Δεκτή η πρόκληση

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Εγώ ρε φίλε χέστηκα για τα καλώδια... :happy_9:
Ρε συ μην στέλνεις την μπάλα στα μνήματα γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι όντως κάνεις την πάπια...

- Το πράμα είναι απλό. Ισχυρίζεσαι ότι το καλυτερότερο και ακριβότερο καλώδιο παίζει 1000000% σίγουρα, καλύτερο από την ηλεκτρολογική κατασκευή του οποιουδήποτε Κόγια. Ο μοναδικός αντικειμενικός τρόπος να ελεγχθεί αυτό (αποδεδειγμένα) είναι ένα σωστό blind test. Γιατί δεν δέχεσαι να το κάνεις? Αν δεν αντέχεις το στοίχημα (επειδή δεν είσαι τελικά σίγουρος για το αποτέλεσμα) πες δεν αντέχω και αντιπρότεινε κάτι μικρότερο.

Τα υπόλοιπα τι τα θες? :happy_4:
Γιατι 1)δεν ειμαι παπατζης 2)δεν θα κερδισω τιποτα 3)με περιμενουν τα κοριτσια στο Baraonda :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επισης εχω να παρατηρησω οτι συζηταμε για ενα στοιχημα με λεοντειους ορους για την μια πλευρα.
Αν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα όπως τόσο καιρό υποστηρίζεις, τι μασάς?
Άρα ακόμη κι εσύ βρε που τα πουλάς δεν είσαι σίγουρος.

Πόσο μάλλον αυτοί που τα αγοράζουν. :cool_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
......αααα πριν φυγω γιατι δεν βαζει και ο Κογιας καμια γκαρσονιεριτσα , να γλυκαθω λιγακι και

να ξεχασω οτι δεν 1)δεν ειμαι παπατζης 2)δεν θα κερδισω τιποτα 3)με περιμενουν τα κοριτσια στο Baraonda ;;;;;;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Γιατι 1)δεν ειμαι παπατζης 2)δεν θα κερδισω τιποτα 3)με περιμενουν τα κοριτσια στο Baraonda :happy_4: :happy_4: :happy_4:

1) οκ δεν εισαι
2) θα κερδισεις
3) απο τωρα?

Reaction score
3.581
Θα σας αφησω γιατι παω στο Baraonda με καμποσες καλλιγραμμες φιλες μου . :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:
Aν χάσεις το στοίχημα θα δώσεις μια καλλίγραμμη ύπαρξη στον Κόγια και μια σε μένα για να μην ζηλεύω ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εντάξει άστο Μαρίνε κατάλαβα... :happy_4:

Κι εγώ στη θέση σου δεν θα έβαζα το στοίχημα, αλλά από την άλλη θα ήμουν αναγκασμένος να σταματήσω να υποστηρίζω τόσο επίμονα τη θέση μου...

- Δώσε χαιρετίσματα στα κορίτσια...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα όπως τόσο καιρό υποστηρίζεις, τι μασάς?
Άρα ακόμη κι εσύ βρε που τα πουλάς δεν είσαι σίγουρος.

Πόσο μάλλον αυτοί που τα αγοράζουν. :cool_4:

Ρε συ εχεις κανει ποτε καμια πολεμικη τεχνη (ταε κβο ντο κλπ) ;;; Ξερεις οτι οι φτασμενοι δεν πλακωνονται ποτε εξαιτιας της σιγουριας που νοιωθουν ;;;;

Οποτε θελετε η δοκιμη , χωρις χρηματα , αλλα αν χασει τοτε θα παραιτηθει στ αληθεια και δεν θα ξαναγραψει ΤΙΠΟΤΑ , ΠΟΤΕ σε κανενα φορουμ , blog κλπ ;;; Παει ;;;;

.....κοριτσια ερχομαι !

Reaction score
3.581
Δεκτή η πρόκληση, αλλ’ υπό τους κάτωθι όρους:

• Το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί, θα αποτελείται μόνον από μια πηγή, συνδεδεμένη σε δύο τελικούς μονομπλοκ, καθένας από τους οποίους θα οδηγεί το αντίστοιχο ηχείο. Το σύστημα θα πρέπει να έχει συνολική τιμή καταλόγου όχι μικρότερη των 40 χιλιάδων ευρώ.
  • Οι επιμέρους συσκευές του συστήματος είναι της απολύτου επιλογής σας, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής μπορεί να δεχθεί γυμνό, ικανής διατομής καλώδιο ηχείου, και όχι να έχει υποδοχές της πλάκας.
  • Το καλώδιό σας θα συνδέει τον ενισχυτή με το ηχείο με τον τρόπο που θέλετε, και το δικό μου καλώδιο θα κάνει την αντίστοιχη σύνδεση με τρόπο της απολύτου επιλογής μου.
  • Το καλώδιό μου θα είναι της απολύτου επιλογής μου, θα αγορασθεί από κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού, και η τιμή του δεν θα είναι υψηλότερη από 20-30. (Λιγότερο θα κοστίζει, αλλά, λέμε τώρα)...
  • Για να δεχθούμε ότι ακούτε διαφορές, θα πρέπει όλοι οι ακροατές της δοκιμής να έχουν ποσοστό επιτυχίας όχι μικρότερο του 8/10.
  • Το κομμάτι που θα χρησιμοποιηθεί είναι της απολύτου επιλογής σας.
  • Αν αποδειχθεί ότι ακούτε διαφορές, δεν χάνω τίποτα.
  • Αν αποδειχθεί ότι δεν ακούτε διαφορές, κερδίζω ολόκληρο το σύστημα δωρεάν, χωρίς τα καλώδια. Τα καλώδια σας τα χαρίζω. Αν αυτή η μεταχείριση σας φαίνεται άνιση, θυμηθείτε πόσο κοστίζει το καλώδιό σας και πόσο κοστίζει το καλώδιό μου. Εκτός αυτού, θυμηθείτε ότι ο κατασκευαστής του καλωδίου σας κερδίζει από αυτό, ενώ εγώ δεν εμπορεύομαι κανένα καλώδιο. Εκτός αυτού, ε, όταν πουλάς τόσο ακριβά ένα καλώδιο, πρέπει να έχεις και θάρρος, ε;
Λοιπόν, ακούω.
Κώστα, τώρα μόλις διάβασα την αποδοχή της πρόκλησης. Είσαι ωραίος και σε πάω.

Η πρόταση αφορούσε κατ' αρχάς την κατασκευή ενός καλωδίου με τα ίδια ακριβώς ηλεκτρικά χαρακτηριστικά R,L,C ενός πολύ ακριβού HiEnd καλωδίου.
Εχεις το ελεύθερο να χρησιμοποιήσεις extra υλικά όπως αντιστάσεις (R) πυκνωτες (C) και πηνία (L) για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα equivalent circuit δηλαδή με τα ίδια RLC χαρακτηριστικά του δείγματος του ακριβού HiEnd καλωδίου.
Αν περάσεις το πρώτο test της κατασκευής μετά κανονίζουμε τα σχετικά με την ακρόαση.

Για να μην σου βάζουμε δύσκολο, μια ανοχή στα ζητούμενα χαρακτηριστικά της τάξης του +/-5% θα θεωρηθεί επιτυχία .

Reaction score
3.581
Luxman ποιο είναι το ποιο ακριβό καλώδιο για ηχεία της XLO που έχεις αυτή τη στιγμή σε stock ?

Aν βρεις χρόνο ανέβασε τα χαρακτηριστικά R, L, C ενός τερματισμένου δείγματος (2-3μ. )
Επικοινώνησε με την XLO αν δεν βρεις τα στοιχεία .

Πες τους ότι προσπαθεί ένας Spartan να φτιάξει ένα ίδιο equivalent model με εξαρτήματα ιδιοκατασκευών και καλώδιο από το Radio Shack .

