Γνώμη για φτηνό ενισχυτή;

Reaction score
0
Γειά σε όλους. Ψάχνω έναν συνδυασμό ενισχυτή & ηχείων σε χαμηλή τιμή (κάτω από 400Ε)... Μέχρι στιγμής έχω (σχεδόν) καταλήξει στα ηχεία Wharfedale 9.1 - λόγω τιμής και γενικά πολύ καλών κριτικών στο forum. Από ενισχυτές διάβασα ότι λίγο πολύ όλοι προτείνουν τον NAD 320ΒΕΕ, αλλά σε χαμηλότερη τιμή τι έχετε να πείτε;

Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα τους Denon PMA-500AE και SONY TA-FE370 στη κατηγορία < 250Ε. Τι έχετε να προτείνετε; Υπάρχει κανένας που να έχει κάποιο από τα μοντέλα; Γενικά έχω μια απορία τι γνώμη υπάρχει για τους Denon - δεν βρήκα σχεδόν καμία αναφορά στο forum για κάποιον που να έχει/προτείνει ενισχυτή της συγκεκριμένης μάρκας.

Δεκτές και όποιες άλλες γενικότερες προτάσεις σε αυτό το budget... Thx

Reaction score
0
Κανένας; Μάλλον θα πρέπει να μαζέψω και άλλα χρήματα (κανά 150άρι παραπάνω) να πάω σε κάποιο από τα προτεινόμενα NAD, Rotel ή Cambridge Audio... Έχετε να μου προτείνετε συγκεκριμένα κάποιον από τους 3 για τα Wharfedale 9.1;

Ξέρετε πουθενά να πουλάνε και μεταχειρισμένα;

Ευχαριστώ και πάλι.

PS: Παρόλα αυτά, από περιέργεια και μόνο, θα ήθελα να δω τι γνώμη υπάρχει για τα Denon.

Reaction score
7.110
Με ενα Sony 370 θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου απλα οταν καποια στιγμη ακουσεις τα ηχεια σου με ενα καλυτερο ενισχυτη θα μπεις παλι στην διαδικασια της αναζητησης.Γι αυτο ή μαζεψε μερικα χρηματα πραπανω ή πηγαινε σε μεταχειρισμενο.Παντως τα ηχεια ειναι ισως η πιο ασφαλης επιλογη αυτη τη στιγμη σε προσιτο ηχειο βασης και κανε την επιλογη σου με αυτα σαν δεδομενα.Δεν θα χρειαστει να ανεβεις πολυ γιατι με δεδομενο τα 170 που κανουν τα 9.1 και αλλα 350 για ενα καλο μεταχειρισμενο φτανεις τα 520.Οχι και τοσο παραπανω τελικα και αξιζει το κοπο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Γνώμη για φτηνό ενισχυτή;

http://cgi.ebay.co.uk/Pioneer-A400X_W0QQitemZ300068724357QQihZ020QQcategoryZ3280QQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.co.uk/PIONEER-A-400...57QQihZ001QQcategoryZ3280QQrdZ1QQcmdZViewItem

...με κλειστά μάτια...αν καταφέρεις και τα προλάβεις (ειδικά τον 400Χ)...συν ότι θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα...:bravo::bravo::bravo:
Και οι 2 ενισχυτές που αναφέρεις ήταν πολύ αξιόλογοι στην εποχή τους...
Μιλάμε όμως για μηχανήματα 10ετίας σχεδόν οπότε η αγορά τους μπορεί να κρύβει εκπλήξεις.

- Πρώτον, οι πυκνωτές τους δεν θα είναι και στην καλύτερη κατάσταση.
- Δεύτερον, τα ποτενσιόμετρα αναλόγως της χρήσης θα είναι ταλαιπωρημένα.
- Τρίτον, οι διάφορες επαφές μπορεί να έχουν οξειδωθεί.

Οπότε για μεταχειρισμένο μηχάνημα, μόνο μετά από ακρόαση και εξέταση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται...

Κατά τα άλλα ο Sony 370 είναι αξιοπρεπέστατος ενισχυτής, αλλά, μάλλον πολύ γρήγορα θα ζητήσεις το ¨κάτι παραπάνω". Οπότε καλύτερα να μαζέψεις μερικά χρήματα ακόμη και να αγοράσεις κάτι καλύτερο. Θυμήσου ενισχυτή δεν αγοράζεις κάθε μέρα!

Reaction score
0
Οπότε καλύτερα να μαζέψεις μερικά χρήματα ακόμη και να αγοράσεις κάτι καλύτερο. Θυμήσου ενισχυτή δεν αγοράζεις κάθε μέρα!
Πράγματι...

Σήμερα πήγα και είδα τα ηχεία της Monitor Audio και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν πολύ παραπάνω από της Wharfedale και η διαφορά είναι σχετικά μικρή (250 για τα Monitor Audio BR2 αντί για 170 για τα Wharfedale 9.1). Από ενισχυτές, ο πωλητής μου πρότεινε τον NAD 320BEE ή τον Rotel RA-01 στα 380. Επίσης βρέθηκε ένας μεταχειρισμένος Thule IA60 στα 350, αλλά μεταξύ μας προτιμώ κάτι καινούριο εκτός αν αναμένεται θεαματική διαφορά...

Κοίτα να δεις που ξεκίνησα για 400 και έχω φτάσει τα 620... (είμαι ήδη εκτός budget, αλλά θα τη παλέψω... :happy_9: ). Παρόλα αυτά όσο περισσότερο διαβάζω, τόσο περισσότερο μπερδεύομαι... Ας κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά:
1) Να προτιμήσω τα Monitor Audio BR2 αντί τα Wharfedale 9.1;
2) Να πάω για τον NAD ή τον ROTEL; (από άποψη design δεν μπορώ να κρύψω ότι μου αρέσει πολύ περισσότερο ο Rotel...)
3) Δεν πρέπει να "ταιριάζουν" τα ηχεία με τον ενισχυτή; Μήπως κάποια μάρκα/μοντέλο ενισχυτή "πάει καλύτερα" με όποια ηχεία πάρω τελικώς;

Με συγχωρείτε αν σας ζάλισα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Γνώμη για φτηνό ενισχυτή;

Επειδή μάλλον είναι το πρώτο σου σύστημα, καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να το τολμήσεις, αλλά εγώ θα στο προτείνω για να μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος το βράδυ! :mrgreen:

Με 100 ευρώ απο Hong Kong έρχεται στην πόρτα σου ο: Trends Audio TA-10.
Είναι class-T ενισχυτής, μία audiophile έκδοση του T-amp. Στο internet θα βρεις πάμπολλα στοιχεία για τον T-amp αν δεν τον έχεις ακούσει. Στο παραπάνω link μπορείς να βρεις μερικά reviews και συζητήσεις για τον ΤΑ-10 συγκεκριμένα.

Tον αγόρασα πρόσφατα γιατί με είχε φάει η περιέργεια με τους t-class και μπορώ να σου πω ότι στο σύστημα που φαίνεται στην υπογραφή μου, με ψιλό-αναίσθητα ηχεία και παρά τα 2x10Watt του, τον NAD C350 τον "έχει" για την πλάκα του. Σε κάποια σημεία η διαφορά στα watt είναι εμφανής αλλά την ανάλυση, τη στερεοφωνική εικόνα, την τοποθέτηση των μουσικών στο χώρο και τις χροιές του Trends ο NAD τις βλέπει στον ύπνο του. Τη λατρεύω τη NAD, πριν τον C350 είχα ένα θρυλικό 3020 της ίδιας εταιρείας, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Sad but true για τους Solid State ενισχυτές, ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής. Επίσης υπόψην ότι χάνεις, πέρα από τα ρεύματα, την ευελιξία των πολλών εισόδων και του τηλεχειρισμού σε σχέση με τον 320BEE.

Αν αποφασίσεις να πας σε πιο "συμβατική" τεχνολογία σε αυτά τα χρήματα προτείνω NAD.

Υ.Γ. Απ'ότι διαβάζω, πλέον στέλνουν τον 10.1 που είναι βελτιωμένος ("The board I received came with sanyo 1500uf tank caps instead of the 220uf that everyone's been talking about.", από Diyaudio.com).

Reaction score
0
Διαβάζω ανελλειπώς από χτες το βράδυ για τους T-amp και η αλήθεια είναι ότι έχω "κουφαθεί" με τα καλά σχόλια και τα reviews... Αν όπως λες ακούγεται καλύτερα από τον NAD (και απ'ότι διάβασα καλύτερα από πολύ ακριβότερους ενισχυτές) ίσως να αξίζει τη δοκιμή. Αν και θα ήθελα να έχει 2-3 εισόδους παραπάνω και ένα τηλεχειριστήριο για την ένταση, λέω να τον παραγγείλω.
Απ'ότι κατάλαβα είναι και καλύτερο να παίξει με ηχεία μεγαλύτερης ευαισθησίας, οπότε μάλλον κλείσαμε και για τα Monitor Audio RS2.

Τελευταία σχόλια κανείς;

(Κοίτα που θα μου μείνουν και λεφτά στο τέλος! :happy_2:)

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Τελικά όντως ο ΤΑ-10 πέρασε σε Ver. 1.1:

"*Brand new Version 1.1*

Upgrades include:

1. Power filtering cap: 220uF ELNA electrolytic has been upgraded to the 1500uF SANYO WG (high freq., low ESR) electrolytic

2. Input coupling cap: ERO MKT 2.2uF was upgraded to BENNIC XPP 2.2uF

The upgrade provides higher resolution, a better sound stage & more dynamic, punching solid bass."

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ναι, λογικά θα έρθει το νέο μοντέλο. Οι τελευταίοι που πήραν στο DIYAudio αυτόν έλαβαν. ;-)

Περιμένουμε εντυπώσεις!

Reaction score
0
Φιλε antony ο φιλος μου δινει τον nad c-350 (250ε) ελαχιστα δουλεμενος ,αφου πηγε σε λαμπα..Ειναι στης αγγελιες αν σε ενδιαφερει.Εγω εχω αλλαξει ενισχυτη αλλα τον παλιο 320 δεν τον δινω ,ο nad ειναι οτι καλυτερο σε αυτες τις τιμες.Για T-AMP δεν γνωριζω εαν δοκιμασεις πες της εντυπωσεις σου.

Reaction score
0
Λοιπόν ήρθε το μηχάνημα! Είναι πραγματικά πάρα πολύ μικρό... Επίσης μου στείλανε το 10.1...

Μου ακούγεται γενικά πολύ καλά, αν και δεν μπορώ να πω ότι έχω τη σχετική εμπειρία για να κάνω υπεραναλύσεις. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα ηχεία (Μonitor Audio BR2) και ιδιαίτερα το μπάσο που έχουν. Νιώθεις να σε διαπερνά ακόμα και σε πολύ χαμηλές εντάσεις (τα έχω αφήσει να παίζουν χαμηλά από το πρωί).

Για τον ενισχυτάκο έχω 2-3 παράπονα και χρειάζομαι ορισμένες συμβουλές. Το πρώτο παράπονο είναι ότι το ένα από τα 4 βυσματάκια για τα ηχεία δεν έχει μια πλαστική βάση όπως τα υπόλοιπα (του λείπει). Δεν με πειράζει ιδιαίτερα, αλλά βλακεία...

Το δεύτερο - και πιο σημαντικό - είναι ότι όταν το ανοίγω (ανεπαίσθητα) ακούγεται πρώτα το αριστερό ηχείο και μετά "μπαίνει" και το δεξί. Επίσης το αριστερό μου ακούγεται πιο "ζωντανό" (λίγο καλύτερα πρίμα) από το δεξί. Πρώτα δοκίμασα να αλλάξω τα κανάλια από το CD player (ένα παλιό Μarantz). Kαμία διαφορά. Πάλι το αριστερό ηχείο πρώτο. Δοκίμασα να αλλάξω το αριστερό ηχείο με το δεξί στον ενισχυτή για να δω αν φταίνε τα ηχεία, αλλά το πρόβλημα απλά αναστράφηκε! Μου φαίνεται ότι η διαφορά στο τι ακούω μπορεί να είναι ότι το ένα από τα δύο παίζει ελάχιστα πιο χαμηλά σε ένταση από το άλλο. Λέτε να είναι το ποτενσιόμετρο ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο; Βασικά λέει στο manual ότι έχει κάτι ποτενσιόμετρα για να ρυθμίζεις το "DC bias voltage of the speaker terminals"... Μήπως κάποια ρύθμιση από εκεί λύσει το πρόβλημα;

Περισσότερες εντυπώσεις όταν το βάλω λίγο πιο δυνατά! Φαίνεται ότι έχει πολύ περιθώριο... :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Antony, καλορίζικος. Στείλε ένα e-mail στην Trend. Δεν υπάρχει λόγος να "ανέχεσαι" τα προβλήματα αυτά. Λίγο η μεταφορά απο HongKong, λίγο το Quality Control τους - or lack of it - είναι πιθανό να έρθει με κάποιο "κουσούρι"..Πάντως κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν. Είναι πολύ εξυπηρετικοί. Φίλου που του ήρθε με πρόβλημα του απάντησαν αμέσως και τον άλλαξαν με καινούργιο χωρίς πολλά-πολλά.

Lazaroy-Son, για το Bluesky θα σε γελάσω, δεν το έχω ακούσει. Θα το δοκιμάσω το Πάσχα που θα κατέβω. Για τον Trends μπορώ να σου πω ότι είχα πολύ καιρό να ακούσω τόσες ώρες μουσική όσο άκουσα στις γιορτές που τον έβαλα στο σύστημα. Γενικώς πάντως προτιμώ χροιές, στερεοφωνική και όλα όσα κάνει καλύτερα και δε με νοιάζει που χάνει σε θέμα δυναμικών κλπ σε σχέση με το NAD - με πιο ευαίσθητα ηχεία τα πράγματα θα ήταν καλύτερα φυσικά. Αν παίζει το BS το μισό απ'όσο λένε, βρες κι ένα ζευγάρι ευαίσθητα ηχεία (κοίτα για μεταχειρισμένα αν το budget είναι περιορισμένο) και θα είσαι ok για πρώτο σύστημα. Μετά θα αρχίσεις τα καταναλωτικά! :happy_9:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Όταν λες ευαίσθητα πως το βρίσκω? Τσεκάρω αν γαργαλιούνται??"happy_1" "happy_1" :crazy_3:
Kάλα, άσε, σπάσε τον κουμπαρά σου και θα πάμε μαζί για ψώνια! :respect:

Reaction score
0
Μάριε, πάρε 3-4 τεμάχια απο το Blue Sky, η τιμή του σου το επιτρέπει.

Δέν έχουν κοινή ηχητική συμπεριφορά, όλα τα κομμάτια, οπότε ψάξε ποιο παίζει καλύτερα και τα υπόλοιπα κράτα τα ως αναλλακτικά για αυτό που χρησιμοποιούσες.

Νομίζεις ότι αστειεύομαι?...ρώτα περισσότερα και θα δεις ότι όχι!!!

Επίσης ΣΙΓΟΥΡΑ δεν παίζει καλύτερα από το Pioneer 507, το θυμάστε?..
Μία πηγή που κυκλοφορούσε πριν κανά 6άρι χρόνια και την "έφαγαν" τα dvd της εταιρίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.057
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp