Διάστημα & Πτήση

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
O πρώτος που επιχείρησε να ταξιδέψει στη Σελήνη ήταν ένας Κινέζος αξιωματούχος το 1.500 μ.Χ. με μια ψάθινη πολυθρόνα στην οποία έδεσε 47 ρουκέτες. Άναψαν ταυτόχρονα και ταξίδεψε μακριά από αυτόν τον κόσμο ...



. . . Την καθορισμένη ημέρα για την πρώτη “διαστημική πτήση”, ο Γουάν κάθισε στην πολυθρόνα, ντυμένος περίλαμπρα για να τιμήσει το γεγονός, και έδωσε διαταγή σε 47 υπηρέτες να ανάψουν ταυτόχρονα τα φίλτρα των πυραύλων-και αναμφίβολα, να το βάλουν γρήγορα στα πόδια. Τα φιτίλια κάηκαν και ακολούθησε μια τρομακτική έκρηξη. Όταν καθάρισε ο καπνός, ο Γουάν είχε εξαφανιστεί. Σε μια εκδοχή της ιστορίας, δεν βρέθηκε ίχνος από τον επίδοξο αστροναύτη ή την πολυθρόνα του και ο συγγραφέας φαντάστηκε ότι θα έπρεπε να έζησε από εκεί και πέρα στη Σελήνη....



Η κινεζική πυραυλική τεχνολογία έφτασε στη Δύση από τους Μογγόλους, που χρησιμοποίησαν «ρουκέτες» εναντίον των Ούγγρων το 1241 και από τους Οθωμανούς Τούρκους που εκτόξευσαν τις πρωτόγονες αυτές ρουκέτες, εναντίον της Κωνσταντινούπολης το 1453....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-pro...an-taftochrona-ke-taxidepse-makria-apo-afton/
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
Ο άνθρωπος που δημιούργησε τα υπερπολυτελή Λίαρ τζετ, είχε κατοχυρώσει 150 ευρεσιτεχνίες αν και δεν είχε τελειώσει το σχολείο! Η μεγαλύτερή του εφεύρεση ήταν το κασετόφωνο αυτοκινήτου...



Ο Μπιλ Λίαρ δεν τελείωσε το σχολείο, αλλά είχε κατοχυρώσει στο όνομά του πάνω από 150 ευρεσιτεχνίες. Το 1929 βοήθησε στην εφεύρεση του πρώτου εύχρηστου ραδιοφώνου για το αυτοκίνητο, του Μοτορόλα (που πήρε το όνομά του από τις λέξεις «motor» και Victrola). Τριάντα πέντε χρόνια αργότερα εφηύρε τα κασετόφωνα οχτώ τρακ, που μπήκαν σε εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο και άλλαξαν την ακρόαση της μουσικής, αλλά και την οδηγική εμπειρία στις δεκαετίες του 1960 και 1970....




Ο λόγος πάντως που τον έκανε διάσημο είναι επειδή διασκεύασε ένα ελβετικό στρατιωτικό αεριωθούμενο και το έκανε πολυτελές αεροσκάφος υψηλών επιδόσεων για στελέχη επιχειρήσεων....


Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-ant...-tou-efevresi-itan-to-kasetofono-aftokinitou/


 


lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Πολυ φυσαει εκει πανω - θα την παρει ο αερας, που ειπε και ο Παγκαλος:):):):)
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
Σημείο Νέμο: Το διαστημικό νεκροταφείο της γης στον Ειρηνικό ωκεανό

Εκεί πέφτουν ελεγχόμενα όλα τα διαστημικά σκάφη και δορυφόροι



Ο εκτός ελέγχου κινεζικός διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1 έπεσε προ ημερών κάπου στον νότιο Ειρηνικό. Από κοσμική σύμπτωση, έπεσε σχετικά κοντά στο μεγαλύτερο διαστημικό νεκροταφείο στον πλανήτη μας, σε εκείνη την περιοχή του μεγαλύτερου ωκεανού της Γης, όπου οι διαστημικές υπηρεσίες όλων των χωρών κατευθύνουν με ελεγχόμενο τρόπο τα κάθε είδους σκάφη ή δορυφόρους τους, που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους.

Πρόκειται για το Σημείο Νέμο, γνωστό και ως «Ωκεάνιος Πόλος Δυσκολίας Πρόσβασης», μια περιοχή στη μέση του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, που απέχει από την ξηρά και από τους ανθρώπους περισσότερο από κάθε άλλο σημείο στη Γη.

Ευρισκόμενο ανάμεσα στην Αυστραλία, στη Νότια Αμερική και στην Ανταρκτική, το Νέμο απέχει πάνω από 2.700 χιλιόμετρα από την κοντινότερη στεριά, που είναι οι Νήσοι Πίτκερν στο βόρεια, μία από τις Νήσους του Πάσχα στα δυτικά και η ανταρκτική Νήσος Μάχερ στα νότια.


Ούτε πλοία, ούτε αεροπλάνα περνάνε από εκεί, ούτε κανένα αξιοθέατο υπάρχει εκτός από σκέτο νερό. Και ακριβώς γι' αυτό, επειδή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη η πιθανότητα να προξενηθεί οποιαδήποτε υλική ή ανθρώπινη ζημιά, η περιοχή θεωρείται ιδανική για «νεκροταφείο».

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=961902






. . . In 1997, oceanographers recorded a mysterious noise less than 1,240 miles (2,000km) east of Point Nemo . . .

http://www.bbc.com/earth/story/20161004-the-place-furthest-from-land-is-known-as-point-nemo




. . . Sometimes you just wish you could get the hell away from everyone and everything, and there may be no more effective spot to do so on the entire planet than Point Nemo, the spot that is further from a landmass than any other spot in the seas . . .

https://www.atlasobscura.com/places/point-nemo
 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.717
Reaction score
10.523

NASA awards a contract for the design, building and testing of a supersonic aircraft to Lockheed Martin Aeronautics Company of Palmdale, California.
Credits: NASA

NASA has taken another step toward re-introducing supersonic flight with the award Tuesday of a contract for the design, building and testing of a supersonic aircraft that reduces a sonic boom to a gentle thump.

Lockheed Martin Aeronautics Company of Palmdale, California, was selected for the Low-Boom Flight Demonstration contract, a cost-plus-incentive-fee contract valued at $247.5 million. Work under the contract began April 2 and runs through Dec. 31, 2021.
Link
Μιας και το έφερε η κουβέντα, η εταιρία Boom που το παλεύει
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
Το διαστημοπλάνο που θα φέρει επανάσταση στους αιθέρες

Η Boeing και η Rolls Royce συμμετέχουν στην κατασκευή του Skylon




. . . Το Skylon θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει τις λειτουργίες των πυραυλοκινητήρων αλλά και των κινητήρων τύπου τζετ. Το καύσιμο του είναι μίγμα υδρογόνου-οξυγόνου και όταν το σκάφος θα βρίσκεται σε μικρά ύψη το απαιτούμενο οξυγόνο θα λαμβάνεται από την ατμόσφαιρα . . .

This Mach 5 Future Jet Can Fly Anywhere in the World in 4 Hours



http://www.tovima.gr/science/article/?aid=965002
 





xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.626
Reaction score
83.105
If you're celebrating International Dark Sky Week, Michigan is the place to be! Check out this amazing time-lapse shot last night at Tahquamenon Falls. If you look closely, you’ll see some action from the Lyrid meteor shower!

 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.717
Reaction score
10.523
#$%&&((&&%^%$))__)**&%%^$$@!!#$#%$$%^


Δυστυχώς, ο κ. Γ.Γ δεν περιορίσθηκε μόνο στη θεσμική απαξίωση του ΕΛΔΟ. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι ενώ το «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος» μας πρόσφερε αρχικά γραφειακό χώρο για τη στέγαση του ΕΛΔΟ, και σε βάθος χρόνου τη δυνατότητα επέκτασης σε ανεξάρτητο κτήριο, ο κ. Γ.Γ. διαφώνησε, επιμένοντας να μας στεγάσει σε ένα διάδρομο του Υπουργείου, δίπλα στο γραφείο του για λόγους που φαντάζομαι πως γίνονται αντιληπτοί. Φαντασθείτε την εικόνα και την εντύπωση που θα δημιουργούσε σε επισκέπτες, αξιωματούχους του ΕΟΔ και ηγέτες Διαστημικών Υπηρεσιών άλλων κρατών, η περιπλάνηση σε διαδρόμους και γραφεία ενός πολυώροφου κτηρίου ανάμεσα σε εργαζόμενους οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο του ΕΛΔΟ.

Πηγή: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού -Επιστολή με βαριές καταγγελίες για αδιαφάνεια [pdf] | iefimerida.gr
 


stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414
31023910_1786444734731946_7927711434513842176_n.jpg


Κυκλοφόρησε πριν από 16 χρόνια, αυτή η εικόνα του Hubble συλλαμβάνει δύο συγκρουόμενους γαλαξίες που ονομάζονται Τα ποντίκια για τις μακριές, αστεροειδείς ουρές τους. Επίσης γνωστό ως NGC 4676, το ζευγάρι τελικά θα συγχωνευθεί σε έναν ενιαίο, γιγάντιο γαλαξία. Αυτή είναι μια από τις πρώτες εικόνες που καταγράφηκαν από την προηγμένη κάμερα για έρευνες του Hubble, μετά την τοποθέτηση του αστροναυτών στο παρατηρητήριο το 2002.

Πιστοποίηση: NASA, H. Ford (JHU), G. Illingworth (UCSC / LO), M. Clampin (STScI) , G. Hartig (STScI), η Επιστημονική Ομάδα ACS και η ESA. Η επιστημονική ομάδα του ACS
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
Αύριο η εκτόξευση του ρομποτικού σεισμολόγου InSight

Είναι η πρώτη φορά, μετά τις αποστολές «Απόλλων» στη Σελήνη, που η NASA θα τοποθετήσει ένα σεισμογράφο σε άλλο πλανήτη.



Το πρώτο εξειδικευμένο ρομποτικό εργαστήριο σεισμολογικών ερευνών, με την ονομασία InSight, στέλνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) στον Άρη, με στόχο να μελετήσει το εσωτερικό του πλανήτη σε μεγάλο βάθος με τη βοήθεια των σεισμικών κυμάτων . . .

. . . Το InSight θα χρησιμοποιήσει τα ασθενή αρειανά σεισμικά κύματα για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο γεωλογικό χάρτη του εσωτερικού του πλανήτη. Με ένα άλλο όργανο, που θα εισδύσει σε βάθος πέντε μέτρων κάτω από την επιφάνεια, θα μετρήσει τις μεταβολές της θερμότητας στο υπέδαφος του Άρη. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της γεωλογικής εξέλιξης του γειτονικού πλανήτη . . .

Η εκτόξευση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site της NASA.


http://www.tovima.gr/science/article/?aid=973413
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
Ερευνητές εντόπισαν περίπου 30 άστρα που έχουν δραπετεύσει . . .





. . . από τους γαλαξίες τους και έχουν φτάσει στον δικό μας. Τα περισσότερα από αυτά τα άστρα κινούνται στις παρυφές του γαλαξία μας αλλά δύο έχουν εισέλθει σε αυτόν και τον διασχίζουν με ταχύτητες που υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 2,5 εκ. χλμ/ώρα. Όπως είναι ευνόητο η ανακάλυψη θα φωτίσει άγνωστες πτυχές της λειτουργίας και συμπεριφοράς των άστρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό έχει εντοπισθεί και στον δικό μας γαλαξία. Περίπου 40 άστρα που βρίσκονταν κοντά στην μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία έχουν μετατραπεί σε δραπέτες


http://www.tovima.gr/science/article/?aid=974738
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
- συγχωρέστε με παρακαλώ για το . . . :offtopic: . . . αλλά οι αυτοματοποιημένοι συνειρμοί μου , με οδήγησαν στο ακόλουθο ρεφρέν . . .



. . . Shooting stars never stop
Even when they reach the top
Shooting stars never stop
Even when they reach the top
There goes a supernova
What a pushover-yeah
There goes a supernova
What a pushover
We're a long way from home
Welcome to the Pleasure dome . . .

 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.717
Reaction score
10.523
Αύριο η εκτόξευση του ρομποτικού σεισμολόγου InSight

Είναι η πρώτη φορά, μετά τις αποστολές «Απόλλων» στη Σελήνη, που η NASA θα τοποθετήσει ένα σεισμογράφο σε άλλο πλανήτη.



Το πρώτο εξειδικευμένο ρομποτικό εργαστήριο σεισμολογικών ερευνών, με την ονομασία InSight, στέλνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) στον Άρη, με στόχο να μελετήσει το εσωτερικό του πλανήτη σε μεγάλο βάθος με τη βοήθεια των σεισμικών κυμάτων . . .

. . . Το InSight θα χρησιμοποιήσει τα ασθενή αρειανά σεισμικά κύματα για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο γεωλογικό χάρτη του εσωτερικού του πλανήτη. Με ένα άλλο όργανο, που θα εισδύσει σε βάθος πέντε μέτρων κάτω από την επιφάνεια, θα μετρήσει τις μεταβολές της θερμότητας στο υπέδαφος του Άρη. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της γεωλογικής εξέλιξης του γειτονικού πλανήτη . . .

Η εκτόξευση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site της NASA.


http://www.tovima.gr/science/article/?aid=973413
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.091
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top