Δικάναλος ενισχυτής για Diamond 9.1

Reaction score
0
Γεια σας,γράφω για πρώτη φορά κ θα ήθελα κάποιες γνώμες-συμβουλές.Έχω τα Diamond 9.1 κ θα ήθελα έναν καλό δικάναλο,καλύτερο από αυτόν που έχω (Yamaha AX 396).Ο χώρος είναι μικρός(δωμάτιο).Σκέφτομαι κ την περίπτωση λαμπάτου ενισχυτή.Ποσό διαθέτω μέχρι 600-700 ευρώ.Αργότερα σκέφτομαι και την αλλαγή των ηχείων,απλά θεωρώ ότι τα Diamond είναι αρκετά καλά σε αντιστοιχία με τον Yamaha,που έχει μάλλον τυπικές επιδόσεις.

Reaction score
0
Απάντηση: Δικάναλος ενισχυτής για Diamond 9.1

Μεταξύ:1)Vincent SV-129, 2)Marantz PM 7003, 3)Icon Audio Stereo 25 τι προτείνετε?Έχει ακούσει κανείς κάποιο από αυτά?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Welcome Antonis!
Περίπου πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου και σε τι απόσταση από τα ηχεία ακούς;
Σε ενδιαφέρουν οι υψηλές στάθμες;

Reaction score
0

Καλώς σας βρήκα!Λοιπόν,ο χώρος είναι μικρός,περίπου 4Χ6.Δεν επιδιώκω μεγάλες στάθμες.Για να καταλάβεις,με τον Yamaha που είναι 2Χ60w το volume σπάνια φτάνει μέχρι τη μέση της μέσης...

Reaction score
5

προσωπικά αν είχα τα μηχανήματα που έχεις, πρώτα θα αναβάθμιζα ηχεία, με άλλα που - τουλάχιστον - να έχουν πλουσιώτερο χαμηλό (ειδικά αφού ο χώρος σου δεν είναι και μικρός)

πιστεύω πως με μια τέτοια κίνηση θα "έπαιρνες" περισσότερα

Reaction score
4

ο χωρος οντως δεν ειναι μικρος... τα 9.1 ειναι βασης; αν ναι τοτε σιγουρα με δαπεδου θα εβλεπες βελτιωση

οσο αναφορα ενα καλο δικαναλο ολοκληρομενο ενισχυτη στα 600-700 ευρω, θα προτεινα καποιον Cambridge Audio, μαλλον τον Azur 640A V2, που δλδ βρισκεις και σε λιγοτερα απο αυτα τα λεφτα και ειναι τιμια μηχανηματα, τσεκαρε ισως και τον Advance Acoustic MAP105 τον οποιο τον ακουσα με κατι Heco ηχεια δαπεδου (τα Metas 700 μου φαινεται) και εδενε ωραιοτατα.

και οι δυο ενισχυτες που λες βρισκονται γυρω στο 500αρι, εκτος αν εχεις μπαρμπα ή κολλητο στην Αγγλια και στον φερει τον Cambridge μισοτιμης που παιζει εκει...

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις προτάσεις-ιδέες.Εκ παραδρομής έγραψα ότι ο χώρος είναι 4Χ6,ενώ είναι 4Χ4,δωμάτιο.Όσον αφορά την αναβάθμιση,είναι όντως πιο λογικό να ξεκινήσω με τα ηχεία..Αλλά τα Diamond πως θα ακούγονταν με έναν ποιοτικότερο ενισχυτή του Yamaha?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αν δεν σκέφτεσαι την περίπτωση ιδιοκατασκευής και αν είσαι έτοιμος να κάνεις σημαντικούς περιορισμούς σε εντάσεις θα έλεγα να εξετάσεις κάποιο μικρό Tripath (πχ Trends). Εύκολα θα βρεις κάποιο κομμάτι για δοκιμή.

O ήχος των τρανζίστορ τάξης ΑΒ σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι απλά πολύ λίγος αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα αναπαραγωγής. Αν σε ενδιαφέρει μόνο το γκάζι, το συζητάμε.

Μάλλον το καλύτερο είναι να πας σε μεταχειρισμένο εφόσον δε σε ενδιαφέρουν οι DIY λύσεις.
Αν πετύχεις κάποιο Magnum Class A, για παράδειγμα, σε καλή κατάσταση και εντός budget (εύκολο) χτύπα τον με κλειστά μάτια...

Reaction score
1.380

Ευχαριστώ για τις προτάσεις-ιδέες.Εκ παραδρομής έγραψα ότι ο χώρος είναι 4Χ6,ενώ είναι 4Χ4,δωμάτιο.Όσον αφορά την αναβάθμιση,είναι όντως πιο λογικό να ξεκινήσω με τα ηχεία..Αλλά τα Diamond πως θα ακούγονταν με έναν ποιοτικότερο ενισχυτή του Yamaha?
Εγω πριν 7 χρονια περιπου αντικατεστησα τον ολοκληρωμενο Yamaha AX 596 με το σετ προ-τελικου Musical Fidelity E20/E30. Tα ηχεια μου ηταν αυτα http://www.stereomarket.gr/showprod.php?aa=486 Δεν ειναι υπερβολη αν πω οτι δεν ακουσα καμμια διαφορα στον ηχο. Πολυ πιθανον να υπηρχαν αλλα εγω οσο και να προσπαθησα δεν ακουσα. Σαν απειρος που ημουνα νομιζα οτι ο ηχος μου θ' αλλαξει παρα πολυ αλλα... Οχι οτι το σετ Musical Fidelity ηταν κακο αλλα μου κοστισε 3 φορες οσο ο Yamaha.

Στα επομενα ηχεια μου (Klipsch RF II) πειραματιστικα με καλωδια ηχειων και εκει ακουσα διαφορες αμεσως. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μη χαλασεις χρηματα χωρις να εχεις ακουσει. Ειδικα γι αυτα τα ηχεια που εχεις τωρα. Καλο ειναι να μαζεψεις ενα αξιολογο ποσο και να αρχισεις την αναβαθμιση απο τα ηχεια. Μετα θα βρεις τον ενισχυτη που θα οδηγησει τα ηχεια σου. Για τα τωρινα ο Yamaha ειναι μια χαρα.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.Μάλλον είναι καλύτερα να προχωρήσω σε συνολική αναβάθμιση του συστήματος,ξεκινώντας από ηχεία...Οπότε πάμε σε σετ ηχείων-ενισχυτή μέχρι περίπου 1500 ευρω...

Reaction score
4

οκ, οριστε μερικες προτασεις ηχειων και ενισχυτων που συνδιαστικα να μην ξεπερνουν τα 1500ε

ομολογω οτι ουτε ολα αυτα τα εχω ακουσει ουτε ξερω ποσο καλα μπορει να ταιριαζουν, οποτε καλο θα ηταν να κανονισεις ακροασεις οπου θες.

ηχεια:
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=360&option=com_virtuemart&Itemid=28
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=328&option=com_virtuemart&Itemid=28
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=288&option=com_virtuemart&Itemid=28
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=287&option=com_virtuemart&Itemid=28

τα πρωτο και τα δυο τελευταια τα εχω ακουσει με σχετικα θετικες εντυπωσεις θα ελεγα...

ενισχυτες:
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=255&option=com_virtuemart&Itemid=28
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=223&option=com_virtuemart&Itemid=28
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=99&option=com_virtuemart&Itemid=28
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=103&option=com_virtuemart&Itemid=28

απο αυτους δεν εχω ακουσει, μονο μεγαλυτερα αδερφακια τους... παντως και οι τεσσερις ειναι απο τιμιους κατασκευαστες και σιγουρα παιρνεις κατι που αξιζει τα λεφτα του, imo

σημειωση: το μαγαζι ειναι ενδεικτικο, καλο θα ηταν να τσεκαρεις πολλα να δεις τι παιζει απο τιμες. Αν καταφερεις και τα βρεις χαμηλοτερα, σκεψου ισως να ανεβεις κατηγορια σε ενισχυτη, ολοι οι ενισχυτες που εβαλα εχουν μεγαλυτερα αδερφακια με 200-300 ευρω παραπανω.

Αν παλι θες λαμπατο, δεν ξερω να σου προτεινω κατι συγκεκριμενο, σιγουρα τσεκαρε τους Τσακιριδηδες, κατι θα βρεις στα λεφτα σου.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να πάρω ηχεία βάσης,γιατί με τα δαπέδου φοβάμαι ότι θα έχω άσχημο αποτέλεσμα..Θα ήθελα να ακούσω,καθώς έχω διαβάσει καλά λόγια,τα Audio Spectrum Eros.Όσο για ενισχυτή,σκέφτομαι τον ολοκληρωμένο του Τσακιρίδη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

Αν υπήρχε κάποιος ολοκληρωμένος ενισχυτής "class D" γύρω στα 100W και σε τιμή κάπου στα 800€, θα είχε ενδιαφέρον;

Reaction score
0

Ναι,σίγουρα.Έχω δει καλές κριτικές για τον Onkyo A-9555,νομίζω ότι η τιμή του κάπου εκεί πρέπει να είναι...

Reaction score
1.380

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να πάρω ηχεία βάσης,γιατί με τα δαπέδου φοβάμαι ότι θα έχω άσχημο αποτέλεσμα..Θα ήθελα να ακούσω,καθώς έχω διαβάσει καλά λόγια,τα Audio Spectrum Eros.Όσο για ενισχυτή,σκέφτομαι τον ολοκληρωμένο του Τσακιρίδη.
Tα Eros ειναι πολυ καλα σε πριμα/μεσαια αλλα δεν εχουν χαμηλο λογω μεγεθους καμπινας & μεγαφωνου. Ανεβα στα Sirene.

Reaction score
4.744

Αν θέλεις μεταχειρισμένα πάντως κυκλοφορούν xanadu audio spectrum με βάσεις και creek 5350se ενισχυτής σύνολο 1200 ευρώ .

Reaction score
29.665

@ antonis bek.ΑΝ ενδιαφέρεσαι υπάρχει ενας SANSUI AUX-911DG, άριστος στα 2χ100/8,2χ160/4.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: Δικάναλος ενισχυτής για Diamond 9.1

Αν θέλεις μεταχειρισμένα πάντως κυκλοφορούν xanadu audio spectrum με βάσεις και creek 5350se ενισχυτής σύνολο 1200 ευρώ .
Καλά και άγια τα xanadu αλλά θέλουν μίνιμουμ 120 watt.Και όποιος μου πεί ότι τα έχει ακούσει με λιγότερα από αυτά τα watt και του άρεσαν τότε δεν τα έχει ακούσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

(Έχω απ τα πρώτα ζευγάρια που βγήκαν και το έχω ψάξει.Για αυτό και είμαι απόλυτος-τα έχω ακούσει με ουκ ολιγους συνδυασμούς)

Reaction score
1.380
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δικάναλος ενισχυτής για Diamond 9.1

Καλά και άγια τα xanadu αλλά θέλουν μίνιμουμ 120 watt.Και όποιος μου πεί ότι τα έχει ακούσει με λιγότερα από αυτά τα watt και του άρεσαν τότε δεν τα έχει ακούσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

(Έχω απ τα πρώτα ζευγάρια που βγήκαν και το έχω ψάξει.Για αυτό και είμαι απόλυτος-τα έχω ακούσει με ουκ ολιγους συνδυασμούς)
Mιας και αναφερθηκαν τα xanadu εχω μερικες ερωτησεις. Εχουν βγει σε διαφορετικες εκδοσεις? Τα πρωτα κομματια ειχαν διαφορες απο τα επομενα? Εχω δει xanadu ακομα και με αγγλικες ετικετες να λενε audio spectrum ltd - england!
Επισης γνωριζει καποιος αν τα μεγαφωνα που χρησιμοποιησε η εταιρεια υπαρχουν ακομα σε παραγωγη σε περιπτωση που χρειαστουν ανταλλακτικα?

Reaction score
4.744

Ανταλλακτικά υπάρχουν για αρκετά χρόνια ακόμη στο στοκ της audio spectrum. Πάντως αν ο ενισχυτής είναι δυνατός σε τροφοδοτικό παίζουν μια χαρά τα xanadu και με 100 watt . Για αρχή πάντως μπορεί να δοκιμάσει να τα ακούσει με έναν behringer 1500 με 200 ευρώ μεταχειρισμένος.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas