Δάσκαλοι..αφήστε το ..μαστίγιο και πιάστε ...κιμωλία!!!!!

Reaction score
51
Αγαπητοί φίλοι, συντονιστές και μή!!!
Παρακολουθώντας διακριτικά από κοντά όλες τις εισηγήσεις όσον αφορά το High-End στην μικρή μας κοινωνία, και βλέποντας τελευταία την κινητικότητα στον χώρο, έκανα τις ακόλουθες σκέψεις όσον αφορά την μεταδοτικότητα της γνώσης των ανθρώπων που "ξέρουν" κάποια πράγματα παραπάνω από τα υπόλοιπα μέλη!!!

Πιστεύω πως το επίπεδο "αντίληψης ακούσματος" είναι κάτι που σίγουρα είναι και ταλέντο, αλλά "εκπαιδεύεται".
Δηλαδή, μπορεί σίγουρα κάποιος να "αναπτύξει" την δυνατότητα του να "ακούει" τις ηχητικές διαφορές ανάμεσα στα διάφορα "μέσα" που υπάρχουν και σιγά σιγά να μπεί στον μαγικό χώρο του high-end.!!

Εννοώ λοιπόν την διαδικασία "εκμάθησης" που μπορεί να συντελεστεί "ακούγοντας" διάφορα "μέσα" και κατανοώντας τις διαφορές που υπάρχουν, ΥΠΟ την καθοδήγηση ανθρώπων που έχουν "εκπαιδευτεί" σε αυτό και έχουν καταξιωθεί στον χώρο πραγματικά σαν γνώστες!

Προτείνω λοιπόν, και εφ'οσον συμφωνείτε, την οργάνωση κάποιων συγκεκριμένων "ακροάσεων" που υπό την καθοδήγηση συγκεκριμένων ανθρώπων του χώρου μας, να γίνουν "μαθήματα" ας τα πούμε με σκοπό:
-Την εξακρίβωση της διαφοράς μεταξύ των μέσων (καλώδια-βύσματα) κλπ...
-Την εξακρίβωση μεταξύ των πηγών κλπ....
-Μεταξύ ενισχυτών, ηχείων κλπ...
-Και γενικά οιουδήποτε Ερωτήματος και Θέματος που πιστεύουν οι ειδικότεροι επι του θέματος και μπορούν να το μεταδώσουν σε όποια μέλη ενδιαφέρονται!!!!

Εγώ προσωπικά είμαι έτοιμος και πραγματικά "Διψάω" για να μάθω-εκπαιδευτώ και επιτέλους μπορέσω να καταλάβω και κατανοησω τις λεπτότατες εκείνες  διαφορές που χαρακτηρίζουν και διαφοροποιούν τα "συστήματα" μεταξύ τους!!!!

Για αυτό λοιπόν ..αφήστε το μαστίγωμα και πάρτε Κιμωλία μπάς και μάθουμε και κάτι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Mπραβο doc!
Επικροτω 100%
Με αυτο τον τροπο κανεις δεν θα μπορει να ξαναμιλησει για ελιτιστικη συμπεριφορα και "κλειστη κατηγορια".

Reaction score
164
Αν απευθύνεστε και σε άσχετους είμαι μέσα!
Πολύ καλή πρωτοβουλία! :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο η ιδέα είναι πάρα πολύ καλή.
Τα θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμα τα όσα αναφέρεις. Κατά την διάρκεια αυτών, ίσως και πριν από αυτά, πρέπει να γίνει και κάτι άλλο. Αυτό το άλλο είναι να μάθουμε να ακούμε την μουσική. Τόσο απλά.

Υπάρχουν κάποια είδη μουσικής που είναι δυσκολότερα από κάποια άλλα. Η κλασική μουσική κατά την ταπεινή  μου άποψη, θέλει μελέτη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μάθει κάποιος από μόνος του, εννοώντας ότι θέλει ατέλειωτες ώρες ακροάσεων. Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να μας δείξει την μεθοδολογία, να μας βάλει μέσα στο πνεύμα, να μάθουμε όλοι μας να ακούμε. Όλα αυτά, με την μορφή σεμιναρίου.

Πρόλαβες μια σκέψη που δεν είναι δική μου ιδέα και μου εξήγησε τις προάλες ο g.kar. Να που δύο μεγάλα πνεύματα συναντιώνται και μάλιστα από διαφορετικές κατηγορίες. :lol:

Μαθαίνοντας να ακούμε μουσική, θα είμαστε ευκολότερα σε θέση να εντοπίζουμε τις διαφορές που συζητάμε. Άλλωστε την μουσική ακούμε όχι τα μέσα. Είναι θέμα οργάνωσης, ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να γίνουν τα test και τα σεμινάρια.

Θα παρακαλέσω και τον g.kar να μας αναπτύξει την σκέψη του.

Reaction score
3.513
Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες.  Η σκέψη είναι απλή.
Να οργανωθούν σεμινάρια που θα έχουν σαν στόχο να κατανοήσουμε καλύτερα μια μουσική σύνθεση.
Στην μουσική που θα ακούμε θα πρέπει κατ' αρχάς να είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε τις βασικές  ηχητικές διαφορές.
Στη συνέχεια θα πρέπει να εκπαιδευτούμε ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι διαφορές που ακούμε συμβάλουν θετικά ή αρνητικά στην κατανόηση ενός  μουσικού έργου .

Οι εισηγητές θα πρέπει να έχουν μεγάλη εμπειρία στη μουσική σύνθεση και στην ενορχήστρωση. Επίσης θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άνθρωποι του χώρου του broadcasting και του επαγγελματικού ήχου.

Εγώ προσωπικά έχω να προτείνω τον δάσκαλό μου της κλασικής κιθάρας. Ο ίδιος εκτός από διπλωματούχος μουσικός είναι συνθέτης και λάτρης του ήχου. Διαθέτει και studio ηχογραφήσεων.

Μαζί με το δάσκαλό μου καθόμαστε πολλές ώρες και συζητάμε για τη σωστή αναπαραγωγή της μουσικής. Ακούει  πράγματα που ενώ εγώ θα μπορούσα να τα περάσω στο ντούκου, αυτός εστιάζει την προσοχή του σε συγκεκριμένα σημεία του μουσικού έργου. Όλα τα όργανα κατ’ αρχάς παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα  μουσικό έργο. Ορισμένα όμως όργανα παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο και έτσι πρέπει να εμφανίζονται στη μουσική σκηνή.
Αντιλαμβάνεσθε πόσο εύκολο είναι μετά να αποφασίσω για το πιο καλώδιο ή ποιος ενισχυτής ακούγεται καλύτερα στο σύστημά μου.

Οι επαγγελματίες εισηγητές θα πρέπει να πληρωθούν. Επίσης το κόστος της αίθουσας δεν γνωρίζω ποιος θα το καλύψει.
Επίσης προτείνω και τη συμμετοχή  του κ. Νίκου Κανελλόπουλου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Thnx Γιώργο.
Νομίζω ότι ένα μικρό αντίτιμο δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Και όσα περισσότερα άτομα είμαστε τόσο μικρότερο θα είναι αυτό.

Θα το εξετάσουμε σε βάθος και θα σας δώσουμε πληροφορίες για τον τύπο των session, το περιεχόμενο και άλλες λεπτομέρειες για χώρους κλπ. Φυσικά θα μας δώσετε λίγο χρόνο.

Reaction score
3.513
Οπωσδήποτε χρειάζεται χρόνος για να οργανωθεί σωστά ένας κύκλος σεμιναρίων.
Το Hi-End δεν είναι μόνο τα ακριβά μηχανήματα ήχου. Πρέπει να εκπαιδευτούμε για να τα ακούμε σωστά.  Διαφορετικά θα έχουμε τα εργαλεία και δεν θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Κατά καιρούς γίνονται κάποιες συναντήσεις στο σπίτι μου, παρουσία του δασκάλου μου,  αλλά με 3-4 άτομα του στενού οικογενειακού κύκλου. Καλό θα ήταν να οργανωθεί κάτι αντίστοιχο και για τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
οτιδήποτε σε αυτήν την κατεύθυνση είναι θετικό!

Reaction score
51
Ξαναμπαίνοντας στο site 15 ώρες αργότερα!! διαπιστώνω με χαρά πως επικροτείτε την σκέψη μου!!! :lol:
Δεν διαφωνώ καθόλου για το ότι πρέπει να αρχίσουμε να μάθουμε να "ακούμε" μουσική!!
Ελπίζω μόνο να μην καταναλωθούμε στην αρχή σε πλεονάσματα εισηγήσεων και όταν φτάσουμε στην ουσία θα έχουμε πλεόν αραιώσει και βαρεθεί!!!
Ελπίζω να προχωρήσει το θέμα και να προγραμματιστεί από τους "ειδικώτερους"!

Reaction score
3.513
Στην κατηγορία ΜΟΥΣΙΚΗ θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ένα θέμα ενημερωτικό για την ουσία της μουσικής.
Εμείς εδώ δεν μπορούμε να καταλαβουμε τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε "να φτάσουμε στην ουσία"
Δεν είδα να υπάρχει κάποιο θεωρητικό θέμα στην κατηγορία της μουσικής.

Reaction score
3.513
Ποια θέματα θέλετε να καλύψουμε με τα σεμινάρια ? Τι σας ενδιαφέρει περισσότερο να μάθετε ?
Να υπολογίσουμε μια συνολική διάρκεια σεμιναρίων περίπου 10 ωρών. Απογεύματα μετά τις 8 ή Σάββατα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι εμείς θα πρέπει να καθοδηγήσουμε λίγο τα θέματα Γιώργο (g.kar).
Φυσικά περιμένουμε και τις προτάσεις όλων.

10 ώρες κι εγώ νομίζω ότι αρκούν για αρχή.

Reaction score
3.513
Υπάρχει διαθέσιμο και ένα studio ηχογραφήσεων στην περιοχή του Αγ.Δημητρίου στην Αθήνα.
Εκεί μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας ανεπεξέργαστες ηχογραφήσεις με φυσικά όργανα και φωνές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv