Δημιουργία HTPC - Οδηγός

Reaction score
0
Βασικά καλησπέρα σας (τι μου θυμίζει... ).
Λοιπόν, καταρχήν, να δώσω εγώ την δική μου ερμηνία στην λεξη HTPC, γιατί αυτό που βλέπω είναι ότι για κάθε έναν απο μας, η λέξη HTPC, έχει ένα διαφορετικό νόημα, χωρίς βέβαια να θεωρώ λανθασμένη την εικόνα που έχει σχηματίσει ο καθένας.
Για μένα παράδεγιμα, HTPC έκανα και θα ξανακάνω, για να βλέπω ταινίες, να ακούω μουσική, downloads + browsing, σε ένα ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΗΣΥΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - και γιατί όχι, αν ήταν δυνατόν, να εξαλήψω κάθε ίχνος θορύβου προερχόμενο απο το μαγικό κουτάκι.
Επίσης, θα ήθελα να πω το εξής σε αυτό το σημείο. Πρέπει να καταλάβουμε, ότι ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ και ΑΘΟΡΥΒΟ PC είναι πολύ μακρινές έννοιες. Φυσικά αυτό δεν μεταφράζεται στο ότι ο υπολογιστής μας δεν θα είναι γρηγορος.. Απλά θα είναι τόσο γρήγορος ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ για τον σκοπό χρήσης, ώστε να πετύχουμε τις 3 μαγικές λέξεις...
1. Ο θόρυβος να πιάσει πάτο
2. Χαμηλές θερμοκρασίες
3. Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος

...Μην περιμένετε στην σύνθεση που θα σας δώσω να παίξετε για παράδειγμα Crysis, Call of Duty 4, Stalker, Pro 2008 κτλ.
Η συνθεση που θα ακολουθήσει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
Ωστόσο, ο στόχος μας δεν είναι μόνο ένα pc που θα πληρεί τις παραπάνω προδιαγραφές, αλλά να είναι και "αναβαθμίσημο" σε ένα HTPC - GAMING pc.. ;-) Οπου με την προσθήκη ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ VERSION μιας δυνατής VGA αλλά και με μερικές αλλαγές στο case, θα μπορουσαμε να παίξουμε και τα παιχνίδια μας... - φυσικά με την απώλεια της πλήρης ησυχίας που επιθυμούμε.

CASE:
Lian-Li v1110
Product info:
http://www.lian-li.com.tw/v2/en/pro..._index=210&cl_index=1&sc_index=26&ss_index=66

Τιμή - Κατάστημα:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1112643

ή
-Lian-Li v2110 το οποίο κοστίζει 20Ε παραπάνω και είναι λίγο μεγαλύτερο - με τη μοναδική διαφορά ότι μπορεί να δεχτεί περισσότετρους δίσκους

PSU:
Enermax PRO82+ EPR625AWT
ή
Enermax PRO82+ EPR525AWT

Product Info
:
http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?cPath=21_56&products_id=148

Review:
http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3270&p=13

Τιμή - Κατάστημα:
625W
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1141481
525W
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1141473
Motherboard:
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

AMD PHENOM 8750 2.4GHZ TRIPLE-CORE BOX
Product Review:
http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2320536,00.asp

Τιμή - Κατάστημα:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559936

Hard disk:
WESTERN DIGITAL WD1200BEVS HDD 2.5'' 120GB SATA
x2
Product Info:
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=200

Τιμή - Κατάστημα:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303882

....1st: Ταινίες + vista (ώστε όταν βλέπουμε ταινίες να μην χρειάζεται να δουλεύουν και οι δυο δίσκοι)
....2nd: mp3, etc

RAM:

GEIL (2X1GB) 800MHZ ULTRA DUAL CHANNEL KIT

Τιμή - Κατάστημα:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553001

DVD - Blu-Ray:

Pioneer BluRay HYBR BDC-202BK (S-ATA)

ή
+ κάποιο dvd-rw
Τιμή - Κατάστημα:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977751&product=985511

Sound Card:
ASUS XONAR D2X/XDT/A

...Τα λόγια είναι περιττά νομίζω. Η γνωστή κορυφαία πρόταση απο την Asus.

Τιμή - Κατάστημα:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522601

CPU Cooler:
Noctua NH-U12P

Product Review:
http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2199&page=3

Τιμή - Κατάστημα
:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1093169

Συνολικό κόστος...:
925 Euro

Φυσικά, πολλοί απο εμάς (και εγώ μαζί) θεωρώ την αγορά bluray player προς το παρόν ασύμφορη και ανούσια)
Αρα αφαιρώντας τα 90 ευρώ του bluray, φτάνουμε στα
...835 Euro - ΧΩΡΙΣ BLURAY PLAYER

Αλλος ένας τρόπος να ρίξουμε την τιμή είναι να μην πάρουμε απο τώρα την κάρτα ήχου, αφού η μητρική που διαλέξαμε έχει optical out, και μάλιστα είναι η μοναδική μητρική που φοράει το RealTek 889A - το οποίο υποστηρίζει DTS-Connect ~ που σημαίνει ότι μπορεί να δώσει στον A/V RECEIVER μας DTS 5.1 ήχο απο οποιαδήποτε πηγή (όπως games, mp3, divx etc. - θα μετατρέπει on the fly κάθε ήχο σε DTS στον ενισχυτή μας ).
...705 Euro - Χωρίς BluRay player, ASUS Xonar

Επίσης, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να αγοράσουμε ΕΝΑΝ ΔΙΣΚΟ και όχι 2 όπως παραπάνω.. ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ... Αλλά προσοχή στο μοντέλο του δίσκου γιατί μια κακή επιλογή (διαφορετικό μοντέλο) μπορεί να μας χαλάσει την ησυχία μας (όπως για παράδειγμα αγορά 250gb+++ AKOMA KAI ME 5400rpm... ή ακόμα χειρότερα, αγορά δίσκου με 7200rpm)
...655 Euro - Χωρίς BluRay player, ASUS Xonar, (-)1 δίσκο

Επιλέγοντας το 525W PSU
...630 Euro - Χωρίς BluRay player, ASUS Xonar, (-)1 δίσκο, με 525W PSU

Σχόλια:
-Ίσως αναρωτιέστε, "γιατί να δώσω 220 Ε σε ένα κουτί..".
Η επιλογή όμως του case είναι το Α και το Ω σε αυτές τις περιπτώσεις αν θέλουμε καλή μονωση και σωστή κυκλοφορία αέρα. Το κουτάκι αυτό, εκτός του ότι το βρίσκω άκρως αισθησιακό αλλά και διακρητικό (άλλος βέβαια μπορεί να το βρει αποκρουστικό, γούστα είναι αυτά..), όπως θα δείτε στις φωτογραφίες της εταιρίας, προσφέρει απλετο χώρο, ανεμιστήρες (καθώς και διακοπτάκι για ρύθμιση στροφών) ηχομονοτικά, κ.α ) ...Εξάλλου σκεφτείτε και το άλλο, ..Θα το έχετε μπροστά σας κάθε μέρα

-Όσο για τον επεξεργαστή.
Η επιλογή έγινε ώστε να πετύχουμε μια πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης-κατανάλωσης ρευματος

-...Με τα παιχνίδια όμως.... ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΣ? ΤΙ ΦΑΣΗ?
Είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο κομμάτι αφορά πολλούς απο εσάς. Με την προσθήκη μιας Ati HD4850, το pc θα μετατραπεί σε μία άψογη παιχνιδομηχανή
Ati HD4850: Αρκετά καινούρια καρτούλα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΗ και ΑΠΟΔΟΣΗ, οτι καλυτερο κυκλοφορεί..
ΑΛΛΑ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ
Σύμφωνα με το HWBOX....
http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=2214
..αναμένεται να βγει στην αγορά μια 4850 με ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΨΥΞΗ με 20 ευρώ παραπάνω , γι'αυτό ...wait!!
Thank you JcDenton and www.HWBOX.gr

-Επεξεργαστής τώρα..
Γιατί δεν διαλέξαμε έναν 4850ε ή έναν 2350ε ο οποίος είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟΣ.. Ο λόγος είναι ότι, πολλές φορές η ταινία γίνεται encoded με codecs οι οποίοι δεν συμπαθούν και δεν χρησιμοποιούν πολύ τo Hardware acceleration της vga μας, αλλά βασίζονται περισσότερο στην δύναμη του CPU. Οπότε ένας phenom 8750 should do the trick!

Αυτά ...
Ελπίζω να υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να ετοιμάζεται να στήσει ένα αθόρυβο μηχανάκι και να μην πάει άδικα το post.

Reaction score
2
Υπονοείς ότι η πρόταση μου είναι θορυβώδης???:135::135:

Αστειεύομαι!Μπράβο σου ελπίζω να συνεχιστούν και άλλες προτάσεις για να έχουν οι χρήστες πολλά περιθώρια επιλογών.Βέβαια αν και σε γενικές γραμμές με βρίσκεις σύμφωνο με τις προτάσεις σου διαφωνώ σε μερικά σημεία...

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλε, και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..
Που διαφωνώ λοιπόν.. :) ...Θα σου πω αμέσως.

-Στην RAM, όπου δεν βρίσκω απαραίτητα τα 4gb.. Απο τη στιγμή που μπορούμε να γλιτώσουμε 45 ευρά (για τα επιπλέον 2gb) γιατί να μην το κάνουμε? Ακόμα και στο 99% των games τα 2gb είναι καλά. Θα προτιμούσα να τα δώσω σε άλλο part (πχ sound card)

-ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ, στην επιλογή του raptor... Ποιος ο λόγος να δώσω 120 ευρά ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ "ΘΟΡΥΒΟ"????? ...Να τα κάνω τι τα 10000rpm ?? Ο raptor απευθείνεται καθαρά για high-end pc! Τώρα ο seagate 0 7200rpm πάλι με βρίσκει να διαφωνώ γιατί τα 7200rpm, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ σε ένα ΠΛΗΡΕΣ ΥΣΗΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ... (Στο λέω εκ πείρας, γιατί είχα στήσει ένα μηχάνημα όπου το μόνο που ακουγόταν, ηταν ο δίσκος!!!!!!)

-Για το case έχω πει την άποψη μου παραπάνω - όποιος θέλει μπορεί να την διαβάσει.. Όσο για το Thermaltake, οι ανεμηστίρες που δίνει είναι στισ 1800 κ 1500rpm.. ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ... Επίσης το έχω δει απο κοντά και μοιάζει ψεύτο κατασκευή.

-Κάρτα γραφικών... Φίλε μου με μια 3450 σε hybrid crossfire (οχι crossfire) δεν εκτινάζεις τις επιδόσεις στα ύψη. Απλά πράγματα... Το μόνο που θα καταφέρει μια 3450, είναι να μας κάνει τη ζωή δυσκολότερη, αφού ΟΤΑΝ θα "ξεκινάει να λειτουργεί" (-οταν απαιτείται) θα αναπτύσει θερμότητα.. Γιατί? Για να κερδίσω 20% αύξηση επιδόσεων στα games 3ων και 4ων χρόνων.. Nope, There is no reason to try that (όπως λέει και ο Bryan απο το Runaway). Και μιλάμε για 20% αύξηση των 8fps.. Δλδ, ουσιαστικά 8fps +20% χ 8fps... = 10fps... Αν δεν περάσει τη μαγική τιμή των 30-40, θα πατήσω κι εγώ κι εσύ και όλος ο κόσμος ένα alt+f4 και μετά uninstall..
Βρίσκω την αγορά της 3450 ανούσια..
Καθαρά marketιστικη κίνηση (ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΛΙΣΤΑ) της αγαπημένης ATi. Εξάλλου όλοι πλέον έχουμε μια οθόνη με native ανάλυση πάνω απο 1280χ1024 - ειδικά μια που μιλάμε για HTPC μιλάμε για την απαιτιτική ανάλυση των 1680χ1050, όπου σε αυτήν την ανάλυση η καρτούλα 3450, δεν μπορεί, απλά δεν μπορεί.

ΦΙΛΙΚΑ!!!!!
... συγνώμη αν ο τόνος μου φένεται κάπως, αλλά προσπαθώ να δώσω έμφαση σε ορισμένα σημεία.
Περιμένω και απόψεις άλλων μελών να τις συζητήσουμε :)

Reaction score
0
Ξέχασα κάτι.. Δεν είδα πουθενά να κάνεις λόγο για aftermarket ψύκτρα CPU.
Η stock ψύκτρα που έρχετε με τον επεξεργαστή δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με μία aftermarket. Αυτή που λέω, έχει βγει απο τις καλύτερες όχι μόνο σε θόρυβο αλλά και σε απόδοση.

Και κάτι ακόμα για το κουτάκι. Σκέψου μέσα στο Thermaltake, ή σε οποιοδήποτε HTPC - Mini case να μπει μια high-end vga (βλέπε 4850..) ΑΝΤΙΟ η ησυχία.. Θα γίνει καζάνη μέσα εκεί, με αποτέλεσμα όλα τα parts, να ζεσταθούν - να έχουμε αστάθεια συστήματος αλλά και θόρυβο λόγω του ότι τα fans θα δουλέψουν σαν τρελά.

Reaction score
0
Ξέχασα κάτι.. Δεν είδα πουθενά να κάνεις λόγο για aftermarket ψύκτρα CPU.
Η stock ψύκτρα που έρχετε με τον επεξεργαστή δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με μία aftermarket. Αυτή που λέω, έχει βγει απο τις καλύτερες όχι μόνο σε θόρυβο αλλά και σε απόδοση.

Και κάτι ακόμα για το κουτάκι. Σκέψου μέσα στο Thermaltake, ή σε οποιοδήποτε HTPC - Mini case να μπει μια high-end vga (βλέπε 4850..) ΑΝΤΙΟ η ησυχία.. Θα γίνει καζάνη μέσα εκεί, με αποτέλεσμα όλα τα parts, να ζεσταθούν - να έχουμε αστάθεια συστήματος αλλά και θόρυβο λόγω του ότι τα fans θα δουλέψουν σαν τρελά.
Παρακολουθω με μεγαλο ενδιαφερον την συζητηση.

Μπορεις να προτινεις ενα ησυχο, και οσο δυνατον σε λογικα πλαισια απο αποψη κστους, HTPC?

Reaction score
0
Θα μπορούσες να αποφύγεις την αγορά...

-phenom 8750 .. και να πας σε εναν 4450e
..............................60 έουρος
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559938

-αντι για το 525w ή 625W, πάρε το http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1141465

-Μια άλλη καλή ψύκτρα ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ (την έχω κι ολας) me 25 eyros λιγότερα είναι η Scythe Mugen, η οποία αν λειτουργεί στις 800rpm, απλά, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, και είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΕΣ οι rpm του για να ψύξουν άψογα έναν τέτοιο cpu.

..Τι να σου πω ρε mine.. Μετά το μόνο που μένει ακριβό είναι το case..
Αλλά πραγματικά επειδή έχω ακριβό κουτί και μεγάλο.. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ....
Είναι απλά μαγεία να το στήνεις, να το βλέπεις, να το χαίρεσαι και τέλος είναι το μόνο που μένει μετά απο αναβαθμίσεις και αναβαθμίσεις.. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ , όπως το Lian-li που λέω.. Κάνε ένα κόπο και διάβασε τα features του στο site της εταιρίας.. ΑΞΙΖΕΙ ;-) ..

Περιμένω να μου πείς αν θέλεις να κόψουμε κι άλλο..

Reaction score
2
Λοιπόν έχουμε και λέμε!

Στην RAM, όπου δεν βρίσκω απαραίτητα τα 4gb.. Απο τη στιγμή που μπορούμε να γλιτώσουμε 45 ευρά (για τα επιπλέον 2gb) γιατί να μην το κάνουμε?
Οι λόγοι που προτείνω 4gb είναι 2:

1.Η motherboard που προτείνουμε δέχεται μέχρι 16 gb ram.Γιατί να χαραμίσουμε 2 slots μόνο για 2 gb?Δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τη διαχρονικότητα του προιόντος?Και εγώ για 2gb πήγαινα.Αλλά έκατσα λίγο και το μελέτησα και λέω 45 ευρώ δεν είναι πρόβλημα.Φυσικά όπως είπα αν δεν έχουμε δεν σπαταλάμε!

2.Οι μνήμες είναι από τα components που με την πάροδο του χρόνου η τιμή τους ανεβαίνει.Για αυτό λοιπόν και πάλι θεωρώ επένδυση τα 4gb.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παλιό μου pc με DDR 3200.Τα 512mb κοστίζουν περίπου 50 ευρώ αυτή τη στιγμή! Εννοείται πως δεν πρόκειται να δώσω λεφτά για μια τέτοια αγορά...

-ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ, στην επιλογή του raptor... Ποιος ο λόγος να δώσω 120 ευρά ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ "ΘΟΡΥΒΟ"?????
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο.Όπως είδες και εγώ ανέφερα πως δεν έχω raptor αλλά βολεύομαι με 2 500άρηδες wd! Τον raptor τον ανέφερα μόνο για όσους θέλουν high end pc.

Για το case έχω πει την άποψη μου παραπάνω - όποιος θέλει μπορεί να την διαβάσει..
Η άποψη σου είναι σωστή,η επιλογή σου όμως όχι (σύμφωνα με τα δικά μου standards).Γιατί το κουτί αυτό μπορεί να παρέχει όσα περιγράφεις αλλά δεν είναι για σαλόνι!Και η έννοια htpc για εμένα ταυτίζεται με έναν καναπέ και μια οθόνη 32+ ίντσες!Το κουτί που προτείνω εγώ έχει ακριβώς όσα περιγράφεις (αθόρυβο,άριστη κατασκευή,άπλετο χώρο,άριστη ροή αέρα) και εκτός αυτού έχει και card reader και imon remote control.Εκτός από αυτά κοστίζει και ευρώ λιγότερα και εχει και το "κατάλληλο" design.

Κάρτα γραφικών... Φίλε μου με μια 3450 σε hybrid crossfire (οχι crossfire) δεν εκτινάζεις τις επιδόσεις στα ύψη.Βρίσκω την αγορά της 3450 ανούσια..
Συμφωνώ.Αν διαβάσεις την συνέχεια του post μου έχω ανακαλέσει.

Ο τόνος σου δεν φαίνεται καθόλου κάπως!Χαίρομαι όταν υπάρχουν διαφωνίες γιατί μέσω αυτών καταλήγουμε στο "απόλυτο HTPC".

Reaction score
1
Απάντηση: Δημιουργία HTPC - Οδηγός

Η 4850 saphire που έχω δεν ακουγεται καθολου. Ειλικρινά χρειαστηκε να ακουμπήσω το δαχτυλο μου στο ανεμιστηρακι της καρτας για να βεβαιωθώ ότι γυρίζει...

Reaction score
0
geofromalimos, ρε φίλε, είναι δυνατόν?.. Μου λες οτι η RAM με την πάροδο του χρόνου ακριβαίνει?.. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΝΤΟΜΑΤΕΣ! ...Η RAM σου ακρίβεινε επιεδή ήταν στην αγορά πολλά χρόνια ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ DDR1 γι'αυτό τσεκουρώνουν τις τιμές! Η DDR2 (που φοράει το σύστημα μας) μπορεί να μην είναι τόσο φρέσκια, αλλά για έναν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ θα κρατήσει τις τιμές εκεί που είναι - ΠΑΤΟ.
Μετά κάνεις λόγο για 4gb -----16gb.. Καταρχήν, πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι 32bit σύστημα ή διαφορετικά χ86 λειτουργικό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3GB RAM!!
Οσο για τον λόγο να μην βάλουμε 4gb αλλά 2gb, τον γράφω παραπάνω, ΔΩΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, η ΠΙΕΙΤΕ ΤΑ ΡΕΤΣΙΝΕΣ μετ την παρέα σας στο κάτω κάτω!!

Ξαναλέω οι 2 500αρηδες 7200rpm ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ!

Οσο για το κουτάκι που λες, τα ανεμηστίρια του δεν εχουν την δυνατότητα να ρυθμίζονται οι στροφές τους.. Αποτέλεσμα= ΘΟΡΥΒΟΟΟΟΣ. ..
Τώρα που τον βλέπεις τον άπλετο χώρο εσυ σε έναν mini case , xaxaxaxaxa, ειληκρινά ρε φίλε, γέλασα.. Που να δεις δλδ κανενα CoolerMaster Stacker.. Θα το κάνεις ντουλάπα... Τελοσπάντων... ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. Τα είπα και πιο πάνω.

Φυσικά και γω θα ήθελα να έχω μια φέτα για HTPC στο σαλόνι μου, αλλά τι να την κάνω αν κάνει σαν αεροπλάνο?

Αυτό με τη λέξη αθόρυβο, έχει γίνει πια σείριαλ! :)

Τι εννοώ ΑΘΟΡΥΒΟ εγώ...
Εχω ενα pc τελοσπάντων, που το μοναδικό πράγμα που ακούγεται είναι ο σκληρός δίσκος του.. Μα καλά θα μου πείτε... Τι λες ρε μεγάλε?.. Πλάκα μας κάνεις? Και στο κάτω κάτω ο δίσκος δεν κανει θόρυβο..!
Θα σας απαντήσω αμέσως.. Οταν έστεισα τον υπολογιστή, είπα, θα το ανοίξω και δεν θα ακούσω ΤΙΠΟΤΑ.. ετσι περίμενα.. Και τελικα, όταν υπήρχε πλήρη ησυχία τα βράδια, άκουγα κάτι... ένα απαλό βέβαια, αλλά έσπαγε την σιωπή.. Το έψαξα απο εδώ, απο κεί.. ώσπου, τελικά, αποσύνδεσα τον δίσκο και άνοιξα το pc. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Σαν να ηταν κλειστός.
Και μιλάμε ότι υπήρχε fan 120αρι ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ το οποίο ακουγόταν πάνω απο τις 1000rpm (ελπίζω να καταλαβαίνετε ποσο τρίχας είμαι με τη λέξη ακουγεται) και το είχα στις 800rpm.
Και τώρα ρε δικέ με geofromalimos, μου λες να αγοράσω κουτί το οποίο οχι μόνο δεν έχει αντικραδασμικές προστασίες, όχι μόνο δεν εχει ηχομονοτικά υλικά μέσα, εχει και τους 60ΑΡΗΔΕΣ (ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ) ανεμηστίρες να γυρναν στις 1500rpm!!!!! ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ THERMALTAKE! ...Α, είχα το Soprano της κυρίας, τα ανεμηστίρια του ήταν 2χ80αρια και 1χ120αρι, τα οποίο μαντέψτε, οπως και στο mini case που συζητιέτε, έτσι και στο Soprano, τα fans του ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ RPM-ρυθμιση!! Μετάφραση?... ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ...
Ναι ΟΚ, σε αυτήν την περίπτωση πάρτε και Raptor.. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα ακούγετε!!!

Φίλε Nikosdoc, η αλήθεια είναι πως δεν έχω τεσταρει 4850 και δεν μπορώ να πω την άποψη μου για το fanακι της, αλλά απο την 3850 που είχε, ναι, συμφωνώ είναι αρκετά ήσυχη.. Αλλά μιλάμε πάντα για HTPC - που σημαίνει ότι όπου μπορούμε, ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΗΣ PASSIVE COOLING λύσεις!!!!!

Reaction score
0
...Stay tuned,
Αύριο μεθαύριο, θα γράψω και για τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στον MPC Home cinema, ώστε να ΕΧΟΥΜΕ σωστό HARDWARE ACCELERATION των .MKV άλλα και την πολυπόθητη ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΗΧΟΥ ΣΤΟΝ av reciever μας...

Reaction score
0
Εγώ που την πήρα την 3450 τελικά τι κάνω... την γυρνώ πίσω τώρα που είναι νωρίς και παίρνω 3850 ή την κρατάω σε hybridic crossfire μπας και παίζουμε και κανα παιχνίδι??

Reaction score
0
Αν δεν την άνοιξες.. προτείνω να την πας πίσω. Αν είσαι περίεργος πάλι να δεις επιδόσεις και είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ, γιατί να μην την τεστάρεις?.. Οχι τίποτα άλλο, απλά να το δεις και με τα ματάκια σου ;-)

Δεν θα παίξεις παιχνίδια πάντως με 3450.. Forget it

Reaction score
0
Α, να σου πω... Τι παιχνίδια θες να παίξεις?..
Πες μου να σου πω τι να περιμένεις με μια 3850, γιατί την είχα..
ΚΑΙ ΤΙ MONITOR ΕΧΕΙΣ!!!

Reaction score
2
Φίλε μου συγγνώμη κι όλας επειδή βλέπω δεν διάβασες καλά τι έγραψα...

1.Σαν απόλυτη πρόταση μιλησα για κουτί silverstone grandia.Τα άλλα 2 τα πρότεινα για όσους δεν διαθέτουν το budget.To οποιο και έχω,και έχει και αντικραδασμικές προστασίες και είναι και αθόρυβο.

2.Αυτό που λέω για τις μνήμες το εννοώ και είμαι κάθετος.Φυσικά δουλεύω vista x64 και είμαι ύπερευχαριστημένος.Τώρα αν εσύ το θεωρείς υπερβολή και δεν θεωρείς υπερβολη το να υπάρχει στο σαλόνι σου αυτό το κουτί που προτείνεις οκ...

3.Από όσο γνωρίζω μετά το sp1 τα vista x32 βλέπουν 4gb μνήμης,ας το επιβεβαιώσει κάποιος.

4.Καλά ρε φίλε συγγνώμη.Εγώ όταν ανοίγω το HTPC το οποίο είναι αθόρυβο, το μόνο που ακούς είναι ένας απαλότατος ήχος δίσκων (που για να το ακούσεις πρέπει να πας πολύύύύύύ κοντά).Απο τη μια μου λες να μην επενδύσω σε ram η οποία σίγουρα θα χρειαστεί.Απο την άλλη μου λες ότι σε ενοχλεί ο θόρυβος που για να τον ακούσεις πρέπει να κολλήσεις το αυτί σου 10 cm από το κουτί?Ποιός υπερβάλλει τώρα?

5.Πηγαινε πίσω την 3450.Δεν διαβασες τη συνέχεια του post μου?Καλά γιατί δεν έχει edit αυτό το forum????

6.Και πάλι μην παρεξηγήσε,μιλάω φιλικά,ελπίζω να μην τα παίρνεις προσωπικά όσα λέω!

Reaction score
0
Οτιδήποτε 32bit ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3GB... Δεν είναι θέμα OS!
ΦΦΦΦ... με κούρασες, ειλικρινά..
Απο τη μια έχεις ένα topic, στο οποίο γράφεις ότι γράφεις και απο την άλλη, αντιπαρατήθεσαι στα μισά απο αυτά που έγραψες ακόμα και εσύ ο ίδιος.
Δεν θα λέω 500 φορές τα ίδια πράγματα... ούτε για τις RAM ύτε για την 3450, ούτε για τους δίσκους!
Είπα 5 πράγματα, τα τεκμηρίωσα, απο κει και πέρα, ο κόσμος ας κρίνει και ας κάνει τις αγορές του. Δεν έχω κάτι άλλο να σου πω.

Reaction score
2
1.Επειδή με αυτά που λες εκτίθεσαι τα vista x32 όπως και τα xp x32 βλέπουν συνήθως 3,5 gb ram.Προσωπικά έχω δει με τα μάτια μου vista x32 sp1 να βλέπει 4 gb ram.Εκτός και αν θεωρείς ότι έχω κάποιο λόγο να πώ ψέμματα...

2.Το ότι αντιπαρατίθομαι στο θέμα κάρτας γραφικών(και μόνο σε αυτό,όχι στα μισά όπως έγραψες) ίσα ίσα θετικό το βρίσκω!Γιατί σημαίνει ότι διαβάζω,ψάχνω και ενημερώνομαι!

3.Τέλος να σε ενημερώσω για τους raptors ότι δεν είναι όσο θορυβώδεις νομίζεις και αυτό μπορείς να το διαβάσεις και εδώ.Όπως θα δεις το επιπεδο θορύβου τους κυμαίνεται στα ίδια ή ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα με τους συμβατικούς δίσκους.Αλλά όπως προανέφερα τους προτείνω μόνο για high end συστήματα,τα οποία προυποθέτουν και την κατάλληλη ηχομόνωση.

Reaction score
0
και ξανά

Δεν θα λέω 500 φορές τα ίδια πράγματα... ούτε για τις RAM ύτε για την 3450, ούτε για τους δίσκους!
Είπα 5 πράγματα, τα τεκμηρίωσα, απο κει και πέρα, ο κόσμος ας κρίνει και ας κάνει τις αγορές του. Δεν έχω κάτι άλλο να σου πω.

Reaction score
0
1.Εκτίθομαι ε?...
Ναι ρε φίλε.. τι να σου πω.. όπως νομίζεις.. Αφου βλέπουν ΣΥΝΗΘΩΣ 3,5gb ram, τότε εσύ κάνε format και ξανά και ξανά, μέχρι να είσαι τυχερός να σου δουν 3,5gb RAM. xaxa. Αν δεν ξέρετε ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ? Μιλάμε για μηχανήματα!
Και μια που το παίζεις και ψαγμένος, επειδή έχει αρχίσει να μου την δίνει το ύφος σου...
Πάρε κι αυτό

Microsoft Windows XP Professional, designed as a 32-bit OS, supports an address range of up to 4 GB for virtual memory addresses and up to 4 GB for physical memory addresses. Because the physical memory addresses are sub-divided to manage both the computer’s PCI memory address range (also known as MMIO) and RAM, the amount of available RAM is always less than 4 GB.

The PCI memory addresses starting down from 4 GB are used for things like the BIOS, IO cards, networking, PCI hubs, bus bridges, PCI-Express, and video/graphics cards. The BIOS takes up about 512 KB starting from the very top address. Then each of the other items mentioned are allocated address ranges below the BIOS range. The largest block of addresses is allocated for today’s high performance graphics cards which need addresses for at least the amount of memory on the graphics card. The net result is that a high performance x86-based computer may allocate 512 MB to more than 1 GB for the PCI memory address range before any RAM (physical user memory) addresses are allocated.

RAM starts from address 0. The BIOS allocates RAM from 0 up to the bottom of the PCI memory addresses mentioned above, typically limiting available RAM to between 3 GB and 3.4 GB

Οσο για το αν λες ψέματα ή όχι, δεν θα κάτσω να σκάσω. ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. Εγώ απλά προσπαθώ να μην παραπλανήσω τον κόσμο.
Α και κάτι άλλο, δεν το σχολίασα, αλλά πλέον... ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4GB RAM σε ενα htpc. ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΞΕΧΑΣΕΣ για ποιο λόγο έκανα το topic, και το έχεις καταστρέψει!
Δεν είναι πριν ο φίλος τι έλεγε? Θέλει να κάνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ PC, γιατι εγω να του πω να βαλει 4gb RAM? Εισαι καλά? Ξέρεις βρε τι είναι η RAM?
2. Οσο για το οτι διαβάζεις και ενημερώνεσαι, μαλλον δεν το κανεις αρκετά.. KEEP TRYING.
3.Raptors.. Χμμμ, ΞΑΝΑΛΕΩ,

ΤΟ TOPIC ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ HTPC! ΕΞΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ POST, ΟΤΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ HTPC ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ! Δεν χρειάζεσαι ρε παλικάρι μου 10000rpm για παίξεις ένα avi/mkv/mp3/vob/wmv ή οτιδήποτε άλλο θες! ΑΝ θελει ο κόσμος να δώσει τα λεφτουδάκια του, ας τα δώσει για κάτι άλλο! και θα με κάνεις να επαναλαμβάνομαι.. ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΝ 7200rpm αλλά έβαλα 5400rpm για να έχουμε ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Επίσης διάβασε/ενημερώσου και για λιγα πράγματα για δίσκους, όπως Platters κτλ.
Και τώρα το αποκορύφωμα.
geofromalimos:Αλλά όπως προανέφερα τους προτείνω μόνο για high end συστήματα,τα οποία προυποθέτουν και την κατάλληλη ηχομόνωση.
Θα το πω για τελευταία φορα. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.. Δεν γράφω High-end σύστημα. Γράφω HTPC - οδηγός. Το να δώσω 1500 ευρώ και να κάνω ενα μηχανημα είναι το μόνο ευκολο.​

Οπως είπες, έχεις κανει κι εσυ το δικό σου topic. Εκεί γράψε για high-end συστήματα. Εδώ ο κόσμος, όταν πατάει το κλικ του, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ για
1.Οικονομικό (θα την βρούμε την άκρη)
2.ΥΣΗΧΟ
3....για να βλέπει ταινίες.

Οσο για το τι εννοώ εγώ αθόρυβο, δεν εχεις καταλάβει. Απλά θα σου πω, οτι ο ένας δίσκος όταν ακούγεται (γιατι μονο αυτο ακουγεται - ακομα και σε idle κατάσταση), ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΘΟΡΥΒΟ

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.642
Members
38.727
Νεότερο μέλος
roberto_portale