Δίκτυο και PS3

Reaction score
0
Σε όλο το σπίτι είναι περασμένα καλώδια utp (έγινε για μελλοντικές ανάγκες), ενώ όλες οι πρίζες είναι απλές τηλεφωνικές ......

.. στον χώρο του γραφείου υπάρχει ένα pc με forthnet 2play, στο σαλόνι υπάρχει PS3 ...

με ποιούς τρόπους μπορούν να συνδεθούν ??

1. αγορά ασύρματου Modem router (προτιμώ να το αποφύγω λόγω ακτινοβολίας).

2. εγκατάσταση 2ου Modem στο σαλόνι για το PS (μπορούν να δουλέυουν ταυτόχρονα
δύο Modem ??).

3. Αλλαγή όλων των πριζών με διπλές (τηλεφώνου και δικτύου) ώστε να υπάρχει παντού ενεργό ενσύρματο δίκτυο, για να λειτουργήσει αυτό τι πρέπει να γίνει ??? (νομίζω οτι όλες οι καλωδιώσεις καταλήγουν στο πατάρι).

άλλο ??????

Reaction score
4
Νομιζω οτι τους καλυψες ολους τους τροπους συνδεσης.
Μην ξεχνας οτι την ακτινοβολια δεν την γλυτωνεις εστω και απο τα διπλανα ασυρματα δικτυα που σιγουρα υπαρχουν.

Απο οτι εχω διαβασει (μπορει να κανω λαθος) ειναι οτι η ακτινοβολια ενος ασυρματου τηλεφωνου ή ακομη και των κινητων ειναι πολυ μεγαλυτερη και πιο επιβλαβης.

Μια καλη λυση παντως ειναι η 3η που ανεφερες αν και η πιο ακριβη.

Reaction score
0
Σε όλο το σπίτι είναι περασμένα καλώδια utp (έγινε για μελλοντικές ανάγκες), ενώ όλες οι πρίζες είναι απλές τηλεφωνικές ......

.. στον χώρο του γραφείου υπάρχει ένα pc με forthnet 2play, στο σαλόνι υπάρχει PS3 ...

με ποιούς τρόπους μπορούν να συνδεθούν ??

1. αγορά ασύρματου Modem router (προτιμώ να το αποφύγω λόγω ακτινοβολίας).

2. εγκατάσταση 2ου Modem στο σαλόνι για το PS (μπορούν να δουλέυουν ταυτόχρονα
δύο Modem ??).
Ψηφίζω το 1.

2. Όχι, δεν μπορούν.

Reaction score
0
ευτυχώς υπάρχουν δύο μικρά παιδιά στο σπίτι, γιαυτό και προτιμώ να αποφύγω την ακτινοβολία ....

από την στιγμή που το 2ο δεν "παίζει" , πάμε για την τρίτη περίπτωση .....

τι πρέπει να γίνει ??

Reaction score
0
μπορεί να φύγει ένα UTP από το υπάρχον Modem προς το πατάρι, να τοποθετηθεί εκεί switch και να κουμπώσουν τα υπόλοιπα utp του δικτύου???

μετά εάν αντικατασταθούν οι απλές τηλεφωνικές πρίζες με διπλές (τηλέφωνο-δίκτυο) θα παίζει το δίκτυο ενσύρματα σε όλο το σπίτι ????

Reaction score
0
και μπορώ να τα κάνω αυτά μόνος μου, ή να φωνάξω κάποιον τεχνικό ???

πόσο θα κοστίσει ????

Reaction score
62
μπορεί να φύγει ένα UTP από το υπάρχον Modem προς το πατάρι, να τοποθετηθεί εκεί switch και να κουμπώσουν τα υπόλοιπα utp του δικτύου???

μετά εάν αντικατασταθούν οι απλές τηλεφωνικές πρίζες με διπλές (τηλέφωνο-δίκτυο) θα παίζει το δίκτυο ενσύρματα σε όλο το σπίτι ????
Μπορεί, δεν είναι δύσκολο. Κι απο εκεί με το swich μοιράζεις. Γιατί δεν βάζεις 2πλες πρίζες RJ45 (δικτύου), που είναι συμβατές και με τηλεφωνικό RJ11?? Έτσι έχω κάνει σπίτι μου εγώ!!

Reaction score
0
Μπορεί, δεν είναι δύσκολο. Κι απο εκεί με το swich μοιράζεις. Γιατί δεν βάζεις 2πλες πρίζες RJ45 (δικτύου), που είναι συμβατές και με τηλεφωνικό RJ11?? Έτσι έχω κάνει σπίτι μου εγώ!!
νομίζω οτι αυτό είναι το καλύτερο στην περίπτωσή σου

Reaction score
0
νομίζω οτι αυτό είναι το καλύτερο στην περίπτωσή σου
Αν βάλεις διπλές RJ-45 για να έχεις δίκτυο και στις 2, τότε δεν θα έχεις τηλέφωνο γιατί άλλα pins χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και άλλα το Ethernet.
Στο συνηmμένο pdf, έχω αποτυπώσει την συνδεσμολογία όπως την έχω κάνει σπίτι μου. Πίξτε μια ματιά.
Μ' αυτό το τρόπο έχω σε κάθε πρίζα (RJ45-RJ11) δίκτυο και δύο γραμμές ΟΤΕ.

Ωπς! Τώρα είδα ότι το site δεν δέχεται pdf. Τέλος πάντων θα το βάλω εδώ.

Reaction score
62
Εγώ έχω βάλει rack. Έχω patchάρει όλα τα καλώδια σε patch panel. Στο patch panel στα 4 πρώτα RJ45 καταλήγουν οι εξωτερικές γραμμές του ΟΤΕ. Απο κει και πέρα, αν θέλω μία πρίζα να την κάνω δικτύου συνδέω την αντίστοιχη έξοδο του patchpanel με το switch, αν θέλω να την κάνω τηλεφώνου, τη "γεφυρώνω" με τις 4 πρου έρχονται απ' έξω.

Reaction score
1
Καλησπερα...

Εγω απο την στιγμη που απορριπτεις καθετως το ασυρματο θα σου προτεινω την τριτη σου εκδοχη χωρις πολλες σκεψεις...(συμβουλεψου καποιον τεχνικο καλυτερα για να μην γινει καμμια "πατατα")

3. Αλλαγή όλων των πριζών με διπλές (τηλεφώνου και δικτύου) ώστε να υπάρχει παντού ενεργό ενσύρματο δίκτυο

Reaction score
0
τελικά θα προχωρήσω στο 3, αφού υπάρχουνε εντοιχισμένα καλώδια utp5 ...

την άλλη εβδομάδα θα αναζητήσω τεχνικό να έρθει για αυτοψία και προσφορά

εάν υπάρχει κανείς που να μπορεί να συστήσει κάποιον pm me.....

περιοχή Παπάγου - Αθήνα ...

Reaction score
1
τελικά θα προχωρήσω στο 3, αφού υπάρχουνε εντοιχισμένα καλώδια utp5 ...

την άλλη εβδομάδα θα αναζητήσω τεχνικό να έρθει για αυτοψία και προσφορά

εάν υπάρχει κανείς που να μπορεί να συστήσει κάποιον pm me.....

περιοχή Παπάγου - Αθήνα ...

Νομιζω πως μπορεις να παρεις ενδεικτικα και τηλεφωνικα μια προσφορα απο το πλαισιο (υπ οψιν ε, δεν κανω διαφημιση :137:)

Αν ηξερα καλα απο αθηνα θα μπορουσα να σου δωσω και εγω μια προσφορα αν το εβλεπα αλλα...

Υπ οψιν ομως να ξερεις πως ποιο οικονομικη λυση (αν υπαρχει προβλημα στο θεμα του οικονομικου :121: ) ειναι το ασυρματο :126:

Reaction score
0
στο πλαίσιο λέει -
Εγκατάσταση τοπικού δικτύου (peer to peer)
Εγκατάσταση 2 Η/Υ: 80 ευρώ

Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει :
Σχεδίαση δικτύου
Εγκατάσταση καλωδίωσης
Εγκατάσταση και έλεγχος Η/Υ
Ρυθμίσεις δικτύου στους Η/Υ
Εγκατάσταση κοινόχρηστων χώρων στο δίκτυο
Εγκατάσταση κοινόχρηστων εκτυπωτών
Δημιουργία κοινόχρηστης σύνδεσης στο Internet
Εκπαίδευση χρηστών
Συμβόλαια

Reaction score
0
στο πλαίσιο λέει -
Εγκατάσταση τοπικού δικτύου (peer to peer)
Εγκατάσταση 2 Η/Υ: 80 ευρώ

Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει :
Σχεδίαση δικτύου
Εγκατάσταση καλωδίωσης
Εγκατάσταση και έλεγχος Η/Υ
Ρυθμίσεις δικτύου στους Η/Υ
Εγκατάσταση κοινόχρηστων χώρων στο δίκτυο
Εγκατάσταση κοινόχρηστων εκτυπωτών
Δημιουργία κοινόχρηστης σύνδεσης στο Internet
Εκπαίδευση χρηστών
Συμβόλαια
Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεσαι όλα αυτά.
Τα κλαώδια υπάρχουν (άρα τα δύο πρώτα πάνε..)
Θέλεις μόνο πρίζες εκεί που καταλήγουν και punch panel ώστε να ξεκινάνε απ' το ίδιο σημείο.
Και βέβαια, πρόσεξε ότι δεν αναφέρουν πουθενά γραμμές για τηλέφωνο...

Reaction score
1
Γι αυτο ανεφερα αρχικα να κανεις καποιο τηλεφωνο να τους εξηγησεις τι ακριβως χρειαζεσαι για να σου βγαλουν κοστολογιο :119:

Reaction score
0
παιδες ασχετο αυτο που θα ρωτησω τωρα (καλα μην βαρατε....:114:) αλλα μιας και ο λογος για το ps3...θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..το ps3 διαθετει εισοδο component ? η μονο εισοδους hdmi ?

Reaction score
0
παιδες ασχετο αυτο που θα ρωτησω τωρα (καλα μην βαρατε....:114:) αλλα μιας και ο λογος για το ps3...θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..το ps3 διαθετει εισοδο component ? η μονο εισοδους hdmi ?
Έξοδο εννοείς φαντάζομαι.
Χρειάζεσαι ένα τέτοιο καλώδιο για component.
Θα βρεις από διάφορες μάρκες.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas