Διαφορές Ecc81-82-83, με Ecc88-6dj8-6922?

Reaction score
596
Τα φωτα σας παιδια...

Τι τυπο Nos λαμπας να επιλεξω για phono stage απο τις παραπανω και γιατι?

Δε με ενδιαφερει τιποτα αλλο απο την ποιοτητα του ηχου. Το ρευμα ρυθμιζεται ή ετσι ή αλλιως οποτε αν μεινω στις 81, 82, 83 θα δοκιμασω ποια μου αρεσει απο αυτες που εχω.
Αν παω σε ecc88 θα πρεπει να αγορασω αφου δεν εχω να δοκιμασω. Μηπως ομως υπαρχει ηχητικο πλεονεκτημα της 88 εναντι των 81 κτλ?

Ευχαριστω

Reaction score
74
Τα φωτα σας παιδια...

Τι τυπο Nos λαμπας να επιλεξω για phono stage απο τις παραπανω και γιατι?

Δε με ενδιαφερει τιποτα αλλο απο την ποιοτητα του ηχου. Το ρευμα ρυθμιζεται ή ετσι ή αλλιως οποτε αν μεινω στις 81, 82, 83 θα δοκιμασω ποια μου αρεσει απο αυτες που εχω.
Αν παω σε ecc88 θα πρεπει να αγορασω αφου δεν εχω να δοκιμασω. Μηπως ομως υπαρχει ηχητικο πλεονεκτημα της 88 εναντι των 81 κτλ?

Ευχαριστω
Δηλαδη η ενισχυση δεν σε ενδειαγφερει?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η καθε μια κανει διαφορετικη δουλεια απο την αλλη.Δεν μπορεις να βαλεις την μια στην θεση της αλλης.
Τι συστηνει ο κατασκευαστης του phono σου? Μαλλον ECC83?

Reaction score
596
Ότι προτιμώ με αλλαγές στα πιν που αλλάζουν το βολταζ!
Γι αυτό ρωτάω αν υπερτερεί η μια λάμπα έναντι της άλλης...
[DOUBLEPOST=1489494673][/DOUBLEPOST]6922 βάζει

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Aν προτεινει 6922 τοτε αυτην να παρεις (6922,6dj8,ecc88).
Mπορεις να δοκιμασεις και την PCC88 (7dj8)

Reaction score
596
Αν επέμενε ο κατασκευαστής δεν θα αναρωτιόμουν.
Το αφήνει επάνω μου να διαλέξω...απλά τυχαίνει να έχω καλές λάμπες αλλά όχι σε 88.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
OK. Αφου εχεις 81,82,83 στην θεση σου θα δοκιμαζα την PCC88 (miniwatt,tungsram) .Θα σου δωσουν μια ιδεα και τι να περιμενεις και απο την 6922...
και ειναι σημαντικα φθηνοτερες NOS
Kαι αφου μπορεις να βαλεις ολες τις 12Α-7 ,δοκιμασε και την 5751 αν μπορεις.
Ποιο phono ειναι ?

Reaction score
3.497
Για phono/RIAA stages , επειδή χρειαζόμστε υψηλό κέρδος, στο πρώτο στάδιο ενισχυσης να τοποθετηθεί ECC83 (12AX7).
Στο επόμενο ή στα επόμενα στάδια ,οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ECC82 (12AU7).

Reaction score
330
Αν και διαφωνώ με τη λογική ότι ρυθμίζοντας το ρεύμα βάζεις ότι θέλεις ( ο κατασκευαστείς μπορεί να πετάει το μπαλάκι όπως τον βολεύει .... ....... ..... ) θα σου πρότεινα να δείς οποσδήποτε την εκδοχή της 5751 (CV4017) αντί της ΕCC83 πάντα για το phono ( είναι ποιό μαλακιά από την ECC83 η οποία σε μερικά phono μπορεί να τσιρίζει και λίγο ) .

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν και διαφωνώ με τη λογική ότι ρυθμίζοντας το ρεύμα βάζεις ότι θέλεις ( ο κατασκευαστείς μπορεί να πετάει το μπαλάκι όπως τον βολεύει .... ....... ..... ) θα σου πρότεινα να δείς οποσδήποτε την εκδοχή της 5751 (CV4017) αντί της ΕCC83 πάντα για το phono ( είναι ποιό μαλακιά από την ECC83 η οποία σε μερικά phono μπορεί να τσιρίζει και λίγο ) .
Και οι 5751 θελουν προσοχη ειναι και μερικες που δεν τα πανε και πολυ καλα.Οι RCA 5751 black plate θα ηταν η επιλογη μου.Holy grail που λενε :)
Οπως υπαρχουν και εξαιρετικες 12ΑΧ7 βεβαια.

Reaction score
596
Συμφωνω για τις 5751... Εχω δοκιμασει Sylvania Nos Γιαννη :) και ειναι εξαιρετικες!

Τελικα ομως παιδια κανεις δεν εχει αποψη για την 88 σαν λαμπα? Εχει καποιο ξεχωριστο χαρακτηρα που θα πρεπει να με κανει να αγορασω μια καλη ακριβη Nos?

Το phono ειναι του Τσακιριδη
http://www.tsakiridis-devices.com/pre_amplifiers_zeus.html

και δεν ξερω σε ποιο σταδιο ειναι η λαμπα αλλα φανταζομαι στο δευτερο. Αν ξερει καποιος ας το πει...

Reaction score
330
δεν ξερω σε ποιο σταδιο ειναι η λαμπα αλλα φανταζομαι στο δευτερο. Αν ξερει καποιος ας το πει...
Την έχω ακούσει σε δεύτερο στάδιο ( και τρίτο ) και ήταν πολύ καλή και πλούσια χωρίς υπερβολές και με άριστα χαμηλά .
Επίσης υπάρχει και θέμα με τα ποδαράκια της λυχνίας στα νήματα δεν είναι απλώς τη βάζω στη θέση των υπολοίπων ECC που αναφέρεις μιά που υπάρχει μια διαφοροποίηση ΠΡΟΣΕΞΕ !!!

Reaction score
596
Την έχω ακούσει σε δεύτερο στάδιο ( και τρίτο ) και ήταν πολύ καλή και πλούσια χωρίς υπερβολές και με άριστα χαμηλά .
Επίσης υπάρχει και θέμα με τα ποδαράκια της λυχνίας στα νήματα δεν είναι απλώς τη βάζω στη θέση των υπολοίπων ECC που αναφέρεις μιά που υπάρχει μια διαφοροποίηση ΠΡΟΣΕΞΕ !!!
Αφού βρε Γιάννη μου είπε ο κατασκευαστής να βάλω ότι προτιμώ. αν ήταν να γίνει ζημιά δεν θα μου το έλεγε;

Last edited:

Reaction score
330
Αφού βρε Γιάννη μου είπε ο κατασκευαστής να βάλω ότι προτιμώ. αν ήταν να γίνει ζημιά δεν θα μου το έλεγε;
Ναι όμως μήπως να στην τοποθετήσει αυτός για να κάνει αυτό που πρέπει ; Τέλος πάντων αν δείς τα ποδαράκια στις λάμπες θα δείς ότι στα 4,5 τα νήματα στη συγκεκριμένη είναι 6,3V ενώ στις άλλες 12,6 V . Για να τροφοδοτηθούν με 6,3V και οι άλλες γίνεται χρήση στο ποδαράκι 9 ( με βραχυκύκλωση των 4,5 ) . Το 9 στην ECC88 κάνει άλλη δουλειά προσφέροντας καλύτερο διαχωρισμό στα κανάλια. Πρίν κάνεις λοιπόν κάτι για πάρε τα αδελφάκια και ρώτα γιατί σίγουρα κάτι θα έχουν προβλέψει !!!!

Reaction score
330
και μερικά ηχητικά χαρακτηριστικά . . .

https://www.amplifiedparts.com/tech-corner/12ax7-comparison-current-made-tubes
Στη σύγκριση που κάνει ( με χρήση του κυκλώματος που αναφέρει ) μάλλον αδικεί λίγο έως πολύ την 5751 δεδομένου ότι έχει μικρότερο gain κατά 30% . Πάντως είναι και θέμα προσαρμογών γενικότερα σε μια κατασκευή .....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster