Γνώμη για αυτοκίνητο;

Reaction score
49
Μάριος Λαζάρου said:
Ρε παιδιά πείτε μου κάτι γιατί με έχουν φάει όλοι οι γνωστοί μου.Τα Alfa Romeo βγάζουν ζημιές πολλές?Βρήκα ένα μεταχειρισμένο με 6500 Alfa 146 και όλοι μου λένε δεν αξίζει...
Kάθε μεταχειρισμένο μπορεί να αξίζει και κάποιο να είναι πατάτα. Ανεξάρτητα αν η κατασκευάστρια εταιρία είναι η FIAT ή Μercedes ή Honda.......
Μπορείς να αγοράσεις FIAT με 130000 χιλιόμετρα & να βγει σκυλί και να πάρεις Merc με 40000 και να αρχίσει τα προβλήματα με το καλημέρα........

Κατ' αρχήν Μάριε να σου κάνω μια κλασική ερώτηση: το 146 που βρήκες είναι Boxer ή TS (Twin Spark) 16V?
Αν είναι το δεύτερο σίγουρα θα έχεις λιγότερα προβλήματα (αν και το Boxer είναι γενικά αξιόπιστο)
Και βεβαίως θα είναι και πιο γρήγορο!!

Θα σε συμβούλευα να ελέγξεις απλά, αν το αυτοκίνητο έχει πλήρες service manual. Έλεγξε ημερομηνίες και αν έγιναν τα προβλεπόμενα service.
Αν είναι πλήρες, και το αυτοκίνητο δεν έχει κάποια χοντρή στούκα (δεν μιλάω για κανένα βαμμένο φτερό κ.ο.κ.) μπορείς να συνεχίσεις τον έλεγχο.
Ένας μηχανικός για να το "ακούσει" μηχανικά και ένας φανοποιός για να το "δει" για τρακάρισμα.
Καλή περίπτωση είναι να έχεις και την γνώμη κάποιου φίλου σου που έχει το ίδιο αυτοκίνητο και το ξέρει ηχητικά και αισθητικά πως είναι.

Αν μετά τον έλεγχο σου βγει καλό προχώρα. (βέβαια ο ίδιος έλεγχος ισχύει για κάθε αυτοκίνητο, ανεξάρτητα την μάρκα του)
Και αν είναι όντως καλό, Μάριε πίστεψέ με: Και το επόμενό σου πάλι AlfaRomeo θα είναι (αν "βράζει" λίγο το αίμα σου........ 8) :wink: )

Ααααα.....ότι τεχνική πληροφορία θέλεις για AlfaRomeo στείλε μου πμ.
Μάθε αν είναι Boxer ή TS και στείλε πμ να σου πω ποια σημεία πρέπει να ελέγξεις στο αυτοκίνητο!!

Reaction score
49
Johnkok said:
Επειδή στην οικογένεια είχαμε πάντα μια Alfa (γιατί εκτιμούσαμε κάποια άλλα πράγματα σε ενα αυτ/το), το μόνο σημείο που έπασχαν πριν την 147 ήταν οι τριγμοί.Ολα τα άλλα είναι Urban Legend ή τουλάχιστον οχι περισσότερο ή λιγότερο απο άλλα αυτ/τα π.χ. γερμανικά (για ρωτήστε για Mercedes ή Audi π.χ.).

Υπάρχει ακόμα μια 146 στην οικογένεια (του πατέρα μου) ή οποία τρίζει σα που..ης, αλλά δεν έβγαλε ποτέ προβλήματα μηχανολογικά ή ηλεκτρικά.

Οσο για την 147 μου, την έχω πάει πολλές φορές σε μέρη όπου πολλοί κάτοχοι SUV θα έβλεπαν με δέος, έχει φάει και μια μικρή στούκα εμπρός, αλλά δεν κάνει κιχ απο τριγμούς, ενω απο βλάβες έχει κάψει ενα λαμπάκι φρένων στα 50000 χλμ.

Το κακό με τις ALFA είναι ενα.Αν οδηγήσεις ποτέ μια, μετά δύσκολα σου αρέσει η οδική συμπεριφορά κάποιου άλλο αυτ/του.Λόγω δουλειάς μπορώ να οδηγάω πολλά και διαφορετικά αυτ/τα, οπότε μπορώ να κρίνω.

Οσο για την ερώτηση του topic, μακρυά απ' το seicento.0 παθητική ασφάλεια.Αν κουτουλήσεις με χελώνα....η χελώνα θα ζήσει :))

mixalis kanakakis said:
και εγω εχω μια 147 ti και δεν εχει παθει το παραμικρο στα 30.000....και το μπαζω........ :lol: :lol:

Έτσι, έτσι.......
Για να μαζευόμαστε σιγά σιγά!!!!!!!!! :D :D :D :D

Τα κόκκινα γράμματα πιο πάνω είναι ακριβώς αυτό που λέω και αισθάνομαι καθημερινά.
Όσοι πιστεύουν πως ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο μια λίστα ανταλλακτικών αλλά έχει ψυχή και σου χαρίζει πάθος κάθε στιγμή πρέπει κάποια στιγμή να συμπεριλάβουν στην λίστα αγορών τους τουλάχιστον μια AlfaRomeo!!! :D :D :D 8) 8)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Thanks again!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από τον ευτυχή νεαρό κάτοχο για τη βοήθειά σας.
Όσο για τη μαμά Μαρία, παραμένει πιστή στην τετρακίνηση :D :D. Ο υιός θα μυηθεί με τη σειρά του!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas