Δίλημμα

Reaction score
0
Καλησπερα κατ'αρχας,

Ειμαι νεος στο φορουμ και θα ήθελα να κανω μια ερωτηση?

Ανακαινιζω το σπιτι μου και θα ηθελα να κτισω ενα home cinema, το σαλονι που θα χτιστει το συστημα ειναι περιπου 40 τ.μ. , και η χρηση του θα ειναι ειναι περιπου 50% 50% οσων αφορα μουσικη και ταινιες. Εχω καταληξει περιπου στα ηχεια τα οποια θα ειναι μαλλον τα RX6 AV12 της monitor audio ή αντι για τα RX6 μπροστα θα ειναι τα RX8 της ιδιας εταιριας. Εκει που ομως δεν εχω καταληξει ειναι ο ενισχυτης, το παλικαρι εκει που ακουσα τα ηχεια μου ειπε οτι τα συγκεκριμενα παιζουν καλυτερα με τους Denon και συγκεκριμενα μου συστησε τον 3311 για τα RX6 και τον 4310 για τα RX8. Ελα ομως που κατα λαθος του ξεφυγε οτι μπορουν να παιξουν και με τον Pionneer LX73, προσπαθωντας μετα να διορθωσει την χαζομαρα λεγοντας για τον 4310. Διαβαζοντας ομως τα σχολια για τον συγκεκριμενο ενισχυτη και συγκεκριμενα για τους ενισχυτες της Pionneer θα ηθελα να με διαφωτισεται επανω στο θεμα. Μπορει ο 73 να παιξει καλα τα RX8 η να παω καλυτερα στον 4310???
Ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Δίλημμα

Mια χαρά θα τα πάνε και οι 2.
Ο Pioneer είναι κατά 99% καλύτερος στην ισοστάθμιση αλλά ίσως να μην σ αρέσει στην μουσική.Eπίσης ο 4310 έχει πλέον αντικατασταθεί απ τον 4311,o οποίος φοράει και το νέο Audyssey(ΧΤ 32).Το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να κοντράρει το MCAAC της Pioneer γιατί δεν το έχω δεί εν δράση..
Οπότε το ερώτημα είναι 73 ή 4311;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Xμμμ,μπάστα..
Απο μια γρήγορη ψαχτική που έκανα ο 4311 είναι κατά μ.ο. 600ε ακριβότερος(δλδ περίπου 45% πιο πολύ απ τον 73)..
Koκομπλόκο η κατάσταση.
Θα ψήφιζα Pioneer λόγω της ισοστάθμισης αλλά δεν ξέρω πως θα κάτσει στην μουσική με τα Monitor Audio(λόγω ICE ενισχυτικών διατάξεων).Οπότε για να δεις τι σ αρέσει περισσότερο άκου και τους 2 και κατέληξε.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Για τον 4310 λεει να βαλεις ηχεια απο 6ohm κ πανω, τα RX8 ειναι 4οhm! παρε τα RX6 που ειναι 6ohm

Reaction score
2.207
Διαβάζοντας το manual του 4311 διαπίστωσα ότι το μηχάνημα είναι πραγματικό πολυεργαλείο. Είναι πολύ μπροστά σε ευκολίες από τον ανταγωνισμό.
Είναι 9.2 με επιπλέον τελικό γίνεται 11.2 (είτε στα front είτε στα front height), έχει mode για λειτουργία ως προενισχυτής απομονώνοντας τα τελικά στάδια, mode για συνδυασμό ως προενισχυτής και τελικά στάδια για multizone, είναι DLNA, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Όλα αυτά ο Pioneer LX73 δεν τα κάνει.
Βέβαια η τιμή του στα 2 χιλιάρικα είναι αρκετά τσιμπημένη αλλά σίγουρα είναι ο πιο future proof από όλους τους άλλους. Αναρωτιέμαι ο 4811 (όταν βγεί) τι άλλο θα κάνει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Δίλημμα

Διαβάζοντας το manual του 4311 διαπίστωσα ότι το μηχάνημα είναι πραγματικό πολυεργαλείο.
του πιο το διαβασες για να εχεις ενα μετρο συγκρισης ?
Είναι πολύ μπροστά σε ευκολίες από τον ανταγωνισμό.
περα των ψηλων καναλιων τι αλλο εχει που να σε ενδιαφερει,
Είναι 9.2 με επιπλέον τελικό γίνεται 11.2 (είτε στα front είτε στα front height), έχει mode για λειτουργία ως προενισχυτής απομονώνοντας τα τελικά στάδια, mode για συνδυασμό ως προενισχυτής και τελικά στάδια για multizone, είναι DLNA, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
μαλλον δεν ισοσταθμιζει σαν pioneer , και αυτο ειναι ζωτικο
Όλα αυτά ο Pioneer LX73 δεν τα κάνει.
ολα τα πιο πανω σου ειναι εφαρμοσιμα στο συστημα σου , ή οχι ?
Βέβαια η τιμή του στα 2 χιλιάρικα είναι αρκετά τσιμπημένη αλλά σίγουρα είναι ο πιο future proof από όλους τους άλλους. Αναρωτιέμαι ο 4811 (όταν βγεί) τι άλλο θα κάνει.
:126:

Reaction score
2.207
του πιο το διαβασες για να εχεις ενα μετρο συγκρισης ?
Ναι, γιαυτό έκανα και την σύγκριση.
περα των ψηλων καναλιων τι αλλο εχει που να σε ενδιαφερει.
Εμένα προσωπικά ότι είναι 9.2 το mode του προενισχυτή και το DLΝA. Άλλους ίσως τίποτε από αυτά και άλλους ίσως όλα. Δεν παύουν όμως να είναι ευκολίες που ο pio δεν έχει.
μαλλον δεν ισοσταθμιζει σαν pioneer , και αυτο ειναι ζωτικο
Η αυτόματη ισοστάθμιση είναι ευκολία που την έχουν και οι δύο. Δεν εξετάζω ποιος κάνει την καλύτερη. Εξάλλου το καινούργιο Audyssey MultEQ-XT 32 του 4311 δεν το έχει συγκρίνει ακόμη κάποιος με το MCACC (τουλάχιστον από όσο ξέρω).
ολα τα πιο πανω σου ειναι εφαρμοσιμα στο συστημα σου , ή οχι ?
Κάποια ναι (mode προενισχυτή, DLNA).Το θέμα όμως είναι ότι είναι ευκολίες που ο ένας έχει και ο άλλος όχι. Το αν αξίζουν και αν θέλεις να τα πληρώσεις θα το κρίνει ο υποψήφιος αγοραστής.

Reaction score
0

Απο τις απαντησεις σας ομως μου δημιουργηθηκε μια αλλη απορια... !!! Γιατι τοτε να μην παρω με τα 2000 ευρω εναν προενισχυτη να οδηγει τα μπροστινα και εναν τελικο σχετικα φτηνο ωστε να οδηγησω τα surround ηχεια και το sub??? Δεν θα εχω καλυτερο τελικο αποτελεσμα??? Επισης αυτο που επισημανε ο stathis οτι ουτε ο 73 ουτε ο 4311 δεχεται ηχεια κατω των 6 ohm μηπως αυτο ειναι προβλημα????

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ολοι οι ενισχυτες δεχονται ηχεια 6 ομ , και ακομα πιο κατω,
τα ηχεια δεν δεχονται τετοιους ενισχυτες

Reaction score
0

argi μπορεις να μου το εξηγησεις λιγακι διεξοδικα αυτο???

Reaction score
2.207
Re: Απάντηση: Δίλημμα

Γιατι τοτε να μην παρω με τα 2000 ευρω εναν προενισχυτη να οδηγει τα μπροστινα και εναν τελικο σχετικα φτηνο ωστε να οδηγησω τα surround ηχεια και το sub???
Για προσιτό AV προενισχυτή υπάρχει μόνο μία επιλογή ο ONKYO 5508.
Αν για κάποιο λόγο κάποιος δεν θέλει να πάρει Onkyo δεν έχει άλλη επιλογή.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Υπαρχει κ αλλος τροπος πιο προσιτος, παρε εναν ολοκληρομενο κ χρησιμοποιοησε τον ως προ
κ δεν ειναι κ onkyo

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

argi μπορεις να μου το εξηγησεις λιγακι διεξοδικα αυτο???
καθε ενισχυτης τρεχει οτι του βαλεις ,
τα ηχεια καιγονται απο τον ενισχυτη ,
οι ολοκληρομενοι, ζοριζονται με καποια δυσκολα ηχεια.
Οι ενισχυτες εχουν κυκλωματα προστασιας , τα ηχεια οχι.
Οποτε ευκολα καις ενα ηχειο αθελα σου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Αν καποιος δεν εχει ευκολα ηχεια , καλο ειναι να εχει τελικο.
Οσο αφορα τους προ , φευγουν πιο δυσκολα απο τους ολοκληρομενους, και οποιος εχει τελικο , συνηθως και εχει και πιο πολλα λεφτα.
Οταν καποιος αλλαζει ενα προ παει για καινουργιο, οποτε ο παλιος προ φευγει πιο δυσκολα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis