Δικάναλο home cinema???

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους

Αυτό είναι η πρώτη μου επικοινωνία στο avsite, υπεύθυνος για αυτό είναι ο Αντρέας, που σε μια συνάντηση που είχαμε για να δω τον optoma h79 μου σύστησε να ψάξω στο site για λύσεις. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι πρέπει να επιλέξω μηχανήματα (ενισχυτικά, ηχεία, projector) για τη δημιουργία ενός Home Cinema και εγώ αγαπώ τις ακροάσεις περισσότερο από τις προβολές. Υπάρχουν μηχανήματα που να παίζουν καλά δικάναλα και πολυκάναλα όσα έχω ακούσει μου φαίνονται κάτω από μέτρια? Το ποσό που μπορώ διαθέσω είναι 5000-6000 ευρώ για ενισχυτή, ηχεία, projector και πανί. Η πηγή είναι ένα PC DVI για projector S/PDIF οπτική για ενισχυτής και ο χώρος που θα παίζουν είναι 4,3μετρα πλάτος και 3.7μετρα μήκος.

Ελεείστε τον αναποφάσιστο.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Στελιο καλημερα!
Νομιζω πως απο το συνολικο ποσο που εχεις ορισει θα πρεπει να αφαιρεσεις το κοστος βιντεοπροβολεα και πανιου ωστε να μπορουν να σοθυ απαντησουν οι θιασωτες αυτης της κατηγοριας.
Εχεις αποφασισει ποιον βιντεοπροβολεα θες?
Διοτι εαν πας για τον Η79 δεν μενουν και πολλα για τα υπολοιπα....
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Welcome

Να υποθέσω ότι εκτός από το pc έχεις και ένα dvd player για ακρόαση σωστής μουσικής και ταινιών? Για αίσθηση πολυκάναλου ήχου από δύο κανάλια πολλά dvd players στην αναλογική τους έξοδο δίνουν virtual surround με πολύ καλά αποτελέσματα ανάλογα με την ποιότητα των μηχανημάτων.
 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
Stelio iparxoun mixanimata pou na ikanopoioun kai dikanala kai polikanala, to thema einai ti orizeis ikanopoitiko se sxesi me ta xrimata pou tha dwseis.

Tha sou protinoun merikes liseis ta alla paidia, sxetika me to poso pou diatheteis giati egw den gnwrizw ti iparxei stin elliniki agora

Esu omws prepei na afierwseis merikes wres gia na pas kai na akouseis, egw tha sou proteina pas se megala magazia pou exeis polles epiloges kai tha akouseis polla mazi
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Επίσης αν κατάλαβα καλά ψάχνεις για δικάναλο ενισχυτή για να πάρεις ήχο από οπτική είσοδο, δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοιος δικάναλος αλλά ξέρω ότι δύσκολα θα πάρεις ένα μέτριο ήχο από τις αναλογικές εξόδους από την κάρτα του PC.
 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
Επίσης αν κατάλαβα καλά ψάχνεις για δικάναλο ενισχυτή για να πάρεις ήχο από οπτική είσοδο, δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοιος δικάναλος αλλά ξέρω ότι δύσκολα θα πάρεις ένα μέτριο  ήχο από τις αναλογικές εξόδους από την κάρτα του PC.
Antwni, vasika psaxnei gia pollikanalo o opoios otan paizei dikanala na ton ikanopoei kai ekei ixitika
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Αντρέα έχεις απόλυτο δίκιο, σχετικά με το κόστος του βιντεοπροβολέα νομίζω ότι μία καλή αναλογία είναι 2500-3000 ευρώ για εικόνα και 3000-3500 για ήχο(οπότε ξεχνάω τον h79).Σχετικά με την ποιότητα του ήχου από το PC νομίζω (επειδή δεν γίνεται καμία επεξεργασία του σήματος στην κάρτα) ότι εάν χρησιμοποιήσω την οπτική έξοδο της κάρτας ήχου θα έχει αποδεκτή ποιότητα. Όσο για την εικόνα από ότι γνωρίζω το PC έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας από ένα DVD player. Η μεγάλη απόφαση είναι δικάναλος ή πολυκάναλος ενισχυτής και ηχεία. Μέχρι τώρα έχω ακούσει Yamaha 1500 και CAV από πολυκάναλους και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιαστικά.
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Άρα ψαχνής για πολυκάναλο ενισχυτή αν σε ενδιαφέρει και η ποιότητα στον ήχο όπως αναφέρεις.

Τώρα αν το pc είναι πιο ευέλικτο αναβαθμίσιμο από το player αυτό είναι μια άλλη ιστορία το dvd το αγοράζεις με σκοπό να βλέπεις κινηματογραφικές ταινίες άντε και κανένα cd. Με το home cinema pc παίρνεις την στοιχειώδη καλή σχετικά εικόνα και ήχο μόνο με ψηφιακές συνδέσεις χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχεις και ένα ευχάριστο αποτέλεσμα διότι διαφορές υπάρχουν και με ψηφιακή σύνδεση και μάλιστα πολλές φορές είναι καθοριστικές. Επίσης άριστη εικόνα είναι δυνατόν να εξαχθεί και με προοδευτική σάρωση δεν νομίζω να υπάρχει pc που μπορεί να δώσει έστω απλά μια καλή εικόνα με αυτό το είδος σύνδεσης. Άρα η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ψάξεις και για dvd player. :wink:

Sorry αλλά μου θίξατε την κατηγόρια DVD Players. :mrgreen:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.187
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top