Δίλημμα... πηγή Alpine CDE-215BT ηχεία??

Reaction score
136
Citroen Xsara 2008

Αγαπητοί φίλοι

Η πηγή έρχεται από Αμερική γιατί είναι φθηνότερα αλλά ηχεία δεν βρήκαμε και είναι και πολύ κουβάλημα. Τι επιλογές θα προτείνατε για διαιρούμενα ηχεία που να μην πάρω ούτε δάνειο ούτε διαζύγιο (€ 150 περίπου). Πάντα μου άρεσαν τα Focal αλλά μου λένε ότι χωρίς ενισχυτή δεν θα την παλέψω (Focal Access 165 A1 πχ)

Παρακαλώ τα φώτα των ειδικότερων

Reaction score
136
Απάντηση: Δίλημμα... πηγή Alpine CDE-215BT ηχεία??

Standard speaker sizes are 6.5" front and 5.5" rear. αλλα μου ειπαν οτι μονο τα εμπρος εχει νοημα να πειραξω.

ευχαριστω και παλι

Reaction score
41

Αρχικά, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, ελπίζω η πηγή που έχεις παραγγείλει να έχει αλλαγή βήματος στα fm γιατί θα έχεις πρόβλημα με το ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Το βλέπεις επί τόπου και το ξανασυζητάμε.

Η βελτίωση ήχου απαραίτητα γίνεται στα εμπρός ηχεία.
Τα πίσω μπορείς εύκολα να τα πετάξεις. Μόνο κακό κάνουν στον ήχο (για πολλούς λόγους)

Μη βάλεις τα Αccess.
Προτίμησε κάτι σε πιο «μαλακό» tweeter γιατί τα tweeters των Access είναι μετριότατα.
Στα 150€ μπορείς άνετα να βρεις καλό διαιρούμενο για να απολαύσεις τη μουσική σου.

Από που είσαι Ερρίκο?

Reaction score
136

θεσσαλονικη Master

οτι και οποιος εχεις να προτεινεις θα προτιμηθει

Reaction score
0

τσεκαρε πριν παραγγειλιεις αν αλλαζει οπως ειπε και ο δημητροπουλος στα fm.εγω παραλιγο να εχανα 350 ευρο.στην θεση σου θα κοιταγα σε pioneer μερια.

Reaction score
1

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της συντριπτικής πλειοψηφίας των after-market ηχείων και μάλιστα των components είναι η "εξειδίκευση": φτιάχνονται για να αποτελέσουν κομμάτι ενός ευρύτερο, ολοκληρωμένου συστήματος ήχο στο οποίο αυτά αναλαμβάνουν την αναπαραγωγή ολίγου μπάσου, της μεσαίας περιοχής και των πρίμων (δορυφορικά ηχεία) ενώ το κατώτερο άκρο τους ακουστικού φάσματος ανατίθεται σε κάποιο subwoofer.

Για να κάνουν λοιπόν σωστά τη δουλειά τους αυτά τα ηχεία χρειάζονται δύο πράγματα: αρκετή ισχύ (τουλάχιστον περισσότερη από αυτή των ενσωματωμένων ενισχυτών της πηγής) και δεύτερον και σημαντικότερο χρειάζονται φίλτρα αποκοπής (HPF εφόσον μιλάμε για components).

Πολλοί χρήστες, με την αντικατάστηση των εργοστασιακών ("wide-band") ηχείων μέσω κάποιων components, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία απογοήτευση: λίγο ή και καθόλου μπάσο, υποέλεγχος, πρόωρη παραμόρφωση, κατσαρά, επιθετικά πρίμα...

"Μα καλά, είναι δυνατόν? Οι εργοστασιακές μπαχατάλες έπαιζαν καλύτερα!...".

Long story, short: αν δεν έχεις σκοπό να εγκαταστήσεις τελικό ενισχυτή, τουλάχιστον χρησιμοποίησε (ή ζήτησε από τον εγκαταστάτη σου να στο φτιάξει κάπου στους 70-80 κύκλους) έναν πυκνωτή ως υψηπερατό α' τάξης για να σώσεις τα νέα σου ηχεία από συχνότητες τις οποίες ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να αναπαράγουν!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

"Μα καλά, είναι δυνατόν? Οι εργοστασιακές μπαχατάλες έπαιζαν καλύτερα!...".

Λογικό είναι , απ τη στιγμή που είναι φτιαγμένα , για την συγκεκριμένη πόρτα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Εγώ πάλι γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει έρευνα του ""κατασκευαστή ηχείων"", (τι είπα τώρα), για τις πόρτες των αυτοκινήτων!
Υπάρχουν εργοστασιακά ηχοσυστήματα με επιπλέον κόστος κοντά στα 2 χιλιάρικα και ο ήχος που αναπαράγουν είναι για γέλια βάσει αυτού του ποσού.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Για τα 2 χιλιάρικα , συμφωνώ.
Τα ηχειάκια που δίνουν όμως χωρίς έξτρα χρέωση , σκίζουν.

Reaction score
1

Εγώ πάλι γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει έρευνα του ""κατασκευαστή ηχείων"", (τι είπα τώρα), για τις πόρτες των αυτοκινήτων!
Υπάρχουν εργοστασιακά ηχοσυστήματα με επιπλέον κόστος κοντά στα 2 χιλιάρικα και ο ήχος που αναπαράγουν είναι για γέλια βάσει αυτού του ποσού.
Καλά, αυτό ισχύει σίγουρα, δλδ η δυσαναλογία κόστους/αποτελέσματος για πολλά "ψαγμένα" και ακριβοπληρωμένα εργοστασιακά συστήματα!

Εγώ μιλάω προτίστως για τα "απλά" συστηματάκια (πηγή/γούφερ-τούιτερ με πυκνωτάκι μπροστά/γούφερ-τουίτερ με πυκνωτάκι πίσω), τα οποία μέχρι το μέσω της έντασης αποδίδουν έναν "θολό", αλλά τηρουμένων των αναλογιών υπαρκτό ήχο με πρίμα/μεσαία και γιατί όχι και αρκετό (πλαδαρό και μπουμαριστό) μπασάκι.

Πχ το μαμά σύστημα στο Honda Jazz της γυναίκας μου μόλις στο 1/6 της έντασης παίζει πιο "ολοκληρωμένα" και πιο δυνατά (εφόσον το μπάσο προέρχεται από τα woofer στις πόρτες) σε σύγκριση με το δικό μου σε άλλο αυτοκίνητο που διαθέτει 2δρομα, 8" mid-bass, subwoofer, ενισχυτές κτλ κτλ κτλ.

Μόλις όμως η ένταση φτάσει στα μισά ή ακόμη χειρότερα και λίγο παραπάνω, το εργοστασιακό βραχνιάζει απότομα, χάνει κάθε έλεγχο επί των ηχείων, σε αποκαρδιώνει και το αφήνεις να παίζει μονίμως χαμηλά, σε αντίθεση με ένα καλό after-market που μέχρι το τέρμα του volume εξακολουθεί να είναι hi-fi. Εντάξει, για έννοιες όπως πλάτος/βάθος μουσικής σκηνής, δυναμική και τα συναφή ούτε λόγος...

Η έρευνα στα απλά εργοστασιακά σταματά στην ανακάλυψη του πιο "βολικού" wide-band (αυτού που θα δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή ψευδαίσθηση ολοκληρωμένου ήχου). Στα πιο ψαγμένα, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αλλά δυστηχώς το κόστους δεν ανταποκρίνεται επουδενί στη συνολική απόδοση.

Για μένα οι λύσεις/δρόμοι είναι δύο: ή κρατάμε το εργοαστασιακό με τη μορφή που έχει χωρίς να αλλάξουμε ούτε βίδα ή πάμε στο πιο βασικό after-market το οποίο ναι μεν κοστίζει, αλλά βρίσκεται και έτη φωτός μπροστά.

Reaction score
262
Re: Απάντηση: Δίλημμα... πηγή Alpine CDE-215BT ηχεία??

Απο εδω μεσα,ο φιλος που ρωτησε,θα παρει απλα μια οικονα του τι μπορει να βαλει στο αμαξι του χωρις τραγικο κοστος και που να αξιζει τα λεφτα του,εως ορισμενου σημειου.Εγω του προτεινω,να παει σε ενα καλο καταστημα caraudio να ακουσει ορισμενα ηχεια και μετα να αποφασισει.Ποτε' το ιδιο ηχειο δεν παιζει με τον ιδιο τροπο που θα παιζει σε ενα αλλο αμαξι.
Συναδελφος μου αγορασε ενα Mαζοα ΣΟΥ-ΧΟΥ-7 :105: και πληρωσε παραπανω λεφτα για το ''απαιχτο'' εξτρα ηχοσυστημα που του βαλανε,το οποιο ειχε και τρανταχτο ονομα.
Αποτελεσμα???
Μαπα το καρπουζι.Για να μην πω οτι ειναι για πεταμα.

Reaction score
136

Εννοείτε ότι είμαι ευγνώμων για τις συμβουλές αλλά πάλι δε κατάλαβα. Δεν έχουμε υπ’ όψιν μας καμιά έτοιμη αξιοπρεπή λύση να σώσω την παρτίδα χωρίς να διαφωνώ με τον τεχνικό για θέματα που δεν γνωρίζω (εγώ τουλάχιστον ο τεχνικός άραγε??)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Με όλο το συμπάθιο δεν έχω γράψει ποτέ και ούτε θα το κάνω, να γράψω μάρκες προιόντων.
Να απαντήσω σε μάρκες προιόντων για το πως αναπαράγουν πολύ ευχαρίστως, αλλά ασύστολα πάρε αυτό όχι.
Σκέψου να αρχίσουμε όλοι πάρε αυτό είναι super, όχι κάποιος άλλος πάρε αυτό είναι καλύτερο κλπ,κλπ.

Γράψε τις προτιμήσεις σου και να σε διευκολύνω για την αναπαραγωγή τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.619
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger