Δίαιτα

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.908
Το θκόμ πρόγραμμα έχει :
Καθημερινά πρωινό 5-6 το πρωί.
Προάριστο 10-11 τι πρωί.
Μεσημεριανό 13:00-15:00
Το υπόλοιπο της ώρας, τίποτα!
Τη δίαιτα της εξαδέλφης γράψε μας

Reaction score
3.290
Υπερβολική η απώλεια βάρους για ένα μήνα, νομίζω.
Καθόλου αν γίνει σωστά...
Πολλά από αυτά τα κιλά είναι νερό και αν α) τα υπόλοιπα κιλά είναι λίπος, β) η ποσότητα της πρωτείνης είναι επαρκής και γ) υπάρχει επάρκεια βιταμινών, μετάλων και ιχνοστοιχείων, τότε δεν υπάρχει τίποτα το "κακό".
Συνήθως ο οργανισμός στέλνει σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά (συνήθως ορμονικά) όπως κούραση, ευερεθιστότητα, υπνηλία, brain fog, αϋπνίες κλπ.

Όταν σε οποιαδήποτε "δίαιτα" έχουμε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα για συνεχόμενες από μία ημέρες τότε μάλλον (τι μάλλον δηλαδή, σιγουράκι) κάτι δεν πάει καλά.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αποτυγχάνουν οι περισσότερες δίαιτες, είναι στερητικές ή/και πάνε κόντρα στις ανάγκες του οργανισμού με αποτέλεσμα στο τέλος να αποτυγχάνουν γιατί το σώμα κερδίζει το μυαλό σχεδόν πάντα όταν δεν υπάρχει αρμονία...

Επαναλαμβάνω μια χιλιοστή φορά, δεν υπάρχει δίαιτα/διατροφή one size fits all.
Καλό είναι να μην πειραματιζόμαστε με διάφορες φαντεζί ή trendy δίαιτες που διαβάζουμε αν δεν ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.908
Τσούνα πρωί, μεσημέρι, βράδυ :biggrin:
Έτσι πληροφοριακά, περιοδεύει στη Σαλονίκη αυτή τη περίοδο...

Έχω ξαδέρφη μορφονιά,
γνωστή στου κάμπου τα χωριά,
από την Πύλη ως τον Βόλο...
...που σε στραγγίζει όλο!

... βέβαια όπως σε κάθε δίαιτα, τις πρώτες μέρες χάνεις μόνο υγρά

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.441
Έχω ξαδέρφη μορφονιά,
γνωστή στου κάμπου τα χωριά,
από την Πύλη ως τον Βόλο...
...που σε στραγγίζει όλο!

... βέβαια όπως σε κάθε δίαιτα, τις πρώτες μέρες χάνεις μόνο υγρά
Αρχικά μάπα το στιχάκι, έχεις γράψει πολύ καλύτερα, τη ξεπέταξες τη ξαδέρφη...
Εν δευτέρης, με τη ξαδέρφη δεν θα χάσεις μαναχά μπόλικα υγρά, θα χάσεις και μπόλικη φαιά ουσία ;) :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.483
Το ξαναέκανα μετά από 2 εβδομάδες, για 2 24ωρα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μέσα σε ένα μήνα έχασα 10 κιλά.
Υπερβολική η απώλεια βάρους για ένα μήνα, νομίζω.
Καθόλου υπερβολική.

Το παλιό γνωμικό "ράψτο το ρημάδι ρε χοντρέ" είναι η σοφία του λαού, και μια χαρά ισχύει.

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, άμα θέλω να χάσω ένα 3-κιλο, μετά από μια μέρα μεγάλης διάρκειας έντονη σωματική δραστηριότητα, στις 24 ώρες φαστινγκ απλώς δε τρώω καθόλου, και το πάω στις 48 ώρες. Αν ακολουθήσει έντονη σωματική δραστηριότητα και τη δεύτερη μέρα, όλη η ενέργεια του οργανισμού θα προέρχεται αποκλειστικά από καύση λίπους. Τόσο απλά.

Εφόσον είσαι σε φάση κετωσης, ο οργανισμός παίρνει ασταμάτητα ενέργεια από το αποθηκευμένο λίπος. Μόνον άμα φας υδατάνθρακες σταματάς τη φάση κετωσης και την καύση λίπους.

Reaction score
33
Σας έχω τη καλύτερη δίαιτα χωρίς να κόψεις το φαΐ. Με αυτή τη μέθοδο αυξάνεις συνήθως τη μάσα :biggrin: View attachment 367850
Οκ, από που να έρθω να παραλάβω; 🤣

Πέρα από την πλάκα, τι κάνουμε άραγε στην περίπτωση που ο οργανισμός δεν συμφωνεί με όλα αυτά τα ωραία, κυρίως λόγω πάθησης; Ξέρω βασικά, ξανά εξετάσεις, γιατροί και διατροφή κλπ. Θα πρέπει να κάτσω να το ψάξω πιο σοβαρά, γιατί δεν πάει άλλο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.441
Βάλε στο πρόγραμμα κάποιου είδους άθληση, αυτό εννοώ.
Εγώ αγαπώ τη ποδηλασία και μαστιγώνω με αυτό το τρόπο το κορμάκι μου, εσύ βρες κάτι άλλο που θα σου αρέσει, στο καναπέ κόβοντας μαναχά τη μάσα είναι πολύ δυσκολότερη μέθοδος

Reaction score
33
Βάλε στο πρόγραμμα κάποιου είδους άθληση, αυτό εννοώ.
Εγώ αγαπώ τη ποδηλασία και μαστιγώνω με αυτό το τρόπο το κορμάκι μου, εσύ βρες κάτι άλλο που θα σου αρέσει, στο καναπέ κόβοντας μαναχά τη μάσα είναι πολύ δυσκολότερη μέθοδος
Ε ναι βρε, πλάκα κάνω. Τώρα που πήρα ένα σχετικό ΟΚ από τον γιατρό, θα ξαναμπεί στο πρόγραμμα το τρέξιμο. Επίσης θα έχω και το ποδήλατο, ένας άλλος λόγος που ψάχνω για trainer. Κι όταν θα είμαι σε λίγο καλύτερη φάση, θα αρχίσει πάλι η αναρρίχηση και η ορειβασία.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.908
Ε ναι, αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι αυτό το "Βόλο", "όλο" ήταν τρελό missed opportunity 🤣
Να μα δεν προχωρώ σε υποθέσεις για πληροφορίες που δεν μου έχουν δοθεί! :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.441

Πέρα από την πλάκα, τι κάνουμε άραγε στην περίπτωση που ο οργανισμός δεν συμφωνεί με όλα αυτά τα ωραία, κυρίως λόγω πάθησης; Ξέρω βασικά, ξανά εξετάσεις, γιατροί και διατροφή κλπ. Θα πρέπει να κάτσω να το ψάξω πιο σοβαρά, γιατί δεν πάει άλλο.
Αν θες δώσε περισσότερες πληροφορίες, τι είδους πάθηση, κιλά, αν έχεις ασχοληθεί ποτέ με κάποιο άθλημα κλπ.
Στην κουζίνα το έχεις βρε αθεόφοβε... :lolsign:
Αυτός είναι προσωπικός χώρος, τον έσιαξα επί πασοκ για τα γεράματα :biggrin:
Εδώ έχω το σύστημα, τα ποδηλατικά και στη κουζίνα που βλέπς μαγειρεύω όλα αυτά τα ωραία που σας παρουσιάζω.
Σήμερα έσιαξα γεμιστά!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.317
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian