Δύο Yamaha για τους Ναυτίλους!!!

Reaction score
51
Πολύ σύντομα θα έχω έναν 2ο Yamaha ψηφιακό (MX-D1)!
Ο σκοπος μου είναι να οδηγήσω τα B&W 802N με αυτούς τους 2 ενισχυτές , και σκέφτομαι το πώς!!??

Η βασική μου σκέψη είναι :
Ενας σε κάθε ηχείο! δηλαδή ο ενισχυτής να δέχεται ένα καλώδιο balanced από τις αριστερές εξόδους του Τσακιρίδη και να οδηγεί με την L-έξοδο του το woofer input των 802 και με την R-έξοδο του το mid-tweeter ιinput των 802!
Το ίδιο και για τις δεξιές εξόδους του Τσακιρίδη!
Συγκεκριμένα επίσης θα βάλω τους Υamaha πίσω από κάθε ηχείο με καλώδια το πολύ ενός μέτρου! (ή και λιγότερο)

Ποιά είναι η γνώμη σας!!!???

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Συμφωνώ με την επιλογή σου, γιατί έχει 2 βασικά πλεονεκτήματα
α) μικρό μήκος καλωδίων ηχείου (όσο μικρότερο τόσο καλύτερα)
β) άριστο διαχωρισμό καναλιών, μιας που το οποιοδήποτε crosstalk περιοριζετε στο επίπεδο του προ- και της πηγής...

Reaction score
25.505
θα γλυτωσεις και απο κεινο το 6μετρο καλωδιο ηχειων που λεγαμε...

Reaction score
3.497
O προ του Τσακιρίδη έχει έξοδο true balanced ή δύο εξόδους single ended ?

Κάτι δεν μου ακούγετε καλά .

Reaction score
51
O προ του Τσακιρίδη έχει έξοδο true balanced ή δύο εξόδους single ended ?

Κάτι δεν μου ακούγετε καλά .
Πολύ σωστά το σκέφτηκες!
Προς το παρόν έχω παραγγείλει καλώδια από single ended σε XLR βύσματα, μέχρι ναρθει ο καινούργιος που θα έχει Balanced εξόδους!

Reaction score
3.497
Πως θα οδηγεί ο προ του Τσακιρίδη δύο ψηφιακούς Yamaha, δηλαδή 4 συνολικά κανάλια ?

Θα πρέπει να γίνει κάτι με την έξοδο του pre, που ως έχει είναι single ended λαμπάτη με αντίσταση εξόδου γύρω στο 1K, χαμηλές τάσης στα plates των λυχνιών και χαμηλό σχετικά bias.

Εχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις τον Yamaha με τρανσιστοράτο προ ?
Αν ναι τότε ο Yamaha πως οδηγεί τα B&W ?

Reaction score
51
Πως θα οδηγεί ο προ του Τσακιρίδη δύο ψηφιακούς Yamaha, δηλαδή 4 συνολικά κανάλια ?

Θα πρέπει να γίνει κάτι με την έξοδο του pre, που ως έχει είναι single ended λαμπάτη με αντίσταση εξόδου γύρω στο 1K, χαμηλές τάσης στα plates των λυχνιών και χαμηλό σχετικά bias.

Εχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις τον Yamaha με τρανσιστοράτο προ ?
Αν ναι τότε ο Yamaha πως οδηγεί τα B&W  ?
Έχει 2πλές εξόδους (δηλαδή 4 βύσματα RCA...2 γιά κάθε κανάλι)!

Reaction score
3.497
Sambalis,  οι διπλές έξοδοι μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι παράλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους χωρίς δηλαδή να μεσολαβεί ένα ενεργό στάδιο απομόνωσης (π.χ Buffer).
Οπότε είναι σαν να έχεις μία έξοδο και επάνω σε αυτή να έχεις τοποθετήσει έναν μετατροπέα τύπου ταφ  (Τ).
Για να μπορέσεις να οδηγήσεις παράλληλα δύο τελικούς στερεοφωνικούς ενισχυτές απαιτείται πλήρης απομόνωση των 4ρων εξόδων στο στάδιο της προενίσχυσης.

Το πρόβλημα γίνεται χειρότερο όταν ο προενισχυτής μας έχει υψηλή αντίσταση εξόδου (> 100 Ω) και μειωμένο drive. Aν η έξοδος του pre σου υλοποιείται με μικρής ισχύος διπλοτρίοδο λυχνία (π.χ. ECC82) σε τοπολογία cathode follower (CF) τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και τον πυκνωτή εξόδου του προενισχυτή σου, που έχει υπολογιστεί για να οδηγεί συγκεκριμένο φορτίο για σωστό matching με το επόμενο στάδιο, τον τελικό .

Εγινα κατανοητός ?

Reaction score
3.497
Και κάτι ακόμα.
Tα δύο σήματα σε μία έξοδο τύπου balanced είναι του ιδίου πλάτους αλλά σε αντίθετη φάση μεταξύ τους. Οπότε ξέχνα την περίπτωση οδήγησης δύο τελικών από μία έξοδο balanced του pre.

Aν βρω τον χρόνο, θα ανεβάσω κάποια στιγμή στην DIY κατηγορία ένα λαμπάτο στάδιο για την οδήγηση 2 στερεοφωνικών τελικών ενισχυτών.
Αλλά θα μπορούσε και κάποιο άλλο μέλος να βοηθήσει, ή ακόμα και ο ίδιος ο Τσακιρίδης.

Reaction score
1.380
Ποτε θα ειναι ετοιμος ο προ; Περιμενω με μεγαλη περιεργια να τον δω.

Reaction score
51
Sambalis,  οι διπλές έξοδοι μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι παράλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους χωρίς δηλαδή να μεσολαβεί ένα ενεργό στάδιο απομόνωσης (π.χ Buffer).
Οπότε είναι σαν να έχεις μία έξοδο και επάνω σε αυτή να έχεις τοποθετήσει έναν μετατροπέα τύπου ταφ  (Τ).
Για να μπορέσεις να οδηγήσεις παράλληλα δύο τελικούς στερεοφωνικούς ενισχυτές απαιτείται πλήρης απομόνωση των 4ρων εξόδων στο στάδιο της προενίσχυσης.

Το πρόβλημα γίνεται χειρότερο όταν ο προενισχυτής μας έχει υψηλή αντίσταση εξόδου (> 100 Ω) και μειωμένο drive.  Aν η έξοδος του pre σου υλοποιείται με μικρής ισχύος διπλοτρίοδο λυχνία (π.χ. ECC82) σε τοπολογία cathode follower (CF) τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και τον πυκνωτή εξόδου του προενισχυτή σου, που έχει υπολογιστεί για να οδηγεί συγκεκριμένο φορτίο για σωστό matching με το επόμενο στάδιο, τον τελικό .

Εγινα κατανοητός ?
Βασικά όχι! :? :?
Πάντως αναφέρομαι στον Καινούργιο Τσακιρίδη!! που έχω παραγγείλει και θα έχει 2 ανεξάρτητες εξόδους που μπορεί να είναι και XLR (θέλω να πιστεύω)!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik