Διάφορα



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.470
Reaction score
50.687
- μήπως σας βρίσκεται πρόχειρη καμιά bugatti veyron ? . . . :rolleyes: . . .

upload_2017-7-9_8-49-41.gif





Έτοιμη η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο!

Η μεγαλύτερη σε μήκος θαλάσσια γέφυρα του κόσμου είναι σχεδόν έτοιμη μετά από 7 χρόνια εργασιών. Η Κίνα κατάφερε να οικοδομήσει μια γέφυρα-μαμούθ, μήκους 29 χιλιομέτρων – συγκεκριμένα η γέφυρα έχει μήκος 23 χιλιόμετρα, η υπόγεια σήραγγα 7 χιλιόμετρα, ενώ το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 55 χιλιόμετρα, συνδέοντας το Χονγκ Κονγκ με το Zhuhai σε μόλις 30 λεπτά από 3 ώρες που χρειάζονταν σήμερα.



Η γέφυρα θα ανοίξει στο τέλος του έτους, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των εργασιών Zhu Yongling. Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα, αρκετή ποσότητα για την κατασκευή 60 πύργων του Άιφελ! Ο Yin Haiqing, μηχανικός στο έργο, δήλωσε: «Λόγω της έλλειψης εμπειρίας, χρειαστήκαμε 96 ώρες για να βάλουμε τον πρώτο σωλήνα στον ωκεανό και πολλοί μηχανικοί και εργάτες σχεδόν δεν κοιμήθηκαν για τέσσερις συνεχόμενες μέρες».







http://perierga.gr/2017/07/έτοιμη-η-μεγαλύτερη-θαλάσσια-γέφυρα/
 




Μηνύματα
4.898
Reaction score
25.966
Τέρας αυτοσυγκέντρωσης ο τύπος!
Εγώ θα είχα αστοχήσει στις επιτραπέζιες τρύπες!:biggrin:
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.470
Reaction score
50.687
14 πράγματα που δεν ξέρετε για τις κατσαρίδες.






  • Περπατάει και «τρομοκρατεί» τον πλανήτη εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο άνθρωπος μόλις 40.000 χρόνια.
  • Επέζησε από τις εποχές των παγετώνων, το διαχωρισμό των ηπείρων και τις πτώσεις αστεροειδών.
  • Μπορεί να αντέξει ώρες έλλειψης οξυγόνου, ενενήντα ημέρες χωρίς φαγητό και σαράντα ημέρες χωρίς νερό.
  • Οι κατσαρίδες είναι παμφάγες.
  • Και τα επτά τις άκρα μπορούν να «ξαναφυτρώσουν». Το κεφάλι μπορεί να μείνει ζωντανό χωρίς σώμα για δώδεκα ώρες και το σώμα έως και σαράντα ημέρες.
  • Υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδων στον κόσμο. Στη Ευρώπη αναφέρονται 150 είδη και στην Ελλάδα μόνο 20.
  • Τα περισσότερα είδη ζουν στο έδαφος στα οργανικά κατάλοιπα, υπάρχουν όμως και είδη στο φύλλωμα χαμηλών φυτών αλλά και ακόμα δενδρόβια είδη. Επίσης αναφέρονται και είδη που ζουν κατά μέρος στο νερό αλλά και εξίσου είδη τα οποία αντέχουν τις συνθήκες της ερήμου.
  • Ακολουθούν κατά πόδας τους ανθρώπους ακόμη και στο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εγκατασταθεί στο Διαστημικό σταθμό MIR. Το 2007 η κατσαρίδα εν ονόματι «Ελπίδα» (sic) έγινε το πρώτο γήινο ζώο που συνέλαβε και γέννησε στο διάστημα και μάλιστα 33 απογόνους στο διαστημικό σκάφος Photon.
  • Είναι νυχτόβια είδη, αλλά μερικές φορές κυκλοφορούν και την ημέρα.
  • Παρά τις φήμες είναι πιο καθαρές από τους ανθρώπους, ενώ συνήθως δεν είναι φορείς καμίας ασθένειας. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε για να τις εξολοθρεύσουμε έχουν αποδειχτεί πιο επικίνδυνα για εμάς απ' ότι οι κατσαρίδες.
  • Έχουν αποδειχτεί, μάλιστα, χρήσιμες για τους ανθρώπους καθώς έχουν χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση της δυσπεψίας, του τετάνου, της ανικανότητας και της ωτίτιδας.
  • Έρευνα του 2010 έδειξε ότι ο εγκέφαλος της κατσαρίδας έχει αντιβιωτικές ιδιότητες όντας ικανός να εξολοθρεύσει έως και το 90% των ανθεκτικών βακτηρίων.
  • Ο χρόνος αντανακλαστικών μιας κατσαρίδας είναι 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου και μπορεί να διανύσει έως και 50 ανθρώπινους κορμούς το δευτερόλεπτο.
  • Πρόκειται για έναν πραγματικά αρχαίο οργανισμό με εκπληκτικές ικανότητες επιβίωσης και προσαρμογής και αναμφισβήτητα θεωρείται το πιο κοντινό στην τελειότητα δημιούργημα.
http://www.biodiversitygr.org/blog/14-things-you-do-not-know-about-cockroaches

- να προσθέσω και κάτι άλλο : . . . φτάνει μία μόνο γονιμοποίηση , και γεννούν αυγά για πάντα . . . το έχω ακούσει αυτό αλλά δεν βρήκα κάποιο link
 



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.717
Reaction score
94.787
Προβλέπω το νούμερο 1 σε λίγο καιρό.

Τώρα είναι είναι στη 5η θέση νομίζω με 2.487.805.024 προβολές, σε έξι μόλις μήνες που υπάρχει στο YouTube!

 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.717
Reaction score
94.787
NASA Juno Live : Real time simulation

 




Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Δεν ειναι Ρώσοι αυτοί. Μόνο ενα σπρέι; ούτε ενα τσεκούρι μια χατζάρα;
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.470
Reaction score
50.687
Ελικόπτερο του βρετανικού Ναυτικού μεταμορφώθηκε σε πολυτελές κατάλυμα!

Το παροπλισμένο ελικόπτερο του Ναυτικού Royal Navy ZA127 Sea King Helicopter στη Σκοτία μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ μοναδικό δωμάτιο, με ένα κρεβάτι στην ουρά και ένα άνετο καθιστικό στο cockpit.




Το Helicopter Glamping, όπως ονομάστηκε, διατήρησε πολλά από τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του, ενώ παράλληλα δέχτηκε στο εσωτερικό του ένα εκλεπτυσμένο, μοντέρνο άγγιγμα. Στους πράσινους βοσκότοπους του Mains Farm στο Stirling της Σκοτίας, το ελικόπτερο δέχεται επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τον χειμώνα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα.



Στα βασικά πλεονεκτήματά του είναι αναμφισβήτητα το πιλοτήριο, που έχει μετατραπεί σε ένα άνετο καθιστικό με περιστρεφόμενα καθίσματα, χαρίζοντας υπέροχη πανοραμική θέα στο απέραντο καταπράσινο τοπίο του Stirling μέσα από τα τζάμια.







http://perierga.gr/2017/07/elikoptero-tou-naftikou-metamorfothike-se-polyteles-katalyma/


. . . η κουζίνα με χαλάει κάπως , αλλά παραγγέλνει κανείς και απ΄ έξω . . . 8-)
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.694
Μηνύματα
2.870.126
Members
37.945
Νεότερο μέλος
daemon76
Top