Δοκιμή του Mede8er MED400X

Reaction score
1.458
Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Μάλιστα,τώρα κατάλαβα!
Απλά σύνδεσε τι med400x με hdmi στην tv.Αν έχεις και ενισχυτή,σύνδεσε την coaxial ή optical,ανάλογα με τις ανάγκες σου!
Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του 4.0.4 ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ MED400X,όπως DVD RECORDER,PVR,ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ Η ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΚΤΗ, Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!!
Ακολούθησε τις οδηγίες εγκατάστασης και πες μας!

Reaction score
0

Μάλιστα,τώρα κατάλαβα!
Απλά σύνδεσε τι med400x με hdmi στην tv.Αν έχεις και ενισχυτή,σύνδεσε την coaxial ή optical,ανάλογα με τις ανάγκες σου!
Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του 4.0.4 ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ MED400X,όπως DVD RECORDER,PVR,ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ Η ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΚΤΗ, Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!!
Ακολούθησε τις οδηγίες εγκατάστασης και πες μας!
Καλημερα απο την δουλεια ! Λοιπον Λεωνιαδα στο med δεν ειναι τιποτα συνδεδεμενο επανω του , απλα το εχω συνδεσει με optical στον ενισχυτη. εκανα την αναβαθμιση και με την optical και χωρις αυτην, μονο με hdmi στην tv.Αργα πριν πεσω για υπνο αλλαξα καλωδιο hdmi και πηρα 1080p , ομως ημουν τοσο κουρασμενος που δεν το τσεκαρα αν κουμπωνει οριστικα ( ξερεις να το ανοιξω και να το ξανακλεισω χωρις να χασει τις ρυθμισεις ). Συνεχεια το μεσημερι οταν παω σπιτι.

Reaction score
38

Nα πω και εγώ ως νέος κάτοχος, ότι το med 400 έως τώρα ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις απαιτήσεις μου για όσα αναφέρονται στα specs...
Μένει να τσεκάρω δίκτυο, ΥAMJ και Video Wall για τα οποία όμως δεν καίγομαι...
(παρεμπιπτόντως πολλά μπράβο για τις οδηγίες που έχουν δοθεί ως τώρα, ήταν πολύ κατατοπιστικές!)

Έχει παίξει όλα τα αρχεία μου (mkv, m2ts iso, vob, mp4, flac, mp3 κτλ) με πολύ καλή εικόνα χωρίς σπασίματα (δεν μπόρεσα τουλάχιστον να τα διακρίνω εγώ και άλλος ένας πιο έμπειρος φίλος...), διαθέτει πάρα πολλές ευκολίες και είναι πολύ εύχρηστο. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η πρόβλεψη "plasma mode" (χαμηλό contrast/brightness για την αποφυγή Image Retention/Burn In από την στατική εικόνα του menu).

Η εικόνα είναι πολύ καλή, λίγο καλύτερη από το HDX-1000 ειδικά στα χρώματα, όχι όμως επιπέδου oppo BD83, αλλά δεν προβληματίζει σε καμία περίπτωση.
(Αποστόλη κάτι πρέπει να κάνεις με τον προβολέα, πραγματικά το αδικεί!)

Tέλος όσον αφορά τον ήχο, στις ταινίες πέρασε εύκολα όλα τα HD formats ήχου (με ένδειξη στον ενισχυτή) αλλά κάνει και downmix για απευθείας σύνδεση σε tv.
Σε δικάναλο πρόγραμμα δοκιμάζω ακόμα, διότι έχει χαμηλή στάθμη εξόδου από την optical και οι συγκρίσεις με τα υπόλοιπα transports είναι δύσκολη. Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι είναι σαφώς υποδεέστερο από το oppo BD83, πιθανόν και από το ΗDX-1000. Μάλλον δεν θα το χρησιμοποιήσω ως transport στον ήχο.

+++
Και μια ερώτηση...
Έχει δοκιμάσει κάποιος αρχεία ήχου 24/96 και 24/192 KHz.
Ένα δείγμα που δοκίμασα με 192 δυστυχώς δεν το παίζει σωστά. Είναι θέμα ρύθμισης ήχου ή δεν...

ps. έχω το τελευταίο fw... για ταινίες έχει συνδεθεί τόσο με hdmi σε AV Receiver (Yamaha RX-V1900), ενώ για μουσική με optical σε DAC (WM8740-Wolfson) και από εκεί με αναλογική στον δικάναλο ενισχυτή (Densen B110...).

Reaction score
4.250

Για τα θεματα ηχου μηπως κατι δεν κανεις σωστα? Απο την στιγμη που το συνδεεις σε ντακ, σαν τρανσπορτ τι προβλημα να εχει. Ολη την δουλεια την κανει το ντακ και στην ουσια αυτο κρινεται. Εγω οσες δοκιμες εχω κανει σαν τρανσπορτ πανω στο ντακ ολα τα τρανσπορτ το ιδιο παιζανε (και λιγο - πολυ απολυτως λογικο).

Στην περιπτωση μου το ντακ που χρησιμοποιω ειναι το Μ1 της Musical Fidelity. Με το Mede8er 500X συναγωνιζεται τοσο το πικαπ οσο και το σιντιπλαιυερ που εχουν τουλαχιστον τα πενταπλασια χρηματα.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Βασιλη και Νικο :
Mετα την αναβαθμιση, το volume στο 400αρι το βαλατε στο max (31).
Αν οχι, βαλτε το και πεστε μου τι εγινε με τον ηχο στα 24/96 και 24/192.

Σημειωση : επειδη πουλαω καλωδια, δεν θελω να ρωταω αν το καλωδιο σας ειναι καλο η παιζει σωστα κλπ κλπ.
Ομως αν εχετε και δευτερο καλωδιο για δοκιμη, καλο ειναι να κανετε την αλλαγη, μπας και....

Νικο, πιστευω οτι το SPDIF audio το εχεις pass throuh....
αλλιως το DAC δεν...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Βασιλη και Νικο :
Mετα την αναβαθμιση, το volume στο 400αρι το βαλατε στο max (31).
Αν οχι, βαλτε το και πεστε μου τι εγινε με τον ηχο στα 24/96 και 24/192.

Σημειωση : επειδη πουλαω καλωδια, δεν θελω να ρωταω αν το καλωδιο σας ειναι καλο η παιζει σωστα κλπ κλπ.
Ομως αν εχετε και δευτερο καλωδιο για δοκιμη, καλο ειναι να κανετε την αλλαγη, μπας και....

Νικο, πιστευω οτι το SPDIF audio το εχεις pass throuh....
αλλιως το DAC δεν...
Καλα ακου να κουφαθεις.

Εχω coaxial στον Mede8er. Optical στον Dune. Ολα αυτα με την σειρα τους στο ντακ. Αφου διαβασα το μηνυμα σου βαζω και την οπτικη του Dune στο Mede8er. Μια απο τα ιδια - τζιφος. Ξαναβαζω την οπτικη στον Dune. Βαζω ενα φλασακι στο Dune και παιζει κανονικα 24/96. Βαζω τωρα το ιδιο φλασακι στο Mede8er (με το οποιο εκανα νωριτερα τις αποτυχημενες δοκιμες) και ωωωωπ, ηρθε το σημα. Κατι σαν μαγνητισμος και απομαγνητισμος γινεται δεν ξερω.

Πρεπει να κανω πολλες δοκιμες ακομη. Κατ αρχην να διαπιστωσω απο που προερχεται το προβλημα. Παντως ασχετο με το δικο μου προβλημα, προβλημα στην ποιοτητα ηχου δεν τιθεται, αφου στην ουσια λειτουργει σαν τρανσπορτ.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Καλου κακου, καντους κι ενα ξεματιασμα....:116:

Reaction score
38

Λοιπόν έγιναν οι δοκιμές...
(τα αρχείο 24bit/192KHz είναι δείγμα από την Linn Records όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει νόμιμα και free από τα τεστ της εταιρείας...)

Κατ' αρχήν να πω ότι το sp/dif audio φυσικά είναι στο passthrough.

Επίσης το volume ήταν στο 22... :111: :142:... οκ το διόρθωσα στο 31... thanx Aποστόλη!

Πλέον ήρθε στα ίσια του με τα άλλα από θέμα έντασης.
Ισάξιο με το ΗDX-1000, αλλά η ροή του oppo σαν τρανσπορτ κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερη... όχι τίποτα ιδιαίτερο ή που να προβληματίζει βέβαια!

Τα 24/96 τα έπαιζε και πριν... τώρα πολύ καλύτερα λόγω της έντασης οπότε οκ!

Δυστυχώς όμως το δείγμα 24/192 της Linn εξακολουθεί να μην το "βλέπει" η optical του dac...

Επίσης δοκίμασα με το DAC του RX-V1900... το περνάει αλλά με "γαργάρισμα" προφανώς δεν περνάει 24/192...

ΟΚ για μένα δεν χάθηκε ο κόσμος... στο σύστημά μου δεν ακούγονται οι διαφορές 96 με 192 (είμαι και κουφός :138:) και τα flac μου είναι 96άρια οπότε...

Πάντως δεν πρόκειται για πρόβλημα καλωδίου, αφού δοκίμασα τρείς optical... τι να πώ? Ίσως κάποια ασυμβατότητα ή πρόβλημα του DAC!

Θα συνεχίσω όταν βρω χρόνο και αν καταφέρω τίποτα θα σας πω... Ως τότε κάθε πρόταση καλοδεχούμενη (πιο πολύ για τη δοκιμή παρά ότι με ενδιαφέρει).

Από εμένα thumps up το mede8er :615:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Λοιπόν έγιναν οι δοκιμές...
(τα αρχείο 24bit/192KHz είναι δείγμα από την Linn Records όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει νόμιμα και free από τα τεστ της εταιρείας...)
Βρε Νικολα, τι διαολο ν ακουσω απο αυτο το βζιν-βζιν....:116:...τις χροιες του ?
Αυτο εναι για μηχανημα που κανει μετρησεις.

Δωσε κανενα τραγουδακι να κανουμε τεστ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.167
ρε παιδια...διαβαζω εδω κ καιρο....

βαλε, βγαλε, κλεισε απ την πριζα, ανοιξε..
κανε reset, κανε restar.
αποσυνδεσε, ενωσε, σβησε.
τραβα δωσε, παρε.

ξαναναψε, ξανασβησε.
βγαλε, βαλε...

μα τι πραμα ειναι αυτο πια????

μηπως πρεπει να κανουμε κ επικλησεις κ προσευχες για να δουλεψει δηλαδη???
τι τερτιπια ειναι αυτα δηλαδη δε μπορω να καταλαβω???

Reaction score
38

@Aποστόλης
Έχει εδώ αρκετά... θα τα δοκιμάσω και εγώ το βραδάκι...
Το βλέπω χλωμό πάντως να φταίει το άλλο αρχείο... ότι και να είναι πρόκειται για δείγμα της Linn το οποίο έχεις χιλιάδες downloads αρα θα είχε αναφερθεί και διορθωθεί. Εξάλλου δεν έχει σημασία το περιεχόμενο αλλά το γεγονός ότι δεν κλειδώνει το DAC!

Άσε, έχω κάποιες ιδέες, θα ξαναδοκιμάσω και θα αναφέρω...
Εξάλλου πάντα παίζει να μην κάνει κάτι καλά ο χρήστης (δλδ εγώ)...

@Γιάννης.
Όλα (μα ΟΛΑ...) τα media players έχουν bugs (εγώ τα λέω bug box...:126:)
Αυτό αποδεικνύεται εύκολα από τα fw updates που κυκλοφορούν συχνότατα για όλα. Μάλιστα θεωρείται πλέον προτέρημα για ένα mp, να υποστηρίζεται από την εταιρεία με συχνά fw updates.

Τώρα θα μου πεις είναι καλό αυτό? Βέβαια όχι!
Αλλά αν σκεφτείς πόσα πράγματα κάνουν με το 1/5 του κόστους ενός pc μπορείς να το καταπιείς εύκολα...:133:

Κανόνας για μένα είναι να ΜΗΝ αγοράζεις καινούρια συσκευή (το έχω ξαναγράψει)... Μετά το δεύτερο fw και βλέπουμε!
Είναι νόμος ότι μέχρι να την φέρουν σε αποδεκτό επίπεδο θα έχει κυκλοφορήσει άλλη καλύτερη...
Το mede8er 400 και 500 είναι αρκετό καιρό πλέον στη πιάτσα και είναι μέσα στα κορυφαία σε όλες τις κατηγορίες mps (εικόνα, ήχος, ευκολίες, ευκολίες, χρηστικότητα) σε τιμή κάτω του ανταγωνισμού.
Εφόσον λοιπόν κάνει όσα ζητάει ο καθένας μας (αυτή ή άλλη συσκευή αντίστοιχης τιμής) είναι τρελό value for money και αξιοπρεπέστατη λύση τόσο για εικόνα όσο και για ήχο!
my2cents, only!

:605:

Reaction score
38

Λοιπόν προφανώς το πρόβλημα δεν είναι στο mede8er αφού κατάφερα με αλλαγή hdmi να κλειδώσει με το dac του ΑV Receiver και να παίξει κανονικά (και μάλιστα πολύ καλά!).

Παρ' όλα αυτά δεν κλειδώνει 24/192 με τίποτα το wolfson dac!!!
Άλλαξα όλα τα καλώδια (τρεις optical δοκίμασα), άφησα πάνω μόνο την οπτική (έβγαλα την hdmi αλλά και την coaxial που συνδέει το DAC με άλλο transport), το έκλεισα το ξαναάνοιξα, έκανα τα πάντα... Δεν...

Ήδη ρώτησα τους κατόχους του συγκεκριμένου DAC (είμαστε αρκετοί κάτοχοι του wm8740 wolfson) να δοκιμάσουν 24/192 ειδικά από media player, οπότε πιστεύω θα έχω σύντομα νέα και για αυτό...

Όσον αφορά πάντως 24/96 κλειδώνει από την πρώτη στιγμή απροβλημάτιστα... Δεν υπήρξε ως τώρα καμία αστοχία. Το ίδιο και πολυκάναλο 24/96 5.1.

Reaction score
38

Tελικά όπως ενημερώθηκα από το νήμα του wolfson φταίει το DAC!

Πιο συγκεκριμένα:
Το wm8740 "Εχει receiver το τσιπάκι DIR 9001 το οποίο είναι πολύ ποιοτικό αλλά δεν κλειδώνει πάνω από 24 bit 96 KHz."

Ο Kινέζος πάντως έγραφε στο ebay, στα features του DAC: "Sampling frequency : 8kHz - 192kHz" :203: γι' αυτό και το μπέρδεμα...
Sorry για την αναστάτωση!

:613:

ΥΓ. Αν και μου είναι προς το παρόν αδιάφορη η αναπαραγωγή 24/192, προτείνω μεγάλη προσοχή και ψάξιμο όσον αφορά τις αγορές από ebay!

Reaction score
10

Tελικά όπως ενημερώθηκα από το νήμα του wolfson φταίει το DAC!

Πιο συγκεκριμένα:
Το wm8740 "Εχει receiver το τσιπάκι DIR 9001 το οποίο είναι πολύ ποιοτικό αλλά δεν κλειδώνει πάνω από 24 bit 96 KHz."

Ο Kινέζος πάντως έγραφε στο ebay, στα features του DAC: "Sampling frequency : 8kHz - 192kHz" :203: γι' αυτό και το μπέρδεμα...
Sorry για την αναστάτωση!

:613:

ΥΓ. Αν και μου είναι προς το παρόν αδιάφορη η αναπαραγωγή 24/192, προτείνω μεγάλη προσοχή και ψάξιμο όσον αφορά τις αγορές από ebay!
να σε βρασω και σενα και το λυκο-ντακ σου μαζι....:143:

Reaction score
38

Περίμενε... δεν τελειώσαμε!

Έχει η μάνα μου μια SD ΤV... θα πάω να δοκιμάσω κι εκεί το mede8er και αν δεν βγάζει full hd τα λέμε... ξανά :111:

:136:

Reaction score
1

Έχει η μάνα μου μια SD ΤV... θα πάω να δοκιμάσω κι εκεί το mede8er και αν δεν βγάζει full hd τα λέμε... ξανά :111:

Νίκο κι εγώ το 400 στο υπνοδωμάτιο το έχω σε μιά παλιά 20άρα μέσω scart αλλά τις επιλογές για HD εικόνα μου τις δίνει στην οθόνη...δεν τις βάζω βέβαια γιατί παθαίνει κοκομπλόκο η TV, σε PAL το έχω...

Reaction score
110

Αποστόλη (ή όποιος άλλος φίλος έχει καλά "κονέ" με την Mede8er), μπορείς σε παρακαλώ να τους προτείνεις σε μελλοντικό fw update να μεγαλώσουν την outline στη γραμματοσειρά των υποτίτλων; Είναι πολύ μικρή και σε άσπρο φόντο δυσκολεύει την ανάγνωση. Επίσης η σκιά τους καλό είναι να πάει και λίγο προς τα δεξιά, είναι μόνο προς τα κάτω.

Reaction score
10

Να αφησεις τη γυναικα ησυχη και να μου πεις πως κανουμε 24/96 η 192 FLAC με το EAC, γιατι με εχετε βαλει στη πριζα παλιο-χαλι-ενταδες.
Αν δεν το κανει αυτο, πιο το κανει και πως.

Reaction score
1

Αποστόλη (ή όποιος άλλος φίλος έχει καλά "κονέ" με την Mede8er), μπορείς σε παρακαλώ να τους προτείνεις σε μελλοντικό fw update να μεγαλώσουν την outline στη γραμματοσειρά των υποτίτλων; Είναι πολύ μικρή και σε άσπρο φόντο δυσκολεύει την ανάγνωση. Επίσης η σκιά τους καλό είναι να πάει και λίγο προς τα δεξιά, είναι μόνο προς τα κάτω.

Φίλε μου έχω την εντύπωση ότι μπορείς και μόνος σου να αλλάξεις τα fonts.Σε πιο πίσω σελίδες υπάρχει αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας...Λογικά αν αλλάξεις τα fonts θα αλλάξουν και όλα αυτά που αναφέρεις.

Reaction score
110

Φίλε μου έχω την εντύπωση ότι μπορείς και μόνος σου να αλλάξεις τα fonts.Σε πιο πίσω σελίδες υπάρχει αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας...Λογικά αν αλλάξεις τα fonts θα αλλάξουν και όλα αυτά που αναφέρεις.
Όχι Νίκο είναι διαφορετικό πράγμα αυτό που ζητάω, από αυτό που λες εσύ. Τα fonts τα άλλαξα, αλλά παραμένει φυσικά το πρόβλημα.
Σ' ευχαριστώ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis