Διάφορα

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
και τωρα εχουμε <χρεη> και οι αλλοι τρωνε απο τους τοκους.....
μια χαρα ακουγεται.......
 
















Μηνύματα
29.071
Reaction score
23.093
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ένα εκατ. παπούτσια και 370.000 οδοντόβουρτσες βρέθηκαν σε απομονωμένο νησί

Πλαστικά στα νησιά Κόκος SILKE STUCKENBROCK
"Βούλιαξαν" από τα πλαστικά τα νησιά Κόκος στον Ινδικό ωκεανό, που χαρακτηρίζονται ως "ο τελευταίος παράδεισος της Αυστραλίας", με 238 τόνους να έχουν ξεβραστεί στις ακτές τους.

Ανθή Κουτσουμπού
20 Μαΐου 2019 07:35


Σχεδόν ένα εκατομμύριο παπούτσια και περισσότερες από 370.000 οδοντόβουρτσες είναι μεταξύ των 414 εκατ. πλαστικών που ξεβράστηκαν στα απομακρυσμένα νησιά Κόκος (Κήλινγκ) στον Ινδικό ωκεανό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, αναφέρει ότι τα νησιά, τα οποία αποτελούν αυστραλιανό έδαφος, ήταν γεμάτα με 238 τόνους πλαστικών, παρά το γεγονός ότι σ' αυτά κατοικούν μόνο 500 άνθρωποι.

Η συστάδα των 27 νησιών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ακατοίκητα, απέχει 2.750 χιλιόμετρα από το Περθ και χαρακτηρίζεται ως "ο τελευταίος παράδεισος της Αυστραλίας".

Πολλά από τα σκουπίδια ήταν αντικείμενα ευρείας κατανάλωσης, όπως καπάκια μπουκαλιών, καλαμάκια, παπούτσια και σανδάλια, σύμφωνα με την τοξικολόγο του πανεπιστημίου της Τασμανίας Τζένιφερ Λάβερς. "Η ρύπανση από πλαστικά είναι πλέον πανταχού παρούσα στους ωκεανούς μας και τα απομακρυσμένα νησιά είναι ένα ιδανικό μέρος για να αποκτήσουμε μια αντικειμενική εικόνα του όγκου των πλαστικών σκουπιδιών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή" δήλωσε η Λάβερς και πρόσθεσε: "Τα νησιά είναι σαν τα καναρίνια σε ένα ανθρακωρυχείο και είναι όλο και σημαντικό να ενεργούμε στις προειδοποιήσεις που μας δίνουν".

Η Λάβερς τόνισε ότι η εκτίμηση των 414 εκατ. πλαστικών κομματιών είναι "συντηρητική" καθώς είχαν βρεθεί σε βάθος μόλις 10 εκατοστών και δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες παραλίες που είναι γνωστές ως "hotspots" σκουπιδιών.

Το 2017 η Λάβερς είναι γνωστοποιήσει έρευνα που έδειχνε ότι το απομακρυσμένο νησί Χέντερσον στον νότιο Ειρηνικό είχε την υψηλότερη πυκνότητα πλαστικών σκουπιδιών που είχε αναφερθεί παγκοσμίως. Τα νησιά Κόκος έχουν μικρότερη πυκνότητα από το Χέντερσον αλλά ο συνολικός όγκος είναι μεγαλύτερος. Στο Χέντερσον είχαν βρεθεί 38 εκατ. κομμάτια που ζύγιζαν 17 τόνους.


https://www.news247.gr/perivallon/e...rtses-vrethikan-apomonomeno-nisi.6724254.html
 





Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.309
Μηνύματα
2.858.053
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top