Δισκοι με στενη τρυπα...

Reaction score
29
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους.

Θα το εχετε αντιμετωπισει πιστευω, σε καποιες περιπτωσεις η τρυπα στο κεντρο των δισκων να ειναι τοσο στενη που να μπαινοβγαινει με δυσκολια ο αξονας του πλατω, σε καποιες περιπτωσεις να μην μπαινει καν, η να πας τα σηκωσεις το δισκο και να θελει να παρει και το πλατω μαζι του...
Το ειχα το προβλημα με 1-2 δισκους στο παλιο entry-level πλαστικο technics που χρησιμοποιουσα μεχρι χθες. Απο χτες ομως εγινα ευτυχης κατοχος ενος pro-ject rpm1 το οποιο τον εχει πιο παχυ τον αξονα, και οι περισσοτεροι δισκοι μπαινουν με σχετικη δυσκολια και "κολλανε" σαν τα σκυλια... :p Καποιοι δεν μπαινουν καν.

Υπαρχει καποιο ασφαλες κολπο διευρυνσης; Φοβαμαι οτι θα παθουν ζημια οι δισκοι η και το πλατω, κυριως απο το τραβηγμα για να τους βγαλω.
Για ριχτε καμια ιδεα.

Reaction score
325
από εδώ νομίζω το έχω διαβάσει και λειτουργεί μια χαρά. Απλά βάζεις ένα μολύβι όχι να το σφηνώσεις και το γυρνάς γύρω γύρω και έρχεται στα ίσια της :)

Reaction score
325
Κάνε με το μολυβάκι μην το πιέζεις απλά γύρνα το και δεν θα χρειάζεσαι τίποτα ούτε εργαλεία ούτε τίποτα.

Reaction score
29
Ανοιξα ηδη δυο με το μολυβι. ;-)

Τα κωνικα εργαλεια του dremel τα σκεφτηκα κι εγω αλλα φοβαμαι το που θα παει και θα κατσει η σκονη τους και τι συνεπειες θα εχουν στο δισκο και στη βελονα τα πιθανα σωματιδια απο την πετρα.

Reaction score
1.391
εχει ενα ιδικο η clearaudio εργαλειο για αυτη τη δουλεια που δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα τρυπανακι με λαβη στο καταλληλο μεγεθος της τρυπας
[DOUBLEPOST=1451431128][/DOUBLEPOST]
Να το αφήσεις όπως είναι να σφηνώνει, γλυτώνεις το clamp!
πετρο ειναι π[εριπτωσεις που πραγματικα δε μπαινει ο δισκος , και αν τον βαλεις (επειδη μπορεις και τον πατας απο το κετρο σχεδον), μετα ειναι πολυ δυσκολο να τον βγαλεις, και υπαρχει κινδυνος να γινει ζημια

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.701
Παίρνεις ένα τρυπάνι με διάμετρο 7,25 χιλιοστών και κάνεις την τρύπα μόνος σου με το χέρι.
Το βινύλιο είναι μαλακό πλαστικό και τρώγεται πανεύκολα με ένα τέτοιο τρυπάνι.
Επειδή ίσως να είναι δύσκολο να βρεις τέτοια διάσταση, αν ψάξεις και δεν βρεις πες μου να σου στείλω ένα.
Δωρεάν φυσικά.
[DOUBLEPOST=1451454514][/DOUBLEPOST]Να πω επίσης ότι με το τρυπάνι δεν θα βγει σκόνη, αλλά ένα λεπτό γρέζι, μια φέτα μονοκόματη.
Οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα σκόνης.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.531
Η λύση που προτείνει ο Μιχάλης είναι δοκιμασμένη και πιθανόν η καλύτερη.

Εναλλακτικά, σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι με το μολύβι, μπορείς να δοκιμάσεις και με ένα στυλό BIC.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Με ένα μαχαιράκι, δουλεύεις περιστροφικά σίγα σιγά μέχρι να έρθει στο επιθυμητό άνοιγμα. Το έχω κάνει και δουλεύει.

Reaction score
29
Δοκιμασα και με ενα ισιο κατσαβιδι. Πολυ σιγα και προσεκτικα γυρνωντας το, διευρυνει την τρυπα δημιουργωντας ενα γρεζι το οποιο ειναι ευκολα ορατο και απομακρυνεται με λιγο φυσημα. Βεβαια θελει δοκιμη σε καθε περιστροφη για να μην μεγαλωσει η τρυπα παραπανω απ'οτι χρειαζεται. Το εκανα σε εναν δισκο που δεν εμπαινε με τιποτα και τωρα μπαινοβγαιει ανετα.
Το τρυπανι παντως που λετε θεωρω κι εγω οτι ειναι η ιδανικη λυση μιας και δεν υπαρχει τοσος κινδυνος να το παρακανεις οπως με το κατσαβιδι. Θα ψαξω στα εργαλειαδικα στην Αθηνας, πιστευω οτι θα βρω. Την διασταση δεν ηξερα ακριβως, οποτε τωρα ξερω τι θα ζητησω.
Ευχαριστω πολυ. :)

Reaction score
666
Στυλό BIC στην τρύπα και θα λυθεί το πρόβλημα. Δε χρειάστηκε τίποτε άλλο εδώ και τόσα χρόνια.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.553
- καλημέρα , συμφωνώ και εγώ με τον Μιχάλη , και θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό , διότι εγώ έχω δίσκους που κολυμπάνε στον άξονα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv