Featured Δημιουργία πολυχρηστικού media room

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.017
Πήρα το πρωί στην Knauf και ρώτησα αν έχουν λίστα με πιστοποιημένους εγκαταστάτες για διάτρητη γυψοσανίδα, αλλά δεν είχαν. Ρώτησα αν έχουν κάποιο να μου προτείνουν στη Χαλκίδα, αλλά ούτε αυτό μπορούσαν. Ζήτησα και μου πρότειναν τρεις τεχνίτες στην Αθήνα.

Ο πρώτος νόμισε αρχικά ότι θέλω ηχομόνωση για διαμέρισμα και όχι ηχοαπορρόφηση ανακλάσεων, αλλά τελικά συνεννοηθήκαμε. Ο δεύτερος μου πρότεινε, αντί διάτρητης και ηχοαπορροφητικού, ένα άλλο προϊόν που το αποκάλεσε "Ντιαμάντ" το οποίο έχει πετροβάμβακα και χαμηλό κόστος, γύρω στα 10€/τετρaγωνικό. Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό που μοιάζει στο όνομα, αλλά είναι πολυουρεθάνη ντυμένη με βελούδο. Ο τρίτος μου πρότεινε να μιλήσω με μια συγκεκριμένη εταιρεία που ειδικεύεται σε ακουστικές εφαρμογές. Το έκανα και περιμένω να με καλέσει ο αρμόδιος.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.017
Έχεις σκεφτεί να βάλεις Sonos να τελειώνεις; Και με δύο σαμπάκια πιο φθηνά θα σου έρθει, και μια χαρά θα είσαι.
Η λύση των Sonos μοιάζει πολύ ελκυστική λόγω ευκολίας τοποθέτησης, ευελιξίας στο διαμοιρασμό σε επιπλέον χώρους (το σχεδιαζόμενο θερινό σινεμά είναι στον κήπο, ακριβώς από έξω) και ευχρηστίας μέσω app. Δεν ξέρω αν είναι το καταλληλότερο για το συγκεκριμένο χώρο που είναι λίγο πιο αφιερωμένος στα media και έχει τη δυσκολία του δοκαριού/κρυφού φωτισμού. Μοιάζει πάντως ιδανική για το κύριο καθιστικό που είναι ακριβώς από πάνω και ακόμα πιο casual:

1762785861841.png

Πόσο κοντά μπορεί να πλησιάσει ένα πλήρες σύστημα Sonos, σε ένα τυπικό σύστημα AVR/ηχεία 7.2.4 των ~5.000€, σε πιστότητα ήχου και βαθμό εμβύθισης;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.456
Χρυσά και άγια τα Sonos αλλά...

Atmos αληθινό = Nope.
Για τέτοιες αποστάσεις ακρόασης = Nope.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.524
Η λύση των Sonos μοιάζει πολύ ελκυστική λόγω ευκολίας τοποθέτησης, ευελιξίας στο διαμοιρασμό σε επιπλέον χώρους (το σχεδιαζόμενο θερινό σινεμά είναι στον κήπο, ακριβώς από έξω) και ευχρηστίας μέσω app. Δεν ξέρω αν είναι το καταλληλότερο για το συγκεκριμένο χώρο που είναι λίγο πιο αφιερωμένος στα media και έχει τη δυσκολία του δοκαριού/κρυφού φωτισμού. Μοιάζει πάντως ιδανική για το κύριο καθιστικό που είναι ακριβώς από πάνω και ακόμα πιο casual:

View attachment 382119

Πόσο κοντά μπορεί να πλησιάσει ένα πλήρες σύστημα Sonos, σε ένα τυπικό σύστημα AVR/ηχεία 7.2.4 των ~5.000€, σε πιστότητα ήχου και βαθμό εμβύθισης;
Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας. Προσωπικά θεωρώ πως είναι μια χαρά. Όσο αφορα τις λύσεις μπάρας, με αυτή την απλή Samsung που έχω αν μου έφερναν στα ίδια χρήματα δικάναλο σύστημα με sub πάλι τη μπάρα θα επέλεγα.

Σαφέστατα μεταξύ καραμπόλας (Sonos) και direct sound κερδίζει το δεύτερο, αλλά μόνο όταν είναι σωστό. Έχω πει και παλαιότερα τα Atmos "ντύνουν" την ατμόσφαιρα. Αν καταλαβαίνεις τον πάνω ήχο ως ξεχωριστό layer τότε λυπάμαι είναι όλο λάθος. Για αυτό και η καραμπόλα δεν είναι πάντα μια κακή επιλογή. Βοηθάει, ίσως και καλύτερα κατά περίπτωση, στην δημιουργία ατμόσφαιρας.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.524
Μου είχε πει κάποτε ο Tom (αν θυμάμαι καλά το όνομα), από Trinnov πως και 2 μέτρα ταβάνι να του δώσουν θα βάλει ξεχωριστά Atmos. Ευχαριστώ πολύ του είπα. Με Trinnov.

Reaction score
2.313
Πήρα το πρωί στην Knauf και ρώτησα αν έχουν λίστα με πιστοποιημένους εγκαταστάτες για διάτρητη γυψοσανίδα, αλλά δεν είχαν.
Μην αγχωνεσαι, δεν ειναι πυρηνικη φυσικη, αλλαζει το υλικο του αρμου και οι αποστασεις που πρεπει να μπουν βιδες (Uniflot και βιδες ανα 30-40 εκ αντι για 50-60). Ενας εγκαταστατης με λιγο μυαλο και χωρις κολληματα (του τυπου ασε ξερω εγω) θα το καταλαβει αν του το δειξεις (υπαρχουν βιντεο) και θα στο φτιαξει ευκολα.

This.png

Εμενα παντως αυτο μου αρεσει.
Γενικα οταν το μπατζετ ειναι περιορισμενο ο πιο ευκολος τροπος να κατεβουν οι απαιτησεις ειναι να μειωθει η αποσταση.
Αν κοιτας Sonos, δες και Sony Bravia Quad Theatre. Ακριβο ομως.

Last edited:

Reaction score
2.313
Αν κοιτας Sonos, δες και Sony Bravia Quad Theatre. Ακριβο ομως.
Επεσε η τιμη του. Ειχε αν θυμαμαι καλα 2400.
Στα 1900 ειναι μια χαρα.
Αν πεσει κι αλλο για το Black Friday θα ειναι καλη περιπτωση.
Θελει και sub βεβαια που δεν συμπεριλαμβανεται (220-740 ευρω ακομα)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75