(Ψηφίστε Νταϊάνα Ιγροπούλου, τώρα στα καλλιστεία του ΑΝΤ :pc: :pc: :pc: )

ή την Χριστίνα Στεφανιδη :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:

VG

Reaction score
0
Το στοιχημα εχει οντως λεοντειους ορους (αν χασω δεν χανω τιποτα,αν κερδισω ειμαι πλουσιότερος κατά ένα αυτοκινητο) και μια σειρα απο πολλες προϋποθεσεις.
Προσωπικα συμφωνω με το ρεζουμε της αποψης του κυριου Κογια για τα καλωδια,αλλα εγω οσο σιγουρος και αν ημουνα για το αντιθετο,θα πρεπει να ημουνα και διανοητικα καθυστερημενος για να τζογαρω τοσα λεφτα με μεγιστο πιθανο κερδος το 0.
Με μια σοβαρη συζητηση θα μπορεσετε ισως να καταληξετε σε κοινα αποδεκτους ορους για μια συγκριση, με ανταλλαγη χαρακτηρισμων σιγουρα οχι.Και εδω ειναι που θα φανει αν και ποιος ενδιαφερεται να κανει τεστ και ποιος απλως απολαμβανει cyberoμαχίες,cyberoσυμμαχίες,cyberoαερολογίες.

Reaction score
14
Βρε Κώστα μου, ειλικρινά πιστεύεις ότι με τις παραπάνω προϋποθέσεις που έθεσες θα δεχθεί κάποιος την σύγκριση ?

Μα το είπε ξεκάθαρα ο άνθρωπος.

Είναι τόσο ζυγισμένες οι προυποθέσεις όσο ζυγισμένα τιμολογιακά (θα) είναι τα διαγωνιζόμενα καλώδια.

Καθόλου δηλαδή.

Δίκαιο μου ακούγεται. :cool_3:

Reaction score
0
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα καλώδιο των 5 ευρώ με ένα καλώδιο των 1000 ευρώ ας πούμε μπορεί να παίξει το ίδιο, όταν το 2ο μάλιστα έχει κατασκευαστεί μετά από μελέτη, έρευνα, συλλογή εμπειριών κ ακουσμάτων από τους κατασκευαστές του...εδώ την φάση αλλάζουμε στο καλώδιο ή βάζουμε ένα λίγο μεγαλύτερης διατομής κ παίζει καλύτερα το μηχάνημα...τα έχουμε ιδοπεδώσει όλα...τότε να καταργήσουμε την κατηγορία High End...

Reaction score
14
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα καλώδιο των 5 ευρώ με ένα καλώδιο των 1000 ευρώ ας πούμε μπορεί να παίξει το ίδιο...

Εύκολα.
Λίγη γνώση marketing χρειάζεται μόνο.
Για το πως ένα προιόν που (μπορεί) να κοστίζει 5 € ...μπορεί να μεταμφιεστεί σε κάτι που να πωλείται στο χιλιάρικο.

,
όταν το 2ο μάλιστα έχει κατασκευαστεί μετά από μελέτη, έρευνα, συλλογή εμπειριών κ ακουσμάτων από τους κατασκευαστές του...

Το γνωρίζεις στα σίγουρα αυτό Μιχάλη;
Το υποθέτεις....υποθέτω.
Αφού κοστίζει και "ένα χιλιάρικο" ...τι διάολο...κάπου θα τα έχει τα λεφτά του.
Κι αν απλά είναι ....αέρας; Δύσκολο είναι νομίζεις;

εδώ την φάση αλλάζουμε στο καλώδιο ή βάζουμε ένα λίγο μεγαλύτερης διατομής κ παίζει καλύτερα το μηχάνημα...

Διαφορετικά.
Το "καλύτερα" είναι πολύ σχετικό .
Και το κυριότερο....σχετικό με τι;

τα έχουμε ιδοπεδώσει όλα...τότε να καταργήσουμε την κατηγορία High End...

Ααααα...όλα και όλα.
Αυτό θα μπορούσε να το πει ο καθένας.
Για κάτσε δηλαδή....τι είναι το Hi end ....που θα πρέπει να είναι στο απυρόβλητο;
Μια παμπόνηρη marketing φράση είναι που "πουλάει".
Τίποτε άλλο δεν είναι.
Απολύτως τίποτε.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Aν χάσεις το στοίχημα θα δώσεις μια καλλίγραμμη ύπαρξη στον Κόγια και μια σε μένα για να μην ζηλεύω ?

Του Κογια θα δωσω μια να τον καταστρεψει οικονομικα !! :happy_5: :happy_5:

Εσενα θα σου δωσω δυο γιατι σε συμπαθησα ! :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Τελικα πηγα στο Μπαλτασσαρ που ειχε εγκαινια . Περιττο να σας πω οτι απομακρυνθηκε ακομα περισσοτερο καθε σκεψη για γαμο !! "happy_1" "happy_1"

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Οποτε θελετε η δοκιμη , χωρις χρηματα , αλλα αν χασει τοτε θα παραιτηθει στ αληθεια και δεν θα ξαναγραψει ΤΙΠΟΤΑ , ΠΟΤΕ σε κανενα φορουμ , blog κλπ ;;; Παει ;;;;

ΚΟΓΙΑ εχεις τα ΚΟΤΣΙΑ ;

Μηπως σου φαινεται αδικη η συμφωνια ;;;; για να σε δουμε τωρα , πιστευεις αυτα που γραφεις ;;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Δεκτή η πρόκληση

Aν βρεις χρόνο ανέβασε τα χαρακτηριστικά R, L, C ενός τερματισμένου δείγματος (2-3μ. )
Επικοινώνησε με την XLO αν δεν βρεις τα στοιχεία .
Δε χρειάζεται να τρέχει ο Μαρίνος.
Έτσι κι αλλιώς, δε θα χρειαστούμε LCR meter για να μετρήσουμε το καλώδιο που θα φτιάξει ο Κώστας? Ας το βρούμε απο τώρα, να μετρήσουμε το "αντίπαλο" καλώδιο και να ξέρει και ο Κώστας τι πρέπει να φτιάξει.

Reaction score
4.768

ΚΟΓΙΑ εχεις τα ΚΟΤΣΙΑ ;

Μηπως σου φαινεται αδικη η συμφωνια ;;;; για να σε δουμε τωρα , πιστευεις αυτα που γραφεις ;;

Τώρα πήγαμε στο άλλο άκρο κερδίζω αυτό που θέλω αν κερδίσω δεν χάνω τίποτα άσχετα αν εκτεθώ με αυτά που λέω.....
Μία μέση λύση μπορείτε να βρείτε??

Πχ χάρισμα στον κ.Κόγια τα ηχεία της δοκιμής αν κερδίσει και αν χάσει να μην ξαναγράψει στο φόρουμ......
Αλλιώς μην συνεχίζετε το συγκεκριμένο θέμα μόνο για εντυπώσεις αν δεν είστε αποφασισμένοι για κάποιο ρίσκο..Έτσι είναι τα στοιχήματα τι να κάνουμε

Reaction score
5
Εγώ προτείνω αν χάσει το στοίχημα ο κ. Κόγιας να κάτσει να του βγάλω ενα βιντεάκι καθώς παίζει Nintendo Wii...

Γυρίσαμε στο δημοτικό; απαπα... Και ήθελα να ασχοληθώ με τα συστήματα σπιτιού μολις τελειώσω με το αυτοκίνητό μου αλλα που... εσεις με εχετε μπερδεψει περισσότερο... καλά ειναι και τα bumper της 8==) που έχω τώρα απ'οτι βλέπω...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...τα έχουμε ιδοπεδώσει όλα...τότε να καταργήσουμε την κατηγορία High End...
Μπα... δεν κατάλαβα.
Όσα περισσότερα μπορούμε να ισοπεδώσουμε θα τα ισοπεδώσουμε, αυτή είναι η δουλειά μας. Και για ποιόν ακριβώς λόγο να καταργήσουμε την hi end? Επειδή ισοπεδώνουμε τα καλώδια?...

Έλεος ρε παιδιά με τα καλώδια!
Μερικοί κάνετε σαν να σας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Λες και λύσατε όλα τα υπόλοιπα θέματα και σας φταίνε τα καλώδια που δεν παίζει καλά το σύστημα ή οποιοδήποτε σύστημα. Λες και δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να λέει ότι το καλώδιο των 10000€ είναι μια μ@λ@κία και μισή. Λες και το παράγει η θειά μας και φοβόμαστε μην την θίξουμε. Λες και όλοι είμαστε έμποροι καλωδίων.

Στα... καλώδια στηρίζεται όλο το hi end?
Να τρελαθώ τώρα ή σε λίγο? :crazy_1:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67