Δημιουργία HTPC - Οδηγός

Reaction score
0
geofromalimos, σε παρακαλώ, αρκετά φύγαμε off-topic. Πλέον, ΟΤΙ και να πεις OFF-TOPIC δεν θα δώσω σημασία. Μείνε ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ TOPIC! Ίσως χρειάζεται να διαβάσεις άλλη μία φορά τον πρόλογο που έχω κάνει.

Reaction score
1
Απάντηση: Δημιουργία HTPC - Οδηγός

καλησπερα σε ολους τους φιλους
φιλε μου πολυ ωραιο το θεμα που εχεις ανοιξει
σε περιπτωση τωρα που δεν θελουμε να παμε σε τετοιο κουτι οπως αναφερεις στο πρωτο σου ποστ και θελουμε σε πιο μικρο τυπου
http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=lc20&area=usa να σου πω την αληθεια οπως θα δεις και πιο κατο μου αρεσει το κουτι mozart
η απιτησεις που θελουμε ειναι για την αναπαραγωγη br ταινιων αρχειων σε TVsony40w2000 και απο bd player θα εχουμε μια καρτα δορυφορικης ετσι ωστε να μπορεσουμε να δουμε καποιο δωρυφορικο ΗD καναλι να εχουμε την δυνατοτητα να παιχουμε και κανενα παιχνιδακη
θελουμε ενα γρηγορο pc και αθορυβο
εχω κατσι και εχω διαβασει σχεδον ολα τα ποστ απο τα παιδια που εχουν στησει htpc
σχευτηκα να κανω εδω το ποστ οπως αναφερεις και στον τιτλο σου (οδηγος) ετσι ωστε να παρουμε μια γνωμη ετσι ωστε να φτιαχουμε ενα ωραιο μηχανακη
1.για κουτι μου αρεσει αυτο
Thermaltake Mozart Media VC4000SNS ohne Netzteil
2.για επεξαργαστη
INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9550 2.83
3.mothebord
ASUS P5E3 Premium WiFi-AP X48
μεχρι εδω καλα τα παμε τωρα
σε θεμα μνημες απο οτι βλεπω ολη λενε το πολυ μεχρι και 2gb εαν βαλουμε 3 η 4 gb ειναι υπερβολη ειναι και μια επενδυση για το μελλον
ατη εδω ασ πουμε KINGSTON KVR1333D3N9/1G DDR3 1GB PC10666 1333MHZ
το θεμα μετα ειναι σε τη καρτα να παμε
εχω δει πανω 4-5 οπως Asus extreme AH 3870x2 top/g/3htdi/1g που αναφερουν τα παιδια τα οποια εχουν στησει
ποια κατα τη γνωμη σας ειναι μια καλη λυση για της απαιτησεις που θελουμε
ακομα για σκληρο δισκο να παμε σε ενα απλο δισκο μεχρι 7200 για το λειτουργικο η να παμε σε εναν Western Digital VelociRaptor 150GB με 10.000 rpm / Puffer: 16,0 MB και σαν αποθηκευτικο χωρο βαζουμε απο τους αλλους

συγνωμη εαν εγινε κουραστικος αλλα λιγο πολυ εχω ζαλιστει με ολα αυτα για το ζηταω τη γνωμη σας απο τα παιδια που ειδη εχουν φτιαχει καποιο μηχανημα και παιζει με αυτα τα κρητιρια
(συγνωμη για τα ορθογραφικα)

ευχαριστω πολυ
γιωργος

Reaction score
0
Δεν κούρασες καθόλου!! :)

