Δεκτή η πρόκληση

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Ρίχνω λοιπόν το "γάντι" και προκαλώ δημόσια τον Κόγια και τον οποιονδήποτε Κόγια σε κόντρα ελπίζοντας να δοθεί ένα τέλος στο θέμα των καλωδίων.

Θα δανειστώ ένα καλώδιο ηχείων πολύ καλό και ακριβό π.χ ένα Nordost Valhala.
Θα το στείλουμε σε ένα πανεπιστήμιο ή όπου αλλού θέλει ο Κόγιας για να το μετρήσουν με τα καλύτερα όργανα. Θα μετρηθούν τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά R,L,C του Valhala στο ακουστικό φάσμα συχνοτήτων. Τι ποιο απλό .

Στη συνέχεια ο Κόγιας θα μας φτιάξει ένα καλώδιο ή οποιαδήποτε άλλη περίεργη κατασκευή θέλει που θα έχει τα ίδια ακριβώς ηλεκτρικά χαρακτηριστικά R,L,C . Το μήκος μπορεί να είναι το ίδιο με το Valhala η και μικρότερο αρκεί να είναι τουλάχιστον 1,2μ για να μπορούμε να το ακούσουμε.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Κώστα και κάποιων άλλων, τα δύο καλώδια θα πρέπει να ακούγονται το ίδιο. Με λίγα λόγια ο Κόγιας με μια απλή και φτηνή αλλά επιστημονική μέθοδο ισχυρίζεται ότι μπορεί να φτιάξει καλώδιο που ηχητικά δε θα έχει καμία διαφορά από το Valhala.

Δεκτή η πρόκληση, αλλ’ υπό τους κάτωθι όρους:

• Το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί, θα αποτελείται μόνον από μια πηγή, συνδεδεμένη σε δύο τελικούς μονομπλοκ, καθένας από τους οποίους θα οδηγεί το αντίστοιχο ηχείο. Το σύστημα θα πρέπει να έχει συνολική τιμή καταλόγου όχι μικρότερη των 40 χιλιάδων ευρώ.
  • Οι επιμέρους συσκευές του συστήματος είναι της απολύτου επιλογής σας, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής μπορεί να δεχθεί γυμνό, ικανής διατομής καλώδιο ηχείου, και όχι να έχει υποδοχές της πλάκας.
  • Το καλώδιό σας θα συνδέει τον ενισχυτή με το ηχείο με τον τρόπο που θέλετε, και το δικό μου καλώδιο θα κάνει την αντίστοιχη σύνδεση με τρόπο της απολύτου επιλογής μου.
  • Το καλώδιό μου θα είναι της απολύτου επιλογής μου, θα αγορασθεί από κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού, και η τιμή του δεν θα είναι υψηλότερη από 20-30€. (Λιγότερο θα κοστίζει, αλλά, λέμε τώρα)...
  • Για να δεχθούμε ότι ακούτε διαφορές, θα πρέπει όλοι οι ακροατές της δοκιμής να έχουν ποσοστό επιτυχίας όχι μικρότερο του 8/10.
  • Το κομμάτι που θα χρησιμοποιηθεί είναι της απολύτου επιλογής σας.
  • Αν αποδειχθεί ότι ακούτε διαφορές, δεν χάνω τίποτα.
  • Αν αποδειχθεί ότι δεν ακούτε διαφορές, κερδίζω ολόκληρο το σύστημα δωρεάν, χωρίς τα καλώδια. Τα καλώδια σας τα χαρίζω. Αν αυτή η μεταχείριση σας φαίνεται άνιση, θυμηθείτε πόσο κοστίζει το καλώδιό σας και πόσο κοστίζει το καλώδιό μου. Εκτός αυτού, θυμηθείτε ότι ο κατασκευαστής του καλωδίου σας κερδίζει από αυτό, ενώ εγώ δεν εμπορεύομαι κανένα καλώδιο. Εκτός αυτού, ε, όταν πουλάς τόσο ακριβά ένα καλώδιο, πρέπει να έχεις και θάρρος, ε;
Λοιπόν, ακούω.

Reaction score
4.768

[*]Αν αποδειχθεί ότι ακούτε διαφορές, δεν χάνω τίποτα.
Λοιπόν, ακούω.

OOOOχιιιι έτσι... Θα χάσεις το καλώδιο σου αν υπάρχουν διαφορές :))

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Γιαλατζι παραιτηση , γιαλατζι αποδοχη προκλησης και το γιαλατζι συνεχιζεται ...... :happy_4: :happy_4: :happy_4:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Γιαλατζι παραιτηση , γιαλατζι αποδοχη προκλησης και το γιαλατζι συνεχιζεται ...... :happy_4: :happy_4: :happy_4:
Μια μικρη παρενθεση παρακαλω πολυ.
Περα του Γενικου Διαχειριστη, του Α.Γενικου, του κ.Κογια και της αφεντιας μου κανεις αλλος δεν ειναι σε θεση να γνωριζει τι εχει συμβει με το θεμα της παραιτησης και κατα ποσο "γιαλαντζι", η οχι, ηταν.

Ρενο, σε παρακαλω...:cool_4:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Το διόρθωσα. Για χάρη του Αντρέα, και μόνον.

Reaction score
81
  • Το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί, θα αποτελείται μόνον από μια πηγή, συνδεδεμένη σε δύο τελικούς μονομπλοκ, καθένας από τους οποίους θα οδηγεί το αντίστοιχο ηχείο. Το σύστημα θα πρέπει να έχει συνολική τιμή καταλόγου όχι μικρότερη των 40 χιλιάδων ευρώ.
  • Οι επιμέρους συσκευές του συστήματος είναι της απολύτου επιλογής σας, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής μπορεί να δεχθεί γυμνό, ικανής διατομής καλώδιο ηχείου, και όχι να έχει υποδοχές της πλάκας.
  • Το καλώδιό σας θα συνδέει τον ενισχυτή με το ηχείο με τον τρόπο που θέλετε, και το δικό μου καλώδιο θα κάνει την αντίστοιχη σύνδεση με τρόπο της απολύτου επιλογής μου.
  • Το καλώδιό μου θα είναι της απολύτου επιλογής μου, θα αγορασθεί από κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού, και η τιμή του δεν θα είναι υψηλότερη από 20-30€. (Λιγότερο θα κοστίζει, αλλά, λέμε τώρα)...
  • Για να δεχθούμε ότι ακούτε διαφορές, θα πρέπει όλοι οι ακροατές της δοκιμής να έχουν ποσοστό επιτυχίας όχι μικρότερο του 8/10.
  • Αν αποδειχθεί ότι δεν ακούτε διαφορές, κερδίζω ολόκληρο το σύστημα δωρεάν, χωρίς τα καλώδια. Τα καλώδια σας τα χαρίζω. Αν αυτή η μεταχείριση σας φαίνεται άνιση, θυμηθείτε πόσο κοστίζει το καλώδιό σας και πόσο κοστίζει το καλώδιό μου. Εκτός αυτού, θυμηθείτε ότι ο κατασκευαστής του καλωδίου σας κερδίζει από αυτό, ενώ εγώ δεν εμπορεύομαι κανένα καλώδιο. Εκτός αυτού, ε, όταν πουλάς τόσο ακριβά ένα καλώδιο, πρέπει να έχεις και θάρρος, ε;
Λοιπόν, ακούω.
Βρε Κώστα μου, ειλικρινά πιστεύεις ότι με τις παραπάνω προϋποθέσεις που έθεσες θα δεχθεί κάποιος την σύγκριση ?

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου στο γεγονός ότι η ιστορία των καλωδίων έχει πολύ σπέκουλα. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. Ναι, δέχομαι ότι αρκετές εταιρείες - άντε, οι περισσότερες - κοστολογούν τα καλώδια τους με βάση το πόσα χρήματα είναι έτοιμος να πληρώσει ο καταναλωτής.

Εντάξει, υπάρχει πολύ χώρος για σκληρή κριτική ειδικά στον τρόπο με τον οποίο πλασάρονται από ορισμένους "κατασκευαστές" τα καλώδια τα οποία - μεταξύ άλλων - κανακεύουν τα ηλεκτρόνια, μιλάνε τρυφερά στους κρυστάλλους του χαλκού, ανασταίνουν νεκρούς, και θεραπεύουν πάσαν νόσον.

Ναί, πολλά καλώδια δεν αξίζουν ούτε κατά διάνοια τα χρήματα που κοστίζουν.

Αν θυμάμαι καλά αυτά τα είχαμε συζητήσει προ καιρού στην Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν άς ρίξουμε όλοι μια ματιά στο παρακάτω για να χαλαρώσουμε λιγουλάκι. :happy_8:

Είναι λίγο παλιό αλλά επίκαιρο

http://enjoythemusic.com/magazine/equipment/0405/string.htm

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Λοιπόν, ακούω.
Η αποδοχή της πρόκλησης εξακολουθεί να ισχύει. Κανείς, που εμπιστεύεται το προϊόν του και τολμά;

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Μια μικρη παρενθεση παρακαλω πολυ.
Περα του Γενικου Διαχειριστη, του Α.Γενικου, του κ.Κογια και της αφεντιας μου κανεις αλλος δεν ειναι σε θεση να γνωριζει τι εχει συμβει με το θεμα της παραιτησης και κατα ποσο "γιαλαντζι", η οχι, ηταν.

Ρενο, σε παρακαλω...:cool_4:

Το αποτελεσμα μετραει . Ιδιαιτερα αν διατυπωνεται με τετοια σφοδροτητα .

Δεν του ζητηθηκε να παραιτηθει , Αντρεα . Μονος του το αποφασισε .

Οπως συζητησαμε μαζι απο τηλεφωνου , ουτε εγω ειχα διατυπωσει καποια αναλογη επιθυμια η προσδοκια .

Επιπλεον δεν εκανε καν τον κοπο στα δυο θεματα "παραιτησης" που ανοιξε να δικαιολογησει την μεταστροφη του .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Λοιπόν, ακούω.
Η αποδοχή της πρόκλησης εξακολουθεί να ισχύει. Κανείς, που εμπιστεύεται το προϊόν του και τολμά;

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Γιαλατζι παραιτηση , γιαλατζι αποδοχη προκλησης και το γιαλατζι συνεχιζεται ......:happy_4: :happy_4: :happy_4:
Ειπαμε .....γιαλατζι . Σ αρεσει να τ ακους εεε ;;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πλάκα πλάκα ρε Μαρίνε (με τα... γιαλαντζί σου :happy_9:), αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι οι καλωδιάρες σου παίζουν εμφανώς περίφημα και εμφανώς καλύτερα από τα υπόλοιπα γιατί δεν δέχεσαι την έστω και τραβηγμένη πρόκληση του ΚΚ?

Μήπως τελικά όντως δεν το εμπιστεύεσαι το προϊόν? Μου κάνει εντύπωση πάντως. Εγώ αν ήμουν επαγγελματίας του χώρου, μόνο και μόνο για να μην με λένε chicken θα δεχόμουν (βέβαια όχι με 40k σύστημα)... "happy_1"

Και αν τελικά δεν είσαι σίγουρος γιατί επιμένεις?

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Πλάκα πλάκα ρε Μαρίνε (με τα... γιαλαντζί σου :happy_9:), αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι οι καλωδιάρες σου παίζουν εμφανώς περίφημα και εμφανώς καλύτερα από τα υπόλοιπα γιατί δεν δέχεσαι την έστω και τραβηγμένη πρόκληση του ΚΚ ?

Μήπως τελικά όντως δεν το εμπιστεύεσαι το προϊόν? Μου κάνει εντύπωση πάντως. Εγώ αν ήμουν επαγγελματίας του χώρου, μόνο και μόνο για να μην με λένε chicken θα δεχόμουν (βέβαια όχι με 40k σύστημα)... "happy_1"

Και αν τελικά δεν είσαι σίγουρος γιατί επιμένεις?

α)Δεν συναναστρεφομαι , δεν προκαλουμαι απο οσους δεν "φορουν" παντελονια .
β) Δεν βαζω στοιχηματα με μπατιρηδες .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προτείνω να προσέχεις τις εκφράσεις σου. Δεν παίζουν με ανδρισμούς και παντελόνια. Την επόμενη φορά θα έρθω στην δυσάρεστη θέση να σου επιβάλω κυρώσεις. Είπαμε καλή η πλάκα αλλά μην φτάνουμε στα άκρα.

- Δηλαδή αν η πρόκληση ερχόταν από άλλον θα δεχόσουν? Γιατί δεν το πιστεύω? :smoking:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ ρε φίλε χέστηκα για τα καλώδια... :happy_9:
Ρε συ μην στέλνεις την μπάλα στα μνήματα γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι όντως κάνεις την πάπια...

- Το πράμα είναι απλό. Ισχυρίζεσαι ότι το καλυτερότερο και ακριβότερο καλώδιο παίζει 1000000% σίγουρα, καλύτερο από την ηλεκτρολογική κατασκευή του οποιουδήποτε Κόγια. Ο μοναδικός αντικειμενικός τρόπος να ελεγχθεί αυτό (αποδεδειγμένα) είναι ένα σωστό blind test. Γιατί δεν δέχεσαι να το κάνεις? Αν δεν αντέχεις το στοίχημα (επειδή δεν είσαι τελικά σίγουρος για το αποτέλεσμα) πες δεν αντέχω και αντιπρότεινε κάτι μικρότερο.

Τα υπόλοιπα τι τα θες? :happy_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Επισης εχω να παρατηρησω οτι συζηταμε για ενα στοιχημα με λεοντειους ορους για την μια πλευρα . Τετοια βαζω καθε μερα ... :happy_4: :happy_4:

Ευχαριστως να συζητησουμε μια σοβαρη δοκιμη .

Θα σας αφησω γιατι παω στο Baraonda με καμποσες καλλιγραμμες φιλες μου . :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum