>Δίσκοι Γραμμοφώνου

Reaction score
174
Επεσαν στα χερια μου κατι λιγοι δισκοι απο γραμμοφωνο, υποθετω... εχουν καμμια αξια αραγε?
Απο τα λιγα που ειδα στο νετ και στο ebay, μαλλον οχι... ειδα τιμες απο 10 εως και 50 δολαρια...

Εσεις τι λετε?

Reaction score
1.285
Έχεις τρόπο να ακούσεις το περιεχόμενό τους ???
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ένα pickup με τις ανάλογες ρυθμίσεις να παίζει τέτοιος δίσκους

Reaction score
174
Απάντηση: >Δίσκοι Γραμμοφώνου

Το δοκιμασα σε κανονικο πικαπ στις 45 στροφες...δεν ειχε επιλογη 78... κατι ακουγοταν...

Reaction score
31
αναλογά τι εχει μεσα και η τιμή του. Και φυσικά σε ποιον λείπει...
Αν καποιος συλλέκτης δει οτι εχεις κατι που του λείπει μπορει να πληρώσει πολλα....

Να είναι κατι σπανίο ομως.... Αλλιως .... η τιμή που είπες...

Reaction score
3
Re: Απάντηση: >Δίσκοι Γραμμοφώνου

Το δοκιμασα σε κανονικο πικαπ στις 45 στροφες...δεν ειχε επιλογη 78... κατι ακουγοταν...
μην το ξανακάνεις, θα χαλάσεις τη βελόνα σου πολύ γρήγορα. Οι δίσκοι γραμμοφώνου θέλουν ειδική βελόνα. Στη θέση σου θα το έβαζα για πώληση στο ebay με χαμηλή τιμή εκκίνησης για να μη χάσεις λεφτά αν δεν πουληθεί (το πιθανότερο). Έτσι όπως το είδα μου φαίνεται για λαϊκή μουσική της Ουγγαρίας. Μπορεί κάποιους να τους ενδιαφέρει.

Reaction score
174

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις... οντως τσεχοσλοβακικη ειναι η εταιρεια... η μουσικη, απο οσο μπορεσα να καταλαβω ειναι κλασσικη, κατι σαν δωματιου μου ακουστηκε, αλλα επαιζε και σε λαθος στροφες...

Παντως εντυπωσιακη κατασκευη... βαριδια...εχει 10 ιντσους και 12 ιντσους, βρισκεις πολλες πληροφοριες στο νετ, αλλα μπερδεμενες...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Δε ρίχνεις μια ματιά σε φίλους και γνωστούς, να βρεις κανένα παλιό πικάπ να τους κάνεις CD;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: >Δίσκοι Γραμμοφώνου

μην το ξανακάνεις, θα χαλάσεις τη βελόνα σου πολύ γρήγορα. Οι δίσκοι γραμμοφώνου θέλουν ειδική βελόνα. Στη θέση σου θα το έβαζα για πώληση στο ebay με χαμηλή τιμή εκκίνησης για να μη χάσεις λεφτά αν δεν πουληθεί (το πιθανότερο). Έτσι όπως το είδα μου φαίνεται για λαϊκή μουσική της Ουγγαρίας. Μπορεί κάποιους να τους ενδιαφέρει.
Συγγνώμη για το οφτόπικ, αλλά γιατί χάνεις λεφτά αν δεν πουληθεί; Ρωτάω επειδή σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω κι εγώ το ebay για διάφορα πράγματα.

Reaction score
174

Δίσκοι Γραμμοφώνου 78 rpm
Οι δίσκοι από την περίοδο 1910 –1950 που πολλές φορές αποτελούν μοναδικά ιστορικά ντοκουμέντα μεταφέρονται σε CD και με μοναδικό γνώμονα να μην αλλοιωθεί το μουσικό υλικό και τις απαραίτητες διαδικασίες αποθορυβοποίησης που ακολουθούνται, μας δίνουν πολλές φορές μαγικά αποτελέσματα.

http://www.athensmastering.gr/EL/formats.html

Δε νομιζω να ειναι δυσκολο, δεν ξερω ομως ποσο κοστιζει... ουτε αν αξιζει, αφου δεν ξερω τι περιεχουν... να πω παντως πως τους βρηκα στην Σλοβακια μαζι με αρκετα βινυλια απο οικογενεια που της αρεσε το συγκεκριμενο ειδος (κλασσικη μουσικη).

Εγω να δηλωσω ασχετος και με βινυλια και με κλασσικη μουσικη... απλα διαβαζα εδω τυχαια θεματα, περι σπανιων εκδοσεων ή ηχογραφησεων και ....ειπα μηπως...!!!!

Reaction score
1.127

Υπάρχουν βέβαια και σύγχρονα πικάπ και μάλιστα οικονομικά που παίζουν στις 78 στροφές αλλά αν δεν κάνω λάθος θέλουν και τη κατάλληλη κεφαλή.Σίγουρα κάποιος θα ξέρει καλύτερα από μενα να σε διαφωτίσει.

Reaction score
0

Άργησα αλλά να το γράψω για τους επόμενους. Η standon 500 κάνει για 78αρηδες, τρένο είναι και ραγισμένους περνάει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
http://www.gradolabs.com/frameset_main.htm

Κάνε κλικ στις 78 RPM αν θες κεφαλή ανάλογη.

Αν σε ενδιαφέρει η μετατροπή τους σε ψηφιακά αρχεία, υπάρχει σε προγράμματα ηχογράφησης από πικάπ σε υπολογιστή επιλογή που κάνει τις στροφές 78 ώστε να ακούγονται κανονικά τα κομμάτια.

Reaction score
0

Η creative sb live κάρτα ήχου που έχω έχει δικό της recorder που κάνει wav τα αρχεία. Μετά μπορείς να τα κάψεις σε cd.

Reaction score
0

Διαθετω μια συλλογη δισκων γραμμοφωνου που εχω κληρονομησει και θελω να την πουλησω .Ειναι 100 τεμαχια και τα πουλαω ολα μαζι 500 ευρω δηλαδη 5 ευρω το κομματι.Ειναι σε καλη κατασταση και τα περισσοτερα ειναι Ελαφρα κυριως προπολεμικα με λιγοστα ρεμπετικα.Οποιος ενδιαφερεται ας επικοινωνησει μαζι μου στο 6985129837

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Να ανοίξετε αγγελία, εδώ δεν επιτρέπεται και θα διαγραφεί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης