Δυσκολίες στην Altec Telecoms...

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την Altec Telecoms, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της και αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις συμβατικές της οικονομικές υποχρεώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ αναφέρει ότι «εξάντλησε όλα τα περιθώρια συνεννόησης με την εταιρεία Altec Telecoms για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς η τελευταία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

»Ο ΟΤΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κάλεσε επανειλημμένα την εταιρεία Altec Telecoms για την αποπληρωμή των αναγνωρισμένων από την ίδια οφειλών της, δηλώνοντάς της συγχρόνως ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προέβαινε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στη διακοπή των υπηρεσιών του που της παρέχει».
 





Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
Re: Παει και η ALTEC

απο οτι διάβασα στο αλλο thread Που εβαλε ο avsite_feeder με την απάντηση της Αλτεκ τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά.. ουτε και τόσο αισιόδοξα όσο τα λένε οι ίδιοι της ALTEC.

Ομως οτι ο ΟΤΕ λειτουργεί αυταρχικά και εχων το μαχαίρι και το καρπούζι μπορεί και τους εκβιάζει ή και τους δυσφημεί όπως εκείνος επιθυμεί αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τώρα οφείλω να πώ οιτ αν και εχουμε σύνδεση 24άρα στο γραφείο και mail & web hosting με την Altectelecoms, Καθώς και προεπιλογή για την σταθερή τηλεφωνία όλα λειτουργούν μια χαρά και καμία αλλαγή ή δυσλειτουργία δεν εχουμε.
 

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Re: Παει και η ALTEC

Ειναι απλως θεμα χρονου να κλεισει η εταιρεια.
Η Λανετ απο τις πρωτες αψιμαχιες της με τον ΟΤΕ μεχρι την σημερινη κατασταση (οπου τυπικα δεν εχει κλεισει ακομα) αντεξε πολλα χρονια παντως.
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Απάντηση: Παει και η ALTEC

H ALTEC κάποτε ήταν μια μεγάλη εταιρία, που είχε ενασχόληση με τους υπολογιστές και ολοκληρωμένα συστήματα πληροφορικής σε μικρά και μεγάλα συστήματα, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οταν όμως οι παχιές αγελάδες αδυνάτισαν και το χρήμα που έραιε αύθονο στέρεψε , άρχισε η συρίκνωση, όπως και σε πολλές άλλες εταιρίες του χώρου, ο Πουλιάδης που έκλεισε, η 01 Πληροφορική που συρικνώθηκε κλπ.

Ετσι η ALTEC έκανε μια κίνηση συρικνωνοντας την εταιρία να ασχοληθεί με συγκεκριμένους τομείς.
Αυτός ο τομέας ήταν των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τηλεφωνία, internet κλπ.
Πήρε ένα μεγάλο έργο του δημόσιου τομέα στα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτό του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ στην Αττική, δηλαδή του μεγαλύτερου backbone δικτύου ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διασύνδεσης όλων των φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των Δήμων και Νομαρχιών.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα το πήρε ο ΟΤΕ...
Εσκαψε, έβαλε οπτικές ίνες και το ολοκληρωσε στο μεγαλύτερο μέρος του.
Ετσι σήμερα όλοι σχεδόν οι φορείς διασυνδέονται μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Την ευθύνη την έχει η "Κοινωνία της Πληροφορίας".

Παράλληλα όμως η μπίζνα με τις τηλεπικοινωνίες και τις παροχές δεν της βγήκε , με αποτέλεσμα να χρωστάει υπέρογκα τέλη στον ΟΤΕ και να συμβεί ότι συνέβη...

Ας ελπίσουμε να βρεθεί κάποια λύση για να μην μείνουν ξεκρέμαστοι και οι συνδρομητές που την εμπιστεύθηκαν.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Re: Παει και η ALTEC

Μερικά δεδομένα:

- Η Altec διαφωνεί με τις οφειλές που παρουσιάζει ο ΟΤΕ εδώ και πολύ καιρό. Επίσης διαφωνεί και ως προς τον απίστευτο τοκισμό κάποιων χρεών. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και 1-2 χρόνια. Η καθυστέρηση στην πληρωμή οφειλών, είναι επίσης δεδομένη. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για όλους τους εναλλακτικούς παρόχους και το παιχνίδι αυτό παίζεται από το 2005. Λέγεται ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πάροχος που να συμφωνεί με τις χρεώσεις του ΟΤΕ και ότι ο τελευταίος διατηρεί το τοπίο θολό, απλά για να μπορεί κάθε τόσο να βγάζει ανακοινώσεις δυσφημιστικού χαρακτήρα. Να σημειώσω δε, ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν είναι αυτοί που έχουν τα μεγαλύτερα χρέη προς τον ΟΤΕ...
- Η Altec τους τελευταίους μήνες έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων ADSL και σταθερής τηλεφωνίας με προεπιλογή φορέα. Όπως είναι αναμενόμενο με βάση τα μερίδια αγοράς των εταιρειών, το μεγαλύτερο μέρος των προεπιλογών σταθερής αλλά και της μεταφοράς υπηρεσιών ΑΡΥΣ έγινε σε πελάτες του ΟΤΕ, ο οποίος δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του βάζοντας συνεχώς τρικλοποδιές.
- Η Altec έχει δεχτεί τα λιγότερα πρόστιμα από την ΕΕΤΤ για τα γνωστά θέματα με τις προεπιλογές. Φέτος έλαμψε διά της απουσίας της από την λίστα με τους παρόχους που δέχτηκαν πρόστιμα λόγω δυσαρέσκειας και καταγγελιών των συνδρομητών, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία αν λάβει υπόψη του κανείς την αύξηση πωλήσεων.
- Οι διαφωνίες στις χρεώσεις του ΟΤΕ είναι μια υπόθεση που απασχολεί πολύ κόσμο. Είναι επίσης γνωστό ότι τα "λάθη" στις τιμολογήσεις δίνουν και παίρνουν, σε σημείο που να θεωρείται συνηθισμένη διαδικασία να έρχονται πελάτες της Telecoms με προεπιλογή και παρόλα αυτά να παρουσιάζουν λογαριασμούς με air time και από τον ΟΤΕ. Σε κάθε περίπτωση ο ΟΤΕ απειλεί για να πάρει τις παράνομες χρεώσεις.
- Είναι προφανές ότι ο ΟΤΕ δεν λειτουργεί ως πάροχος της υποδομής αλλά ως ανταγωνίστρια εταιρεία. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις τακτικές του ΟΤΕ ο οποίος επιδίδεται σε αθέμιτο ανταγωνισμό με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο. Οι καταγγελίες πέφτουν σε καθημερινή βάση αλλά κανείς δεν δείχνει να συγκινείται.


Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο για την Telecoms να βγάλει άκρη με όλα αυτά. Το μεγαλύτερο λάθος της Altec είναι η καθυστέρηση του ιδιόκτητου δικτύου, όχι για να αυξήσει την κερδοφορία της αλλά για να μην έχει να κάνει με τους... ΟΤΕτζήδες. Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται για μια περίπτωση παρόμοια με άλλων παρόχων που έσβησαν από τον χάρτη και ο ΟΤΕ εδώ μάλλον δεν ζύγισε καλά την κατάσταση. Ως γνωστόν, ο Αθανασούλης δεν είναι Λαναράς και η ιστορία αυτή μπορεί να προκαλέσει μεγάλο μπλέξιμο και για τον ΟΤΕ, ακόμη κι αν η Telecoms κλείσει, σενάριο που θεωρώ πολύ τραβηγμένο αλλά υπαρκτό. Αργά ή γρήγορα, πολλές εταιρείες μικρές και μεγάλες, θα έχουν παρόμοια προβλήματα με τον ΟΤΕ και η ευθύνη είναι κυρίως της ΕΕΤΤ.

Πάντως για αρκετό καιρό, οι δικηγόροι θα έχουν πολύ δουλειά.

...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Re: Απάντηση: Παει και η ALTEC

Οταν όμως οι παχιές αγελάδες αδυνάτισαν και το χρήμα που έραιε αύθονο στέρεψε...
Έτσι είναι αυτά ρε Πάνο, τα ξέρουμε κι εσύ κι εγώ πολύ καλά. Όταν αλλάζει ο... Μανωλιός, αλλάζουν και οι ισορροπίες στην αγορά. Το χρήμα ποτέ δεν σταμάτησε να ρέει. Απλά πάει αλλού.

...
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
Re: Παει και η ALTEC

εγώ πάντως οφείλω να πώ οτι της εχω δείξει εμπιστοσύνη απο τότε που αγόρασε το aias.gr και είχε γίνει acn, και απο τότε είχαμε κάνει ενα σωστότατο deal (αγορά στάνταρντ hosting πακέτου όχι κάτι ξεχωριστό) που ήταν απο τα οικονομικότερα της αγοράς.

6 χρόνια μετά, οφείλω να ξαναπώ οτι τα όσα προβλήματα αντιμετωπίσαμε ήταν το πολύ 5-6 οχι τραγικά περιστατικά τον αριθμό μέσα σε ενα τόσο μεγάλο διάστημα. Παράλληλα η κίνηση και το traffic που είχαμε ήταν τέτοιο που οι τεχνικοί της altec telecoms έκαναν πάντα ότι καλύτερο προκειμένου να ειμαστε πάντα σε λειτουργία και να μην εχουμε κανένα downtime.

Οφείλω να ξαναπώ ότι αν και εχω αρκετή πείρα απο αλλους ISP's και την τεχνική υποστήριξη που παρέχουν, η τεχνική υποστήριξη του corporate support της Altectelecoms είναι μέχρι τώρα μια απο τις καλύτερες και εχουν πραγματικά ικανούς τεχνικούς.

Χαίρομαι που εχω εμπιστευθεί την επιχείρηση μου (που βασίζεται στο email 100%) στα χέρια της ACN και λοιπάμαι αν κάτι συμβεί και θα χρειασθεί να πάω αλλού.

Πιστευω και ειμαι αισιοδοξος οτι ολα είναι ταρζανιές του ΟΤΕ και οτι η νομικοί σύμβουλοι του Αθανασούλη θα δώσουν μια καλή μάχη κατά του μονοπωλιου και του τσαμπουκά του ΟΤΕ.

Καλή τύχη Altectelecoms... είμαι μαζί σου...!
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Απάντηση: Παει και η ALTEC

Κι εγω ειμαι προσφατος πελατης της ΑΤ, λογω της φθηνης προσφορας βεβαιως, και εις διπλουν. Η μια συνδρομη στο εξοχικο ενεργοποιηθηκε σε 3 εβδομαδες η δε αλλη (που θαναι 24αρα) ειναι δεμενη με την ΟΤΕΝΕΤ, αλλα παρ΄ολο που 4 (ΤΕΣΣΕΡΕΣ) φορες εστειλα την αιτηση, ακομη δεν ειδοποιηθηκα για τιποτα. Ελπιζω κατι να γινει συντομα. Οσο για τα εναντιον του ΟΤΕ, εμαι της γνωμης πως οποιος εχει "αποτετοια" φταχνει δικο του δικτυο και δεν παει να την παιξει εξυπνος και μαγκας με ξενες (ΟΤΕ) επενδυσεις - και καλα τους κανει!
 


Μηνύματα
4.272
Reaction score
5
Re: Παει και η ALTEC

Μολις πηρα και μου ειπαν οτι το "προβλημα" σταδιακα διορθωνεται.Εις αυριον τα σπουδαια:108::121:
 

Μηνύματα
7.366
Reaction score
2.554
Re: Παει και η ALTEC

Μόλις γύρισα από διακοπές και με κοψοχολιάσατε... Δεν έχω τσεκάρει τίποτα, λές...;
Είμαι ευχαριστημένος πελάτης εις τριπλούν (σπίτι-εξοχικό και στη μάνα μου) και επίσης ευχαριστημένος από παλιότερη συνεργασία με την ACN. Το μόνο θέμα το αυξημένο κόστος με το πάγιο των καρεκλοκένταυρων...
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παει και η ALTEC

Έτσι είναι αυτά ρε Πάνο, τα ξέρουμε κι εσύ κι εγώ πολύ καλά. Όταν αλλάζει ο... Μανωλιός, αλλάζουν και οι ισορροπίες στην αγορά. Το χρήμα ποτέ δεν σταμάτησε να ρέει. Απλά πάει αλλού.

...
Αλλου Fun Park... :109:
 

Μηνύματα
2.381
Reaction score
0
Re: Παει και η ALTEC

Αλλού fun park, DisneyLand και τσίρκο Medrano μαζί και βάλε...

Ως πελάτης της Altec έχω να σημειώσω τα παρακάτω.

Καταρχάς από την Παρασκευή το Internet σέρνετε και λειτούργει λες και έχω 128αρι modem (για να μην πω 56 και γίνω υπερβολικός). Από σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε και τηλέφωνα μέσω Altec.

