Δικάναλοι ενισχυτές και προενισχυτές με home cinema bypass(passthrough) δυνατότητα.

Μηνύματα
206
Reaction score
221
Ασε την τηλεόραση να παίζει και τον ενισχυτή επίσης, βάλε τον ενισχυτή να παίξει ράδιο και μετά απενεργοποιησε τον. Μετά σβήσε την τηλεόραση και ξανα άναψε την να δούμε αν έπιασε το κολπάκι.
 

Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Έκανες κάποιες αλλαγές που σου ανάφερα πιο πάνω είτε στη τηλεόραση είτε στον ενισχυτή σου για να δεις πως σε βολεύει να τα λειτουργείς ?
 

Μηνύματα
204
Reaction score
47
Έκανες κάποιες αλλαγές που σου ανάφερα πιο πάνω είτε στη τηλεόραση είτε στον ενισχυτή σου για να δεις πως σε βολεύει να τα λειτουργείς ?
Ναι, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Κάποιος μου είπε να αλλάξω τις ρυθμίσεις του HDMI στην τηλεόραση, αλλά πάλι δεν άλλαξε τίποτα. Το εκνευριστικό είναι πως όταν τον ρύθμισα την πρώτη φορά ήταν όλα όπως τα ήθελα και τώρα αδυνατώ να βγάλω άκρη
 

Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Αν θέλεις κάνε ένα factory reset και στην τηλεόραση και στον ενισχυτή.
Πάντως εγώ που κάνω τις ίδιες ρυθμίσεις και στη τηλεόραση και στον ενισχυτή λειτουργούν στα δικά σου μου κάνει εντύπωση !!!!!
 

Μηνύματα
8
Reaction score
9
Ύστερα από αρκετό ψάξιμο ως προς την βελτίωση στον ήχο στερεοφωνικού σήματος για αρχεία μουσικής, κατέληξα στα παρακάτω:

Όλοι οι AV κατηγορίας 1500 -1600 ευρώ και κάτω, διαθέτουν dac χαμηλού κόστους.
Αυτό το παρατηρούμε εύκολα όταν υπάρχει σύνδεση με δικάναλο για τα 2 κύρια ηχεία όπως στις παραπάνω περιπτώσεις. Όταν γυρίσουμε δηλαδή το σήμα στον δικάναλο, το σήμα αποκτά λεπτομέρεια, φυσικότητα κλπ.
Παρομοίως επίσης όταν στο σύστημα υπάρχει τελικός - pro δικάναλος, και γυρίσουμε τον ήχο εκεί!

Όμως, μπορούμε άνετα να βελτιώσουμε το σήμα ενός AV προσθέτοντας στο σύστημα ξεχωριστό DAC!
Δηλαδή το σήμα φεύγει για τον σκοπό αυτό, από το player πχ H.Y. μέσω Usb στο dac, και από εκεί φεύγει μέσω rca πχ προς τον AV. - Σημείωση: Δεν χάνουμε φυσικά την κλασική σύνδεση hdmi!
Κατόπιν επιλέγουμε ανάλογα με τα γούστα μας μέσω του menu του av την σύνδεση για την πηγή αυτή: Αναλογική ή hdmi και αυτό ήτανε!

Δοκίμασα στο σύστημα μου με AV Marantz sr 7009 & dac το dacmagic 100 (δεν το λες και ακριβό, μάλιστα θεωρείται και παλαιάς κοπής, αφού βρίσκεται στην αγορά αρκετά χρόνια, όπως επίσης και χαμηλού κόστους) και η διαφορά είναι εμφανέστατα υπέρ του dacmagic!! Φανταστείτε δε να υπάρχει κάτι πιο σύγχρονο σε συσκευή dac τι γίνεται! (Φυσικά και με αυτόν τον τρόπο δεν χάνουμε τις ευκολίες του av για δικάναλα αρχεία- μετατροπή σε πολυκάναλη ακρόαση κλπ)...

Με λίγα λόγια τα μηχανικά των AV, ακόμη και στην κατηγορία των 1000+ ευρώ, βρίσκονται κάτω του μέσου όρου! Όπως και στο ενισχυτικό τμήμα, έτσι και στο προ ενισχυτικό, μία από τα γίδια....

Αυτό το αναφέρω για αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα ακρόασης δικάναλου αρχείου από ξεχωριστό προ ενισχυτή.

Για τους δύσπιστους μια επίσκεψη στον χώρο, θα λύσει αμέσως τις απορίες!!!
Aναφορικά με τη χρήση DAC που αναφέρεις, και λαμβανομένου υπόψη ότι κάποιος θέλει να αναπαράγει πολυκάναλα SACD (ήχου δηλ.), ποια θα ήταν η λύση για μεγιστοποίηση της ποιότητας; Να αφήσει την μετατροπή Digital to Analog στο υψηλής ποιότητας DAC του ποιοτικού του player?
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Γίνεται να έχομε και τις δύο περιπτώσεις και ανάλογα επιλέγουμε.
Στους marantz - denon πάντως αυτό γίνεται.
 

Μηνύματα
8
Reaction score
9
Γίνεται να έχομε και τις δύο περιπτώσεις και ανάλογα επιλέγουμε.
Στους marantz - denon πάντως αυτό γίνεται.
Ευχαριστώ. Το οποίο σημαίνει ότι η είσοδος HDMI του A/V ενισχυτή, θα λάβει σήμα multi-ch PCM? Θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από τη σχετική ρύθμιση στο player ώστε να εξάγει PCM και οχι DSD σήμα, να γίνει ανάλογη ρύθμιση στον A/V ενισχυτή? - δεν γνωρίζω από A/V receivers, αλλά ρωτώ γιατί το ψάχνω προς τα εκεί για ακρόαση των αμέτρητων πολυκάναλων SACD μου...-
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Σε έναν AV συνδέεται μία πηγή με τους παρακάτω τρόπους:
Α. Μέσω HDMI
Β. Αναλογικά
Γ. Ψηφιακά, πχ μέσω οπτικής.

Αν το player μας είναι αξιόλογο με dac ανώτερο αυτού του AV, προτιμώ την σύνδεση Β: αναλογικά (rca), 2 ή 5 καλώδια ανάλογα με το τι θέλουμε, κυρίως για ακρόαση μουσικής. Αν τα sacd σου είναι και πολυκάναλα, τότε θες 5 καλώδια.

Επίσης μπορείς και μέσω της Γ. περίπτωσης.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η απόλυτη ποιότητα, συνδέεις το player μέσω hdmi και ξεμπερδεύεις. Ακόμη και τα sacd σου παίζουν μια χαρά και εδώ.
 

Μηνύματα
7
Reaction score
2
Απάντηση: Δικάναλοι ενισχυτές και προενισχυτές με home cinema bypass(passthrough) δυν

Βαράτε να την γεμίσουμε!!
Δεν βλέπω NAIM στη λίστα, μπορείτε να βάλετε και τους NAIM NAIT 5i, 5I italic και 5Si
Η είσοδος AV in ήταν άλλος ένας λόγος που πήγα σε Naim (και δεν το μετάνιωσα)
 

Μηνύματα
535
Reaction score
435
Δοκιμασμένοι από εμένα

Preamps:

Primare Pre 35
Rotel RC-1590
Parasound Halo JC2-BP

Integrated:

Yamaha A-S3000
 


Μηνύματα
352
Reaction score
36
Εχω την εντυπωση οτι ο bryston br60 γινεται αλλα χωρις επιλογή . Δηλαδή απλα βγαζεις τις γέφυρες και γινεται η προ ή τελικος χωρις να μπορεις να οδηγήσεις τις υπόλοιπες εισόδους στο τελικο σταδιο .
 

Μηνύματα
352
Reaction score
36
Υπάρχει και αλλος τροπος που ισχυει για ολους τους ενισχυτές...
Για να μην υπάρχει άγχος και στα ηχητικα - μουσικα θέματα.
Συνδέοντας το πρε αουτ του avr σε μια line in ( tape in κατα προτιμηση με ξεχωριστο διακόπτη επιλογής) βαζουμε την ένταση στην μεση ακριβως - για να εχουμε μια αναφορα - και μετα ρυθμίζοντας τα surround level με μικρόφωνο ή οπως σας βολευει , εχουμε τα λεφτ ραιτ να οδηγούνται απο τον δικαναλο και τα υπόλοιπα απο τον avr.
Το μονο μειον ? Ειναι οτι παρεμβαίνει και η προενισχυση στην περιπτωση ολοκληρωμένου ενισχυτή... πρσγμα οχι παντοτε κακο σε ποιοτικα μηχανήματα .
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.163
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top