ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΙΔΙΟΙ????

Reaction score
2
Δ.ΜΙΧΑΗΛ said:
Εγω κινεζο εχω και μονο κινεζος δεν ειναι παντως
ολα τα εξαρτηματα που μπορεσα να δω πυκνωτες ποντεσιομετρο κτλ
ειναι γερμανικα
Ναι,αλλα πιο μοντελο????? Και η alps σαν κορυφαια εταιρεια που ειναι,παραγει για ολους.απο κατασκευαστες που κοστιζουν χιλιαδες,μεχρι γερμανους στην κινα δεν ειναι ομως τα ιδια δυστυχως.ουτε καν μπορεις να χαιρεσε το οτι ειναι alps.σε αυτη την περιπτωση θα ηταν καλλυτερο να ηταν απο ενα μικροτερο ονομα ,αλλα να επαιρνες καλλυτερο μοντελο.δυστηχως ΠΑΝΤΑ αγοραζεις και το ονομα για να πουλησεις.μεγαλο ονομα, φτηνο προιον, υποδιεστερη ποιοτητα.αλλωστε γιατι υπαρχουν και ακριβοι κινεζοι????

Reaction score
3.574
ΜΑΝΟΣ (triangle) said:
Και η alps σαν κορυφαια εταιρεια που ειναι,παραγει για ολους.απο κατασκευαστες που κοστιζουν χιλιαδες,μεχρι γερμανους στην κινα δεν ειναι ομως τα ιδια δυστυχως.ουτε καν μπορεις να χαιρεσε το οτι ειναι alps.σε αυτη την περιπτωση θα ηταν καλλυτερο να ηταν απο ενα μικροτερο ονομα ,αλλα να επαιρνες καλλυτερο μοντελο.δυστηχως ΠΑΝΤΑ αγοραζεις και το ονομα για να πουλησεις.μεγαλο ονομα, φτηνο προιον, υποδιεστερη ποιοτητα.αλλωστε γιατι υπαρχουν και ακριβοι κινεζοι????
MANOΣ (triangle), μπορείς σε παρακαλώ να μας τεκμηριώσεις με πραγματικά στοιχεία αυτό που ισχυρίζεσαι για τα ποτενσιόμετρα της Alps. Aν κατάλαβα καλά, ισχυρίζεσαι ότι η Alps παράγει και ποτενσιόμετρα δεύτερης ποιότητας που προμηθεύει με αυτά κάποιους Κινέζους κατασκευαστές.

Πάρε σαν παράδειγμα το γνωστό μπλε ποτενσιόμετρο της Alps που φοράνε πάρα πολλοί ενισχυτές στον κόσμο, ακόμα και αυτοί που εισάγονται στην χώρα μας από την Κίνα. Εχει πέσει στην αντίληψή σου κάποιος από αυτούς τους ενισχυτές που φέρει ποτενσιόμετρο της Alps υποδεέστερης ποιότητας ή ακόμα και μαΙμού Alps?

Για να το λες εσύ, κάτι θα έχει πέσει στην αντίληψή σου.

Reaction score
2
g.kar said:
ΜΑΝΟΣ (triangle) said:
Και η alps σαν κορυφαια εταιρεια που ειναι,παραγει για ολους.απο κατασκευαστες που κοστιζουν χιλιαδες,μεχρι γερμανους στην κινα δεν ειναι ομως τα ιδια δυστυχως.ουτε καν μπορεις να χαιρεσε το οτι ειναι alps.σε αυτη την περιπτωση θα ηταν καλλυτερο να ηταν απο ενα μικροτερο ονομα ,αλλα να επαιρνες καλλυτερο μοντελο.δυστηχως ΠΑΝΤΑ αγοραζεις και το ονομα για να πουλησεις.μεγαλο ονομα, φτηνο προιον, υποδιεστερη ποιοτητα.αλλωστε γιατι υπαρχουν και ακριβοι κινεζοι????
MANOΣ (triangle), μπορείς σε παρακαλώ να μας τεκμηριώσεις με πραγματικά στοιχεία αυτό που ισχυρίζεσαι για τα ποτενσιόμετρα της Alps. Aν κατάλαβα καλά, ισχυρίζεσαι ότι η Alps παράγει και ποτενσιόμετρα δεύτερης ποιότητας που προμηθεύει με αυτά κάποιους Κινέζους κατασκευαστές.

Πάρε σαν παράδειγμα το γνωστό μπλε ποτενσιόμετρο της Alps που φοράνε πάρα πολλοί ενισχυτές στον κόσμο, ακόμα και αυτοί που εισάγονται στην χώρα μας από την Κίνα. Εχει πέσει στην αντίληψή σου κάποιος από αυτούς τους ενισχυτές που φέρει ποτενσιόμετρο της Alps υποδεέστερης ποιότητας ή ακόμα και μαΙμού Alps?

Γιατι σου κανει εντυπωση????? δεν ειπα οτι το μπλε το βγαζει καλο και κακο,αλλα το οτι παραγει μοντελα για ολα τα βαλαντια.Εαν βρω σε ποια περιοδικα εχω διαβασει για ποια alps φορανε θα σου πω!!!! οταν λες <<Πάρε σαν παράδειγμα το γνωστό μπλε ποτενσιόμετρο της Alps που φοράνε πάρα πολλοί ενισχυτές στον κόσμο, ακόμα και αυτοί που εισάγονται στην χώρα μας από την Κίνα.>> τι εννοεις με αυτο????αλλο να εισαγονται απλα απο την κινα και αλλο να ειναι αμιγως κινεζικη,(φασοναδιστικη)δηλαδη,τα ειπαμε αυτα. υγ.εχω μια κονσολιτσα της behringer την UB 502 EYRORACK,η behringer λεει οτι εχει alps,εγω το ανοιξα και δεν ειδα πουθενα να λεει alps,και να ελεγε ομως,ξερεις ποσο την πειρα,η 30 η 50 ευρω.εαν αυτο το μηχανημα εχει alps (και τι alps),εγω τοτε ειμαι ελεφαντας!!!!! :lol: :lol:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.711
Το μαγαζί μου είναι μέσα στην τσάϊνα τάουν όπως τη λένε πλέον. (οδός Αισώπου & Σαπφούς Θεσσαλονίκη)
Αν δείτε το βράδυ πάντα μετά τις 11 το τι νταλίκα ξεφορτώνεται αλλά κυρίως ποιά φορτηγάκια με την επωνυμία τους απ΄έξω έρχονται και φορτώνουν τα κινέζικα ρούχα που μετά πωλούν στα επώνυμα μαγαζιά τους θα εκπλαγείτε.
Ας μην αναφέρω το όνομα που έχω δει να φορτώνει με τα κιβώτια ρούχα κινέζικα με τη σφραγίδα τους κατά παραγγελία.
Αλλά έχει μαγαζί στο κέντρο και είναι από τα πιο επώνυμα του είδους και πανάκριβο.

Τα προϊόντα των κινέζων είναι ψεύτικα, κακοκατασκευασμένα,κακέκτυπα αντίγραφα με ελάχιστο χρόνο αντοχής και ζωής. Ότι κατά καιρούς αγοράσαμε π.χ. καλάμι ψαρέματος, ραδιορολόϊ, φακός με LED, αρμόνιο μικρό, φραπεδιέρα, δράπανος, φυσητήρας κ.λ.π. όλα χαλάσαν σε ελάχιστο χρόνο.
Τα βλέπω καθημερινά.
Και ναι, είναι πάμφθηνα.
Δεν μπορείς να τα εμπιστευθείς για σοβαρή δουλειά.
Εκτός αν πρόκειται απλώς για κάποια διακοσμητικά είδη που μπαίνουν σε κάποιο ράφι.
Εκεί δεν πειράζει και τόσο, εφ΄όσον δεν καλούνται να κάνουν κάποια σοβαρή δουλειά.

Reaction score
180
Υπαρχει μια σοβαρη Σινο-Ιαπωνικη διαφορα. Οι γιαπωνεζοι στα χρονια της τεχνολογικης τους αναπτυξης παιρναν τις ιδεες απο τους ευρωπαιους και κατασκευαζαν τελειως δικα τους (εστω και ανεμπνευστα) προιοντα. Οι κινεζοι ηταν, ειναι και μαλλον θα συνεχισουν να ειναι φασονατζηδες της συμφορας. Εξαιρουνται λιγοστες πολυεθνικες που κατορθωνουν να επιβαλλουν αυστηρα στανταρς κατασκευης στα προιοντα που παραγονται στα κινεζικα εργοστασια τους

Reaction score
3.574
ΜΑΝΟΣ (triangle) said:
g.kar said:
ΜΑΝΟΣ (triangle) said:

Γιατι σου κανει εντυπωση????? δεν ειπα οτι το μπλε το βγαζει καλο και κακο,αλλα το οτι παραγει μοντελα για ολα τα βαλαντια.Εαν βρω σε ποια περιοδικα εχω διαβασει για ποια alps φορανε θα σου πω!!!! οταν λες <<Πάρε σαν παράδειγμα το γνωστό μπλε ποτενσιόμετρο της Alps που φοράνε πάρα πολλοί ενισχυτές στον κόσμο, ακόμα και αυτοί που εισάγονται στην χώρα μας από την Κίνα.>> τι εννοεις με αυτο????αλλο να εισαγονται απλα απο την κινα και αλλο να ειναι αμιγως κινεζικη,(φασοναδιστικη)δηλαδη,τα ειπαμε αυτα. υγ.εχω μια κονσολιτσα της behringer την UB 502 EYRORACK,η behringer λεει οτι εχει alps,εγω το ανοιξα και δεν ειδα πουθενα να λεει alps,και να ελεγε ομως,ξερεις ποσο την πειρα,η 30 η 50 ευρω.εαν αυτο το μηχανημα εχει alps (και τι alps),εγω τοτε ειμαι ελεφαντας!!!!! :lol: :lol:
ΜΑΝΟΣ (Triangle) λυπάμαι αλλά δεν με κάλυψες στην συγκεκριμένη ερώτηση που σου έθεσα για τα ποτενσιόμετρα της Alps.
H απάντηση σου σε αυτό που ρώτησα για τα Alps ήταν :

"Εαν βρω σε ποια περιοδικα εχω διαβασει για ποια alps φοράνε θα σου πω!!!! "

Δηλαδή Μάνο βασίζεις τις εμπειρίες σου μόνο σε αυτό που έγραψε κάποιο περιοδικό ? Δεν άνοιξες ποτέ σου έναν κινέζικο ενισχυτή για να δεις τι υλικά έχει μέσα του ?
Για δες τα ενισχυτικά της DARED, της PRIMALUNA, CONSONANCE .κ.λ.π . και πες μας τι ποιότητα υλικών πιστεύεις ότι έχουν μέσα τους.

Περιμένω.

Reaction score
3.574
Και να φανταστείς ότι το θέμα δεν το έχω πάει ακόμα στην Κινεζικη Πρεσβεία. 8)

Υ.Γ Μάνο μην ακούς το Νίκο κι αυτος Κινέζικο ψαροντούφεκο έχει αγοράσει από την China Town της Θεσ/νίκης :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.574
Η Κίνα φτιάχνει όταν θέλει και πολύ όμορφα μηχανάκια .
Στα ίδια watts με αυτόν τον λαμπάτο Κινέζο Dared 845 μήπως θέλει κάποιος από εσάς να κοντράρει ?

Reaction score
81
Πέρα απο το χαμηλό κόστος των εργατικών το κόστος των υλικών είναι καθοριστικής σημασίας όπως όλοι γνωρίζουμε.

Ολοι σχεδόν οι κατασκευαστές προσφέρουν το προϊόν τους σε διαφορετικές διαβαθμίσεις ποιότητας και κόστους. Η διαβάθμιση του προϊόντος έχει άμεση σχέση με το είδος του ποιοτικού ελέγχου.

Οταν μία εταιρεία ζητήσει πχ ειδικές αντιστάσεις VISHAY με ανοχές +/- 1 % ( λέω νούμερο στην τύχη ) είναι προφανές οτι το κόστος θα είναι αυξημένο σε σχέση με αντιστάσεις ανοχών +/- 10 % ( τυχαίο νούμερο ) της ίδιας εταιρείας.

Απο όσα γνωρίζω, οι περισσότεροι Κινέζοι κατασκευαστές δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στο συγκεκριμένο θέμα, οχι γιατί είναι άσχετοι, αλλά γιατί η τιμολογιακή τοποθέτηση του προϊόντος στην αγορά δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες.

Υψηλότατο στέλεχος γνωστής Αγγλικής βιομηχανίας ηχείων σε σχετική ερώτηση απάντησε οτι η συμβολή του χαμηλού εργατικού κόστους είναι μεν σημαντική στο τελικό κόστος του προϊόντος, αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Η ενδεχόμενη απειλή καλών Κινέζικων ηχείων το άφησε αδιάφορο.

Ισχυρίσθηκε μάλιστα οτι στον βαθμό που αφορά την εταιρεία του, ενδεχόμενη μεταφορά κατασκευής των προϊόντων στην Κίνα θα κάνει μεγάλη ζημιά στο προφίλ της εταιρείας με μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις.

Reaction score
3.574
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]

Ολοι σχεδόν οι κατασκευαστές προσφέρουν το προϊόν τους σε διαφορετικές διαβαθμίσεις ποιότητας και κόστους. Η διαβάθμιση του προϊόντος έχει άμεση σχέση με το είδος του ποιοτικού ελέγχου.
Για πες μας Βασίλη μια εταιρεία, ας πουμε από αυτές που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Τηλεοπτική, που προσφέρει το ίδιο προϊόν σε διαφορετικές διαβαθμίσεις ποιότητας και κόστους.

Υ.Γ Εκτός κι αν με το ¨κατασκευαστές¨ εννούσες μόνο τους κατασκευαστές των υλικών και όχι τους κατασκευαστές συσκευών ήχου.

Reaction score
0
αν ο δικος μου κινεζος ηταν οτιδιποτε αλλο θα κοστιζε 2 φορες πανω και αναθεμα αν θα επαιζε 10%καλυτερα

Reaction score
3.574
Μιας και αναφέραμε τα ποτενσιόμετρα της Alps , δεν πάμε να τα δούμε καλύτερα στο site της Alps ?

http://www3.alps.co.jp/cgi-bin/WebO...try=com&top_mode=2003&productId=4&varietyId=3

Οπως βλέπετε υπάρχουν πολλά μοντέλα ποτενσιόμετρων της Alps για όλες τις χρήσεις. Τώρα ποια είναι αυτά τα Alps δεύτερης διαλογής που ισχυρίζονται κάποιοι ότι μπορεί να αγοράζουν οι Κινέζοι για να μειώσουν το κόστος παραγωγής δεν το γνωρίζω. Ας μας το πουν καλύτερα όσοι το γνωρίζουν.

Reaction score
3.574
Δ.ΜΙΧΑΗΛ said:
Τωρα που εβαλα και τισ emmision labs παει σφερα το μηχανακι
Δημήτρη, φαίνεται ότι είσαι πολύ ευχαριστημένος με τον Κινέζικο ενισχυτή σου
Για πες μας σε παρακαλώ εάν έχει κάτι κακό από κατασκευαστικής πλευράς που δεν σου αρέσει.

Γιατί να μην μπορεί ο Κινέζος να φτιάξει ένα εξιοπρεπέστατο μηχάνημα ήχου ? Εγώ τον τελευταίο καιρό αρχίζω να πιστεύω ότι και την τεχνογνωσία διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες αγοράζει τα υλικά και μπορεί να φτιάξει οτιδήποτε σε άριστη ποιότητα κατασκευής.

Reaction score
0
Kοιτα δεν εχω δει κατι λαθος παντως ο graaf ηταν χειροτερος και απο ποιοτητα κατασκευης και απο
ηχο αλλωστε το μηχανημα υπαρχει και οποιος θελει μπορει να το ακουσει για να μη λεω εγω που ισως το
στηριζω λογω κατοχης του

Reaction score
14
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]

Υψηλότατο στέλεχος γνωστής Αγγλικής βιομηχανίας ηχείων σε σχετική ερώτηση απάντησε οτι η συμβολή του χαμηλού εργατικού κόστους είναι μεν σημαντική στο τελικό κόστος του προϊόντος, αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Η ενδεχόμενη απειλή καλών Κινέζικων ηχείων το άφησε αδιάφορο.

Ισχυρίσθηκε μάλιστα οτι στον βαθμό που αφορά την εταιρεία του, ενδεχόμενη μεταφορά κατασκευής των προϊόντων στην Κίνα θα κάνει μεγάλη ζημιά στο προφίλ της εταιρείας με μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις.

Χμμμ... η Ιστορία θα δείξει τελικά. :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988