Δέκτης F&U F*CK U Πρόβλημα.

Reaction score
4
Πρόβλημα.

Έχω ένα δέκτη F&U των 60 ευρώ με hdmi πανω και της παναγιάς τα μάτια, με Usb κτλ...
Βλέπω τα κλασσικά κανάλια που ξεκίνησαν στο μπουκέτο της digea. Τα κλασσικά 12 δηλαδη...

Προσπαθώ μια μέρα τώρα να συντονίσω τον παλιοαποκοδικωποιητή mpg4 στα καινουρια κανάλια, και δεν συντονίζει με τίποτα. Ουτε καν τα βλέπει. Ψάχνω να συντονίσω στις συχνότητες 54 63 65 , σε αυτες που αναφέρει και η Digea.

Ο συντονισμός λοιπον δεν σταματαει ποτέ και δεν κλειδώνει κανενα κανάλι.
Όταν κάνω γενικό σκανάρισμα αυτόματο, πιάνει ο δέκτης παλι μονο τα 12 πρώτα κανάλια.

Λέτε να φταίει η εσωτερική κεραία που έχω? Αλλα της έχω αλλάξει 100 διαφορετικές θέσεις. Και αν ειχα πρόβλημα με την εσωτερική δεν θα έδειχνε ο δέκτης τα prisma skai ant1 κτλ έτσι δεν είναι?
Όπως επίσης αν ειχε πρόβλημα ο αποκοδικωποιητής, δεν θα έδειχνε τιποτα.

Καμια ιδέα τι να φταίει ???

Παντως ο εσωτερικός αποκοδικωποιητής mpg2 της τηλεορασης τα ΄΄βλεπει΄΄ κανονικα και τα 22 κανάλια.

Reaction score
114
Απάντηση: Δέκτης F&U F*CK U Πρόβλημα.

Ειναι θεμα tuner.
Δεν ειναι τοσο ευαισθητο οσο να καταφερει να σου 'κλειδωσει' την συχνοτητα πιθανοτατα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.548
Ο δέκτης της TV πιάνει τα κανάλια με την ίδια κεραία? :107:

Αν ο δέκτης απλώς δεν είναι ευαίσθητος, πάρτε ή μεγαλύτερη κεραία, ή εξωτερική.

Reaction score
4

Nαι ο δέκτης mpg2 της τηλεόρασης πιάνει και τα 22 κανάλια με την ιδια κεραία.
Ειναι δυνατόν να έχει τόσο χάλια το tuner του αποκοδικωποιητή?
Εξωτερική κεραία δεν μπορώ να βαλω στο διαμέρισμα δυστυχως.
Τι εσωτερική να πάρω? Εχω την εντύπωση πως όλες κάνουν την ιδια δουλειά.

Reaction score
1

Εάν με αυτήν την εσωτερική κεραία έχεις καλό σήμα στα uhf στο αναλογικό σε όλα τα κανάλια (καλό όμως όχι έτσι και έτσι!!!!!)

Τότε φταίει o δέκτης αν δεν μπορείς να κλειδώσεις κανάλια ψηφιακά γνώμη μου

Δοκίμασε να την γυρίσεις δε διάφορες θέσεις την κεραία πριν προβείς σε αγορά

Οι εσωτερικές κεραίες δεν είναι ιδιες υπάρχουν ποιότητες καθώς άλλες έχουν ενισχυτή και χίλιες περιπτώσεις

Από την εμπειρία μου αν δεν έχει καλή θέση η τηλεόραση σου μέσα στο σπίτι ότι και να βάλεις από εσωτερική κεραία θα είναι πεταμένα χρήματα

Μπορεί η κεραία που έχεις να είναι καλή αλλά η θέση της τηλεόρασης στον χώρο σου συμβαίνει να είναι όχι και το καλύτερο σημείο για εσωτερική κεραία

Reaction score
4

Tα κανάλια με την εσωτερικη (τα αναλογικα) τα πιάνω καλα , απλά σε μερικά πρεπει να γυρνάω αλλου την εσωτερικη για να τα πιανω χωρις χιονια.

Η Τηλεοραση ειναι στον τοιχο και δεν αλλαζει θεση, οποτε δεν μπορει να φτασει μακρια και η εσωτερική.
Της αλλάζω θέσεις (οσο φτανει το καλώδιο) αλλα δεν κλειδώνει τα ψηφιακά.

Αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι πως γίνεται να κλειδώνει μονο τα αρχικά ψηφιακά που βγήκαν στο πρώτο μπουκέτο της digea. Τοσο ισχυρό σημα έχουν αυτά ??? Το σήμα στα ψηφιακά κανάλια δεν ειναι το ιδιο για ολους τους σταθμούς?

Τεσπα.

Μαλλον δεν εχω καμια ελπιδα να δω ψηφιακά τα υπολοιπα κανάλια με την εσωτερική. :141:

Reaction score
1

μια αλλη λυση ειναι να φτιαξεις καλωδιο και να την στηλεις σε αλλο σημειο η στο μπαλκονι η να πειραματιστεις με θεσεις

Reaction score
4

μια αλλη λυση ειναι να φτιαξεις καλωδιο και να την στηλεις σε αλλο σημειο η στο μπαλκονι η να πειραματιστεις με θεσεις
Δεν πιάνει με τίποτα.
Επιμένει και πιάνει μονο τα 12 κανάλια του αρχικου μπουκέτου που μπουκέτο θα φάει και θα φύγει απο το μπαλκόνι. :116:

Πως ειναι δυνατόν να πιάνει αυτά τα 12 μονο ρε παιδιά ??? Τα άλλα δεν γουστάρει να τα πιάσει?

Η πολυκατοικια ειναι παλιά και πρέπει αν θέλω να βάλω κεντρικη κεραια στην ταράτσα, να τρυπήσω τοιχο και να περάσω καλώδιο απο την κουζινα (που ειναι ο φωταγωγός) ως το σαλόνι. :141:

Εκτός και αν πάρω καμια μικρή κεραία και την βάλω στο μπαλκόνι έξω. (στον πρώτο όροφο όμως δεν ξέρω τι σήμα θα έχω.)

Reaction score
4

Tελικά το πρόβλημα είναι με την εσωτερική κεραία και την κακη λήψη των καναλιών.
Χθές έκανα ενα reset στον αποκωδικοποιητή και οταν ξανασκάναρε για κανάλια έπιασε και αυτα της ΕΡΤ. Μόνο που δεν μπορω να τα δω γιατι σπαει η εικόνα. (στα αλλα παιζει καλα)

Οποτε η λύση ειναι να τοποθετησω μια μικρή εξωτερικη κεραια στο μπαλκόνι.

Thanx για τις απαντήσεις σας. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef