Διαχωρισμός οργάνων

Reaction score
0
Αγαπητοί συμφορουμίτες,

Πρόσφατα πέρασε ένας φίλος από το σπίτι με ένα cd player marantz και ακούσαμε μερικά cd. Στη συνέχεια περάσαμε τα τραγούδια σε flac στον υπολογιστή και τα ξανά ακούσαμε από εκεί μέσω foobar (wasapi) + ATI hdmi. Ο ενισχυτής μου είναι ο yamaha rxv 2067.

Όλα ωραία και καλά με τον ήχο και από τις 2 πηγές. Υπήρχε όμως μια μεγάλη διαφορά, όταν ο ενισχυτής ήταν συνδεδεμένος με το cd player υπήρχε έντονος διαχωρισμός των οργάνων. Μπορώ να πω ότι η ακρόαση από τον player ήταν εντυπωσιακή.
Μήπως έχετε να προτείνετε κάποιο μηχανηματάκι που θα μπει μεταξύ htpc και του πολυκάναλου ενισχυτή μου και θα προκαλεί έντονο διαχωρισμό οργάνων σε δικάναλες ακροάσεις;

Ωραίος ο ήχος των cd player αλλά ο υπολογιστής είναι πολύ βολικό μέσο αναπαραγωγής!

Τώρα θέλετε να προτείνετε κάποιο DAC, κάποιο ψηφιακό δικάναλο ή κάτι άλλο, το αφήνω στην κρίση σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.061
Απάντηση: Διαχωρισμός οργάνων

Το Marantz ήταν συνδεδεμένο αναλογικά με τον ενισχυτή;
Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι τα DAC του Marantz είναι καλύτερα από του Yamaha. Άρα πας για DAC.

Το Marantz ήταν συνδεδεμένο με ψηφιακά τον ενισχυτή;
Αν ναι, τότε το πρόβλημα είναι κάπου στο HDMI ή στο HTPC. Δοκίμασε πρώτα να συνδέσεις με SPDIF τον HTPC με τον Yamaha. Αν είναι καλύτερα, τότε το θέμα είναι στο HDMI. Αν όχι, πας για DAC.

Reaction score
0

Έτσι όπως μου τα λες μάλλον είναι θέμα dac γιατί η σύνδεση ήταν αναλογική. Δυστυχώς όμως είναι μεγάλο πρόβλημα η αγορά ενός dac.

Πρώτον υπάρχουν πολλές επιλογές.

Δεύτερον πρέπει να τα σκάσεις.

Και τρίτο και καλύτερο είναι δύσκολο να πείσεις τον αντιπρόσωπο να σου τον παραχωρήσει μια μέρα για δοκιμή ή έστω να τον ακούσεις σε κάποιο κατάστημα. Η αγορά στα τυφλά δεν με συγκινεί καθόλου...

Παρόλα αυτά αν ξέρει κάποιος συνάδελφος που μπορώ να δοκιμάσω dacs (κατάστημα, αντιπροσωπεία) ας το πει.

Reaction score
539

Και τρίτο και καλύτερο είναι δύσκολο να πείσεις τον αντιπρόσωπο να σου τον παραχωρήσει μια μέρα για δοκιμή ή έστω να τον ακούσεις σε κάποιο κατάστημα.
Μύθος. Θα εκπλαγείς με το πόσα μηχανήματα μπορείς να ακούσεις σπίτι σου, αν το ζητήσεις.

Reaction score
0

Μύθος. Θα εκπλαγείς με το πόσα μηχανήματα μπορείς να ακούσεις σπίτι σου, αν το ζητήσεις.
Έχεις ιδέα ποιος άγιος έμπορος θα μου παραχωρούσε dac για ακρόαση; :114:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@