Δείτε αυτό !

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Παρθενα μου!
Αν ειναι ετσι η "Ανοιξη" τοτε ελπιζω να εχουμε μακρυ Χειμωνα...:prof:

Reaction score
77
Απάντηση: Δείτε αυτό !

Θα το δω το βράδυ από το σπίτι και θα σας πω.
Από το γραφείο δεν μπαίνω στο youtube...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ίσως όσοι έχουν ως κύρια ακούσματα αυτά της κλασικής μουσικής, να το βρουν αιρετικό και με το δίκιο τους. Εμένα που το είδα "από την άλλη μεριά" μου άρεσε πολύ...

Reaction score
0
Πολύ καλό... άτομα που δεν έχουμε "μάθει" στον κλασικό ήχο μπορεί να εκτιμήσουν το κομμάτι έτσι αφού γίνεται είναι πιο προσιτό.
(σίγουρα έχει ενδιαφέρον πάντως )

Reaction score
77

Τελικά το παρακολούθησα χθες και δεν το είδα ως αιρετικό.
Εχω δει πολλές τέτοιες "μεταγραφές", όπως για π.χ μια αγαπημένη συναυλία των Deep Purple στο Royal Albert Hall, και μου άρεσε. Βέβαια αυτό δεν ήταν μεταγραφή, αλλά μια ροκ συναυλία σε κλασικό ύφος, στο "ναό" της κλασικής μουσικής.

Βέβαια, περισσότερο από αυτές τις "4 Εποχές", προτιμώ τη τζαζ μεταγραφή του Jacques Loussier Trio. Όλες οι κλασικές μεταγραφές σε τζαζ που έκανε ο μεγάλος αυτός Γάλλος μουσικός (τον είδα και πρόσφατα στο Μέγαρο) είιναι εξαιρετικές.

Όποιος δεν τις ξέρει χάνει...

Reaction score
0

¨¨Ο άνθρωπος είναι μια ορχήστρα μόνος του.

¨¨Είχα την χαρά να τον δω Live :happy_2:πριν 2-3 χρόνια σαν support στους UFO, με την ίδια κιθάρα και το ίδιο καπέλο με το φτερό. Παλαιότερα έπαιζε και με εφτάχορδη κιθάρα που την κατασκεύασε ο ίδιος !!! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ :bravo: :respect:

¨¨Για όσους ασχολούνται με την σκληρή μουσική rock/metal το 80% των μουσικών έχουν ερεθίσματα με την κλασική μουσική. Αυτός μετά από σημαντική πορεία στο Hard rock (Scorpions, όπου είναι κλάσεις ανώτερος από τον σημερινό τους κιθαρίστα, όσοι έχουν ακούσει το Tokio Tapes θα το καταλάβουν) βγάζει τα εσώψυχα του στην κλασική μουσική.

¨¨Αν το παραπάνω είναι αιρετικό νομίζω ότι η μουσική δεν θα προόδευε

Reaction score
51
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόσθεση ενός ακόμη οργάνου στην ως άνω κλασική ορχήστρα!!
Δεν πρόκειται για διασκευή ή μεταφορά!
Νομίζω η ορχήστρα απο πίσω (Παναγίτσα μου το τσέλο!!!), παίζει το κομμάτι ως έχει και ο κύριος Jul, προσθέτει την δεξιοτεχνία του!!!

Πολύ καλο θα έλεγα, "δυσ"ταίριαστο και ξενίζον, αλλά πείθει!

Reaction score
1.380
ULI JON ROTH, The Maestro Rules!

Αιρετικό ή όχι...
Αιρετικο θα το βρουν μονο οσοι πιστευουν οτι η μουσικη δεν ειναι μια.

Ο Uli Jon Roth ειναι ενας βιρτουοζος κιθαριστας με αποψη και οραμα. Δυο μεγαλες αγαπες εχει, τον Hendrix και την κλασικη μουσικη (με τη γενικοτερη εννοια, οχι την κλασικη περιοδο). Ειναι περισσοτερο γνωστος σε μουσικους παρα σε μουσικοφιλους. Υπαρχουν κιθαριστες που τον θεωρουν διανοια. Οσο ηταν στους Scorpions (τη δεκαετια του '70) η μπαντα ειχε αισθητικη και οι συνθεσεις ηταν πολυ καλες, τουλαχιστον για τα γουστα μου. Δεν ειναι τυχαιο οτι μολις εφυγε η μπαντα στραφηκε στη (τεραστια) αμερικανικη αγορα και αρχισαν να βγαζουν στειρα albums carbon. Δυστυχως 30 χρονια μετα, στην ελλαδα κανουν sold out συναυλιες!!!!!

Για οποιον ενδιαφερεται, ο Uli Jon Roth εχει κυκλοφορησει προσωπικα albums. Στα τρια πρωτα που εχω, παιζει ενα ιδιομορφο μελωδικο hard rock με πολλες κλασικες επιρροες αν και νομιζω οτι αυτο εχει αντισταφει σε επομενες δουλειες του. Το τελευταιο κομματι που απεκτησα ηταν απο μια κιθαριστικη συλλογη του '90, ονομαζεται "Amadeus" και ηταν εμπνευσμενο απο τη ομωνυμη ταινια.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm