Γνώμες - Low mass Tonearm

Reaction score
1.173
Έχω δύο κεφαλές με πολύ υψηλή ενδοτικότητα(25) και θα ήθελα να τις υποστηρίξω σωστά και με ένα Low mass βραχίονα.
Τώρα θα μου πεις γιατί δεν τις πουλάς και τα ρέστα παγωτό.:focus:

Μετά από στήσιμο που τους έχω κάνει παίζουν εκπληκτικά καλά και με τον περίπου 16 - 20γρ βραχίονα μου.
Με καλύτερη την Micro Seiki. Τουλάχιστον με το τεστ ρεκορντ και έπειτα ακουστικά.

Η ortofon μάλλον θα πουληθεί καθώς και άλλες που έχω στην κατοχή μου. Δεν υπάρχει νόημα με τόσες διαφορετικές κεφαλές.

Όμως, φαντάζομαι πόσο καλύτερα θα λειτουργούν με ένα low mass.
  • Στην μια Ortofon VMS 20 MkII καινούργια βελόνα
  • Micro Seiki VF 3500 f επίσης καινούργια βελόνα σφραγισμένη και μια ακόμα σε τέλεια κατάσταση.
Ο βραχίονας θα μπει δεύτερος στο πικαπ.

Εννοείτε ότι θα κινηθώ σε μεταχειρισμένο βραχίονα έως τα 400€ max τα 600€.

Ακούω εμπειρίες σχετικά με βραχίονες.

Η άποψη σας για αυτόν;

Ξέρω ότι SME 3009 Series II Improved είναι εγγυημένη λύση.

Αλλά εάν υπάρχουν και άλλα μονοπάτια που μπορώ να ψάξω συμβουλέψτε.....

Γενικά ποστάρετε ότι εμπειρίες έχετε αποκομίσει σχετικά.:drinks:

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.513
Εγώ είχα για 30 χρόνια SME S3 + Stanton 881S, πολύ καλό σύνολο αν και κυκλοφορούσε ότι θα ήταν καλύτερο με SHURE V15.
Και οι δύο κεφαλές με ενδοτικότητα 30 και ο βραχίονας με ενεργή μάζα 5,5γρ, αν θυμάμαι καλά.
Και όταν υπήρχε ανάδραση λόγω τοποθέτησης, με τη απόσβεση σιλικόνης μια χαρά γινότανε.
Μειονέκτημα θεωρώ, ότι αντί για το headsell αλλάζει όλο το arm.

Reaction score
1.173
Εγώ είχα για 30 χρόνια SME S3 + Stanton 881S, πολύ καλό σύνολο αν και κυκλοφορούσε ότι θα ήταν καλύτερο με SHURE V15.
Και οι δύο κεφαλές με ενδοτικότητα 30 και ο βραχίονας με ενεργή μάζα 5,5γρ, αν θυμάμαι καλά.
Και όταν υπήρχε ανάδραση λόγω τοποθέτησης, με τη απόσβεση σιλικόνης μια χαρά γινότανε.
Μειονέκτημα θεωρώ, ότι αντί για το headsell αλλάζει όλο το arm.

Αυτόν είχες; Εάν ναι είχε 5 ενεργή μάζα. Ότι ποιο ελαφρύ υπάρχει. Άπαχο.:D

Στην περίπτωσή μου αυτό με το Headshell δεν θα είναι τόσο μειονέκτημα γιατί θα μπει επάνω η κεφαλή και θα μείνει.

ika

News
Reaction score
16.513
Αυτόν είχες; Εάν ναι είχε 5 ενεργή μάζα. Ότι ποιο ελαφρύ υπάρχει. Άπαχο.:D

Στην περίπτωσή μου αυτό με το Headshell δεν θα είναι τόσο μειονέκτημα γιατί θα μπει επάνω η κεφαλή και θα μείνει.
Ναι αυτόν, την έκδοση με το μπανάκι για την υγρή σιλικόνη.

Το μειονέκτημα που λέω, εννοώ για λόγους κόστους, ήταν πανάκριβο.

Reaction score
1.173
Ναι αυτόν, την έκδοση με το μπανάκι για την υγρή σιλικόνη.
:thumbsup:
Την υγρή σιλικόνη την έχει για απόσβεση κραδασμών;

Το μειονέκτημα που λέω, εννοώ για λόγους κόστους, ήταν πανάκριβο.
Ναι άλλο είχα καταλάβει ΟΚ.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Έχω δει και αυτόν.

ika

News
Reaction score
16.513
:thumbsup:
Την υγρή σιλικόνη την έχει για απόσβεση κραδασμών;
....
Ναι και είχε τρια διαφορετικά κουπιά που μπαίνανε στη σιλικόνη, για λίγη, μεσαία και πολύ απόσβεση.
Νομίζω ότι το συστηματάκι αυτό μπαίνει αν όχι σε όλους τους SME, στους περισσότερους.
Επίσης θυμάμαι ότι υπήρχαν και κάποια εξτρα βαριδάκια, για αύξηση της ενεργού μάζας.

Reaction score
1.173
δεν ξέρω την κατάσταση του βραχίονα, αν και φαίνεται δουλεμένος, η τιμή μαζί με το td 160 + ortofon είναι πολύ τίμιο πακέτο.

To heashell αυτό έχει τρύπες και η κεφαλή έχει μία θέση κάθε φορά. Μικρορυθμίσεις πως κάνεις εάν χρειαστεί;

ika

News
Reaction score
16.513
To heashell αυτό έχει τρύπες και η κεφαλή έχει μία θέση κάθε φορά. Μικρορυθμίσεις πως κάνεις εάν χρειαστεί;
Οι SME έχουν σταθερή θέση κεφαλής στο headsell και μετακινείται βάσει του προτράκτορα όλος ο βραχίονας από την βάση του, γι' αυτό είναι σαν αυλάκι και όχι στρογγυλή η τρύπα που μπαίνει ο βραχίονας στο πικάπ.
ο S3 έχει όλες τις ρυθμίσεις.

Reaction score
1.173
Άντε βρε παιδιά γράψτε γνώμες τώρα που ακόμα έχω όρεξη....

Γιατί σε καμιά εβδομάδα θα μου έρθει να πάρω αυτό και τέρμα τα όνειρα.

Puretone, Spock, Vet.............

Ξέρω δεν έχετε πάντα όρεξη αλλά βάλτε λίγο εμπειρία στο θέμα.

Νομίζω ότι και τίποτα να μην κάνω σχετικά, ενδιαφέρει πολλούς το θέμα για αντίστοιχες κεφαλές και σωστή υποστήριξή τους από ένα βραχίονα.
2017_04_27_11_26_19_Cartridge_Resonance_Evaluator_Vinyl_Engine.jpg

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.378
- οι carbon της pro-ject έχουν χαμηλή ενεργό μάζα ( και κόστος ) , έχω τον 9c με grado sonata που είναι αρκετά ενδοτική και το αποτέλεσμα ματσάρει σωστά ( από πλευράς αναγνωσηιμότητας και ιδιοσυντονισμού )

Reaction score
1.173
- οι carbon της pro-ject έχουν χαμηλή ενεργό μάζα ( και κόστος ) , έχω τον 9c με grado sonata που είναι αρκετά ενδοτική και το αποτέλεσμα ματσάρει σωστά ( από πλευράς αναγνωσηιμότητας και ιδιοσυντονισμού )
Ποια είναι η διαφορά του evo με τον απλό;

Αυτό που κατάλαβα για την διαφορά τιμής το βασικό είναι η διαφορά στο μισό γραμμάριο και λογικά έχει extra βαρίδια για να υποστηρίξει διαφορετικές κεφαλές.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Άντε βρε παιδιά γράψτε γνώμες τώρα που ακόμα έχω όρεξη....
O SME III ειναι μια "ακραια" περιπτωση.Αν η κεφαλη που θα χρησιμοποιησεις χρειαζεται τοσο χαμηλης μαζας βραχιονα,ο ΙΙΙ ειναι σχεδον μονοδρομος.
Απο την αλλη,εκτος απο την ενδοτικοτητα μιας βελονας,παιζει σημαντικο ρολο και η αποτελεσματικοτητα αποσβεσης της συχνοτητας συντονισμου της αναρτησης της.Επομενως το range 8-11 Hz ειναι ικανοποιητικο και αυξανει τις επιλογες συνδιασμων βραχιονα/κεφαλης.Η VMS 20 E II εχει πολλες αρετες σε εναν βραχιονα οπως ο SME III,οπως και η σειρα ΟΜ κυριως η 30 & 40,ακομη και χωρις το μπρουντζινο βαριδακι στην πλατη τους.Αργοτερα που ισως δεν θα βρισκεις ανταλλακτικες βελονες,ο ΙΙΙ μπορει να δουλεψει πολυ καλα και με χαμολοτερης ενδοτικοτητας βελονες.Τελος,ενω ο ΙΙΙ φαινεται ολιγον "πλαστικουρα" εν τουτοις στα σημεια που μετρανε,ειναι εξαιρετικος και για μενα καλυτερος βραχιονας απο τον ΙΙ , μην πω και απο νεοτερους SME.Εχω ακουσει τον ΙΙΙ πολλες φορες ακομη και με κεφαλες MC και δεν περιμενα να ακουσω αυτα που ακουσα.Συγκριτικα με εναν Μ2-9 θα προτιμουσα ανετα τον ΙΙΙ.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.378
Ποια είναι η διαφορά του evo με τον απλό;
- o 9cc

- o 9cc evolution

- ο evo έχει αισθητά αδρανέστερη στήριξη και άλλο αντίβαρο ( υπάρχουν πολλά για να ζυγίσει-ταιριάξει διάφορες κεφαλές ) . . . έχω τον πρώτο και είμαι πολύ ευχαριστημένος

ika

News
Reaction score
16.513
.....Τελος,ενω ο ΙΙΙ φαινεται ολιγον "πλαστικουρα" εν τουτοις στα σημεια που μετρανε,ειναι εξαιρετικος και για μενα καλυτερος βραχιονας απο τον ΙΙ , μην πω και απο νεοτερους SME.....
Συμφωνώ, πιστεύω ότι ο S3 είναι πιο καλός στα σημεία και από τον 309.
Το κακό (αν μπορεί να λεχθεί έτσι) για τους παλιούς SME ήταν ότι όταν έλθει στην σωστή του θέση με τον προτράκτορα, αυτή με λίγη πίεση μετακινείται, ενώ στους καινούργιους κλειδώνει.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Συμφωνώ, πιστεύω ότι ο S3 είναι πιο καλός στα σημεία και από τον 309.
Το κακό (αν μπορεί να λεχθεί έτσι) για τους παλιούς SME ήταν ότι όταν έλθει στην σωστή του θέση με τον προτράκτορα, αυτή με λίγη πίεση μετακινείται, ενώ στους καινούργιους κλειδώνει.
Ναι αυτο ειναι αληθεια.Ειχαν ενα κλειδι για το κλειδωμα σην τελικη θεση,αλλα αυτο ηταν πλαστικο.Ιδανικα,σφιγγεις με κατσαβιδι τις βιδες της βασης και ετσι ειναι αρκετα σταθερος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Επισης, μεταξυ της βασης του ΙΙΙ αλλα και του ΙΙ και της oval βασης που ηταν σταθερη στο armboard,υπαρχει ενα διαχωριστικο (χαρτινο ? )που ισως ηταν εκει για να διευκολυνει την κινηση στις ρυθμισεις,η να προστατευει απο γδαρσιματα της oval βασης.Αφαιρωντας το, το δεσιμο ειναι πολυ πιο σταθερο εφ'οσον σφιγγει μεταλλο με μεταλλο χωρις κατι ενδιαμεσο.

Reaction score
2.248
Πρώτα πρέπει να δεις εάν στο πλατό σου μπορεί να τοποθετηθεί SME armboard. (?)
Μην ξεχνάς ότι οι SME έχουν fixed effective length και fixed off set και τα σημεία μηδενισμού τα βρίσκουμε μετακινώντας το pivot τους στο ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς armboard.

Εάν ναι, τότε......
H No 1 επιλογή σου θα έλεγα να είναι ο SME 3009 series iii και Νο 2 επιλογή ο 3009 series ii (με το fixed headshell)
Εάν όχι, τότε ο Grace 707 που προτείνει ο @PURETONE είναι πολύ καλή επιλογή

Mόνο δεύτερο χέρι μπορείς να τους βρεις, οπότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν μηχανικές βλάβες (όσο μπορείς να είσαι σίγουρος δηλαδή) και μπλέξεις με επισκευές κτλ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l