Δορυφορική εγκατάσταση από το μηδέν...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
dream_GR said:
170 Ευρώ και για στήσιμο Χρήστο περίπου 150 Ευρώ μινιμουμ για σγκατάσταση και ρυθμιση 4ων LNB. ΚΑλή τιμή εχουν εδώ στην MSG που έιναι αξιόπιστη εταιρία

http://www.msg-shop.gr/product.asp?id=5701

Πολύ σωστά επεσήμανε ο danos, ότι κυκλοφορούν απομιμήσεις απο μαγαζί κάποιου (ονομα δεν λεω) αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας, που ναι μεν μοιάζει με το οριτζιναλ WaveFrontier, αλλα στην πράξη δεν έχει καμμία σχέση με την απόδοση του σωστού.

Είναι όντως απο κακης ποιότητας υλικο και αναφέρεται εσφαλμένα το gain toy σαν περιπου ίδιο με του WF. το imitation εχει τιμή πολύ χαμηλή και πραγματι μακριά,

Τωρα όσο αφορά την απόδοση του καλού Wavefrontier, σε καμμία περίπτωση δεν φτάνει το 1.10μ όσο μάγκας και να είσαι στην εγκατάσταση.

Στο κέντρο είναι αποδοτικό σαν περίπου 90άρι Gibertini (και γενικά όλα τα καλά offset) Στις άκρες αν πάλι το ρυθμίσει καλός τεχνίτης (γιατί μην περιμένεις χωρίς όργανο και εμπειρία να κάνεις DIY) είναι αποδοτικό σαν 80άρι στο καλίτερο του. Αυτά είναι εμπειρικά και όχι απο τα χαρτιά του και σε διάφορες περιοχές της Πρωτέυουσας μας.

Η Αλήθεια είναι ότι αν πάνε στο καλό όπως φαίνεται η δυτικές δέσμες και ο νέος ΑΣΤΡΑ 19Ε έρθει καλίτερος, τοτε για την λήψη που ζητάς το πιάτο αυτό θα σου έιναι σχετικά ΟΚ. Μονο στον SkyDigital δεν θα κατεβάζεις αρκετά που θέλουν 120χ140 και καλό πιάτο(Αθηνα πάντα για να μην παρεξηγουμαι!!)

Η άλλη λύση θα είναι

2 πιάτα 120χ140 Gibertini = 220 Ευρώ (To ένα Hotbird/Astra και το άλλο Astra28E)
1 πιάτο 100x115 Gibertini = 70 Ευρώ (Hellasat)
4 LNB (0.1 ή 0.2db) = 8-15 Ευρώ = 32 ή 60 Ευρώ
4-1 diseqc switch = 13 Ευρώ
3 βάσεις εδάφους γαλβανισμένες = 45 Ευρώ (καλή ποιότητα)
στριφώνια,ούπατ, F-Connectors, Καλώδιο, ταινίες, ρόκα, tie-wrap = 30-45 Ευρώ (για 40-50 μέτρα καλωδιο)

Οι τιμές είναι στο περίπου και αφού δεν είμαι του χώρου, δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίσουν 100% (όμως δεν πρέπει να έχουν μεγάλη απόκλιση)

Οπως βλέπεις με τα τρία πιάτα έχει αυξημένο κόστος, αυξημένο απαιτούμενο χώρο στην ταράτσα σου αλλά καλίτερη σίγουρα λήψη.

Το Wavefrontier σου δίνει πιθανότητα αν ο δεκτης σου το υποστηρίζει να δουλεψεις μέχρι και 16 LNB σε δύο συστυχίες WF με 8 LNB η κάθε μία. Στο satleo και εδώ εχει ανάλυση ενός φοβερού επιτεύγματος του Κώστα Παπαζαχαρίου: http://www.satleo.gr/index.php?option=content&task=view&id=5064

Το "έυκολο" είναι τα 8 LNB σε ένα πιάτο και η χρήση 2 x 4-1 diseqc switch spaun ή το 8-1 diseqc της centauri.

διαλέγεις και πέρνεις
Με το wave θα πιάνω καλά eutelsat? Θα πιάνω το euro1080?

Και επιπλέον: Με το wave θα μπορώ μελλοντικά να πιάσω Sky Digita από UK?

Reaction score
0
Όποιος έχει κάποια σχέση με MSG ή κάποιος που θα παει να πάρει το δέκτη του, ας κάνει τις ερωτήσεις που αφορούν τα wave frontier για να είμαστε σίγουροι πριν προβούμε σε αγορά.

Reaction score
1
Ο Πάνος δεν έχει σχέση με την MSG.
Σεραφείμ,γιατί δεν τους παίρνεις ένα τηλέφωνο;
Άν ο Κώστας είναι εκεί,σίγουρα θα σου λύσει κάθε απορία σου.

danos,το σημερινό σου πρόβλημα,μάλλον θα λυθεί αύριο το πρωί. :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Λοιπόν μίλησα με τον αντιπρόσωπο της MSG στην Κατερίνη και μου είπε ότι το WF μπορεί άνετα να πιάσει hotbird 13°, Astra 19,2° , sirius 5°, hellas sat 39° αλλά στην Κατερίνη. Για Αθήνα δεν ξέρει (και λογικό είναι). Από βδομαδα προχωρώ στην εγκατάσταση...

Reaction score
0
Σωκράτη μίλησα με MSG, και μου είπαν να παω απο εκεί να το δούμε μαζί αν πιάνει το wave frontier αυτά που θέλω.

Το θέμα είναι οτι δεν έχω χρόνο από τη μία, αλλά από την άλλη είναι δύσκολο να βρεις και κάποιον εκεί για να σε εξυπηρετήσει.

Σπύρο, σς ελπίσουμε οτι το ίδιο θα ισχύει και για Αθήνα...

Reaction score
0
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Κι εγώ για τ wf πάω...

Σήμερα μίλησα με έναν εγκαταστάτη και μου είπε ότι με 90cm κάτοπτρο είμαι καλυμένος για sirius, hotbird, astra, και hellasat...

Τi άλλο θα χρειαστεί λοιπόν εκτός από το κάτοπτρο και 4 lnb για την εγκατάσταση???
koita edw file mou
http://www.msg-shop.gr/product.asp?id=5751

Reaction score
0
η εδω για να καταλαβεις πως γινετε
Εγκατάσταση Wave Frontier για λήψη Hellas Sat 39°E - Astra/Eurobird 28°E - Astra 19°E - Hotbird 13°E για τον Κώστα Παπαζαχαρίου (satleo.gr) -

Κεντρική εγκατάσταστη επίγειας κεραίας και δορυφορικής λήψης με κεραία Wave Frontier για λήψη Hotbird - Astra - Astra2 - HellasSat

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Να ρωτήσω κάτι; Κατεβάζει όλα τα κανάλια στους Αstra 19 και 28?

Τελικά το euro1080 το πιάνει καλά στον Eutelsat?
Κοιτα Χρηστο παιζει ρολο που εισαι στην ελλαδα και τι δεκτη εχεις
πχ στη κερκυρα εχει πληρη ληψη των δορυφορων - το euro 1080 θελει αυτη τη στιγμη πιατο 140 τουλαχιστον για να το δεις οριακα στην Αθηνα αλλα αναμενετε να βελτιωσει τη εκπομπη μεσα στις επομενες μερες ωστε να ερχετε ανετα με 1 μετρο πιατο οποτε θα το εχει το πιατο.

Στους αστρα δεν εχει προβλημα ληψης ως σαν πιατο 1 μετρου δηλαδη κατεβαζει οτι θα εβλεπες και με ενα πιατο ενος μετρου φυσικα αν βαλεις ενα πιατο 140 εχεις καποιες συχνοτητες που δεν ερχοντε με το frontier αλλα οχι σημαντικα πραγματα

- φυσικα υπαρχουν δεσμες που για να ερθουν στη χωρα μας χρειαζετε πιατο απο 2.4 εως 5 μετρα πχ astra 2D ή την κινητη δεσμη του Premier οπου ειναι κλειστη δεσμη για τη Γερμανια.

danos

Reaction score
14
danos said:
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Να ρωτήσω κάτι; Κατεβάζει όλα τα κανάλια στους Αstra 19 και 28?

Τελικά το euro1080 το πιάνει καλά στον Eutelsat?
Κοιτα Χρηστο  παιζει ρολο που εισαι στην ελλαδα και τι δεκτη εχεις
πχ  στη κερκυρα εχει πληρη ληψη των δορυφορων - το euro 1080 θελει αυτη τη στιγμη πιατο 140 τουλαχιστον για να το δεις οριακα στην Αθηνα αλλα αναμενετε να βελτιωσει τη εκπομπη μεσα στις επομενες μερες ωστε να ερχετε ανετα με 1 μετρο πιατο οποτε θα το εχει το πιατο.

Στους αστρα δεν εχει προβλημα ληψης ως σαν πιατο 1 μετρου δηλαδη κατεβαζει οτι θα εβλεπες και με ενα πιατο ενος μετρου φυσικα αν βαλεις ενα πιατο 140 εχεις καποιες συχνοτητες που δεν ερχοντε με το frontier αλλα οχι σημαντικα πραγματα

-  φυσικα υπαρχουν δεσμες που για να ερθουν στη χωρα μας χρειαζετε πιατο απο 2.4 εως 5 μετρα πχ astra 2D ή την κινητη δεσμη του Premier  οπου ειναι κλειστη δεσμη για τη Γερμανια.

danos
Πολύ σωστός, κατατοπιστικός και ειλικρινής.

Να δούμε την βελτίωση του Euro1080 γιατί είναι καυτό θέμα...!!

Reaction score
6
Άντε να δούμε πότε θα το βελτιώσουν, γιατί έχω αρχίσει και τρώγομαι....να αλλάξω καλώδια, ή πιάτο (έχω βάλι στο μάτι ένα Channel Master 1.20) ή και τα δύο......
Θα αρχίσω μάλλον από το καλώδιο μήπως και δω φως.....!!!

Reaction score
0
danos said:
Κοιτα Χρηστο  παιζει ρολο που εισαι στην ελλαδα και τι δεκτη εχεις
πχ  στη κερκυρα εχει πληρη ληψη των δορυφορων - το euro 1080 θελει αυτη τη στιγμη πιατο 140 τουλαχιστον για να το δεις οριακα στην Αθηνα αλλα αναμενετε να βελτιωσει τη εκπομπη μεσα στις επομενες μερες ωστε να ερχετε ανετα με 1 μετρο πιατο οποτε θα το εχει το πιατο.

danos
Πάντως το Euro1080 Test MP4 στον Eutelsat W3 το πιάνω αυτή τη στιγμή με πιάτο 1,00m και ο Humax HDCI-2000 μου δίνει strength 53% και quality 95%.

Ν.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef