Δικαναλο η πολυκαναλο?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Καθε ημερα εχω βαρεθει να απαντω στις ιδιες ερωτησεις... :wink:

Οριστε λοιπον, μεταθετω το ερωτημα σε εσας.

"Τι να αγορασω για να εχω καλυτερη ηχητικη αποδοση, δικαναλο ενισχυτη η θα με καλυψει και ο πολυκαναλος"?
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν μιλάμε για λογικά επίπεδα απαιτήσεων, ο πολυκάναλος ενισχυτής αρκεί.

Ο συνδιασμός μιας καλής πηγής και ενός αξιόλογου ζεύγους ηχείων θα δώσει πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, τέτοιο που δεν πέρνεις τις περισσότερες φορές με τα ίδια χρήματα σε δικάναλα συστήματα ή οι διαφορές είναι ελάχιστες.

Επιπλέον όλοι οι σύγχρονοι πολυκάναλοι ενισχυτές έχουν λειτουργίες που βελτιώνουν τα πράγματα όπως πχ το analogue direct. Συνάμα αγοράζοντας ένα καλό πολυκάναλο είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο της πολύ ποιοτικής αναβάθμισης, αποκτώντας σε κάποια φάση έναν αξιόλογο τελικό. Εκεί το τελικό αποτέλεσμα θα εκτιναχθεί.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
ΝΙΚ κι εγω μαζι σου .Παιρνεις εναν πολυκαναλο A/V για home cinema του ριχνεις εναν τελικο και ακους πολυ καλα και δικαναλο ηχο αν βεβαια το επιτρεπουν τα ηχεια που εχεις.
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Παιδια, εχω τον yamaha rxv 650 με ηχεια Β&W 602,5 εμπρος, κεντρικο το LCR - 60 και πισω τα DM-302 της ιδιας εταιριας! Εδω και λιγο καιρο σκεφτομαι να προσθεσω εναν δικαναλο τελικο μαλλον της Rotel ή Nad. Ειναι καλη κινηση η δεν θα δω και καμια σοβαρη διαφορα?Βασικα θελω να γλυκανω λιγο το ηχο και κυριως να τονωσω τις μεσαιες. Ειχα μαθει με εναν δικαναλο τς Techincs που με τα 302 εβγαζαν πολυ ομοφεσ φωνες και με τον 650 τωρα μου λειπει λιγο αυτο!!
Απο βατ χρειαζομαι τον nad c372 (2x150W) ή ειναι περιττα να παω σε λιγοτερα(πχ Rotel RA-03 2x70W). Βοηθειστε λιγο γιατι εμεις εδω απο επαρχία εχουμε λιγο προβλημα με τις ακροασεις και βαδιζουμε λιγο στα τυφλα!!
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Είναι καλή κίνηση και σίγουρα θα δεις διαφορές. Το θέμα είναι τι συνδεσμολογία θα ακολουθήσεις.

Μπορείς να συνδέσεις όλα τα audio στο δικάναλο και όλα τα video στον yamaha. Στην συνέχεια θα πάρεις την έξοδο των δύο μπροστά καναλιών του yamaha και θα την βάλεις στην AUX του δικάναλου.

Έτσι όταν βλέπεις ταινίες ο δικάναλος θα ασχολείτε με τα μπροστά κανάλια και ο yamaha με τα πίσω και το κεντρικό. Εδώ τώρα θέλει κάποιους πειραματισμούς για την ρύθμιση της έντασης του δικάναλου ενισχυτή.

Από πλευράς επιλογών ο 372 έχει κάπως τονισμένα πρίμα , ενώ ο Rotel είναι πιο ισορροπημένος. Σε αυτή την κατηγορία τιμών δεν υπάρχουν όμως πολλές επιλογές (ίσως κάποιος Thule)

Αν μπορείς να ανεβάσεις λίγο ακόμα το budget σου υπάρχουν και άλλοι καλοί ενισχυτές (Cyrus 8, M. Fidelity X-150, Talk Cyclone, Atoll IN100, Audio Analogue Primo κλπ κλπ) που σίγουρα θα σου δώσουν πολύ καλύτερη ποιότητα...
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Με ενδιαφερει περισσοτερο να παρω εναν τελικο δικαναλο για να μην μπλεξω με τισ συνδεσμολογίες που ανεφερες!Απλως θα παρω την προενισχυση απο τον 650 για τα 2 καναλια και τα τελικα σταδια απο τον τελικο! Στην κατηγορια των 600-800 ευρω υπαρχει κατι αλλο να κοιταξω σε τελικο ή αναγκαστικα Rotel ή Nad.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Αν θες τελικό τότε δεν θα έχεις τόσο δραματικές αλλαγές στον ήχο, αλλά σίγουρα θα έχεις. Και αυτό γιατί η προενίσχυση όλων των πηγών θα γίνεται από τον A/V ενισχυτή.

Για τελικούς δες τον RB-3 της ROTEL (o RA-3 που αναφέρεις είναι ολοκληρωμένος) ή ακόμα καλύτερα τον RB-1070. Επίσης μπορείς να κοιτάξεις τον C272 της NAD (ο 372 είναι ολοκληρωμένος).

Μπορείς ακόμα να πάρεις ένα ζεύγος μονομπλόκ MARANTZ MA-6100 αν και ξεφεύγουν κάπως σε τιμές. ...
 


Μηνύματα
17
Reaction score
0
Σωστα με διορθωσες τα εκανα μανταρα με τους κωδικους!!Ηταν αργα οταν εκανα το ποστ και δεν ειχα το κουραγιο να βρω τα σωστα νουμερα!!
Ποιος πιστευετε οτι θα ταιριαξει καλυτερα με τον 650?Το ζεύγος μονομπλόκ MARANTZ MA-6100 σε τιμη περιπου κυκλοφορει στην αγορα γιατι εχω ακουσει καλα λογια!Η αγορα θα γινει μαλλον το φθινοπωρο οποτε το μπατζετ δεν εχει διαμορφωθει πληρως(Αν αξιζει κατι να ανεβουμε λιγο σε τιμή)!!!
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Χαλαράααα! :lol:

Εγώ νομίζω ότι αν ο φίλος μας στις εξόδους προενίσχυσης του yamaha βάλει έναν καλό τελικό και ακούσει μουσικούλα και με το pure direct του 650, η διαφορά θα είναι πάρα πολύ μεγάλη, σίγουρα ένα πολύ καλό βήμα για τον φίλο μας ο οποίος όμως έχει έναν μεγάλο περιορισμό (θα εξηγηθώ μετά...).

Το συγκεκριμένο έργο το έχω δει 50 φορές και μάλιστα με τον 650 και από πίσω αρκετούς διαφορετικούς τελικούς, όπως και κανα δυο NAD, (τον 650 τον έχω σπίτι και τον έχω υποβάλει σε άπειρες δοκιμασίες). Σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή του τελικού, αυτή είναι αρκετά δύσκολη και έχει να κάνει με προσωπικές προτιμήσεις σε ήχο.

Σε αυτά τα επίπεδα προσωπικά δεν θα πήγαινα σε NAD αλλά θα το σκεφτόμουνα και για τον Rotel. Ο NAD στα δικά μου αυτιά ακούγεται λίγο θαμπός. Κάποιοι όμως τους προτιμούνε ειδικά με ηχεία σειράς 600 γιατί ενδεχομένως να εξισορροπεί τις έντονες υψηλές των εν λόγω tweeter, φυσικά σε βάρος της ευκρίνειας και στην μεσαία περιοχή. Ο Rotel από την άλλη δεν είναι θαμπός αλλά είναι αρκετά σκληρός..., με γωνίες..., λίγο πιο ροκάδικος αν με εννοάτε. Εμένα μου αρέσει :roll:

Σε όλες τις περιπτώσεις πολύ καλύτερος ήχος από σκέτο 650 :wink:

Αυτά για τα ενισχυτικά. Όμως...
Αγαπητέ φίλε xazaxaris, στην θέση σου και για την περίπτωσή σου, δεν θα προχωρούσα στην αγορά ενός τελικού. Θα προσπαθούσα να αλλάξω ηχεία.
Τώρα σε έσκισα ε??? 8)
Δεν γίνεται να μην σου πω όμως αυτό που πραγματικά σκέφτομαι. Τα συγκεκριμένα ηχεία δεν έχουν ούτως ή άλλως τις τρελές απαιτήσεις σε ρεύματα για να οδηγηθούν. Τα ωραία σου λεφτά κράτα τα, για να συμπληρώσεις και να πας σε κάτι μεγαλύτερο όπου τότε θα δεις πραγματικά ουσιαστικές διαφορές στον ήχο και αναβάθμιση πολλών επιπέδων, που με την αγορά οποιουδήποτε τελικού του επιπέδου που συζητάμε απλά δεν θα δεις.
Κουράγιο και welcome to the club :wink:

--------
Σε γενικές γραμμές (επειδή το θέμα ξεκίνησε διαφορετικά), όλα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις μας. Οι πολυκάναλοι ενισχυτές που βγαίνουν πλέον, είναι εξαιρετικοί, τουλάχιστον σε σχέση με ότι ήταν πριν από 5-6 χρόνια και συνεπώς η άποψή μου είναι ότι σε λογικά πλαίσια πάντα, μπορούν να παίξουν τον ρόλο της προενίσχυσης πολύ άνετα και αξιοπρεπώς. Από την άλλη είναι προτιμότερο να επενδύσει κάποιος σε έναν καλό τελικό παρά σε έναν ολοκληρωμένο ο οποίος είναι εντελώς δεσμευτικός. Μην ξεχνάμε ότι με έναν τελικό μπορεί κάποιος αύριο μεθαύριο να παίξει με πολλούς διαφορετικούς προ, να αλλάξει πολές φορές τον ήχο του και τελικά να βρει αυτό που ψάχνει.
Στα extra και η μεταπωλητική αξία...
 

Μηνύματα
226
Reaction score
0
Ξεχνάτε να συγκρίνετε τις τιμές. Ένας ολοκληρωμένος δικάναλος παραγωγής σε ικανοποιητικό επίπεδο κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ και ένα ζευγάρι ηχεία με αποδεκτή απόδοση γύρω στα 1200 ευρώ. Ένα πολυκάναλο αντίστοιχης ποιότητας θέλει γύρω στα 5500, αν υπολογίσουμε το κόστος του πολυκάναλου ενισχυτή και το επιπλέον κόστος για center και το δεύτερο ζευγάρι ηχεία souround. Η αναλογία κόστους δηλαδή είναι 1/3.5 περίπου ...
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Φίλε Νικο οχι απλως με εσκισες αλλα με τελειωσες!!Αν παω να αλλαξω ηχεια μεσα σε ενα χρονο θα με σκισει η γυναικα μου!!!
Καποια στιγμη μελλοντικα (2-3 χρονια) θα τα αλλαξω τα ηχεια(μαλλον θα τα βαλω για πισω!!)Επειδη ομως ειναι και το home cinema στη μεση πηγα σε αυτα τα ηχεια γιατι ειχα τα dm302 απο χρονια και ηθελα να κρατησω μια ομοιγενεια στον ηχο. Πρεπει να σου πω οτι αρχικα ειχα εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη της Technics (2x50) με τα 302 και χορταινα τις φωνες που εβγαιναν απο τα ηχεια.Βεβαια σε ολα τα αλλα ο ενισχυτης δεν ελεγε και πολλα για αυτο οταν τον αλλαξα με τον 392 της yamaha ο ηχος σε συγχρονα ακουσματα εγινε σαφως καλυτεροσ συνολικα αλλα εμενα επαψε να με συναρπαζει οσο πριν!!Λιγο μετα απο την αγορα του 650 και των 602.5 ενας φιλος πηρε τα volare V63 της mission. Με τον 392 να παιζουν πιστευω οτι τα ηχεια αυτα ειναι πιο κοντα σε αυτο που θελω εγω να ακουω!!Ετσι καταλαβα οτι ειμαι συντομα για καποια αλλαγη στο συστημα μου. Ετσι προσθεσα ενα sub της B&W το 600 οπου βελτιωσα κατα πολυ τις χαμηλες (γρηγορο σφικτο μπασο ισως η καλυτερη αγορα που εκανα μεχρι στιγμης) και επειδη οπως εξηγησα δεν μπορω να αλλαξω τα ηχεια τωρα (θα με σκισει!!) ειπα να βαλω εναν τελικο!!
Οπως καταλαβες θελω να γλυκανω τον σκληρο ηχο του 650 να δωσω πιο συναισθημα στις φωνες! Αν υπαρχει και καποιας αλλης εταιριας ενισχυτης μεχρι 800 μπορεις να τον προτεινεις αφοβα δεν εχω κολλησει σε rotel-nad!!
Παντως αν επαιρνα ηχεια τωρα στα 600-700 ευρω ισως επαιρνα τα καινουργια roister status 8 με την ξυλινη καμπινα. Απο τις περιγραφες στο περιοδικο ηχος νομιζω οτι ταιριαζουν σε αυτο που θελω να ακουω!!
Και για τελειωνω με το μηνυμα μου 2 πραγματακια ακομα. Τα 2χ70 του RB-03 φτανουν η καλυτερα (και απο πλευρας ηχου) ο 1070? Και αυτο που μου ειπες για τα ηχεια δηλαδη σε τι ηχεια πρεπει να παω για να δω αυτη την μεγαλη διαφορα που λες?Γιατι αν ειναι να δωσω 600-800 ευρω για τον τελικο πουλαω τα 602.5 συμπληρωνω και παιρνω αλλα ηχεια(π.χ σειρα 700 της B&W)!!Προτεινε μου συγκεκριμενα ηχεια θα καταλαβω τι μου λες. Ξερω απο εταιρειες διαβαζω εδω και χρονια τον ηχο αλλα και το What hi-fi!!
Αυτα τα λιγα και σε ευχαριστω που ενδιαφερθηκες!Για εμας εδω στην επαρχια(Αρτα) που δεν εχουμε την δυνατοτητα των ακροασεων αυτες οι συζητησεις ειναι πολυτιμες!!
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Απλά πιστεύω ότι ένα κλικ σε ηχεία ισοδυναμεί με πολλά κλικ σε άλλα θέματα μιας και δεν σταμάτησαν τα ηχεία ποτέ να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Ο σκληρός ήχος που έχεις είναι αποτέλεσμα και του 650 αλλά και των ηχείων σου.
Και κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται.
Λες οτι σηκώνεις ενιχυτικό μέχρι 800 ευρώ σωστά? Πολύ ακριβότερο δηλαδή από τα ηχεία σου. Προσωπικά είμαι εντελώς αντίθετος. Ένα παραπάνω αφού αν βάλεις τα 800 και πουλήσεις και τα 602,5 ανεβαίνεις από το ψυχολογικό φράγμα του χιλιάρικου, όπου θα βρεις πάρα πολλές καλές υλοποιήσεις. Στην Audio υπάρχει θέμα που ασχολείται με τις αγορές του χιλιάρικου και θα δεις ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις.
Για πίσω κανάλι μην σε ενδιαφέρει και τόσο.

Γενικώς: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.

Α! Και κάτι άλλο:
Σκίστην εσύ πριν σε σκίσει αυτή.

Υπογραφή:

Ο προ πολλού σκισμένος! :lol:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Φυσικά και η αλλαγή των ηχείων θα αλλάξει ριζικά το σήστημα αλλά μιας και είναι σχετικά καινούρια αυτά που έχεις καλύτερα περίμενε λίγο ακόμη πριν προχωρήσεις στις αλλαγές...

Καλό είναι αν μπορείς να πεταχτείς μέχρι Γιάννανεα όπου υπάρχουν 2-3 καταστήματα με καλά μηχανήματα ήχου (τουλάχιστον έτσι θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια) και να ακούσεις πριν αποφασίσεις...
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Αρα σε πρωτη φαση παιδια παιρνω εναν τελικο με οχι πανω απο 600 ευρω και αργοτερα αλλαζω τα εμπρος ηχεια. Τα 2χ70 του RB-03 ειναι αρκετα και σε μελλοντικη αναβαθμιση ειναι να στραφω στους 1070 ή 272 γιατι δεν βλεπω να υπαρχουν αλλες προτασεις σε ενισχυτες!!
Σπυρο ειχα και εγω 8 χρονακια στα Γιαννενα (πτυχιο-μεταπτυχιακο) αλλα δεν τα πηρα χαμπαρι αυτα τα μαγαζακια.Μονο εναν που εκανε ιδιοκατασκευες με μεγαφωνα κυριως της Audax!!Εχουν ανοιξει και οι μεγαλες αλυσιδες και πρεπει να τα εχουν ψιλο εξαφανίσει λιιγο αυτα τα μαγαζια.Μηπως τοενα ηταν στην Ναπολεωντος Ζερβα?Και τι σχολη ησουν(Εγω μαθηματικος!!)
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Ακριβώς αυτό λέω που ήταν στις αρχές της Ν.Ζέρβα. Ήμουν στο Φυσικό Ιωαννίνων από 1990 μέχρι 1992 που πήρα για μεταγραφή για Θεσ/νίκη. Ξαναπήγα κι άλλες φορές αργότερα (τελευταία το 2000) και θυμάμαι ότι υπήρχε το μαγαζι....

Την εποχή του 90-92 ήταν μία όαση. Έφερνε Cyrus, Aura κλπ κλπ που δεν τα έβρισκες σε καμμία επαρχιακή πολή!!!

Επί του προκειμένου τώρα αν σε ενδιαφέρει κάτι που θα σε συντροφεύει για πολύ καιρό προτίμησε έναν ενισχυτή με μεγάλη ισχύ. Το πόσο μεγάλη δεν μπορώ να σου πω αλλά για τα τυπικά Ελληνικα δεδομένα το 2x120w είναι αρκετό, οπότε o RB1070 είναι αρκετός...
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Λοιπον! Με τη κουβεντα που καναμε περι τελικου και με τη φωτια που μου εβαλε ο Νικος περι αντικαταστασης των ηχειων σκεφτικα μια μερα. Δεν φερνω το cd player της yamaha το 393 που ειχα απο τα φοιτητικα μου χρονια και το ειχα στο πατρικο μου να καθεται?
Το εφερα ρε παιδια και εγινε θαυμα!!! Βαζω ενα cd να παιξει που ακουγα συχνα τωρα τελευταια και σε κατασταση straight στον 650 τρεχω να κλεισω το sub που νομιζα οτι το ειχα ανοικτο!Ελα που δεν το ειχα ομως!!Βαζω και τον 650 σε κατασταση pure direct και παθαινω ΠΛΑΚΑ! Το ηχειο μου επαιζε μπασο και γενικως κελαιδησε!!Λεω θα ειναι η ιδεα μου!Βαζω το δισκακι στο dvd του pioneer 575 που εχω, και μπασο μειωθηκε μπουμαριζε, τα μεσαια υποτονικα και η αναλυση εξαφανιστικε!Μια θολουρα!Λεω δεν γινεται κατι επαθαν τα αυτια μου ας φωναξω ενα φιλαρακι (ο οποιος εχει τα Volare v63 με εναν στερεο Yamaha Ax392 και το ιδιο cd) Κανουμε ακροαση και ακουγε και αυτος το ιδιο!Το 575 τονιζε τα ακρα, ήταν υπερβολικα αργο με συνεπεια να μην υπαρχει επαναφορα του γουφερ και το ηχειο μου να μην εχει καθολου ρυθμο και ουσιαστικα να βουιζε!!!Δεν το περιμενα αυτο !!Ενα dvd της pioneer να χαλαει τοσο πολυ τον ηχο (να μην ταιριαζει με τα B&W?).Δεν ειναι και κανα dvd του κιλου!!
Ακουγοντας τα δισκακια στο 393 το ηχειο εγινε ταχυτατο απεκτησε ρυθμο οι φωνες ζωντανεψαν και ακουσα καποια πραγματα τα οποια δεν ειχα ακουσει ποτε με το 575!!
Και ρωταω ρε παιδια!!Δικαιολογηται τετοια μεγαλη διαφορα ή εχω κανει κανα λαθος στη συνδεση του 575 με το 650?Μετα απο ολα αυτα τωρα πλεον θα προβω σιγουρα σε αγορα τελικου και εβω ειχα αρχισει να καταληγω προς τον Nad τωρα που ακουσα πραγματικα το ηχειο μου μου αρεσε και η περιγραφη του Νικου για τον Rotel(περι γκαζιων!!)!!Δηλαδη μπερδευτηκα παλι!!
Υ.Γ Μου φαινεται οτι εκτος απο εναν τελικο πρεπει να παρω και ενα καλο cd!!!(Αυτο το harman πολυ μου αρεσε!!)
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Είναι λογικό ότι ένα dedicated cd player θα παίξει καλύτερα από ένα dvd που μπορεί να αναπαράγει και CD. To dvd player κατασκευάστηκε κυρίως για εικόνα και δευτερευώντος για μουσική...

To H. Kardon πρέπει να είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο budget player...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Τόσο μεγάλη διαφορά δεν δικαιολογείται.
To yamaha πως το συνδέεις στον AV?

Πιθανολογώ ότι απο το pioneer πήρες τις εξόδους LR (αυτές που είναι τέρμα αριστερά, όπως κοιτάς την πίσω όψη). Αυτές να ξέρεις είναι μόνο για.... τηλεόραση....

Δοκίμασε να πάρεις την ψηφιακή έξοδο ή τις αναλογικές LR από τις εξόδους 5.1 που έχει το pioneer. Οι εν λόγω έξοδοι (οι αναλογικές) θα παίξουν σχετικά καλά, κατ εμέ καλύτερα από την οδήγηση ψηφιακού σήματος απ' ευθείας στον yamaha.

Ένα εξωτερικό dac πάντως δεν θα έβλαπτε μιας και πρέπει να ξέρεις ότι το pioneer έχει πολύ καλό transport (άσε που διαβάζει τα πάντα) :wink: :lol:

p.s. Θα με βρίσεις στο τέλος :lol:
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Και ομως Νικο η διαφορα ειναι μεγαλη!!Το ηχειο επιταχυνε!!Και μου εκανε εντυπωση γιατι ειχω δαπεδου ηχειο και δεν ειχα μπασο!!Το 575 απλωνε πολυ το μπασο και δεν γινοταν επαναφορα.Δεν υπηρχε ατακα και ρυθμος καθολου!!
Και εχεις δικιο για τις συνδεσεις.Το εχω συνδεσει οπως λες συν την ψηφιακη συνδεση.Θα τα αλλαξω να δουμε αν υπαρχει διαφορα!!Μου εχει κανει και εμενα μεγαλη εντυπωση η αποδοση του 575!!
Το yamaha το εχω συνδεσει κανονικα κοκκινο -ασπρο στην εισοδο του ενισχυτη καθως δεν διαθετει ψηφιακη εξοδο!Ηταν τοτε το τελειως απλο της yamaha (κοστος 65000δρχ)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.321
Μηνύματα
2.858.512
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top