Γυμνάζεστε;

Reaction score
385
Να περπατάς στην παραμικρή ευκαιρία που σου δίνεται αν δεν μπορείς να ασχοληθείς με γυμναστηρια, ποδοσφαιρα, μπασκετ κλπ.

Reaction score
3.972
Περπάτημα και μπάνιο μου αρέσουσι και το προσπαθώ.
Όμως πέρυσι το χειμώνα ήταν αδύνατο να περπατήσεις στο Βόλο, λόγω έντονης κάπνας απο τζάκια - σόμπες.
Επειδής το καλοκαίρι όλο και τα χτυπάμε τα μπανάκια, σκέφτομαι για το φετεινό χειμώνα ποδήλατο ή διάδρομο μέσα στο σπίτι.
Έχετε καμμιά ιδέα για συμφέρουσα αγορά?

Reaction score
11.781
Από την αρχή του μήνα, κάθε μέρα (εκτός σαββατοκύριακου) από μιάμιση ώρα, διαφορετική μυική ομάδα κάθε φορά. Πονάει όλο μου το κορμί...

Reaction score
313
Αν δεν υπάρχει χρόνος, εκμεταλλευόμαστε το πήγαινε-έλα στις δουλειές μας, με:
- περπάτημα
- ποδήλατο

Αν υπάρχει χρόνος ή αν το...αποφασίσουμε:
- περπάτημα (έξω, εκτός εάν πραγματικά δε γίνεται, οπότε πάμε σε διάδρομο)
- τρέξιμο (προσοχή στα γόνατα)
- ποδήλατο (έξω, εκτός εάν πραγματικά δε γίνεται, οπότε πάμε σε στατικό)
- αεροβική (στο σπίτι)
- σάκος πυγμαχίας (εναλλακτικό στην...αεροβική!)
- κοιλιακοί/ραχιαίοι (πολλές παραλλαγές)
- βάρη (χαΛΛΛαρά, έ; )

Αν έχουμε χρόνο, χώρο και...χρήμα:
- όργανα γυμναστικής σπιτιού (πολλά και διάφορα)

Τέλος, εάν είμαστε...τεμπέληδες, πάμε στο γυμναστήριο! :p

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.713
Η μόνη γυμναστική είναι η δουλειά μου, που δεν είναι γραφείου, είναι χειρωνακτική.
Μ΄αρέσει πολύ το τρέξιμο (με το ΖΖR μου).
Ξέρω πολλούς που πήραν διάδρομο γυμναστικής για το σπίτι και τελικά κατέληξε να είναι κρεμάστρα για στέγνωμα ρούχων.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
απο οσο κοσμο ξερω ο μονος που εκανε κανει και θα κανει γυμναστικη σπιτι του ειναι ενας πρωην γειτονας,
ολοι οι αλλοι εκαναν διαδρομους ποδηλατα ελειπτικα power plate
αυτο ακριβως που ειπε ο μιχαλης πιο πανω.
Εγω στα 45 μου πλεον ειμαι σε αλλη λιγκα , που δυσκολα κανεις μπορει να ακολουθησει
πρεπει να βαλει την γυμναστικη πανω απο ολα ,
και δεν ξερω κανενα να ειναι διατεθειμενος για κατι τετοιο
(οικονομικα και ψυχοσωματικα).......

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Πόσο ,κάθε πότε και που?
Μικρά tips καλοδεχούμενα... Για πείτε....
Πολυ γενικη η ερωτηση.
Αναλογα με την ηλικια και το αθλητικο παρελθον αν υπαρχει.
Αν εισαι 50αρης καπνιστης και εντελως αγυμναστος, καλο ειναι να περασεις απο εναν καρδιολογο και να κανεις και τεστ κοπωσεως.
Αν η φυσικη σου κατασταση ειναι στο μηδεν η κοντα στο μηδεν, μπορεις να ξεκινησεις με περπατημα.
Ενας απλος τροπος γρηγορης βελτιωσης ειναι ο εξης. Αφαιρεις απο τον αριθμο 220 την ηλικια σου. Πολλαπλασιαζεις το υπολοιπο με 60% και βρισκεις τον αριθμο των καρδιακων σφυξεων τον οποιο θα πρεπει να φτανεις κατα την διαρκεια του περπατηματος. Στοχος σου ειναι τα 50 λεπτα περπατημα χωρις οι σφυγμοι να ξεπερνουν τον παραπανω αριθμο. Οσο περναει ο καιρος, ανεβαζεις το ποσοστο εως το 70-75%.
Λεω 50 λεπτα, διοτι τα πρωτα 18 λεπτα ειναι προθερμανση του οργανισμου για την εισοδο στην αεροβιο διαδικασια η οποια και βελτιωνει την δυνατοτητα του οργανισμου για την μεγιστη προσληψη οξυγονου.
Αν δεν μπορεις να φτασεις σε αυτο τον αριθμο σφυγμων με περπατημα, θα πρεπει να πας σε τρεξιμο. Πριν το τρεξιμο καλο ειναι να προηγηθει ενας μηνας ενδυναμωσης των ποδιων αλλιως μπορει να εχεις προβλημα με τα γονατα.

Πολλοι λενε οτι αν εχεις και παρεα, ειναι καλυτερα. Προσωπικα προτιμουσα μονος μου.

3 ημερες την εβδομαδα, οχι συνεχομενες, ειναι μια καλη αρχη.
Αν προτιμησεις το γυμναστηριο, ο διαδρομος ειναι οτι πρεπει καθως εχει λιγοτερη καταπονηση στις αρθρωσεις καθως μετακινεις το βαρος σου μονον προς τα πανω και οχι και προς τα εμπρος. Μην μπεις στην διαδικασια επιλογης μυικων ομαδων πριν περασει το 3μηνο διοτι θα εχεις κινδυνο τραυματισμου χωρις κανενα ουσιαστικο κερδος. Αν δεν εχεις εμπειρια απο βαρη, καλο ειναι να ξεκινησεις με μηχανηματα διοτι προστατευεις τις αρθρωσεις απο κακο χειρισμο. Μετα το 3μηνο τα ελευθερα βαρη ειναι σαφως καλυτερα διοτι γυμναζουν περισοτερους μυες. Βσικο ειναι παντα να γυμναζεις τους ανταγωνιστες μυες, δηλαδη δικεφαλο και τρικεφαλο, τετρακεφαλο και οπισιθο μηριαιο, κοιλιακους και ραχιαιους, θωρακικους και πλατη κλπ.

D

Deleted member 23222

Guest
Έχω μερικούς μήνες (3-4) που ξανάρχισα να ασκούμαι,μετά από 9 χρόνια απραξίας.
Επιτόπιο τροχάδην,(ελλείψει χώρου),συνοδεία Motorhead και Louis Tillett για τον ρυθμό, και ασκήσεις ενδυνάμωσης, πάντα σε συνδυασμό με αεροβική.
Είμαι ήδη κάποιας ηλικίας που να με απασχολούν και τα γόνατα...για αυτό δεν θέλω να τρέχω έξω...(εδώ άλλωστε μπορεί να σε περάσουν για μπεκάτσα...)

D

Deleted member 23222

Guest
Πολυ γενικη η ερωτηση.
Αναλογα με την ηλικια και το αθλητικο παρελθον αν υπαρχει.
Αν εισαι 50αρης καπνιστης και εντελως αγυμναστος, καλο ειναι να περασεις απο εναν καρδιολογο και να κανεις και τεστ κοπωσεως. κλπ.
.........................

Πολύ καλό...
Με ποιά άσκηση πέφτει γρηγορότερα η κοιλιά...???
Τρέξιμο ή κοιλιακούς?

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Με κοιλιακους δεν πεφτει η κοιλια. Δυναμωνεις τους κοιλιακους. Η απωλεια λιπους επιτυγχανεται μονο με αεροβια ασκηση οπως σου περιεγραψα πιο πανω. Αεροβιες ασκησεις ειναι το περπατημα, τρεξιμο, κολυμπι, ποδηλατο, αλπικο σκι κλπ.
Για να καψεις λιπος, πρεπει να εισαι για 30 λεπτα στο 65% της μεγιστης καρδιακης συχνοτητας και μονο.
Αν εισαι 50 ετων, 220-50=170, 170*65% = 110 σφυγμοι το λεπτο για 50 λεπτα (18+30=48 λεπτα).

Reaction score
50
- τρέξιμο (προσοχή στα γόνατα)
Πώς; Εννοώ πώς προσέχουμε τα γόνατα; Μ' αρέσει πολύ το τρέξιμο αλλά το θέμα των γονάτων μ' απασχολεί (προληπτικά - ελπίζω να μη χρειαστεί και πρακτικά). Παλιότερα που είχα ρωτήσει ορθοπεδικό μου είχε πει: αυτή η ιστορία με το τρέξιμο είναι χαζομάρες που έχουν γίνει μόδα απ' την Αμερική. Μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα με τα γόνατα. Το περπάτημα είναι πολύ καλύτερη γυμναστική.

Το θέμα είναι ότι το περπάτημα παίρνει χρόνο (αν θες να γυμναστείς αναλόγως του τρεξίματος). Οπότε υπάρχει ασφαλής τρόπος για συχνό τρέξιμο;

.........................

Πολύ καλό...
Με ποιά άσκηση πέφτει γρηγορότερα η κοιλιά...???
Τρέξιμο ή κοιλιακούς?
Ο καλύτερος τρόπος να σου πέσει η κοιλιά είναι η δίαιτα :) Για άσκηση σαφώς και συνίσταται η αερόβια γυμναστική (ο Βλάσσης τα λέει πιο λεπτομερώς) αλλά προσοχή στο φαγητό μετά: πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να γυρίσεις από τρέξιμο, να αισθάνεσαι κομμάτια και να νομίζεις ότι έχεις κάψει 5000 θερμίδες (καμία σχέση στην πράξη!) οπότε απενεχοποιείς το φαγητό και λες ότι όσο και να φάω τώρα το έχω κάψει, με αποτέλεσμα πολλές φορές η κοιλιά να... αυξάνεται :)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
η κοιλια για να πεσει θελει
αεροβικη
αναεροβια
και
θερμιδικο ελλειμα .
Αεροβια για να κανεις καυσεις
αναεροβια για να αυξησεις το μεταβολισμο - μυς
και θερμιδικο ελλειμα για να μην συντηρεις - αυξανεις το λιπος
Σε μια διατροφη - δραστηριοτητα
μετα απο <υπνο> το πρωτο πραμα που καει ο οργανισμος ειναι το γλυκογονο που υπαρχει γυρω απο τους μυς
αφου <σταθεροποιηθει> καπως αυτο , μετα καιει λιπος που ειναι και το πιο δυσκολο
καλο θα ειναι να περασεις ενα τεστ καρδιολογου -μικροβιολογου - ορθοπεδικου
για να δεις ποσο και πως σου επιτρεπεται να αθλησαι .
Εξυπνο ειναι να κανεις διαλειματικες προπονησεις, ή ανακατεμα αεροβικων και αναεροβικων προπονησεων,
με μια διατροφη
πρωτα απο ολα
διατροφη
οχι νηστεια γιατι θα χτισεις διατροφικα ελλειματα που θα σε οδηγησουν αλλου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Πώς; Εννοώ πώς προσέχουμε τα γόνατα; Μ' αρέσει πολύ το τρέξιμο αλλά το θέμα των γονάτων μ' απασχολεί (προληπτικά - ελπίζω να μη χρειαστεί και πρακτικά). Παλιότερα που είχα ρωτήσει ορθοπεδικό μου είχε πει: αυτή η ιστορία με το τρέξιμο είναι χαζομάρες που έχουν γίνει μόδα απ' την Αμερική. Μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα με τα γόνατα. Το περπάτημα είναι πολύ καλύτερη γυμναστική.

Το θέμα είναι ότι το περπάτημα παίρνει χρόνο (αν θες να γυμναστείς αναλόγως του τρεξίματος). Οπότε υπάρχει ασφαλής τρόπος για συχνό τρέξιμο;

Ο καλύτερος τρόπος να σου πέσει η κοιλιά είναι η δίαιτα :) Για άσκηση σαφώς και συνίσταται η αερόβια γυμναστική (ο Βλάσσης τα λέει πιο λεπτομερώς) αλλά προσοχή στο φαγητό μετά: πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να γυρίσεις από τρέξιμο, να αισθάνεσαι κομμάτια και να νομίζεις ότι έχεις κάψει 5000 θερμίδες (καμία σχέση στην πράξη!) οπότε απενεχοποιείς το φαγητό και λες ότι όσο και να φάω τώρα το έχω κάψει, με αποτέλεσμα πολλές φορές η κοιλιά να... αυξάνεται :)

πες του γιατρου σου να του αλλαξει τα φαρμακα ο γιατρος του
και πως υπαρχουν δρομεις 70+ ετων (και οχι μονο)
ΠΟΛΛΟΙ
που δεν εχουν κανενα προβλημα

χαζομαρα το τρεξιμο......κατι τετοιες .....λενε κατι <γιατροι> και μπαινουν στη λιγκα των ...... ,,,,,,
αντιθετα η ηπια γυμναστικη ενδυναμωνει τα ποδια , και απομακρυνει κινδυνους αγυμνασιας

D

Deleted member 23222

Guest
η κοιλια για να πεσει θελει
αεροβικη
αναεροβια
και
θερμιδικο ελλειμα .
Αεροβια για να κανεις καυσεις
αναεροβια για να αυξησεις το μεταβολισμο - μυς
και θερμιδικο ελλειμα για να μην συντηρεις - αυξανεις το λιπος
............................................................
Εξυπνο ειναι να κανεις διαλειματικες προπονησεις, ή ανακατεμα αεροβικων και αναεροβικων προπονησεων,
...............................
Πολύ καλό Ανάργυρε και ακολουθώ το μικτό πρόγραμμα (non stop).
To θέμα είναι ότι αν δεν φάω ΚΑΛΑ το βράδυ,δεν θα κοιμηθώ σωστά και θα σηκωθώ το βράδυ να τα ξεσκίσω όλα...
Όσο κι αν φάω μετά την γυμναστική, σε μια ώρα νοιώθω άδεια τα σωθικά....
Γενικά παρόλο που δεν είμαι στη πρώτη νιότη,ακόμα χάνω γρήγορα (αλλά και παίρνω ευκολότερα... )

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos