Δίαιτα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414
με τον τελευταίο συνδυασμό έφτασα 13.5% λίπος και είχα σχεδόν κάθε μέρα από τον νοέμβρη και μετά γλυκό (γιορτές, γενέθλια, λιγούρες, ποιος άνοιξε την σοκολάτα κλπ), αλλά βασικά συστατικά των γευμάτων μου είναι αυγά, μπέικον προσούτο τυριά (ειδικά μετα την προπόνηση το πρωί) , κρεατικά, ξηροί καρποί (χεριές μεγάλες, όχι 6-7 αμύγδαλα και τέτοια) και απέγευγα τα βαριά προϊόντα ζύμης (ψωμί πχ 4-5 φέτες ψωμί από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ζυμαρικά καμιά δεκαριά γεύματα αντίστοιχα, ρύζι κάτι λιγότερο κλπ) αλλά πολύ γλυκο ρε γμτ.
Εσύ κάνεις τόσες καύσεις, που είσαι σε άλλη διάσταση, θες υδατάνθρακες υποχρεωτικά, και όσο και να φας, δε πρόκειται να βάλεις γραμμάριο.

Το 13,5% λίπος (νομίζω είσαι παρακάτω), είναι αυτό που λέω πετσί και κόκκαλο. Μην ξεχνάτε πως είναι φυσιολογικό πράμα να υπάρχει μια ποσότητα λίπους επάνω σου. Αυτή θα σε κρατήσει ζωντανό σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας, σε δύσκολες καταστάσεις γενικώς,, θα σου παρέχει ενέργεια.

Αυτό όμως που κάνεις εσύ, αυτή η γυμναστική τέλος πάντων, είναι ασύμβατη με το 99,5% του κόσμου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414
Γω έχω αρκετή ποσότητα λίπους επάνω μου, κυρίως λόγω του αλκοόλ (κρασιά), αλλά δε κάνω κράτει άμα θέλω να φάω πίτσες, τσακίζω 2 γίγας για πλάκα.

Ωστόσο, είμαι συνήθως σε φάση κετωσης, τρώω 1 φορά τη μέρα, και διατηρώ αρκετά υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα μετά από 24-ωρη νηστεία (γλυκονεογέννεση), παίρνοντας ενέργεια από το λίπος.

Αυτό έχει σα συνέπεια, να αισθάνομαι ακμαίος και γεμάτος ενέργεια, μετά από πολύωρη και ιδιαίτερα έντονη σωματική δραστηριότητα, χωρίς καθόλου φαγητό.

Πχ έφαγα χθες το απόγευμα στις 6, και σήμερα στις 12 το μεσημέρι ας πούμε, μετά τον καφέ και αραλικι, βγαίνω στον κήπο για να κάνω δουλειές. Μπορώ να δουλεύω σε πολύ εντατικούς ρυθμούς, να σκάβω, να ξεχορταριάζω, να κουβαλάω πέτρες, να κάνω βαριά σωματική εργασία ασταμάτητα, να τρέχει ο ιδρώτας κανονικά λέμε, μέχρι τις 10 το βράδυ, χωρίς ίχνος κόπωσης, χωρίς να νιώσω έλλειψη ενέργειας. Μπορεί να πονέσει η μέση μου, μέχρι εκεί.

Θα μπω γεμάτος ενέργεια να κάνω μπάνιο, και μετά, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, δεν έχω καμία ιδιαίτερη αίσθηση πείνας. Όλα βαίνουν καλώς. Θα μπορούσα να μη φάω τίποτα, αλλά το φαι είναι ευχαρίστηση, οπότε πλακώνομαι στη μάσα, έτσι για διασκέδαση που λένε.

Τώρα άμα ήθελα να χάσω κάνα τρίκιλο, απλώς δε θα έτρωγα αυτό το βράδυ. Θα έτρωγα την επόμενη, σιγά τα ωα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα, πραγματικά όμως.

Το θέμα είναι να μην ανεβάσεις την ινσουλίνη σου, με γεύματα υδατανθράκων, ώστε να δώσεις στο σώμα σου τη δυνατότητα να αρχίσει να αντλεί ενέργεια από το αποθηκευμένο λίπος. Άμα αρχίσει, και περάσεις σε φάση κέτωσης, δεν υπάρχει θέμα.

Αν όμως φας έστω μια φέτα ψωμί, μια μικρή ποσότητα μακαρόνια, ζάχαρης, αλκοόλ, κλπ, βγαίνει η ινσουλίνη στη φόρα, οπότε απαγορεύει στο σώμα να χρησιμοποιηθεί το αποθηκευμένο λίπος ως ενέργεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να πεινάς από τη μια, γιατί δεν έφαγες αρκετά για να χορτάσεις, να είσαι και χωρίς ενέργεια (μόνον κατά τη διάρκεια του φαγητού νιώθεις λίγη ενέργεια), και να παραμένεις χοντρός, γιατί δε μπορεί το σώμα σου να διασπάσει το αποθηκευμένο λίπος.
??? Αυτό δεν το κατάλαβα.
Γιατί Ιμαλαΐων;
Το απλό αλάτι, δεν έχει μέσα ιχνοστοιχεία.

Τα ιχνοστοιχεία είναι αναγκαία και απαραίτητα για πολλούς λόγους, ακόμα και για την οστεοπόρωση, για ηλεκτρολύτες, κλπ κλπ κλπ.

Ενώ το απλό αλάτι είναι μια μλκια και μισή, το αλάτι Ιμαλαΐων είναι τίγκα σε ιχνοστοιχεία, και το μόνο αλάτι που ξεπερνά αυτό των Ιμαλαΐων, είναι το Celtic sea salt, που προσωπικά έχω κι από αυτό και το προτιμώ γευστικά.

Η δίαιτα της μπριζόλας, η κρεατοφαγία τελοσπαντων, θέλει μπόλικο τέτοιο αλάτι. Μπόλικο, όχι αστεία. Δε κάνει πουθενά κακό, κι όποιος πει το αντίθετο, είναι απλώς ηλίθιος γέρος.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414
Πρόσεξα πως φαίνεται πάνω σε αυτή τη φωτογραφία (συκωτάκια και καρδιές κότας, συν κάτι μανιτάρια για ξεκάρφωμα) η ποσότητα του αλατιού που έχει πέσει

1000015951.jpg

Εάν αυτό ήταν κοινό λευκό αλάτι, θα ήταν λύσσα. Ήταν όμως Ιμαλαΐων, κι έριξα κι άλλο αλάτι στη συνέχεια. 😎

Υπ'οψιν πως βλέπουμε 2 μισόκιλες συσκευασίες, δηλαδή μιλάμε για 1 κιλό εντόσθια. Αυτό ήταν το ελαφρύ 😂🤪🤣βραδυνό μου, αλλά μετά έφαγα και ξηροκάρπια, βλέποντας ταινία. 😂🤪🤣

Τηγανητά σε βούτυρο πάντα, και με λίγο κρασί στο σβήσιμο.

Αυτά λοιπόν τα έφαγα χθες, κατά τις 9:30 το βράδυ, αφού γύρισα από τη δουλειά και βγήκα στον κήπο για ψεκάσματα ποτίσματα κι άλλες δουλίτσες ένα 4-ωρο. Είχα να φάω από προχθές. Σήμερα, δεν έχω φάει ακόμα, θα ολοκληρωθεί σχεδόν ένα 24-ωρο νηστείας πριν φάω, και φυσικά δε πεινάω, αλλά μια μπριζόλα 1,200 θα την κατεβάσω για χαβαλέ, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι δε χρειάζεται να φάω, σιγά, τι έκανα.. 😂🤪🤣

Η χοληδόχος κύστη μου είναι πεντακάθαρη, το συκώτι μου δεν έχει λιπώδη διήθηση, κι έχω 10 κιλά λίπους πάνω μου. Ο 19-χρονος γιος μου που είναι σπίνος, έχει λιπώδη διήθηση ήπατος κι ένα τοιχωματικό πολύποδα χοληστερινικής υφής στην χοληδόχο κύστη του. Και δεν αντέχει να δουλεύει στον κήπο μαζί μου, ψοφαει στο 2-ωρο, άντε 3-ωρο, και πιάνεται ολόκληρος την επόμενη μερα. Τι α κάεις;

Last edited:

Reaction score
24.871
Εσύ κάνεις τόσες καύσεις, που είσαι σε άλλη διάσταση, θες υδατάνθρακες υποχρεωτικά, και όσο και να φας, δε πρόκειται να βάλεις γραμμάριο.
υδατάνθρακα θέλω στον αγώνα, γιατί όταν κυνηγάς επίδοση χρειάζεσαι όσο γλυκογόνο μπορείς να δεσμεύσεις.
αν τρώω όμως υδατάνθρακα "οσο θέλω" δεν έχω καμία ελπίδα. όσο και να προπονείσαι το όσο θέλω δεν καίγεται.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.305
Κρόκ δεν ξέρουν οι χαϊντάδες απαφτά ρε συ. :lolsign:
Ψωμιά, ζάχαρες, μακαρόνια είναι δηλητήρια και ευθύνονται για κάτι πατσοκοιλιές που κυκλοφορούν ανάμεσά μας...
Εδω υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε μακαρόνια με ψωμί, ψωμί με ρύζι και στο καπάκι 2-3 μπίρες για να ξεδιψάσουν :roflmao:

Reaction score
5.489
Κρόκ δεν ξέρουν οι χαϊντάδες απαφτά ρε συ. :lolsign:
Ψωμιά, ζάχαρες, μακαρόνια είναι δηλητήρια και ευθύνονται για κάτι πατσοκοιλιές που κυκλοφορούν ανάμεσά μας...
Εδω υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε μακαρόνια με ψωμί, ψωμί με ρύζι και στο καπάκι 2-3 μπίρες για να ξεδιψάσουν :roflmao:
Έλα ποιος με φώναξε?

Reaction score
5.489
Καλώς τον και ας άργησε!! :biggrin:
Κροκ είδες το pace του Μήτσου εψές?
Τι θα κάνουμε μαυτόν?
Μλκ το pace μου είναι γτπ. Και τρώω και τέσσερα τοστ με μαγιονέζα καπάκια μετά από κάθε προπονηση

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.756
Μλκ το pace μου είναι γτπ. Και τρώω και τέσσερα τοστ με μαγιονέζα καπάκια μετά από κάθε προπονηση
Μα το είχε πει ο μικρός μου, που είχε μάθει τη δουλειά και αγκάρευε μόνο τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου να τον πηγαίνει στο κολυμβητήριο (οπότε πάντα τον "φορολογούσε" στην καντίνα που τότε την έστηνε απ' έξω): "η άθληση παχαίνει!"

Reaction score
24.871
Αγόρι μου! Εγώ πιστεύω σε σένα , σε δύο μήνες δε θα σε αναγνωρίζεις , είσαι καταδικασμένος να πετύχεις!

Reaction score
5.489
Αγόρι μου! Εγώ πιστεύω σε σένα , σε δύο μήνες δε θα σε αναγνωρίζεις , είσαι καταδικασμένος να πετύχεις!
Να τα πεις στον άλλον που με κοροϊδεύει συνεχεια. Όλο μπουλινγκ μου κάνει και δε μπορώ να φάω. Όλο μπροστά μου τονεβλεπω όταν τσακιζω τις μακαρονάδες και τις πίτσες....:):):):):)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.305
Να τα πεις στον άλλον που με κοροϊδεύει συνεχεια. Όλο μπουλινγκ μου κάνει και δε μπορώ να φάω. Όλο μπροστά μου τονεβλεπω όταν τσακιζω τις μακαρονάδες και τις πίτσες....:):):):):)
Άρα σου ανοίγω τη όρεξη, δεν στη χαλάω :roflmao:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.284
Members
38.443
Νεότερο μέλος
George Martini