Γραμμή ADSL εμπειρία κανείς ?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Mε βλέπω πολύ σύντομα να προχωράω σε ADSL (512, αν δεν κάνω λάθος...) με την ForthNet, αφήνοντας χρόνους την HoL από την οποία δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος.

Μάλιστα σκέπτομαι μέσω γραμμής να την μοιραστώ με κάποιον γείτονα για να μας έλθει στο μισό (σαν σε δίκτυο ένα πράγμα...). Μη με ρωτάτε πως γιατί δεν είμαι σίγουρος. :wink:

Kανείς εμπειρία από ADSL?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Και εμενα με ενδιαφερει , αν και εστειλα το νουμερο μου στην vivodi και μου απαντησαν πως δεν υπαρχει δικτυο στην περιοχη μου :(

Reaction score
7
Εχει ενας φιλος μου.
Μου λεει οτι το pc δεν κλεινει καθολου.
Κατεβαζει ο,τι βρει.
Δε θυμαμαι σε ποια εταιρια ειναι.
Ουτε εχω καταλαβει αν πληρωνει μονο τον παροχεα και οχι τον ΟΤΕ, ή και τον ΟΤΈ ή ειναι μεσα στην τιμη ολα.
Κατεβαζει ως και 20Κbytesps.
Πληρωνει γυρω στα 60-70€ το μηνα...
Θα του πω να μπει στο forum να γραψει τις εντυπωσεις του...

Εγω παντως το βρισκω ακριβο...
ειναι λιγο θολο το τοπιο -τουλαχιστο για εμενα- για το τι και ποσους πληρωνεις.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Έχω adsl και θα ήθελα να πω τα εξής:

1. Οι ταχύτητες είναι από 38-43 Kbs. Παλιότερα ήταν σταθερά πάνω από 40 αλλά τελευταία ο ΟΤΕ έχει φορτώσει πολύ το κέντρο.

2. Η 512 δεν συμφέρει με τίποτα. Δίνει ταχύτητες γύρω στα 54-56 και στοιχίζει πολύ πιο ακριβά. Η πιο καλή είναι η 384 εκτός και αν υπάρχει οικονομική άνεση οπότε πας στα 1024 που δίνει ταχύτητες γύρω στα 110-120.

3. Όποια εταιρία και αν διαλέξει κανείς (από τις μεγάλες) δεν θα έχει πρόβλημα. Εγώ έχω acn.

4. Για οποιαδήποτε απορία σας πηγαίνετε στο www.adslgr.com Στο φόρουμ ρωτήστε και θα σας λύσουν κάθε απορία.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Λοιπόν περί ADSL...

H σύνδεση με ADSL δεν καταργεί την υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή αλλά την χρησιμοποιεί για να φέρει το σήμα. Τα σήματα του ADSL είναι υψίσυχνα ενώ το απλό τηλεφωνικό σήμα έχει συχνότητα μέχρι 4KHz. Στην συνέχεια με ένα φίλτρο διαχωρίζεται το αναλογικό σήμα (φωνή) από το ψηφιακό (ADSL).Οι ταχύτητες των γραμμών του ΟΤΕ είναι 384/128,512/128 και 1024/256.

O OTE για να σου δώσει πρόσβαση στην υπηρεσία ADSL σε χρεώνει 24,99€ (+ΦΠΑ) τον μήνα πάγιο πλέον αυτού που ήδη πληρώνεις.

Στην συνέχεια για να συνδεθεί κάποιος στο internet θα πρέπει να κάνει σύμβαση με κάποιο πάροχο. Οι συνδέσεις είναι 2 ειδών:
α) χωρίς όρια στην πρόσβαση που σημαίνει ότι κάποιος πληρώνει ένα πάγιο στον πάροχο και έχει δικαίωμα χωρίς άλλη χρέωση από κανένα να είναι συνδεδεμένοσ 24 ώρες το 24ωρο.
β)με χρονοχρέωση ή ογκοχρέωση. Η χρονοχρέωση σημαίναι ότι πληρώνουμε μεν μικρότερο πάγιο στον πάροχο αλλά για κάθε ώρα που χρησιμοποιούμε το internet χρεωνόμαστε extra πό τον πάροχο. Η ογκοχρέωση έχει να κάνει με τον όγκο των δεδομένων που διακινεί κάποιος(μεγαλύτερος όγκος=μεγαλύτερη extra χρέωση).

Η β περίπτωση κρίνετε ασύμφορη για την πλειονότητα των χρηστών οπότε μάλλον κάποιος λογικά κατευθύνετε ατην πρώτη περίπτωση

Το συνολικό κόστος λοιπόν θα είναι 24,99 (παγιο ΟΤΕ) + πάγιο Πάροχου(απο 17€ για 256/128 σύνδεση και 23,90 για 384/128 σύνδεση) +ΦΠΑ. ΣΥΝΟΛΟ από 49€ το μήνα

Τι γλυτώνουμε: α) το πάγιο του πάροχου για την ISDN ή PSTN γραμμή μας και β) την χρονοχρέωση από το ΕΠΑΚ

Αν κάποιος πληρώνει περίπου 60€ στον ΟΤΕ κάθε δίμηνο για internet και ταυτόχρονα 30-40€ το δίμηνο στον πάροχο τον συμφέρει η μετάβαση στο ADSL...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...

Δεν έχω adsl λέω κι εγώ να βάλω για να πετάξω την isdn. Χρήστο τσέκαρε το σενάριο της vivodi μια και μπλέκει και το voice και συνεπώς με μοναδικό κόστος το πάγιο, έχεις και τζάμπα αστικά - υπεραστικά, με κάποιο πλαφόν και σε data και σε voice νομίζω - δεν το ξέρω ακριβώς αλλά πολλοί λένε ότι είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Εδώ βέβαια το σενάριο "γραμμή - π@ρτ.....ζα" μπορείς να το ξεχάσεις από τώρα.
Τέλος, η εταιρεία που εργάζομαι είναι και isp και ένα πουλάκι μου είπε να περιμένω κανα 2-3 μήνες..... :wink:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Είμαι κι εγώ κάτοχος μιας ADSL 384 εδώ και 5 μήνες περίπου. Ο provider μου είναι η ACN απο την οποία, μέχρι τώρα, έχω άριστες εντυπώσεις. Στις γενικότερες παρατηρήσεις με κάλυψε ο Χρήστος ο Ακρατόπουλος. Προτείνω κι εγώ 384 λοιπόν και όχι παραπάνω. Όλα μαζί θα πληρώνετε γύρω στα €50-€60 μηνιαίως - εξαρτάται απο τον provider και τη διάρκεια του συμβολαίου.

Το ΒΑΣΙΚΟ πλεονέκτημα της ΑDSL είναι το Always On!Δηλαδή το οτι έχεις σύνδεση διαθέσιμη 24 ώρες τη μέρα/7 ημέρες την εβδομάδα. Πραγματικά μόνο με μία τέτοια σύνδεση μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει ιντερνετ. Με το dial-up απλά παίρνεις μία "μικρή γεύση" των δυνατοτήτων του.

Reaction score
14
Καλησπέρα.Εχω και εγώ ADSL και συμφωνω με τα παραπάνω. Χρησιμοποιώ 384 από ΟΤΕΝΕΤ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος ειδικά από τη τεχνική υποστήριξη. Σχετικα με το διαμοιρασμό με το γείτονα, θέλει αρκετή δουλειά τόσο στο τομέα του δικτύου,αν δηλαδή θα βάλει hub και από εκεί θα μοιράζει τη γραμμή όσο και σχετικά με την ασφάλεια. Ειδικά τις τελευταίες μέρες γίνεται κακόβουλος βομβαρδισμός από ιούς και παρόμοια. Εφτασα στο σημείο να κλείνω τον υπολογιστή όταν εφευγα ενω δεν το έκανα πριν. Φυσικά το Antivirus-Firewall-Spy killer κ.α. είναι αναγκαία. :o Συγνώμη για τη πολυλογία.

Reaction score
0
Μιας και γω κατοχος adsl (vivodi) ας αναφερω καποια πραγματα
1) Απο 1η Οκτωμβριου ο πΟΤΕ κανει μια μειωση :roll: της τιμης
ετσι εχουμε
για 384 εχουμε παγιο στον Οτε 19,90 €+φ.π.α (προηγουμενη τιμη 24,99€)
για 512 35,90€+φ.π.α (προηγουμενη τιμη 44,99€)
Η τιμη της ενεργοποιησης παραμενει η ιδια
Τωρα το θεμα ειναι το κατα ποσο υπαρχουν διαθεσιμες πορτες dslam στην περιοχη σας ειναι ενα αλλο θεμα ...
Μια συμβουλη μην ελεγχετε τη διαθεσιμοτητα στο 134 ή στο oteshop αλλα στον ΟΤΕ της περιοχης σας μιας και δεν ανανεωνονται συχνα :wink:
Μην πληρωσετε το τελος εγκαταστασης....2 καλωδια πρεπει να βαλετε ..σιγουρα μπορειτε και μονοι σας...(αν οχι εδω ειμαστε) :wink:
Για provider θα ελεγα forthnet (ειναι και η φτηνοτερη τωρα),tellas
Mην παρετε απο τον παροχο πακετο πανω απο 3 μηνες οι τιμες πεφτουν (ειδικα τωρα μετα την ,μειωση απο τον Οτε αναμενονται εξελιξεις)

