Δοκιμή: Sony SMP-N100 Media Player

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ευχαριστούμε πολύ - όχι μόνο για την πρωτιά αλλά και για την εκτενέστατη παρουσίαση!

Reaction score
0
Απάντηση: Δοκιμή: Sony SMP-N100 Media Player

Παρακαλούμε... Θ' ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες δοκιμές, όπου και όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία! :126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Κώστα επειδή δεν είδα να τ αναφέρεις κάπου μήπως έχει και λειτουργεία PVR;

Reaction score
0

Όχι, δεν έχει δυστυχώς... αν και βέβαια δεν ξέρω αν θα ήθελε κανείς αληθινά να εγγράψει περιεχόμενο από το Internet για να το κρατήσει σε μορφή αρχείου: περαιτέρω συμπίεση δεν τη θέλει κι ο Θεός...

Αν εννοείς τώρα κάτι για π.χ. ενσωματωμένο ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη... όχι, δεν έχει τέτοιον. Είναι αμιγώς player/streamer.

Κάτι που δεν θεώρησα σκόπιμο να αναφέρω στην δοκιμή/παρουσίαση, αλλά πιθανώς να έχει μία αξία επειδή είδα ότι το προσέθεσε πολύ πρόσφατα η Western Digital στο TV Live... είναι τα apps. Το Ν100 με τα παρόντα δεδομένα δεν υποστηρίζει τέτοια "πρόσθετα", όπως π.χ. Facebook, Twitter κλπ. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει SDK για κάτι τέτοιο.

Φυσικά η Sony, που έχει απόλυτη γνώση του hardware στο νέο SMP, ίσως θα μπορούσε να κάνει κάτι tailor-made σε αυτό το στυλ. Το οποίο, αν οι υποψίες μου είναι σωστές, θα μπορούσε να μεταφερθεί στη συνέχεια και στα S570/S770. Αλλά θεωρώ ότι προέχει να κάνουν δουλειά ώστε να το τελειοποιήσουν ως player/streamer πρώτα... και στη συνέχεια να το επεκτείνουν.

Αυτό που θεωρώ πιθανότερο είναι, τον επόμενο καιρό, να δούμε πιο πολλά "channels" - όπως του Epicurious ή του Style.com που προσφέρονται τώρα - από τα οποία να μπορεί να αντλεί υλικό το Ν100 μέσα από τις συνεργασίες της Sony με περισσότερα μέσα ενημέρωσης. Δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο ακόμη, έχω διαβάσει συνεντεύξεις στελεχών της αμερικανικής Sony, όμως, που έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση - και εννοείται πως κάθε συνεργασία "κλείνει" η εκεί Sony, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ισχύει και για... την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ίδωμεν.

Reaction score
51

Παρακαλούμε... Θ' ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες δοκιμές, όπου και όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία! :126:

Κώστα καλώς όρισες στο AVsite.
Η δοκιμή σου είναι άψογη ως κείμενο αλλά χρειάζεται διάνθιση με οπτικό υλικό. Ανάμεσα σε κάποιες παραγράφους είναι ιδανικό να μπαίνουν φωτογραφίες (& μάλιστα όχι τυχαίες μέσω google)

Δεν είναι παρατήρηση. Απλά πρόταση γιατί θα ήθελα να διαβάζω τέτοιες παρουσιάσεις

Καλή συνέχεια λοιπόν :107:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Αψογότατη παρουσίαση. Περίεργη περίπτωση το sony. Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσει γο μέλλον...

Reaction score
1.460

Συγχαρητήρια για την παρουσίαση!Αν υποστήριζε αναπαραγωγή video μέσω τοπικού δικτύου θα ήταν μια πάρα πολύ καλή πρόταση.
Οσο για τις φωτογραφίες θα βάλω κάποιες αργότερα ανάμεσα στα κείμενα (αν θες φυσικά) για να είναι πιο ευχάριστα στο μάτι!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.081

Πολύ ωραία η παρουσίαση αυτή για ένα προϊόν που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Συγχαρητήρια.
Αναμένουμε κι άλλα.

Reaction score
0

Ευχαριστώ τους πάντες για τα καλά τους λόγια, επιφυλάσσομαι για περισσότερα τέτοια στο μέλλον!

@Giovanni Dimitropoulos
Εννοείται πως έχεις απόλυτο δίκιο, υπάρχει απίθανο τρέξιμο με τη δουλειά αυτό το διάστημα και δεν έγινε όλο αυτό όπως θα ήθελα (το είχα και λίγες σχετικά μέρες στην κατοχή μου το Ν100). Στην επόμενη τέτοια περίπτωση θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος!

@lessaros
Αν μπορούσες να το κάνεις, mon ami, θα ήμουν υπόχρεος!

@All
Όντως ιδιάζουσα περίπτωση το Ν100, γι' αυτό και το παρουσίασα. Είναι το Δικτυοκεντρικότερο (sic) streamer αυτή τη στιγμή, με διαφορά, ειδικά το αμερικανικό μοντέλο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς/πόσο θα το υποστηρίξει η Sony στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε πόσο μεγάλη ήταν η στροφή της όταν αποφάσισε να υποστηρίξει το MP3 στα φορητά της player... με τα οποία έκανε αξιολογότατο comeback τα τελευταία χρόνια. Ίσως δούμε κάτι αντίστοιχο με το MKV και τα οικιακά player σύντομα!

Reaction score
1.460

Αυριο το απόγευμα θα φτιάξω τις φωτό παιδία!

Reaction score
0
Πολύ ωραία η αποκλειστική παρουσίαση , μπράβο.

Μια ερώτηση

Upscale στην component κάνει ;

Reaction score
0

Για να είμαι ειλικρινής δεν δοκίμασα με component... έχω πάρα πολύ καιρό να συνδέσω κάτι έτσι, από τον καιρό του Wii. Δεν θα ήθελα να πάρω κάποιον στο λαιμό μου, λοιπόν.

Πάντως στα Settings της εικόνας ΥΠΑΡΧΕΙ επιλογή όπου στην component επιλέγεις ανάλυση... το αναφέρει και το manual. Aν θυμάμαι καλά έφτανε μέχρι 1080i αλλά είχε και 480i/p, και 576i/p, και 720p. Αυτό ΣΥΝΗΘΩΣ σημαίνει πως υπάρχει βασικός έστω scaler αλλά και πάλι... επειδή δεν είμαι 100% σίγουρος... θ' ανασηκώσω τους ώμους. :121:

Reaction score
1

Εξαιρετικό κείμενο, με άψογη σύνταξη και μορφοποίηση.:615:

Οι φωτογραφίες σε κάποια σημεία του κειμένου θα ομορφύνουν πολύ την παρουσίαση κατά την ταπεινή μου άποψη, και ακόμα καλύτερα θα ήταν αν ανέβαζες και κάποιες φωτογραφίες από τα μενού του Sony.

Εφόσον από ότι καταλαβαίνω έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και κάποια βασικά πατερνάκια αναφοράς, για να φανούν κάποια κρίσιμα σημεία στην απόδοση της εικόνας του Sony, π.χ., ένα πατερνάκι για τον έλεγχο του cropping και του 1:1 pixel mapping στις ματρόσκες 1080p, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. :126:

Ακόμα και πολύ ακριβότερα από το Sony media players έχουν τέτοια «μικροκουσούρια» στην εικόνα, που συνήθως διορθώνονται με firmware updates. Π.χ., το Dune Prime 3.0 έκοβε ένα πίξελ από το κάτω μέρος του κάδρου για πολλούς μήνες στα 1080 σήματα, και μόλις πριν από μερικούς μήνες λύθηκε το πρόβλημα με αναβάθμιση του firmware.

Επίσης, δεν θυμάμαι να το διάβασα κάπου στην παρουσίαση, εκτός εάν μου ξέφυγε, για το εάν το Sony διαθέτει κάποια ρυθμιστικά εικόνας, όπως Brightness, Contrast, Saturation, Hue κτλ.

Συγχαρητήρια και πάλι για την παρουσίασή σου, μακάρι να τις συνεχίσεις και σε άλλα προϊόντα, το φόρουμ χρειάζεται πολύ τέτοιες προσπάθειες...

Reaction score
0

Λοιπόν λοιπόν λοιπόν...

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τα λόγια τα καλά, απόλυτο δίκιο έχετε για τις εικόνες, Παρασκευή - που θα πάρω ανάσα από το γραφείο - τις προσθέτω. Promise. :107:

Κατά δεύτερον... πολύ θα ήθελα να σας δώσω απάντηση για τα patterns, αλλά... εχμ... δεν το έχω πια στην κατοχή μου το Ν100, το πήρε ο άνθρωπος που το είχε κερδίσει στην κλήρωση του Αθηνόραμα Digital. :110:

Δεν θυμάμαι πάντως να είχα παρατηρήσει τίποτε το αξιοπερίεργο βλέποντας ένα directory με φωτογραφίες 1920x1080 που χρησιμοποιώ γι' αυτά τα πράγματα, αν και βέβαια... αν έλειπε μια σειρά από pixel... ίσως δεν θα την διέκρινα κιόλας.

Γενικώς σκοπεύω να αγοράσω σύντομα ένα Ν100 δικό μου, για τις "απλές" ματρόσκες και το YouTube/DailyMotion κυρίως, οπότε θα τρέξω πατερνάκια εκεί και θα αναφέρω σχετικά.

Σε firmware updates προσβλέπω κι εγώ, γιατί η συσκευή σε κάποια πράγματα χρειάζεται όντως να "στρώσει". Η Sony σε άλλα προϊόντα της κάνει σχεδόν... υπερβολικά πολλά updates (βλέπε PS3) σε άλλα 2-3 φορές τον πρώτο χρόνο και μετά σταματά. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει πώς θα το χειριστεί με το Ν100. Ελπίζω για το καλύτερο, καθώς είναι ΟΝΤΩΣ πολύ ενδιαφέρον μηχανάκι.

Για ρυθμιστικά αυτού του τύπου, τέλος, όχι, δεν θυμάμαι να είχε. Το αφήνει η Sony προφανώς στην τηλεόραση το θέμα της πιστότητας της εικόνας χρωματικά. Είχε κάποιες γενικές επιλογές γνωστές μας κι από το PS3 - π.χ. YCBCR ή RGB στο HDMI, ενεργοποίηση Deep Color - αλλά όχι κάτι παραπάνω. Χωρίς να πειράξω, πάντως, τίποτε στις τηλεοράσεις και τα monitor όπου το συνέδεσα, η εικόνα δεν φάνηκε αλλοιωμένη σε κάτι σε σχέση με αυτό που εισπράττω από το TV Live και το PS3.

Reaction score
1.460

Ρωτα τον μπαρμπα μου τον ψευτη:142:
Παιδιά συγγνώμη αλλά είχα ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και δεν μπήκα καθόλου στο internet τις τελευταίες 2 μέρες.Γι αυτό και δεν έβαλα τις φωτογραφίες.Θα μπουν σήμερα το απόγευμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Παιδιά συγγνώμη αλλά είχα ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και δεν μπήκα καθόλου στο internet τις τελευταίες 2 μέρες.Γι αυτό και δεν έβαλα τις φωτογραφίες.Θα μπουν σήμερα το απόγευμα.
Μα ειναι δυνατον να απολογεισαι κιολας βρε Λεωνιδα?
Ευχομαι ολα να ειναι καλα και οι φωτογραφιες ας μην μπουν ποτε!

Reaction score
1.460

Εβαλα κάποιες φωτό στην παρουσίαση,ελπίζω να είναι ok!

Reaction score
0

Είναι μια χαρά, ευχαριστώ προσωπικά και για λογαριασμό των υπόλοιπων μελών, lessaros!

Μια παρατήρηση που αξίζει αναφοράς: το Ν100 είναι in real life ακόμη μικρότερο απ' όσο φαίνεται στις φωτογραφίες. Και όχι κλειστό ανθρακί - τα φλας στις φωτογραφικές το κάνουν ναι φαίνεται έτσι γιατί είναι γυαλιστερή η επιφάνεια του - αλλά μαύρο.

Έχω παραγγείλει το δικό μου Ν100 από την Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα θα αναφέρω αν έχουμε καινούργιο update κλπ. Επίσης τα πατερνάκια που ζήτησε ο Παναγιώτης. Στο μεταξύ, ό,τι άλλο θα ήθελε να ρωτήσει κανείς για τη συσκευή, εδώ είμαστε!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση!!!

Όπως πολύ σωστά αναφέρεις και σε προηγούμενο post όντως το N100 έχει το ίδιο chip που έχουν και τα Sony Blu-ray BDP-S370, 470 & 570 players.

Όπως αναφέρεται σε πηγές του εξωτερικού στο Internet η Sony δεν έχει παραγγείλει πουθενά chip. Όλες δε οι λειτουργίες του N100 παραπέμπουν στο chip των παραπάνω players όπως π.χ. η μην δυνατότητα αναπαραγωγής mkv μέσω δικτύου.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.310
Members
38.680
Νεότερο μέλος
SNOOPDC