Γρίφος για δυνατούς λύτες στο Home Cinema που έχω

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Λοιπόν έχω ένα πρόβλημα που προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση του αλλά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει.

Το home cinema που έχω είναι το εξής.

Playstation5 και Zidoo Z9X ---(HDMI)--->Marantz SR6015----(HDMI)--->Samsung KS8000 TV----(HDMI μέσω ARC)---->JVC Exofield ακουστικά.

Το θέμα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να έχω ταυτόχρονα ήχο και από τα ηχεία του ενισχυτή και από τα ακουστικά Exofield. Καθώς ο Marantz είτε θα στέλνει τον ήχο στα ηχεία είτε θα το κάνει passthrough στην τηλεόραση και κατ'επέκταση στα JVC.

Θέλω να βρω έναν τρόπο να έχω ήχο και από τα ηχεία και σε ακουστικά. Τα παρακάτω είναι ότι έχω σκεφτεί μέχρι τώρα.



1) Το πρώτο που σκέφτηκα είναι να αγοράσω ακουστικά με Bluetooth και να τα συνδέσω απευθείας στον Marantz καθώς έχει την επιλογή να παίζει Main Speakers+Bluetooth Headphones. Το πρόβλημα που έχω εδώ είναι ότι ο Marantz υποστηρίζει μόνο SBC που σημαίνει ότι θα έχω μεγάλο latency με πολύ πιθανά lip sync προβλήματα.

2) Το δεύτερο που σκέφτηκα είναι μήπως σύνδεα έναν Bluetooth transmitter στην οπτική θύρα του Zidoo αλλά από ότι διαβάζω μάλλον το Zidoo δεν περνάει τον ήχο και από την HDMI και από την οπτική ταυτόχρονα. Δεν έχω τρόπο όμως να το εξακριβώσω οπότε μάλλον δεν μας κάνει ούτε αυτή η λύση.

3) Μετά σκέφτηκα να συνδέσω ένα HDMI splitter μετά το Zidoo και την μία έξοδο να την στέλνω στον Marantz ενώ την άλλη να την στέλνω αρχικά σε ένα HDMI extractor ώστε να πάρω τον ήχο σε οπτική θύρα και μετά να συνδέσω ένα Bluetooth transmitter με aptX low latency και από εκεί σε ακουστικά με aptX low latency. Αυτό φαίνεται εφικτό με τον μόνο ενδιασμό που έχω είναι αν το HDMI splitter θα περνάει σωστά όλα τα σήματα που θα δέχεται όσον αφορά χρωματισμούς καθώς και με HDR10+ ή Dolby Vision. Και δεν θα ήθελα να κάνω μία τέτοια αγορά και τελικά να μην περνάει σωστά όλα τα σήματα του Zidoo. Και βέβαια με τόσα να παρεμβάλονται δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποια άλλη καθυστέρηση μέσα από όλες αυτές τις συνδέσεις.



Μέχρι στιγμής δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση. Ακουστικά με aptX Low Latency φαίνεται ότι είναι η μόνη λύση για να έχω σίγουρα καλό audio synchronization με ακουστικά Bluetooth οπότε πρέπει να βρω έναν τρόπο να τα συνδέσω χωρίς όμως να επιρεάζουν την υπόλοιπη αλυσίδα του συστήματος μου.

Για να δω αν μπορεί κανείς να λύσει τον γρίφο μου :bigboss::idk::beach:
 

ika

News
Μηνύματα
13.753
Reaction score
12.822
Στο μανουαλ
προτείνει όλες οι πηγές να πάνε στον επεξεργαστή και μετά στην TV μέσω ARC.

Αν ο επεξεργαστής αντί από το ARC της TV, πάει σε μια HDMI-IN και στο ARC μείνει o Marantz, μήπως παίζουν όλα;
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Το EXOFIELD δεν το έχω παρεμβαλει ενδιάμεσα γιατί έχει θέματα με το pass through σημάτων με Dolby Vision γι αυτό προτίμησα να το βάλω στο τέλος της αλυσίδας.

Όσο για αυτό που προτείνεις δεν μπορώ να πω ότι το κατάλαβα απόλυτα. Σε ποια hdmi in να το συνδέσω? Του marantz? Μα έτσι πως θα πάρουν ήχο από τον ενισχυτή? Κάπου έχω μπερδευτεί όπως το γράφεις.
 

ika

News
Μηνύματα
13.753
Reaction score
12.822
Σ' ένα άλλο HDMI-In της TV.
Ο ήχος δεν θα πηγαίνει απ' ευθείας από τις πηγές στα ακουστικά μέσω του επεξεργαστή?
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Σ' ένα άλλο HDMI-In της TV.
Ο ήχος δεν θα πηγαίνει απ' ευθείας από τις πηγές στα ακουστικά μέσω του επεξεργαστή?
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά να συνδεθεί πηγή->ενισχυτής->επεξεργαστής->τηλεόραση? Αυτό εννοείς?
 

Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.009
Να σε ρωτήσω , γιατί θέλεις να έχεις ταυτόχρονα ήχο σε ηχεία και ακουστικά?
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Να σε ρωτήσω , γιατί θέλεις να έχεις ταυτόχρονα ήχο σε ηχεία και ακουστικά?
Γιατί πολλές φορές βλέπω ταινίες με την γυναίκα μου και εκείνη θέλει τον ήχο πιο χαμηλά ενώ εγώ θέλω πιο δυνατά :punish:
 



Μηνύματα
387
Reaction score
131
Πηγές->επεξεργαστής->TV<-AVR
Γίνεται αυτό που λες αλλά λόγω του ότι ο επεξεργαστής δεν έχει καλό passthrough (δεν υποστηρίζει dolby vision επίσημα) θα έχω θέμα με το σήμα που θα πέρνει η TV.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.153
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top