Πέραν αυτών διάβασα σήμερα την απάντηση της Altec, που κάθε άλλο απάντηση από σοβαρή εταιρεία μου έμοιαζε. Αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω "Επισημαίνεται ότι διαπιστώθηκαν προβλήματα τιμολόγησης από το 2000 και ως ενδεικτικό αναφέρει έγγραφο του ΟΤΕ που αποδέχεται ως αβάσιμες τις συνολικές χρεώσεις τόκων ύψους σχεδόν 1,3 εκατ. ευρώ επί οφειλής μόλις 700.000 ευρώ."

Κάθομαι και αναρωτιέμαι λοιπόν τι με ενδιαφέρει έμενα αν ο ΟΤΕ λειτούργει με τέτοιο τρόπο η όχι, τι με ενδιαφέρει έμενα η όποια διαμάχη μεταξύ της Altec και του ΟΤΕ...

Αν ήταν σοβαρή εταιρεία λοιπόν όφειλε να πληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις προς τον ΟΤΕ έτσι ώστε να διασφαλίσει τους πελάτες της, και μετά να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να πράξει όπως νομίζει. Το να έχει όλους εμάς τους πελάτες ως όμηρους και να παίζει τα όποια παιχνίδια της αυτό το θεωρώ απαράδεκτο!!! Και κανένας ΟΤΕ δε μου φταίει αν κάποιοι είναι ανίκανοι να διοικήσουν μια εταιρεία.
 

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Re: Παει και η ALTEC

Ακουγονται πολλα και για επιταγες που σκανε με εκδοτρια την Altec,δεν νομιζω οτι τελειωνει εδω η ιστορια αν και δεν πιστευω να αντεξει τοσο οσο η Λανετ που με τις κοροϊδίες και τα ψεμματα αντεξε και μεχρι και σημερα δεν εχει κλεισει τυπικα.

25/8/2008
16:36
Απορρίφθηκε η αίτηση της Altec για προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης του ΟΤΕ για διακοπή των κυκλωμάτων.
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
Re: Παει και η ALTEC

το internet απο την Παρασκευή μέχρι και σήμερα με σύνδεση μέσω altecnet, σερνόταν σε βαθμό που μερικές σελίδες εβγαζαν timeout.

η τηλεφωνία με την προεπιλογή της Altectelecoms απλά δεν υπήρχε και ολες μας οι κλησεις βγαίνουν αναγκαστικά με 1777

Το email hosting και φυσικά η ροή εισερχομένων εξερχομένων μυνημάτων είναι ΟΚ, καμμία επιπτωση.

Ευτυχώς εχουμε εναλλακτικό πάροχο στο γραφείο την ΟΝ όπου και γυρίσαμε τον router με gateway την γραμμή της ΟΝ, οπότε εχουμε browsing πάλι.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με το support μας ενημέρωσαν οτι αποκατάσταση περιμένουν αν οχι σήμερα αργά το βράδυ, μέχρι αυριο το πολύ.

Με το εμπορικό που μίλησα πάντως εχουν βρεί καποιες εναλλακτικές λύσεις και θα τις εφαρμόσουν αν ολα δεν πάνε όπως τα εχουν προγραμματίσει.

Τι να πώ...

Δεν ξέρω αν οι μέθοδοι του ΟΤΕ είναι σωστοί ή οι πληρωμές της ALtectelecoms ήταν "αλλού" για "αλλού" το μόνο που ξέρω είναι οτι τέτοιες διαμάχες δεν θα έπρεπε να βρίσκουν ομηρο τους πελάτες της κάθε εταιρίας.
 

Μηνύματα
335
Reaction score
14
Απάντηση: Παει και η ALTEC

Σε μένα που μένω Χαλκίδα τηλέφωνο κατά τις 12.00 δεν είχα και έβγαινε το γνωστό ηχογραφημένο μήνυμα που έλεγε ότι η τηλεφωνική μου κλήση δεν είναι εφικτό να γίνει από τον παροχέα.... (κάπως έτσι έλεγε)!!!
Τώρα το τηλέφωνο μου δουλεύει και μπορώ να πραγματοποιήσω κλήσεις από το σταθερό!!!!!
Είναι γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπαθεί να κρατηθεί.......
Εύχομαι να λύσει τα προβλήματα που έχει και φυσικά να μην βρεθούν στον δρόμο οι δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρίας....
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.673
Μηνύματα
2.869.733
Members
37.945
Νεότερο μέλος
MORPH
Top