Ο επεξεργαστής που αναφέρεις (Q9550) είναι ΠΟΛΥ δυνατός και θα σε βοηθήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αν ασχοληθεις και με ripping κτλ... Επίσης εννοείται πως είναι απο τις καλύτερες επενδύσεις για το μέλλον!
Εγώ προτείνω δίσκο 5400rpm για αθόρυβη λειτουργία..
Σίγουρα ενας 10000rpm θα είναι πιο γρήγορος, αλλά θα σου πω το εξής:
Ειχα στήσει μηχάνημα που ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΕΡΕΤΩΣ το θεωρούσαν ΕΝΤΕΛΩΣ αθορυβο.. Αλλά τα βράδυα που δεν ακούγεται ψίθυρος, ο δίσκος απο μόνος του χαλούσε την ΠΛΗΡΗ ΗΣΥΧΙΑ!
Οσο για κάρτα γραφικών - μην πας σε 3870χ2 γιατι είναι πλεον "παλιά".. Μπορείς να διαλέξεις μια GTX260 (CUDA - το οποίο σου δίνει πολλές ακόμα δυνατότητες όπως encoding ταινιών μέσω της κάρτας γραφικών ~ με αύξηση ταχύτητας εώς 10φορές θεωρητικά) η οποία είναι πολύ δυνατή κάρτα για games.
Για κουτάκι τι να σου πω.. Ο καθένας μπορεί έχει διαφορετικά γούστα και φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο το που θα μπει το HTPC. Οπότε, κάνε ότι νομίζεις. Ισως είναι η δυσκολότερη απόφαση τελικά - απο τη στιγμή που θες ένα πολύ δυνατό μηχάνημα..
Να φανταστείς μόνο πως η gt260 ή οποιαδήποτε HIGH-END VGA μπορεί να ανεβάσει μέχρι και 80C.. Μιλάμε για μεγάλη θερμοκρασία η οποία πρέπει να απομακρυνθεί - με ανεμηστήρηες = θορυβος..
Οσον αφορά τους ανεμηστήρες, ρίξε μια ματιά σε αυτούς
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1113968&Manufacturer=Noctua&category=69977823&catalog=20
.. μπορούν να κατέβουν μέχρι και στις 600rpm μιλάμε για αθόρυβη ΕΝΤΕΛΩΣ λειτουργία ;-) .. αλλά φυσικά τσιμπάνε..
Η μητρική είναι ΟΚ, αλλά θα σου έλεγα ίσως να κοιτούσες την ASUS P5Q deluxe η οποία δέχεται DDR2 μνήμες (πιο φτηνές - χωρίς να χάνεις ιδιαίτερα σε επιδόσεις)και χωρίς το WI-FI

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.. ίσως να καταφέρω στη συνέχεια :)

Reaction score
2
PrinceofPersia έχω μερικές ερωτήσεις επι του θέματος:

1.Το ΗΤPC σου που το έχεις?Εννοώ πχ σαλόνι,δωμάτιο κτλ?
2.Ήχο πως παίρνεις?Με ενισχυτή,ακουστικά,συμβατικά ηχεία κτλ...?
3.Το ΗΤPC σου το δουλεύεις και για gaming και για ταινίες?Ή πχ μόνο για gaming?

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων.

Reaction score
5
Είναι εμφανές ότι υπάρχουν δύο "σχολές" χρηστών με εντελώς διαφορετικές απόψεις περί του τι σημαίνει HTPC.
Οι μεν αγοράζουν το σούπερ-ντούπερ μηχάνημα που κάνει ΚΑΙ για παιχνίδια ΚΑΙ για video encoding KAI KAI.... Καλά κάνουν! Επενδύουν σε ένα πολυχρηστικό μηχάνημα που θα τους κρατήσει για πολλά χρόνια ασπροπρόσωπους.
Η δεύτερη σχολή, την οποία ασπάζομαι κι εγώ, είναι της άκρατης απλότητας, δηλαδή "βλέπουν" το HTPC ως έναν multimedia αναπαραγωγέα! Αυτό σημαίνει:
1)μινι διαστάσεις (βλ. micro-ATX mobo με ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών που διαθέτει h.264+vc1 hardware accelaration)
2)χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης επεξεργαστή (πλέον ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κυκλοφορεί υπερεπαρκεί για HD αναπαραγωγή)
3)ΟΧΙ ανεξάρτητη κάρτα γραφικών
4)έναν μόλις σκληρό μεγάλης χωρητικότητας (τώρα πια 1Τb είναι στάνταρ) και φυσικά
5)ειδική περιποίηση στο θέμα του θορύβου με ηχομονωτικά φύλλα, αλλαγμένους ανεμιστήρες/ψύκτρα επεξεργαστή και multibay ρυθμιστή στροφών συνοδευόμενο από τηλεχειριστήριο με κατάλληλο home theatre πρόγραμμα (iMON,Vista media center κλπ.).
6)κάρτα τηλεόρασης/δορυφόρου προαιρετικά

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και ο ένας να προσπαθεί να "περάσει" την άποψή του στον άλλο. Συζητάμε...
Απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα που "βαφτίζουμε" αυθαίρετα με το ίδιο όνομα...

Reaction score
0
-...Με τα παιχνίδια όμως.... ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΣ? ΤΙ ΦΑΣΗ?
Είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο κομμάτι αφορά πολλούς απο εσάς. Με την προσθήκη μιας Ati HD4850, το pc θα μετατραπεί σε μία άψογη παιχνιδομηχανή
Ati HD4850: Αρκετά καινούρια καρτούλα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΗ και ΑΠΟΔΟΣΗ, οτι καλυτερο κυκλοφορεί..
ΑΛΛΑ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ
Σύμφωνα με το HWBOX....
http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=2214
..αναμένεται να βγει στην αγορά μια 4850 με ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΨΥΞΗ με 20 ευρώ παραπάνω , γι'αυτό ...wait!!
Thank you JcDenton and www.HWBOX.gr
Κι εγώ για HD4850 πάω (συγκεκριμένα την Gainward HD4850 Golden Sample αν την βρω). Αυτή η Gigabyte ξέρουμε πότε περίπου βγαίνει; Είναι καλύτερη από την Golden Sample;
Αν θέλετε δείτε ολόκληρη τη σύνθεση που σκέφτομαι να πάρω εδώ και πείτε μου τις γνώμες σας. Ευχαριστώ!

Reaction score
2
Κι εγώ για HD4850 πάω (συγκεκριμένα την Gainward HD4850 Golden Sample αν την βρω). Αυτή η Gigabyte ξέρουμε πότε περίπου βγαίνει; Είναι καλύτερη από την Golden Sample;
Αν θέλετε δείτε ολόκληρη τη σύνθεση που σκέφτομαι να πάρω εδώ και πείτε μου τις γνώμες σας. Ευχαριστώ!
Καλή η σύνθεση σου αλλά γιατί να πας σε Mobo asus και όχι Gigabyte?Σκέψου ότι η αντίστοιχη Gigabyte σου δίνει δυνατότητα να βάλεις συνολικά 16gb μνήμης ram και έχει και Onboard optical interface.Είναι λίγο ακριβότερη αλλά αξίζει!

Επίσης για κάρτα γραφικών εγώ να σου προτείνω μια που είδα να δουλεύει ζωντανά και έχασα την μπάλλα με τα φοβερά γραφικά.Δες την εδώ. Αν βέβαια δεν σε ενδιαφέρει το gaming μπορείς να βολευτείς με την onboard.

Reaction score
0
Καλή η σύνθεση σου αλλά γιατί να πας σε Mobo asus και όχι Gigabyte?Σκέψου ότι η αντίστοιχη Gigabyte σου δίνει δυνατότητα να βάλεις συνολικά 16gb μνήμης ram και έχει και Onboard optical interface.Είναι λίγο ακριβότερη αλλά αξίζει!

Επίσης για κάρτα γραφικών εγώ να σου προτείνω μια που είδα να δουλεύει ζωντανά και έχασα την μπάλλα με τα φοβερά γραφικά.Δες την εδώ. Αν βέβαια δεν σε ενδιαφέρει το gaming μπορείς να βολευτείς με την onboard.
Ναι κι εγώ το είχα στο μυαλό μου να την αλλάξω τη μητρική με τη GIGABYTE αλλά το ξέχασα!! Έχω κάνει κάποιες μικροαλλαγές αν θες ξανατσέκαρε και συνεχίζουμε σε εκείνο το θέμα. :132:

Reaction score
2
PrinceofPersia και οι άλλοι που συμμετέχουν θέλω μια βοήθεια.Έγκατέστησα απόψε μια ati 4850 στο κουτί μου και νομίζω πως λόγω μεγέθους μου έχει επηρεάσει τη ροή του αέρα με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται λίγο παραπάνω ο Phenom.Το έχει πάθει κανείς?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η 4850 έχει θέμα με τη θερμότητα που παράγει που δυστυχώς επηρεάζει και τις θερμοκρασίες το εσωτερικό του κουτιού, έτσι μια αύξηση των θερμοκρασιών των υπόλοιπων είναι φυσιολογική.

Οι δύο κάρτες είναι της HIS η πρώτη βγάζει τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί ενώ η δεύτερη τον στέλνει έξω.
Αν δεν υπάρχει θέμα με τον χώρο στο κουτί τότε η καλύτερη λύση είναι η δεύτερη.

Reaction score
0
Συγνώμη παιδιά.. ΜΟΛΙΣ είδα τις νέες απαντήσεις στο topic.
Ο gkontoletas, παραθέτει μι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ υλοποίηση της 4850 απο την HIS!!!
Αλλα δεν την έχω δει ακόμα στο ελλαδιστάν μας και δεν ξέρω την τιμή της.

Προσωπικά περιμένω την 4850 της Sapphire (reference) στην οποία θα μπει η Thermalright HR-03 GT Μαζί με το Noctua NF-B9.

Το pc το έχω σε ένα δωμάτιο (στον κάτω όροφο του σπιτιου) στο οποίο έχω αποκλειστική πρόσβαση (xexe).

Τον ήχο τον περνάω σε ενισχυτή YAMAHA RX-V361 με ΥΑΜΑΗΑ NS-p270, μέσω Auzentech X-Plosion (DD LIVE + DTS Interactive ~ 5.1 για games απο ενισχυτή!!!!!!!!)

Αν ενδιαφέρεται κανείς πουλάω τα εξής (μια και συζητάμε για αυτά)...
- GIGABYTE MA790FX-DQ6
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0282972&catid=020200
- Athlon x2 2350BE (45W) + stock ψύκτρα
...και τα δύο μαζί τα δίνω 180Ε
Αν θέλετε δίνω και 2χ1gb DDR2 800MHz TeamGroup (με ψυκτράκια πάνω)
συνολικά 200.
Την κάρτα ήχου X-plosion την δίνω 60 ευρά. (λέω να πάω για Asus Xonar)

Reaction score
0
Οσο για τον Phenom που ζεσταίνετε, απλά άλλαξε την ψύκτρα σου...
Προτείνω Scythe Mugen, Noctua NH-U12P, CoolerMaster V8 (the new king).
Για παιχνίδια ΟΧΙ, δεν το χρησιμοποιώ το HTPC. Εξάλλου τι παιχνίδια να παίξεις με την onBoard ( :) ) ...

Αλλά επειδή μου έλειψε η δύναμη του quad μου, λέω να τον ξαναστείσω :-D..
Εχω παραγγείλει ήδη το Coolermaster HAF932 με την DFI p45 plus + 4850. + V8 ktl ktl.

Για ταινίες, έχω αηδιάσει με τα codecs και το software των PC όσον αφορά τα MKV αρχεία... οπότε θα αγοράσω ΞΑΝΑ κάρτα ήχου, ΟΤΑΝ ερθουν για τα καλά Bluray movies στα video club - τις οποίες θα βλέπω απο το bluray player του pc.
Ειλικρινά, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ! ΑΗΔΙΑΣΑ ΜΕ ΤΑ CODECS.
Ειδικά ρε παιδιά όταν πήγα απο XP σε VISTA ξανά και άκουσα τον ήχο που έβγαζε ο ενισχυτής ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ HARDWARE έπαθα πλάκα... Και αυτό ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ λόγο λειτουργικού...
Ε ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΟΥΝ ΛΕΩ ΕΓΩ!

Νόμος - ο οποίος χρόνο με τον χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερη αξία...
"Όπου μπαίνει software - τα $#@#$ ΟΛΑ..."
.....Ειδικά σε sound.
Μεχρι που έχω φτάσει στο σημείο να πω να πάρω ένα dvd player, να το συνδέσω με HDMI στην οθόνη και να βλέπω απο εκεί - ώστε ο ενισχυτής να παίρνει ήχο απο το dvd player ΧΩΡΙΣ να φιλτράρεται απο @#$@#$#@ codecs - και software γενικότερα.

:) για να καταλάβετε ρε παιδιά, μου έχει τύχει το εξής ΚΟΥΛΟ..:
..Ο ενισχυτής να δείχνει οτι δεχεται DTS (εμφανίζεται το DTS στον οθόνη του) αλλά παίζει με παράσιτα...
Δλδ, ναι μεν γίνεται το passthrough μέσω SPIDF, αλλά ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ, δεν περνάει καλά..

Συμπέρασμα ΟΟΟΟΟΟΛΩΝ αυτών?... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ είναι πραγματικά αυτό που μπορεί να δώσει η ταινία και κατ'επέκταση ο ενισχυτής..
Εγώ σηκώνω λευκή σημαία στο θέμα HTPC - και δεν πρόκεται να ξανα ασχοληθώ - γιατί απλά στηρίζεται σε software. MA ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΧΟ (μπασο θέλετε? τοποθέτηση ήχου σε 5.1 θέλετε? χαμηλές? ψηλές? ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ προς το καλύτερο με τα vista...)

Πλέον ΜΟΝΟ δισκάκι - player - AV reciever - καλώδιο Coaxial - Οθόνη ........ POPCORN!

@ - @

Reaction score
2
Παιδιά δεν θα το πιστέψετε αλλά και εγώ έβγαλα το HTPC από το σαλόνι.Το έχω στο δωμάτιο μου ώς βασικό pc και λέω να πάρω ένα popcorn για το σαλόνι να ηρεμήσω μια για πάντα.

Prince of Persia πουλάς την Mobo σκέτη?Λέω να πάω σε crossfire με μία δεύτερη 4850.Αν ναι για ρίξε τιμούλα...

Reaction score
0
MA ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΧΟ (μπασο θέλετε? τοποθέτηση ήχου σε 5.1 θέλετε? χαμηλές? ψηλές? ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ προς το καλύτερο με τα vista...)
@ - @
Τα XP εβγαζαν ηχο μεσω του kmixer ο οποιος εκανε resample τα παντα σε 48kHz, ανεξαρτητως εισοδου. Αυτο δεν ειναι απο μονο του κακο, αλλα συνδυαζομενο με τους αλγοριθμους που χρησιμοποιουσε ο kmixer οδηγουσε πολλακις σε σοβαρα degradation του ηχου. Στα vista απλα ξαναεγραψαν το audio stack απο την αρχη. Τους πηρε μολις μια δεκαετια να το συνειδητοποιησουν, αλλα εν παση περιπτωσει το εκαναν. Κατα τ'αλλα, σημερα απο τα pc βγαινει μια χαρα ηχος για > 95% των περιστασεων. Αντιθετως πιστευω οτι το hardware πλεον ειναι αυτο που παρουσιαζει ολο και περισσοτερα προβληματα (π.χ. εγω δινω σημα σε ενα Harman Kardon μεσω optical out απο μια ASUS P5B Deluxe-Gamo-to-kerato-mou. Συχνα, συχνοτατα βγαινει garbled ηχος, παρασιτα και μικροφωνισμοι κλπ λογω της ASUS. Ουτε codecs ουτε τιποτα, απλη κακοτεχνια στην αγορασμενη ~200 ευρω μητρικη μου. Παρομοιες ιστοριες υπαρχουν και για ολοκαινουριες soundblaster και auzentech κουλουπου και πιστευω οτι ειναι πλεον θεμα προχειροτητας στη κατασκευη για να προλαβουμε τους ανταγωνιστας)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.640
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale