Δεκάλογος κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

Status
Not open for further replies.
Reaction score
17.299
Θα επιθυμούσα πάντως μια απάντηση.
Πως θα αισθανθεί κάποιος γονέας αν μάθει ότι ο 15χρονος γιος του ξυλοκοπήθηκε άγρια από κάτι συνομήλικούς του για να του πάρουν τα λίγα λεφτά του και το κινητό του.
Και ο γιος του είναι στο νοσοκομείο με ράμματα.
Τι θα έκανε αν αντίκρυζε μπροστά του τον τσόγλανο που έστειλε τον γιο του στο νοσοκομείο;
Καταγγελια στις αρχές ?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.559
Η παραδοχή άσκησης βίας σε ένα παιδί από έναν ενήλικα επειδή είναι δυνατότερος και πιο μάγκας είναι ότι πιο χυδαίο έχω διαβάσει στο avsite. Σβήστε τα
Επειδή δεν αρέσει σε εσένα;
Για τον τσογλανάκο που έκανε τον μάγκα στα πιο αδύναμα παιδάκια έχεις να πεις τίποτα;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.199
Θα επιθυμούσα πάντως μια απάντηση.
Πως θα αισθανθεί κάποιος γονέας αν μάθει ότι ο 15χρονος γιος του ξυλοκοπήθηκε άγρια από κάτι συνομήλικούς του για να του πάρουν τα λίγα λεφτά του και το κινητό του.
Και ο γιος του είναι στο νοσοκομείο με ράμματα.
Τι θα έκανε αν αντίκρυζε μπροστά του τον τσόγλανο που έστειλε τον γιο του στο νοσοκομείο;
γι αυτό και από μικρό τον οργανώνεις...ταεκβοντο μέχρι 6η δημοτικού να χει πάρει μαύρη ζώνη κ κάνα νταν...ζιου ζιτσου στο γυμνάσιο και κραβ μαγκά στο λύκειο να είναι έτοιμος για το πανεπιστήμιο :party::biggrin:

D

deleted user 10898

Guest
Επειδή δεν αρέσει σε εσένα;
Για τον τσογλανάκο που έκανε τον μάγκα στα πιο αδύναμα παιδάκια έχεις να πεις τίποτα;
Αν είχα να πω κάτι θα το έλεγα στον πατέρα του στον δάσκαλο ή την αστυνομία.
αισθανθηκες όμορφα που άσκησες βία στο παιδί;
Κοτεψες και δεν πήγες στον πατέρα του; Μήπως ήταν ορφανό;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.559
Αν είχα να πω κάτι θα το έλεγα στον πατέρα του στον δάσκαλο ή την αστυνομία.
αισθανθηκες όμορφα που άσκησες βία στο παιδί;
Κοτεψες και δεν πήγες στον πατέρα του; Μήπως ήταν ορφανό;
Κάνεις λάθος δεν κότεψα καθόλου.
Του είπα με άγρια φωνή ότι αν ξαναπειράξει παιδί θα τον δείρω.
Κι αν έρθει με τον μπαμπά του θα τον δείρω κι αυτόν.
Σιγά να μην κάνω τον ντετέκτιβ να βρω ποιός είναι ο πατέρας του ή να τρέχω στην αστυνομία.
Υπάρχουν οι γραφτοί νόμοι και οι άγραφοι.
Οι άγραφοι νόμοι συνήθως είναι πιο αποτελεσματικοί.
Και ναι, αισθάνθηκα ωραία που με μια απλή "άσκηση βίας" έγινε δουλειά.
Δεν ξαναπείραξε κανένα παιδί στο σχολείο.
Δεν ήταν ορφανό και ήταν πιο μεγαλόσωμο από τα άλλα.
Αν δεν είχα "επέμβει" εγώ, μπορεί να ήταν σήμερα ένα από τα παιδιά που ακούμε στις ειδήσεις.
Που κάνει συμμορία και δέρνει τα άλλα παιδιά και τα ληστεύει.
Μάλλον καλό του έκανα.
Αν για σένα το πιο χυδαίο είναι αυτό, τότε δεν έχεις ιδέα από την χυδαιότητα του κόσμου.
Πιθανόν να ζούμε σε άλλους κόσμους εγώ κι εσύ.
Ξέρω πολύ καλά και τους νόμους και τις διδαχές και όλες τις σοφιστείες, τα γνωμικά και τα ωραία λόγια περί αγάπης και αλληλεγγύης, αλλά προσγειώθηκα χρόνια τώρα στην πραγματικότητα.
Την ζω κάθε μέρα.

Να προσθέσω επίσης ότι πιο μεγάλη αγάπη έχω δει από τα σκυλιά που κατά καιρούς είχα, ακόμη κι από την γάτα μου και τα γατάκια της, παρά από ανθρώπους.
Έχω γνωρίσει ανθρώπους απίστευτα κακούς, αυταρχικούς, αχόρταγους, υπερόπτες και άλλα θανάσιμα αμαρτήματα.
Και τρεις φορές που βοήθησα ανθρώπους και τους έκανα μεγάλο καλό, αυτοί μου έκαναν κακό.
Γι΄αυτό και η ρήση "ουδείς επικινδυνότερος του ευεργετηθέντος" είναι ολόσωστη.
Όπως και "το ξύλο βγήκε απ΄ τον παράδεισο".

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.559
Μπα δεν έχει ανάγκη, συναναστρέφεται με σκυλιά, οπότε έχει άλλες ανοχές.
Παίρνει πολλή θετική ενέργεια από αυτά.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.337
Ποινικό αδίκημα. Δεν σβήνετε το ποστ;

Έχει παραγραφεί.
Καταγγελια στις αρχές ?

Ίσως στη Γερμανία να λειτουργούν αποτελεσματικότερα από εδω.

Τεσπα.
Αυτό που περιγράφει ο Μιχάλης δεν έχει να κάνει με το ξύλο στο σπίτι, αλλά με την ατιμωρησία που καταφέρνει και βγάζει στον δρόμο συμμορίες ανηλίκων. Έτερον εκάτερον.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.559
Καταγγελια στις αρχές ?
Ξέχασα να σου απαντήσω, συγνώμη.
Καταγγελία στις αρχές δεν είναι τόσο αποτελεσματική και είναι πολύ χρονοβόρα και πρέπει να πάει ο μπαμπάς του παιδιού, δηλαδή ο φίλος μου.
Ο οποίος δεν ήξερε για το μπούλινγκ που δεχόταν ο γιος του στο σχολείο του.
Εκείνος αν πήγαινε εκεί θα τον έσπαγε στο ξύλο τον τσογλανάκο.
Γι΄αυτό και ο μικρός δεν του είχε πει τίποτα.
Το είπε σε μένα λόγω της οικειότητας που έχουμε, καθώς τους ξέρω πολλά χρόνια και είμαστε φίλοι και γείτονες.
Μου είχαν προτείνει να γίνω ο νονός του παιδιού, αλλά δεν δέχθηκα.
Με μια επίσκεψη που έκανα στο σχολείο όμως και κράτησε 5 λεπτά, το πρόβλημα λύθηκε.
Και στο κάτω κάτω, σιγά την βία.
Αν φτάσουμε να ποινικοποιούμε ακόμη και την επίπληξη θα είμαστε άξιοι της νέας γενιάς που φτιάξαμε.
Που ήδη δείχνει ότι δεν σέβεται τίποτα.
Όσοι φάγαμε χαστούκι για την αταξία, την ζαβολιά, ή την ζημιά που κάναμε, πάθαμε τίποτα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.559
Να θυμίσω τα τσογλάνια που έσπασαν στο ξύλο τον υπάλληλο στο μετρό επειδή τους είπε κάτι για τα κουτάκια του αναψυκτικού.
Τον κλωτσούσαν μεγάλο άνθρωπο στο κεφάλι με πολλές μάλιστα κλωτσιές και με ένα μένος που φαίνεται καθαρά στο βίντεο που είδαμε.
Λες και τους γ@μησε τη μάνα.
Αλλά η μαμά είπε ότι "είναι καλό παιδί, πήρε και Lower".

Και επίσης τον οδηγό του λεωφορείου που τον έδειραν κι αυτόν άσχημα επειδή τους είπε να βάλουν μάσκα.
Να τα χαιρόμαστε τα καλά παιδάκια μας.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.141
χιουμοριστικα/ισως και με μια μικρη δοση (αυτο)σαρκασμου (δηλ. χωρις προθεση να προσβαλω καποιο μελλος) νιωθω οτι καποιος επιβαλεται να γραπσει "ολοι οι μεγαλοι παιδαγωγοι εδω μαζευτηκαμε?" 🐒

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Αν το ξύλο ως μέθοδος ήταν η σωστή μέθοδος διαπεδώγησης.

Σήμερα ως κοινωνία, μιας και η πλειοψηφία των 40+ έχουμε φάει απο αρκετό ως πάρα πολύ. Θα έπρεπε να είμασταν πολύ καλυτεροι.

Τι πολύ καλύτεροι; Άριστοι έπρεπε να είμασταν στη θεωρία.

Στη πραγματικότητα βέβαια, είμαστε ΓΤΠΚ, και αυτό φαίνεται σε κάθε δείκτη που πραγματικά μετράει.

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.757
Members
38.492
Νεότερο μέλος
kostaskole99