Για οτιδηποτε αλλο just ask
Για οσους τους καλυπτει το δικτυο της vivo θα ελεγα οτι ειναι πολυ καλη εναλλακτικη και φθηνοτερη (πιστευω μιας και η πολιτικη της εταιριας ειναι να εχει παντα φτηνοτερες τιμες απο τον Οτε θα κατεβασει τις τιμες και αλλο)...[/list]

Για το δικτυο Κε Σκαλουμπακα...αναφερατε αποσταση απο τον γειτονα..και αν θελετε ασυρματο ή ενσυρματο

http://www.euro2day.gr/articles/62670/
http://www.presspoint.gr/release.asp?id=50555

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Κωστας Κολιουσης said:
Για το δικτυο Κε Σκαλουμπακα...αναφερατε αποσταση απο τον γειτονα..και εν θελετε ασυρματο ή ενσυρματο
Ενσύρματο με μήκος 30 μέτρα περίπου και 512 σύνδεση.

ΧΣ

Reaction score
14
Εχω την εντύπωση ότι δεν υφίσταται πια το τέλος ΄σύνδεσης. Πάντως είναι πολύ απλό. Το πρόβλημα είναι όταν χάνεται η IP και πάλι λύνεται όμως. Φαντάζομαι 30 μέτρα είναι ικανοποιητική απόσταση για λύση ενσύρματου δικτύου.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
giotamike said:
Εφτασα στο σημείο να κλείνω τον υπολογιστή όταν εφευγα ενω δεν το έκανα πριν
Εγώ πάντα τον κλείνω αλλά γενικά ο Norton συλλαμβάνει καθημερινά από e-mail, 5-10 ιούς ημερησίως. Ασε πια τα spies κλπ ... :cry:

Reaction score
0
skaloumbakas said:
Κωστας Κολιουσης said:
Για το δικτυο Κε Σκαλουμπακα...αναφερατε αποσταση απο τον γειτονα..και ανθελετε ασυρματο ή ενσυρματο
Ενσύρματο με μήκος 30 μέτρα περίπου και 512 σύνδεση.

ΧΣ
Ναι τα 30 μετρα δεν αποτελουν προβλημα (μεχρι τα 100 περιπου ειμαστε ενταξει)...η adsl συνδεση δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο...
Ενα switch να παρετε και καλωδιο utp cat5 αν θα ειναι εκτεθιμενο εξω καλυτερα να εχει γειωση (stp)
Α και φυσικα ενα modem/router ethernet :wink:

Reaction score
0
skaloumbakas said:
giotamike said:
Εφτασα στο σημείο να κλείνω τον υπολογιστή όταν εφευγα ενω δεν το έκανα πριν
Εγώ πάντα τον κλείνω αλλά γενικά ο Norton συλλαμβάνει καθημερινά από e-mail, 5-10 ιούς ημερησίως. Ασε πια τα spies κλπ ... :cry:
Eγω παλι δεν το κλεινω ποτε...ειδικα τωρα με τη dsl...

Reaction score
14
Δεν ξέρω κ.Κώστα. Βαρέθηκα να σβύνω mail με ιούς. Ασε που μερικά περάσανε και το Norton. :?

Reaction score
0
Έχω σύνδεση ADSL από 20/07/2003, χρησιμοποίησα FORTHnet, OTEnet και τώρα πάλι FORTHnet, το μηχάνημα λειτουργεί 24/7 η επιλογή της FORTHnet έγινε μιας και προσφέρει καλύτερη προστασία από ιός και τεχνική υποστήριξη. Σύνδεση 384/128 άλλα θα αναβαθμίσω σε 512. Download speed 34 – 42 Kbps.

Reaction score
7
Feeling dizzy::::::::::::::::::::::

Επειδη μπερδευτηκα (ή κανω πολλες δουλειες ταυτοχρονα και δεν τα επεξεργαζομαι ολα)

ΕΡΩΤΗΣΗ....
Αν βαλω adsl γραμμη (απο την pstn που εχω τωρα) αντι να πληρωνω 30€ το ΔΙΜΗΝΟ παγιο στον ΟΤΕ θα πληρωνω για τα 384 απο 1-10-2004
20€ το ΜΗΝΑ?

Και θα μπορω να κανω και τα τηλεφωνα απο την ιδια γραμμη? Και ποσες γραμμες φωνης θα εχω ? 2 σαν το ΙSDN?

Και απο εκει και περα διαλεγω και εναν isp που θα τον πληρωνω για την υπηρεσια του adsl ιντερνετ οπως τωρα για το pstn?

:roll: :roll: :roll:

Οσο αφορα τα mail με τους ιους που σας ερχονται εχει σημασια η γραμμη (pstn,isdn,adsl) ?
Αν ειναι καποιος να τα στελνει τα mail θα τα λαμβανατε ετσι κι αλλιως...Αδικο εχω :?: :?:

Εγω εδω και 6-7 μηνες εχω το ιδιο προβλημα με τους ιους και τα adds, spam κια εχω βαλει rules να μην κατεβαινουν καθολου στο pc αλλα να μενουν στον server

Reaction score
14
Σχετικά με τους ιούς, η διαφορά είναι ότι όταν έχεις adsl συνήθως αφήνεις τον υπολογιστή ανοικτό συνέχεια. Όση ώρα είναι ανοικτός και στο δίκτυο συνάμα, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται μιας και άλλο να φαίνεσαι <<μέσα>> για 1 ώρα και άλλο για 24. Αυτή είναι μια βασική διαφορά. Πάντα υπάρχει πρόβλημα όμως. Στατιστικά κάθε 15'' γίνεται και από μια επίθεση σύμφωνα με το pc mag. :?

Reaction score
0
Re: Feeling dizzy::::::::::::::::::::::

Γιωργος Ανδρεαδης said:
Επειδη μπερδευτηκα (ή κανω πολλες δουλειες ταυτοχρονα και δεν τα επεξεργαζομαι ολα)

ΕΡΩΤΗΣΗ....
Αν βαλω adsl γραμμη (απο την pstn που εχω τωρα) αντι να πληρωνω 30€ το ΔΙΜΗΝΟ παγιο στον ΟΤΕ θα πληρωνω για τα 384 απο 1-10-2004
20€ το ΜΗΝΑ?

Και θα μπορω να κανω και τα τηλεφωνα απο την ιδια γραμμη? Και ποσες γραμμες φωνης θα εχω ? 2 σαν το ΙSDN?

Και απο εκει και περα διαλεγω και εναν isp που θα τον πληρωνω για την υπηρεσια του adsl ιντερνετ οπως τωρα για το pstn?

:roll: :roll: :roll:

Οσο αφορα τα mail με τους ιους που σας ερχονται εχει σημασια η γραμμη (pstn,isdn,adsl) ?
Αν ειναι καποιος να τα στελνει τα mail θα τα λαμβανατε ετσι κι αλλιως...Αδικο εχω :?: :?:

Εγω εδω και 6-7 μηνες εχω το ιδιο προβλημα με τους ιους και τα adds, spam κια εχω βαλει rules να μην κατεβαινουν καθολου στο pc αλλα να μενουν στον server
Οχι το παγιο του adsl δεν εχει σχεση με το παγιο της pstn ή isdn συνεχιζεις να το πληρωνεις κανονικα .
Δεν πληρωνεις χρονοχρεωση επακ στον Οτε...

Και ναι θα μπορεις και με isdn και με pstn να μιλας στο τηλ ενω εισαι on-line (κοιτα να δεις που με τοσα χρονια πΟΤΕ υπαρχουν πολλοι που τους φαινεται περιεργο) :roll: :lol:

Για τον isp ισχυουν αυτα που ανεφερες

Για τα mail και τους ιους σωστα αναφερες πως καμια σχεση δεν εχει η ταχυτητα της συνδεσης...
Ιο θα παρεις αν δεν εχεις ενα αντιβιωτικο ενημερωμενο (το norton 2004 το απεχθανομαι)
δεν εγκαθιστας τα updates της ms (τυχεροι οι linuxades , macovioi) :D
ενα firewall για να ελεγχεις τι μπαινει και τι βγαινει (το ενσωματωμενο των win ακομη και με το sp2 δεν κανει ελεγχο outgoing)
Συχνος ελεγχος για spyware με ad-Aware Se και spybot
Επισης αν δεν ανοιξεις το mail ο ιος δεν μολυνει

Μην φοβομαστε και τη σκια μας...εγω ειμαι με static ip κιολας

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members