Γνώμη για FOCAL Dome?

Reaction score
109
Καλησπέρα.
Ενδιαφέρομαι να αγορασω για περιφεριακα home theatre ένα ζευγος και συγκεκριμενα τα flax της focal (σχεδόν ιδια υλοποιηση με τα dome).
Καταλήγω σε αυτά αναζητώντας κατι ποιοτικό που θα πρεπει να βγάλει στάθμες και θα πρεπει να είναι ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ (έως αόρατο).

Τα βρίσκω 300 euros αλλα δεν είναι διαθέσιμα για ακρόαση. Τα εχει ακούσει κανενας?

θα οδηγηθουν από Rotel RB985 (5X100 THX)
Κυρια Electrovoice ELX 112 P.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.897
Είμαι βέβαιος πως θα παίζουν ωραία και δυνατά για το μέγεθός τους.
Όταν όμως έχεις μπροστά δωδεκάιντσα και ζητάς να βγάλουν στάθμες τα τετράιντσα με το μίνι καμπινάκι, φοβάμαι οτι θα απογοητευτείς. :)

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Ε, ναι. Αν τα μπροστινά σου τα γκαζώνεις (132 ντιμπί λένε), τίποτα μικρό κι αόρατο δεν θα μπορεί να ακολουθήσει... Εκτός αν συμβιβάζεσαι να ξεκινάει τ' άλογο από μπροστά σου (Νταπ - Νταπα - Ντούπ :D ), κι όταν περνάει από πάνω σου να κάνει "τσικι - τσίκ, τσικι -τσίκ... :roflmao: ) . Νομίζω τό' πιασες το νόημα... :lol:
Καλό είναι να έχει κανείς 5 ίδια ηχεία, κι αν όχι, 4 ίδια και το κεντρικό με μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερα μεγάφωνα (δηλ. αν τα 4 έχουν 5ιντσα, το κεντρικό 6,5άρια, της ίδιας σειράς πάντα...)
Γενίκευση είναι αυτή, μη βαράτε... :rolleyes::tongue:
Αν πάλι έχεις τεράστια front, καταλήγεις με πρόβλημα σαν το δικό σου... :unsure:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ο ποιο παράξενος συνδυασμός που έχω ακούσει...
Από την μία ζητάς περιφερειακά ηχεία διακριτικά και life-style, όπως τα Dome, ενώ στην άλλη πλευρά του χώρου σου, ζουν και βασιλεύουν δυο 12ιντσα Electro!!!

Όταν θα ξεκινάει το γαργάλημα για τα Electro, τα Focal θα παραδίδουν πνεύμα.

Timaras

Reaction score
2.153
Άστο φίλε.Δεν παίζει τέτοιος συνδυασμός.Θα απογοητευθείς σίγουρα!
Θα σου προτείνω κάτι άλλο.

Πάρε ένα ζεύγος εντοιχιζόμενα,ας πούμε τα Dali Phantom H-80 με 8άρι midbass για να κρατήσεις και το κόστος σχετικά χαμηλά.(η τιμή είναι μονάδας)! Έχει και με 6,5άρι με μικρότερο κόστος ανά μονάδα.

Το 80 θέλει 11 πόντους βάθος και 10 πόντους το 60.Φτιάχνεις ένα κουτί γυψοσανίδας για να ενσωματωθεί με τον τοίχο και τα κουμπώνεις μέσα.

Σύμφωνα με τα σχέδια που δίνει η Dali,το 80 θέλει 15-100 λίτρα καμπίνα και το 60 θέλει 10-35 λίτρα.

Reaction score
1.042
ειχα 4 περιφερειακα b&w M1 και καταλήξανε στο ταβανι για ατμος!! βρηκαν την θεση που τους αξιζει δηλαδη !!

Reaction score
109
Παιδια ευχαριστω ΘΕΡΜΑ για ολες τις απαντησεις!!!

Timara , δεν μπορω να κανω παρεμβαση στον τοιχο, μακαρι να μπορουσα.

PeterMeni τα κυρια μπηκαν σε δεδομενες θεσεις που και πριν υπηρχαν ηχεια και δεν πεσαν «βαρια» στο ετερον ήμισυ. Iσα ίσα, όταν τα γκαζώνω νομιζει ότι είναι στο teravibe (αντικατεστησαν τα audio spectrum s-20 hpcm)

Περιφερειακα, όμως σε αυτό το χωρο δεν ειχα ποτε, οποτε τωρα που θα βαλω , προσπαθω να ενοχλησουν αισθητικα όσο το δυνατον λιγοτερο.

Ο συνδιασμός είναι οντως περιεργος γιατι κυρια, τελικος, προ, βιντεοπροβολεας, χρησιμοποιουνται (με περιφερειακα τα s-20 που εγραψα παραπανω) σε «θερινο» hometheatre στο εξοχικο μου το καλοκαιρι , οπου εκει τα electro πραγματικα ακουγονται στο διπλανο χωριο (με ευνοικο ανεμο).

Το χειμώνα, οκ …τα δουλευω σε …χαμηλες στροφες μεσα στο σαλόνι…

Sterkon ο συμβιβασμος είναι δεδομενος, ξερω ότι δεν μπορουν να παντρευτουν με οτιδηποτε……

Zizik αυτό ελπιζω και εγω..

Απλα αναρωτιεμαι αν γνωριζει καποιος άλλη επιλογη από τα «λογικα» ποιοτικα και ακριβα focal….

Reaction score
109
Άστο φίλε.Δεν παίζει τέτοιος συνδυασμός.Θα απογοητευθείς σίγουρα!
Θα σου προτείνω κάτι άλλο.

Πάρε ένα ζεύγος εντοιχιζόμενα,ας πούμε τα Dali Phantom H-80 με 8άρι midbass για να κρατήσεις και το κόστος σχετικά χαμηλά.(η τιμή είναι μονάδας)! Έχει και με 6,5άρι με μικρότερο κόστος ανά μονάδα.

Το 80 θέλει 11 πόντους βάθος και 10 πόντους το 60.Φτιάχνεις ένα κουτί γυψοσανίδας για να ενσωματωθεί με τον τοίχο και τα κουμπώνεις μέσα.

Σύμφωνα με τα σχέδια που δίνει η Dali,το 80 θέλει 15-100 λίτρα καμπίνα και το 60 θέλει 10-35 λίτρα.
Τίμο, αναθεωρώ την αρχικη μου απόφαση και καλοβλεπω την πρόταση σου για τα H80 ή H60
http://www.audioshow.gr/el/καταστημα/speakers/wall-speakers/dali-phantom-h-80-τεμαχιο-detail
Δεν εχω καταφερει να βρω video που να δειχνει πως γινεται η εγκατασταση ενός τετοιου ηχείου, ένα πλαισιο από γυψοσανίδα σκέφτομαι, αλλα μου λειπουν πολλες λεπτομεριες.... Εχεις βρει οτιδήποτε σχετικο για να παρω μια ιδέα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Δεν εχω καταφερει να βρω video που να δειχνει πως γινεται η εγκατασταση ενός τετοιου ηχείου, ένα πλαισιο από γυψοσανίδα σκέφτομαι, αλλα μου λειπουν πολλες λεπτομεριες.... Εχεις βρει οτιδήποτε σχετικο για να παρω μια ιδέα?
Τα ηχεία του είδους έχουν τέσσερα στηρίγματα σε σχήμα Γ με μια βίδα περασμένη στο ένα τμήμα του στηρίγματος.
Όπως σφίγγεις τις βίδες, τα στηρίγματα αυτά περιστρέφονται σε γωνία 90 μοιρών και πιάνουν πάνω στη γυψοσανίδα από τη μέσα μεριά.
Για την σύνδεση, και πριν την τοποθέτηση, υπάρχουν σχετικά κλίπς που έχεις ενώσει με το καλώδιο και το θηλυκώνεις επάνω. Αυτό για να μην τα στηρίζεις επάνω στη σκάλα, συνήθως, για πολύ ώρα.
Εδώ φαίνονται καθαρά τα στηρίγματα (μπλε) σε έκταση:

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
109
Τα ηχεία του είδους έχουν τέσσερα στηρίγματα σε σχήμα Γ με μια βίδα περασμένη στο ένα τμήμα του στηρίγματος.
Όπως σφίγγεις τις βίδες, τα στηρίγματα αυτά περιστρέφονται σε γωνία 90 μοιρών και πιάνουν πάνω στη γυψοσανίδα από τη μέσα μεριά.
Για την σύνδεση, και πριν την τοποθέτηση, υπάρχουν σχετικά κλίπς που έχεις ενώσει με το καλώδιο και το θηλυκώνεις επάνω. Αυτό για να μην τα στηρίζεις επάνω στη σκάλα, συνήθως, για πολύ ώρα.
Εδώ φαίνονται καθαρά τα στηρίγματα (μπλε) σε έκταση:

Ναι αλλα ένα ηχειο δεν είναι μονο η προσοψη και τα μεγάφωνα.
Υπάρχει το ηχομονωτικο που είναι μεσα, και το κουτι ....
υλικό? διαστάσεις?
μιλάμε για 2 μονάδες κόστους 600 € πλέον υπόλοιπων υλικών που θα χρειαστουν, χωρίς να ξερουμε ΄πως θα παιζει και αν θα καταφέρουμε να το φτιάξουμε σωστό.
[DOUBLEPOST=1509219669][/DOUBLEPOST]Ναι αλλα ένα ηχειο δεν είναι μονο η προσοψη και τα μεγάφωνα.
Υπάρχει το ηχομονωτικο που είναι μεσα, και το κουτι ....
υλικό? διαστάσεις?
μιλάμε για 2 μονάδες κόστους 600 € πλέον υπόλοιπων υλικών που θα χρειαστουν, χωρίς να ξερουμε ΄πως θα παιζει και αν θα καταφέρουμε να το φτιάξουμε σωστό.[/QUOTE]

Timaras

Reaction score
2.153
Κοίτα,
φαντάζομαι ότι αν στείλεις ένα mail στην εταιρία εξηγώντας τους τί θες να κάνεις θα σε καθοδηγήσουν κατάλληλα!

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες που διατυπώνονται στο outer dimension pdf
κάθε ηχείου όπου αναφέρονται και τα συνιστώμενα λίτρα καμπίνας που θα δουλέψει σωστά αυτό!

Για τη σχεδίαση της καμπίνας δεν ξέρω να σε καθοδηγήσω,υπάρχουν κάποια online calculators 1 , 2 όπου δίνεις τα δεδομένα που έχεις και σου βγάζει τα λίτρα της καμπίνας και τις διαστάσεις των κομματιών που θες!

Reaction score
109
Κοίτα,
φαντάζομαι ότι αν στείλεις ένα mail στην εταιρία εξηγώντας τους τί θες να κάνεις θα σε καθοδηγήσουν κατάλληλα!

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες που διατυπώνονται στο outer dimension pdf
κάθε ηχείου όπου αναφέρονται και τα συνιστώμενα λίτρα καμπίνας που θα δουλέψει σωστά αυτό!

Για τη σχεδίαση της καμπίνας δεν ξέρω να σε καθοδηγήσω,υπάρχουν κάποια online calculators 1 , 2 όπου δίνεις τα δεδομένα που έχεις και σου βγάζει τα λίτρα της καμπίνας και τις διαστάσεις των κομματιών που θες!
Ναι το εχω κατεβασει αυτό το pdf, όπως και τα υπολοιπα.
Τελικά αυτή η επιλογή που σουω δινει η dali , να εχεις ετοιμη την προσοψη και να διαμορφώσεις την καμπινα συμφωνα με το μέγεθος που σε βολεβει δεν είναι καθόλου κακκη.

Για εμενα είναι ουσιαστικα μονόδρομος.
Αντι για γυψοσανιδα, το κουτι θα το φτιαξω από mdf 15 χιλιοστών που στη συνεχεια θα βαφτει λακα.

επειδή θα εχει βαθος μολις 11-12 εκατοστα, θα ερθει ακριβώς πισω από τη θεση ακρόασης, στο υψος των κεφαλιων των ακροατων στο 1 με 1,5 μετρο αποσταση με αποτέλεσμα οι σταθμες που θα παραγουν να μην "καλύπτονται" από τις σταθμες των electro....

Τωρα , το θεμα είναι ποιο κεντρικο πρεπει να διαλέξω να κάτσει αναμεσα στα κυρια.....

Timaras

Reaction score
2.153
Τωρα , το θεμα είναι ποιο κεντρικο πρεπει να διαλέξω να κάτσει αναμεσα στα κυρια.....
Σε βλέπω χλωμό..! :)
Μήπως να έπαιζες χωρίς κεντρικό?
Δεν ξέρω αν κανα Klipsch θα μπορούσε να ψιλοσταθεί δίπλα τους!

Reaction score
109

Reaction score
109
Με το καλό να σου έρθουν!
και βάλε και καμμιά φωτό!
Να δουμε αν μεσασε αυτό το μηνα , θα εχω καταφερει να καταληξω σε επιλογή κεντρικου, γιατι ουσιαστικα η μη υπαρξη κεντρικων ηχειων προς ακροαση και αξιολογηση, οδηγει σε μια τελικη επιλογή στα "τυφλά"

Reaction score
109
Up!

Γιώργο,τί έγινε,ήρθαν τα Dali?
όχι μονο ηρθαν, εχω ολοκληρωσει κάθε εργασια και ελεγα να κανω παρουσιαση ολοκληρου του home cinema μου στην αντιστοιχη ενοτητα.... να βρω μονο πως ανεβάζουμε φωτογραφιες πρωτα!!!!!

Timaras

Reaction score
2.153
E άντε βρε παιδί μου.Ξεκίνα!

Δίπλα από το κομβίο "Υποβολή Απάντησης" υπάρχει ένα άλλο κομβίο "Ανέβασμα Αρχείου"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney