- Reaction score
- 834
Με δεδομένο επικείμενο ταξίδι στην ΝΥ, σκέφτομαι το ενδεχόμενο αγοράς ένος Intel NUC5I7RYH (http://www.bhphotovideo.com/c/product/1150182-REG/intel_boxnuc5i7ryh_desktop_core_i7_i7_5557u.html)
Η σκέψη είναι να αποτελέσει το κύριο μέσο διαχείρισης των αρχείων εικόνας και ήχου που έχω αποθηκευμένα στο NAS (και τα οποία αυτή τη στιγμή παίζουν μέσω ενός Squeezbox Touch και ενός Μede8er 600), καθώς και για θέαση Netflix (το οποίο βλέπω μέσω ενός WD TV Live). Με λίγα λόγια, θέλω να αντικαταστήσω αυτές τις 3 συσκευές με μία (ή έστω να κρατήσω το Squeezbox λόγω της οθόνης του).
Η συσκευή θα συνδεθεί στον AVR Marantz SR7008 που έχω, και θα ήθελα τη βοήθειά σας στα ακόλουθα ερωτήματα:
Η σκέψη είναι να αποτελέσει το κύριο μέσο διαχείρισης των αρχείων εικόνας και ήχου που έχω αποθηκευμένα στο NAS (και τα οποία αυτή τη στιγμή παίζουν μέσω ενός Squeezbox Touch και ενός Μede8er 600), καθώς και για θέαση Netflix (το οποίο βλέπω μέσω ενός WD TV Live). Με λίγα λόγια, θέλω να αντικαταστήσω αυτές τις 3 συσκευές με μία (ή έστω να κρατήσω το Squeezbox λόγω της οθόνης του).
Η συσκευή θα συνδεθεί στον AVR Marantz SR7008 που έχω, και θα ήθελα τη βοήθειά σας στα ακόλουθα ερωτήματα:
- Λειτουργικό σύστημα: Windows ή Linux? Υπάρχει κάποια διανομή ενός εκ των δύο ειδικά για HTPC? Είμαι power user, αλλά οι γνώσεις μου σε Linux είναι περιορισμένες, συν το ότι θα ήθελα κάτι απλό που να μπορεί να χειρίζεται και η σύζυγος (μη ρωτήσετε γιατί δεν παίρνω Mac Mini - δεν θέλω να χαλάσω κι άλλα χρήματα!).
- Ήχος:
- Θα υποστηρίζονται τα σύχρονα formats στις ταινίες μέσω HDMI? Την αποκωδικοποίηση θα την κάνει ο Marantz.
- Αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης θα παίζουν κανονικά μέσω της HDMI? Την αποκωδικοποίηση θα την κάνει πάλι ο Marantz.
- Τηλεχειρισμός:
- Θα προτιμούσα να ελαχιστοποιήσω κατά το δυνατόν τη χρήση ποντικιού/πληκτρολογίου. Δεδομένης της ύπαρξης υπέρυθρου αισθητήρα στο NUC, θα μπορώ να εκτελώ βασικές λειτουργίες μέσω του Logitech One? Υπάρχει δωρεάν software για τέτοια πράγματα ή θα μπλέξω;
- Και η κρίσιμη ερώτηση: Έχει νόημα αυτό που σκέφτομαι να κάνω ή θα μπλέξω με τις κακοτοπιές της Microsoft ή/και τα τερτίπια software/hardware;