Γνώμη για Laptop

Reaction score
14
Η παράμετρος "ελαφρύ" σε οδηγεί ολοταχώς σε σασί κάτω των 15''.
Οτιδήποτε γυρω στις 15 ίντσες είναι γύρω στα 3 κιλά.
Τα 3 κίλα αρχικά φαντάζουν...πούπουλο.
Μια φορά μου έτυχε να είμαι αναγκασμένος να κουβαλάω το δικό μου "τρίκιλο" μέσα σε μια έκθεση
και από τότε αναθεώρησα.
Τα 3 κιλά είναι πολύ βαριά. :wink:

Ο επεξεργαστής και τα λοιπά καλούδια δεν παίζουν κανέναν ρόλο στο βάρος.
Μόνο το σασί και το μέγεθος της μπαταρίας.

Reaction score
14
Ακριβώς, έτσι πιστεύω και εγώ.

Αν υπάρχει καμία πρόταση, δεκτή.

Ευχαριστώ.

Reaction score
14
δυστυχώς όμως Μιχάλη μικρό και ελαφρύ σημαίνει και ελαφριά μπαταρία, που σημαίνει αδεια cells... αρα χαμηλή αυτονομία.

Οπότε τελικά που καταλήγεις?

Ενα Fujitsu Siemens με 15άρα οθόνη σε βάρος είναι 2.6 κιλά αλλά 80άρι δίσκο απλό προσέσσορα, και 512 μνήμη. Και λίγο σε απόδοση και 2.6 κιλά

Το ΣΟΝΥ που λές αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905525 είναι σφαιράτο dual core, 3.3 ώρες αυτονομία και 2.8 κιλά, δεν είναι και ασήκωτο? Και ο δίσκος του 160'αρης (Not bad)?

Αυτό θα έπερνα σαν συμβιβασμό δύναμης, καλής οθόνης (θα ήθελα μεγαλίτερη ανάλυση), πολύ μεγάλου για λαπτοπ δίσκου, και dual core και το βασικότερο SONY.

mrw

Reaction score
0
Τα μόνα ελαφρά λάπτοπ πού έχω δεί με τα μάτια μου κάτω από 1300 Ε (πιό ψηλά και κυρίως από 1800 Ε και πάνω υπάρχουν πολλές καλές επιλογές) είναι ένα Turbo-X και τα Philips Χ50/X60 (αποκλειστικά στον Κωτσόβολο, τα είδα στο The Mall)

http://www.reviewcentre.com/review200237.html

Reaction score
14
Σε ευχαριστώ mrw, αλλά το οικονομικό δεν είναι το απόλυτο μέτρο αγοράς. Θα ήθελα αν έχεις και προτάσεις πάων από τα 1800€.

Ευχαριστώ.!!

Reaction score
164
Είδες προς Dell μεριά;
Υπάρχει το D520 με 1800€ παίρνεις:
-Core Duo T2400 (1.83)
-14" 1024X768
-1GB Ram
-100GB removable HD
-Σασί από κράμα μαγνησίου
-Bluetooth/Wifi
-Βάρος από 2.38 κιλά
Υπάρχουν και αρκετές μικρότερες ή μεγαλύτερες συνθέσεις.

Reaction score
14
Ευχαριστώ. Η σελίδα με τους DELL είναι πολύ ενδιαφέρουσα και φαίνονται πολύ επαγγελματικά μηχανήματα. Επίσης, οι τιμές είναι πολύ καλές.
Άραγε εκτός από το δίκτυο, μπορεί να τους βρει κάποιος και σε μαγαζιά?

Reaction score
14
Αυτό μου αρέσει πολύ..!!

Special Offer: Latitude D620
Dell Part number  EUR 1668,00

EUR 1984,92

Operating System:  Genuine Windows XP Professional (SP2) WITH Media using NTFS - Dell Recommended Feature

Base:  D620 with Intel Core Duo T2300 (1.66GHz) with Integrated Intel GMA 950 Dell Recommends

Dell System Media Kits:  Resource CD required (+ EUR EUR 5,00)

Display:  14.1 WXGA (1280 x 800 resolution) Wide Aspect Ratio display

CompleteCare Accidental Damage and Theft Coverage for Latitude Notebooks:  CompleteCare Accidental Damage Coverage (3 Year Next Business Day) - Dell Recommended Feature (+ EUR EUR 149,00)

Support Service:  3 Years Next Business Day On-Site Service

Memory:  1GB 533MHz DDR2 Memory (2 x 512MB) Dell Recommends (+ EUR EUR 120,00)

Hard Drive:  100GB serial ATA HDD 5400RPM Dell Recommends (+ EUR EUR 150,00)

Fingerprint Reader for Added Security:  Touchpad with UPEK® Fingerprint Reader (+ EUR EUR 60,00)

Custom Hard Drive Partitioning:  Not Included

Removable Optical D/Bay Options :  8 X DVD / 24 X CD-RW Combo Drive with Decoder Software - Dell Recommended Feature

Wireless Card Solution:  Dell Wireless 1490 802.11 a/g Dual-band Mini-card (+ EUR EUR 10,00)

Wireless Card Solution:  Internal Dell 350 Bluetooth™ Card - Factory install only (+ EUR EUR 20,00)

Floppy Drive & USB Storage Options:  3.5" 1.44MB Floppy drive for use in MediaBay or via USB (+ EUR EUR 40,00)

Primary Battery:  9 Cell Primary battery (85 WHr) for maximum battery life (+ EUR EUR 60,00)

Palmrest:  Palmrest with touchpad

Monitors:  Not Included

Carry Case:  Not Required

Accessories:  Dell Midnight Grey USB Keyboard (+ EUR EUR 30,00)

Security:  Noble Twin Head Lock - secure your notebook and your monitor with one lock (+ EUR EUR 35,00)

Systems Management:  Not Included

Asset and Security Tagging / Anti-Theft Software:  Asset Tag, - Customer Details #2 (customer name, system type, order number, tag number) (+ EUR EUR 10,00)

Keep Your Hard Drive:  Not Included

Reaction score
164
giotamike said:
Ευχαριστώ. Η σελίδα με τους DELL είναι πολύ ενδιαφέρουσα και φαίνονται πολύ επαγγελματικά μηχανήματα. Επίσης, οι τιμές είναι πολύ καλές.
Άραγε εκτός από το δίκτυο, μπορεί να τους βρει κάποιος και σε μαγαζιά?
Δεν διατίθενται σε καταστήματα, αλλά ίσως έχουν κάποια μηχανήματα για επίδειξη. Δεν τους παίρνεις ένα τηλέφωνο; :)

Reaction score
1
Το μηχάνημα είναι σούπερ!
γενικά, συμβιώνω με Dell φορητούς από το 2000.
Εξαιρετικό σέρβις, την επόμενη μέρα στον χώρο σου και 3 χρόνια εγγύηση.
Πέρσι αντικατέστησα το παλιό μου με το D810 και αγόρασα στη γυναίκα μου το D610.
Δουλεύουν αδιάκοπα και απροβλημάτιστα. ήδη σκέφτομαι να πάρω και το 620.
Γενικά η Dell προσφέρει built to order μηχανάκια με όλη την ευελιξία που συνεπάγεται κι εγώ προσωπικά δεν την αλλάζω...

Reaction score
0
Αν και δεν έχω καταλάβει ακριβώς για τι είδους χρήση προορίζεται το μηχάνημα, θα κάνω τον ξεκάρφωτο και θα ρίξω στη συζήτηση το MacBook.

http://www.apple.com/macbook/specs.html

Η αλήθεια είναι όμως πως ακούω ότι κάποιες παρτίδες παρουσιάζουν παραμόρφωση στο χρώμα αλλά δεν ξέρω τι προβλέπεται στην εγγύηση σε αυτήν την περίπτωση.

Για την ώρα χρησιμοποιώ το Aspire 5622 της Acer με Core Duo T2300 που μου κόστισε €1319 αν και το "ειδικό" λογισμικό που έρχεται μαζί του είναι σπάσιμο νεύρων, πράγμα που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις όταν αγοράζουμε "μάρκα" (πέραν της Apple).

Μια φορά το service τους το συμπάθησα διότι όταν ρώτησα αν θα μου άλλαζαν τον Core Duo με Core 2 Duo στο ίδιο σασί (επί πληρωμή φυσικά) δέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Reaction score
0
Μονο που ο Core 2 Duo δεν θα ιεναι συμβατος με τα σημερινα laptops οποτε επρεπενα ενημερωθουν λιγο καλυτερα πριν "δεχτουν"....μαλλον στο ειπαν για να σε ξεφορτωθουν.

Τα Dell ειναι πολυ καλα ποιοτικα και με αριστη εξυπητερηση/after sales, αλλα στην Ελλαδα τα μοντελα που φερνει σε laptops ειναι στην καλυτερη περιπτωση "μετρια" και με μαπες καρτες γραφικων. Σε καμια περιπτωση δεν αξιζουν τα λεφτα τους κατα τη γνωμη μου, εκτος και αν το after sales ειναι το βασικοτερο κριτιριο επιλογης. Μακαρι να εφερναν και τα Inspiron , XPS, ριχτε μια ματια στο αμερικανικο site τους.

Τα Acer ειναι τα πιο value4money, αλλα αν παθει κατι χοντρο παει Ιταλια και κλαφτα χαραλαμπε ποτε θα γυρισει.
Τα fujitsu-siemens ειναι επισης αρκετα value4money αλλα βγαζουν πολυ συχνα προβληματα και πηγαινοερχονται στο service τους στο κρυονερι πολλες φορες ανεπισκευαστα, και αντε παλι πισω.
Τα toshiba και sony vaio ειναι καλα ποιοτικα και ειδικα τα sony εχουν συχνα πολυ καλες οθονες, αλλα ειναι αρκετα ακριβοτερα απο τον ανταγωνισμο στα ιδια χαρακτηριστικα.

Προσωπικα αν επρεπε να παρω laptop θα το εψαχνα για καποιο Dell Inspiron απο εξωτερικο, efoson diathrhuei se logikh timh me metaforika klp, kai εφοσον μπορει να με καλυψει η εδω αντιπροσωπια. Αλλιως θα πηγαινα σε Acer και θα το επαιρνα απο μαγαζι που να μπορει να μου κανει αντικατασταση επιτοπου σε περιπτωση βλαβης τον πρωτο μηνα, και θα το ελιωνα κυριολεκτικα 24/7 με εξαντλητικο τεσταρισμα αυτον το μηνα.

Χρονικα παντως θα περιμενα 2 μηνες για να παρω κατι με Merom/Conroe επεξεργαστη (aka Core 2 Duo) και καποιο HD-DVD/Blueray, και HDMI/DVI+HDCP για να εχει πραγματικο μελλον το συστημα.

Reaction score
0
Κι όμως ο Core 2 Duo είναι συμβατός με τις Core Duo μητρικές αφού είναι pin compatible. Έχουν ήδη γίνει δοκιμές και λειτουργεί άψογα.

http://www.tuaw.com/2006/06/13/hacker-installs-core-2-duo-chip-in-mac-mini-hangs-on-for-the-ri/
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20051019183430.html

Δεν υπήρχε περίπτωση να ρωτήσω κάτι τέτοιο αν δεν ήξερα από πριν τη σωστή απάντηση.

Reaction score
14
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σίγουρα η επιλογή είναι πολύ δύσκολη. Όπως έχω πει, σκοπός αυτής της αγοράς είναι για κάτι δυνατό αλλά ελαφρύ μιας και ο κύριος σκοπός του είναι η χρήση σε τάξίδια.
Προς το παρόν, με ελκύει η αγορά των:
Dell D620
Sony VGN-TX2XP & VGN-S21XP/C αν και δεν μπορώ να πω ότι με αφήνει αδιάφορο λόγω τιμής και σερβις το TURBO-X Voyager ή Traveller.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.718
Νεότερο μέλος
Nickk