500€ (σχεδόν) θα σου πρότεινα αυτό:
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8933#tmp

Θα σου αναφέρω αργότερα τα υπέρ και κατά......

Αν και το ψάχνω αρκετά, οι απαιτήσεις μου δεν είναι νομίζω κάτι φοβερό: γενικά θέλω κάτι καλύτερο απ' αυτό που έχω τώρα, κυρίως σε επίπεδο συμβατότητας με μουσικά format, επιλογές (και ευκολία...) σύνδεσης με εξωτερικές συσκευές και όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα. Απλά μια και ξεκίνησα που ξεκίνησα να το ψάχνω είπα να το δω σε βάθος :105:
Νομίζω θα σε καλύψει κατά 99% η πηγή που σου ανέφερα.....

Επίσης αν δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο να προτείνετε, πιστεύτε ότι πρέπει να περιοριστώ σε κάποια συγκεκριμένη εταιρία;
Τα είπαμε!!! Μην τα ξαναλέμε :116:

EDIT: Μόλις το είδα - λάθος κατηγορία, παρακαλώ μεταφορά
Το έφτιαξε η Μαρία κι αυτό!! Ευχαριστούμε Μαρία

Reaction score
50
Γιάννη σ' ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές απαντήσεις - ήσουν κατατοπιστικότατος. Για να πω την αλήθεια την πηγή που έβαλες τη γλυκοκοιτάζω ήδη! Βέβαια παίρνει εξωτερικό bluetooth (=> extra κόστος), αλλά χαλάλι... η υπέρβαση του budget μάλλον ήταν αναμενόνεμη χεχε! Αλήθεια, το bluetooth adapter πού τοποθετείται, εφόσον δεν είναι ενσωματωμένο; Άντε να δούμε και για συμβατότητα με navibox (θα πάρω στο τηλ. που ανέφερες)...

Reaction score
49

Πρόσεξε στην πλάτη της πηγής:

Αριστερά έχουμε 3 ζεύγη εξόδων προενίσχυσης (Front, rear & Sub)
Μετά έχουμε Video Out & Video In.
Τέρμα δεξιά η usb.
Πρόσεξες το μπλε τετράγωνο?
Εκεί είναι το i-bus στο οποίο συνδέεις συσκευές της Pioneer (πχ BT kit κοκ)

Reaction score
49

Υπολόγισε το BT kit πως κοστίζει κανένα 100άρικο (χοντρικά).

Επίσης (σημαντικό για σένα) έχεις μεγάλη ποικιλία σε επιλογή χρωμάτων στα πλήκτρα και μενού (δες και φωτό παραπάνω) οπότε θα το «φέρεις» εκεί που θες.
ΕΛΠΙΖΩ να χωράει η 2DIN και να μην γράφουμε άδικα!!!!

Reaction score
49

DVD, CD, iPod, iPhone, USB, games console and much, much more. The AVH-P4100DVD is the control centre for all your in-car entertainment needs.

Fitting perfectly into your car’s 2-DIN slot, the screen slides down to reveal the disc loader, from which you can play your complete music and film collection.

Enjoy almost all commercially available digital entertainment formats including DivX movies; your MP3 songs, iTunes collection and of course all the standard DVD and CD formats.

Connect your USB music player to the rear USB-in or your iPod or iPhone (for music and video) directly with our optional CD-IU200V cable. You have full control, with a slide-touch scroller enabling quick selection and volume control. You can also connect another AV source (a games console, for example) via the rear Aux-in.

The AVH-P4100DVD features a user-friendly 'slide-touch' feature, which lets you perform certain functions; like fast forwarding, and rewinding AV-files, simply by sliding your finger across the screen.

The AVH-P4100DVD has multiple colour display options, too. Match the system to your car’s interior and choose from 112 variations for the button illumination.

Alternatively, you can add our DEQ-P6600 digital signal processor to enjoy your movies in true 5.1 multi-channel surround sound. You can even add screens for passengers in the back.

The system includes our IP Bus connection, which means that you can truly expand your setup. Add a Bluetooth adapter (CD-BTB200), for example, to make and receive calls wirelessly via the system.

Reaction score
49

Specifications

Main FeaturesAVH-P4100DVD Maximum power output MOSFET 50W x 4 Tuner AM/FM Tuner (24 pre-set stations) Plays • Your DVD film collection (including DVD-R/-RW discs in VR Mode)
• Your CD collection (including CD-R/-RW and Video CD)
• MP3, WMA, AAC (iTunes), JPEG photos and DivX film on CD and DVD
• Your iPod / iPhone via the optional CD-IU200V cable
• Your USB storage device via a rear-in input
• An AV source (MP3 player or games console) via the rear Aux-in Screen 7-inch QVGA anti-glare touch screen Installation type 2-DIN integrated entertainment hub Front panel Front screen slides down to reveal CD/DVD loader Dual Button illumination 112 colour variations DVD Region Code 2 Bluetooth ready Yes, with optional CD-BTB200 adapter Remote Control Optional ConnectionsAVH-P4100DVD IP Bus input Yes Aux In Yes (Rear Audio and Video input) RCA preouts 3 (Front, Rear, S/W) RCA video 1 Video output 1 Optical Digital Out Yes PAL/NTSC/SECAM Yes Hard wired remote input Yes Direct sub drive Yes High voltage output 4V USB Input Yes (Rear) Multi-channel surround sound ready Yes, via DEQ-P6600 multi-channel digital signal processor Input for rear camera Yes Screen FeaturesAVH-P4100DVD Selectable wide screen modes Yes Auto display brightness & backlight adjustment Yes Rear camera switching Yes Aspect ratio 16:9 Effective display area 155,2 x 81,3 mm Angle adjustment Yes Audio FeaturesAVH-P4100DVD Equaliser 3-band Parametric EQ (multi-channel) Source Level Adjuster Yes Advanced Sound Retriever Yes Loudness Yes Low Pass Filer Yes High Pass Filter Yes D/A Convertor 1-bit Dolby Digital Yes DTS (Digital out) Yes iPod CompatibilityAVH-P4100DVD iPod Ready Yes, with optional CD-IU200V iPod to USB interface cable Works with iPhone Yes Compatible Generations September 2005 onwards Supported Functions • Battery charging
• List browsing
• Music playback
• Video playback (on Generations October 2005 onwards)
• Album art transfer

Reaction score
50
Νομίζω χωράει Γιάννη, είδα κάτι φωτογραφίες στο kalogeroopoulos.gr με εγκατάσταση οθόνης 2-DIN σε Corolla με εσωτερικό αντίστοιχο του δικού μου...

Θα κανονίσω να πάω καμιά βόλτα από 'κει να τα συζητήσω από κοντά. Πάντως το σκέφτομαι λίγο σχετικά με την ασφάλεια - θέλω να πω η οθόνη όσο να'ναι "τραβάει" βλέμματα πιο εύκολα, αλλά από την άλλη είναι τρελή ευκολία, ειδικά δεδομένου ότι περνάω πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο.

Reaction score
49

Αν πας στον Καλογερόπουλο ζήτα να μιλήσεις είτε με τον Παύλο είτε με τον Γιώργο.
Πες τους πως είσαι φίλος και σε έχω στείλει εγώ

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Re: Γνώμες για πηγή...

Δεν έχει συμβατότητα με Navibox. Κατα τα άλλα είναι αρκετά καλό και αφαιρείτε η πρόσοψη. Και δεν είναι τόσο ακριβό.

Reaction score
50
Είχα την εντύπωση ότι το Navibox είναι συμβατό με όλα τα JVC. Αλλά εφόσον δεν είναι συμβατό με το συγκεκριμένο βγαίνει από τη λίστα...

Να κάνω μια ερώτηση; Έχετε εμπειρία απ' τις μονάδες bluetooth αυτοκινήτου; Αποδίδουν επαρκώς; Ρωτάω γιατί κοίταγα κατά τύχη τα specs του Kenwood DDX8024BT εδώ:

http://www.kenwood-electronics.co.uk/products/car/multimedia/multimedia/DDX8024BT/details/

Όπως βλέπετε "φοράει" bluetooth version 1.2, όταν έχουμε ξεπεράσει τη 2.0 προ πολλού στα κινητά. Προσπάθησα να βρω και version για το CD-BTB200 (την ξεχωριστή μονάδα Bluetooth της Pioneer) αλλά δε βρήκα σε κανένα spec για την έκδοση bluetooth της συγκεκριμένης μονάδας.

Γενικά τι παίζει με τα bluetooth; Είναι όλα μέχρι έκδοση 1.2 και αν είναι έτσι, δουλεύουν ικανοποιητικά;

Reaction score
50
Λοιπόν, επειδή ακόμα δεν έχω κατασταλάξει σε κατηγορία μοντέλου, κοιτάζω λίγο απ' όλα, ώστε να έχω 2-3 επιλογές κατά νου όταν πάω να τα δω από κοντά. Ενώ εν γένει πάω για 2-DIN συσκευή, πήρε το μάτι μου αυτή που φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα:

http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8961#tmp

Ok, ξεφεύγουμε εντελώς απ' τη λογική σύνδεσης με Navibox, αλλά στα υπόλοιπα specs φαίνεται super (+ ενσωματωμένο bluetooth 2.0 με διπλό μικρόφωνο). Εξόδους προενίσχυσης έχει, διπλή USB είσοδο επίσης... Πώς σας φαίνεται; Βέβαια ένα μείον είναι το χρώμα, αλλά δε θα κολλήσω τόσο εκεί.

Reaction score
11

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση "σφήνα" ρε παιδιά;

Αν το αυτοκίνητο έχει χειριστήρια στο τιμόνι για το έλεγχο της πηγής και αλλάξουμε την πηγή με μια σαν κι αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω τότε τα χειριστήρια καταργούνται ή μπορούν να συνδεθούν με τη νέα συσκευή;
(μιλάω για πηγή από το γενικό εμπόριο και όχι από την αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου)

Reaction score
25.483

στις περισσοτερες περιπτωσεις υπαρχουν ανταπτορες που επιτρεπουν την χρηση των χειριστηριβν με την καινουρια aftermarket πηγη

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516