Δύο Έρωτες - Two Lovers (2008)

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50

Δύο Έρωτες - Two Lovers (2008)



Σκηνοθεσία: James Gray

Ηθοποιοί: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw, Moni Moshonov, Isabella Rossellini

Ελληνική Πρεμιέρα : 12/03/2009

Με το ρομαντικό δράμα του Τζέιμς Γκρέι «Δύο έρωτες», που κάνει πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στη μεγάλη οθόνη, «αποχαιρετά» την 7η τέχνη ο βραβευμένος ηθοποιός Γιοακίν Φίνιξ. Ο 34χρονος Αμερικανός δήλωσε αναπάντεχα τον περασμένο Οκτώβριο ότι εγκαταλείπει το σινεμά για χάρη της μουσικής. «Από τη στιγμή που η μουσική αντικατέστησε την υποκριτική, δεν υπήρχε γυρισμός για μένα», ήταν τα λόγια του ταλαντούχου ηθοποιού, που άφησε τους θαυμαστές του έκπληκτους.

Το «κύκνειο άσμα» του Γιοακίν Φίνιξ στο χώρο της υποκριτικής αποτελεί η ταινία «Δύο έρωτες» στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Γκουίνεθ Πάλτροου και τη Βανέσα Σο.

To σενάριο
Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μπρούκλιν όταν ο Λίοναρντ (Γιοακίν Φίνιξ) αποφασίζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι. Εκεί θα βρεθεί ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Τη μυστηριώδη γειτόνισσά του Μισέλ (Γκουίνεθ Πάλτροου), η οποία αντιμετωπίζει διάφορα προσωπικά προβλήματα, και τη Σάντρα που έχει γνωρίσει μετά από πρωτοβουλία των γονιών του. Οι τελευταίοι θέλουν τον Λίοναρντ, που προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό του ύστερα από μία απόπειρα αυτοκτονίας, να έρθει πιο κοντά στη Σάντρα καθώς ο πατέρας της σκοπεύει να αγοράσει την οικογενειακή τους επιχείρηση. Αν και ο Λίοναρντ τείνει να επιλέξει τη Μισέλ, εκείνη δίνει τέλος στο συναισθηματικό του δίλημμα καθώς αποφασίζει να παντρευτεί ένα συνάδελφό της που χωρίζει για χάρη της. Η ταινία απέσπασε θριαμβευτικές κριτικές στο τελευταίο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με την ερμηνεία του Γιοακίν Φίνιξ να ξεχωρίζει για ακόμα μια φορά. Τα τελευταία νέα για το δημοφιλή πρώην ηθοποιό αναφέρουν ότι έχει ήδη ηχογραφήσει τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος αλλά παραμένει άγνωστο αν και πότε θα κυκλοφορήσουν.

Βραβευμένος με Grammy για το soundtrack της ταινίας «Walk the Line», όπου και πρωταγωνιστούσε με μεγάλη επιτυχία ως Τζόνι Κας, ο Γιοακίν Φίνιξ φαίνεται να εννοεί το αντίο στο κινηματογραφικό κοινό. Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να είναι οριστικό για τον απρόβλεπτο ηθοποιό καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε επιχειρήσει πάλι να εγκαταλείψει το χώρο της υποκριτικής γιατί, όπως δήλωνε, δεν έβρισκε ενδιαφέροντες ρόλους.

«Ο Γιοακίν Φίνιξ είναι ένα από τα πλάσματα με ενισχυμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι απίστευτος ο τρόπος που ανιχνεύει την ανθρώπινη συμπεριφορά και έχει εκπληκτική κατανόηση για το τι είναι οι άνθρωποι και ποια είναι τα κίνητρά τους. Αυτά όλα πηγάζουν από την προσωπική του καλλιέργεια. Είμαστε πολύ κοντά. Νιώθω τυχερός που έχουμε κάνει μαζί τρεις ταινίες και πάντα θα θέλω να δουλεύω μαζί του», αναφέρει ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκρέι σχετικά με τη συνεργασία τους στο «Δύο έρωτες». Το «πάντα» όμως αποδεικνύεται σχετικό…


 

Μηνύματα
3.506
Reaction score
3
Μέτριο έργο αλλά πολύ αληθοφανές.

Μου άρεσε η ηθοποιία του Φίνιξ. Άσχετα όμως δε το συστήνω το έργο. Υπάρχουν πολύ καλύτερα να δεις κανείς.
 


Μηνύματα
738
Reaction score
8
Απάντηση: Δύο Έρωτες - Two Lovers (2008)

Εξαιρετικος ο Joaquin Phoenix, σε αυτο το ερωτικο δραμα που
νομιζω οτι κατορθωνει να αγγιξει τα συναισθηματα.

Ο ιδιαιτερος ρεαλισμος της ταινιας αφηνει σιγουρα μελαγχολικη
γευση αλλα ταυτοχρονα,κατορθωνει ετσι ωστε να μην
επιδρασει απλα,επιδερμικα το εργο αλλα & να προβληματισει
τον θεατη για καταστασεις που καποιοι απο εμας ισως
εχουμε βιωσει.

Σιγουρα κατα την γνωμη μου αξιζει θεασης.
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.686
Reaction score
2.728
Απάντηση: Δύο Έρωτες - Two Lovers (2008)

Ειδα την ταινια χτες, ανελπιστα καλη. Ο Joaquin Phoenix ισως η ιδανικη φιγουρα για αυτο το ρολο. Ειχε κατι μονοπλανα της Guyneth που συνειδητοποιεις οτι εκτος του glamour αυτη η γυναικα ειναι πραγματικα ηθοποιος.
Βαρυ, αλλα σιγουρα ολο κ κατι απο τον εαυτο μας βρισκουμε σε τετοιες ταινιες
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.364
Members
37.933
Νεότερο μέλος
daemon76
Top