Γνώμες για 32'' lcd

Reaction score
0
Να ρωτήσω κάτι επειδή τα έχω μπερδέψει τόσο στο κεφάλι μου!
Όπως γράφω και ποιο πάνω τελικά θα πάω μάλλον για 37αρα (Amoi-Sharp) και όχι για 32αρα όπως ξεκίνησα το θέμα..
Αν πήγαινα πριν ένα μήνα να αγοράσω τηλεόραση θα έπαιρνα μια 32αρα με 1000Ε
Από τότε που μου καρφώθηκε η ιδέα για lcd στο δωμάτιο και ψάχνοντας στο net και αφού βρήκα ένα-δυο forum, άρχισα και διάβαζα θέματα..
Και είδα για High Defination – Blue Ray - 1080p που να σας πω την αλήθεια δεν τα ήξερα! Και μπήκα στο τρυπάκι για full hd 1920x1080 και ανέβηκα και 5 ίντσες αφού δεν υπάρχουν 32αρες με αυτά τα χαρακτηριστικά!(καλά δεν έκανα?)

Η τηλ θα χρησιμοποιείται
50% για τηλεοπτικό πρόγραμμα
25% Ταινίες (dvd-bd)
25% Games (ps3-pc)

Απορία : Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτά τα hd - blue ray
Θα είναι δισκάκια τα οποία θα είναι 25G+ και θα είναι γραμμένα σε πολύ καλύτερη ποιότητα και θα παίζουν και σε 1080p. Ποια η διαφορά μεταξύ τους?
Με το ps3 που θα πάρω θα έχω την δυνατότητα να αναπαράγω blue ray..
Με τα hd τι γίνεται? Πόσο έχει ένα μέτριο player?
Οι ταινίες σε τέτοιες ‘μορφές’ πότε υπολογίζεται ότι θα έρθουν Ελλάδα?

Για σύνδεση με pc για 1920x1080 τι κάρτα γραφικών χρειάζομαι? Και τι ram?

Υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να με κάνει να σκεφτώ να περιμένω λίγο ακόμα την αγορά τηλεόρασης? Καμιά καινούρια τεχνολογία η τπτ τέτοιο??

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Re: Γνώμες για 32'' lcd

Να ρωτήσω κάτι επειδή τα έχω μπερδέψει τόσο στο κεφάλι μου!
Όπως γράφω και ποιο πάνω τελικά θα πάω μάλλον για 37αρα (Amoi-Sharp) και όχι για 32αρα όπως ξεκίνησα το θέμα..
Αν πήγαινα πριν ένα μήνα να αγοράσω τηλεόραση θα έπαιρνα μια 32αρα με 1000Ε
Από τότε που μου καρφώθηκε η ιδέα για lcd στο δωμάτιο και ψάχνοντας στο net και αφού βρήκα ένα-δυο forum, άρχισα και διάβαζα θέματα..
Και είδα για High Defination – Blue Ray - 1080p που να σας πω την αλήθεια δεν τα ήξερα! Και μπήκα στο τρυπάκι για full hd 1920x1080 και ανέβηκα και 5 ίντσες αφού δεν υπάρχουν 32αρες με αυτά τα χαρακτηριστικά!(καλά δεν έκανα?)

Η τηλ θα χρησιμοποιείται
50% για τηλεοπτικό πρόγραμμα
25% Ταινίες (dvd-bd)
25% Games (ps3-pc)

Απορία : Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτά τα hd - blue ray
Θα είναι δισκάκια τα οποία θα είναι 25G+ και θα είναι γραμμένα σε πολύ καλύτερη ποιότητα και θα παίζουν και σε 1080p. Ποια η διαφορά μεταξύ τους?
Με το ps3 που θα πάρω θα έχω την δυνατότητα να αναπαράγω blue ray..
Με τα hd τι γίνεται? Πόσο έχει ένα μέτριο player?
Οι ταινίες σε τέτοιες ‘μορφές’ πότε υπολογίζεται ότι θα έρθουν Ελλάδα?

Για σύνδεση με pc για 1920x1080 τι κάρτα γραφικών χρειάζομαι? Και τι ram?

Υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να με κάνει να σκεφτώ να περιμένω λίγο ακόμα την αγορά τηλεόρασης? Καμιά καινούρια τεχνολογία η τπτ τέτοιο??
1. Tα hd-dvd και blu-ray είναι η επόμενη γενιά του dvd όπου όλες οι ταινίες είναι πια σε high-definition και τα αντίστοιχα players δίνουν έξοδο 1080p. Eικόνα φανταστική! Αυτά τα players ξεκινούν από 500-600 Ευρώ. Ταινίες υπάρχουν κάποιες με ελληνικούς υπότιτλους αλλά στο εξωτερικό. Φαντάζομαι σε 1 χρόνο θα υπάρχουν και στην Ελλάδα.

2. Με pc μπορείς να δεις high-definition και ανάλυση 1920Χ1080 στην τηλεόραση που θα επιλέξεις αρκεί να δέχεται 1080p όπως η ΑΜΟΙ και η Sharp. Το δικό μου Home Theater PC έχει τα εξής:

Intel Core 2 Duo 2.13 (και 1.86 είναι οκ)
1 GB RAM στα 667 (2Χ512)
Αti X1600 κάρτα γραφικών
ΑΒΙΤ ΑΒ9 motherboard
250 GB SATAII σκληρό δίσκο.

Αναβάθμισα πριν 3 εβδομάδες το προηγούμενο με κόστος περίπου 550 Ευρώ...

Αυτό το σύστημα με το powerdvd 6.5 παίζει και τα πιο δύσκολα αρχεία HD χωρίς κανένα πρόβλημα!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef