ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ & ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Reaction score
4
Δυστυχώς ενώ εμεις μιλάμε για HD & BLU RAY στο90% των βίντεο κλαμπ δεν γνωρίζουν καν τι εστι dolby @dts. :happy_5:

Ειχα παρει ένα dvd από το Seven video net και όταν το εβαλα να παιξει διαπίστωσα ότι η ταινια ηταν dolby 5.1 (enhanced) από 2.0 surround ενώ το κουτι της ταινιας στο βιντεο κλαμπ εγραφε στη πισω πλευρα ‘’dolby digital 5.1’’ :crazy_1:

Mε τα χιλια ζορια κατάφερα και επεισα τον υπαλληλο να παρει πισω την ταινια χωρις να την πληρώσω. :mad_2:

Βέβαια η εύθηνη δεν βαραίνει την αλυσιδα seven για το λάθος στην αναγραφή της ταινιας ως dolby digital 5.1 αλλα την παραγωγή.

Ο υπάλληλος όμως σε ένα βιντεοκλάμπ θελω να εχει περασει μια μικρη εκπαίδευση σε αυτά τα forma γιατί δεν δέχομαι να εξηγώ μια ωρα ότι η ταινία δεν ηταν αυτό που έγραφε και αυτος να μου λεει ότι από την στιγμη που το δισκακι παιζει δεν θεωρείτε ότι εχει πρόβλημα.

Την επόμενη φορα που ξαναπήγα ζήτησα την ταινια που ηθελα να παρω να μου την βαλει στο dvd για να μπούμε στο menu και να δω πριν την νοικιάσω ότι όντως είναι Dolby digital 5.1 και όχι Κανά σκατό enhanced ξανα.

Ο υπάλληλος (άλλος) αυτή την φορα με κοίταγε σαν να του ειχα σκοτώσει την μανα. Πολύ βαριεστημένα και σαν να ελεγε από μεσα του (ασε μας ρε φιλε τι π@π@ριες είναι αυτές που μας ζητάς να κάνουμε) :mad_1:

Η ταινία ηταν dolby digital την πηρα και φεύγοντας του ειπα ότι εμεις που εχουμε home cinema τα κοιτάμε αυτά γιατι ο ηχος δεν είναι αυτός που αναγράφει μια ταινια πολλές φορές.
Μου εριξε το ιδιο βλεμα και όταν ειπα ευχαριστώ δεν ακουσα ουτε ένα παρακαλώ…

Δεν ξανάπαω στα seven στο Πειραιά . :happy_4:

Να γίνουν επαγγελματίες και να μαθουν να εξυπηρετούν τους πελατες και να φροντίσουν και οι ιδιοκτήτες των βίντεο κλαμπ να επιμορφώσουν τους υπαλληλους στους. :prof:

Δεν γουστάρω όταν ρωταω αν μια ταινια είναι stereo η Dolby να με κοιταν σαν εξωγήινο. Εχει παει και 2 ευρω η ταινια και είναι υποχρεωμένοι εκτος από το να παταν τα κουμπάκια στην ταμειακή και να βαζουν ωραίες γκόμενες με κολητα μπλουζακια, να δινουν στον πελατη και μια σωστη εξυπηρέτηση.

Ζητάω πολλα ε? :happy_9:

Και που να τους ρωταγα αν εχουν η αν θα φερουν blu ray.
[FONT=&quot]Ξυλο θα έτρωγα…
[/FONT]

VG

Reaction score
0
Εμενα με απασχολει μονο να εχουν καλα γκομενακια.
Το δικο μου videoclub δεν τα παει πολυ καλα σε αυτο το θεμα.

Reaction score
3
HomeCinema-maniac, προφανώς θα έχουμε νοικιάσει την ίδια ταινία, αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι το Σχολή απατεώνων, διόρθωσέ με αν δεν είναι αυτή για να πληροφορήσουμε και τα υπόλοιπα μέλη.
Κι εγω βέβαια το διαπίστωσα αφού την είχα πάρει.
Όταν λοιπόν την επέστρεψα (Videorama), για καλή μου τύχη ήταν η Δώρα βάρδια, (την οποία και ενημερώνω συχνά και πίστεψέ με ξέρει και το HD-DVD & το bluray), της το είπα προκειμένου να το ξέρει σε περίπτωση που κάποιος παραπονεθεί.
Αλλά, ειλικρινά, ξέρετε σε τι ποσοστό αυτοί που νοικιάζουν ταινίες γνωρίζουν τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος που θέλει να δει μια ταινία;
Δυστυχώς παρά πολύ μικρό.
Γι αυτό και θα πρότεινα να φτιαχτεί και κάποιο sticky θέμα με τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν νοικιάζουμε ή αγοράζουμε ταινίες.
Τι λέτε;

Reaction score
8
Απάντηση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ & ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Ας μην μιλαμε καλυτερα για τις κοπελιτσες που εχουν στα videoclub
εαν ξερουν απο hd η οτι οτιδηποτε αλλο απο την στιγμη που δεν ξερουν
οι ιδιοι οι ιδιοκτητες ,γιατι σε ερωτηση που εκανα εγω στον δικο μου
που εχει 3 μαγαζια δεν αναφερω την φιρμα για ευνοητους λογους
δεν ειχε ιδεα........

Reaction score
4
Καλά ότι και οι ιδιοκτήτες είναι για τον ………………… αυτό είναι γνωστό.
Αλλά πρέπει να υπολογίσουμε ότι η τιμη στο dvd εχει φθάσει πλεον στα 2 ευρω και οι υπηρεσίες που προσφέρουν πρεπει να είναι αντίστοιχες με τα λεφτά που ζητάν και όχι να σε κοιτάζουν σαν να ενοχλείς και από πάνω…

Στο θεμα του enhanced από dolby stereo 2.0 σε 5.1 πρεπει να συντάξουμε και να στείλουμε ένα κείμενο σαν AV SITE σε όλες τις εταιρίες που κανουν το ιδιο λαθος και αναγράφουν στις ταινιες τους το Dolby digital 5.1 χωρις να είναι. Και μετα μπαίνεις στο menu της ταινίας στο σπιτι και ξενερώνεις όταν σου εχει επιλογή 5.1 enhanced. :crazy_1:

Πρέπει να ενημερώσουμε τις εταιριες λοιπων. :prof:

Εσεις τι λετε για μια τετοια κινηση?

Ακομα ένα λάθος που κάνουν είναι ότι πολλες ταινίες που είναι dolby digital 5.1 δεν αναγράφετε το 5.1 παρα μονο το dolby digital.
Ετσι παλι υπάρχει ο φόβος να την πάρεις και να σου βγει κανα enhanced.

Η γνωμη μου είναι να μαζέψουμε ολους τους τιτλους των ταινιών που εχουν κακη και λανθασμένη αναγραφη σε ότι αφορα το forma ηχου που προσφέρουν και αναλογα με την εταιρια να στέλνουμε και ένα κειμενο διαμαρτυρίας. :mad_2:

[FONT=&quot]Όχι ότι θα δακρύσουν και θα ζητησουν συγνωμη αλλα………. Ξερω εγω? Ας κανουμε μια κινηση…
[/FONT]

Reaction score
4
Γι αυτό και θα πρότεινα να φτιαχτεί και κάποιο sticky θέμα με τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν νοικιάζουμε ή αγοράζουμε ταινίες.
Τι λέτε;

ΛΕΩ ΝΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν θυμαμαι τιτλους απο ταινιες που εχω νοικιασει και ηταν μουφα 5.1 αλλα καπου πρεπει να τις γραφουμε στο forum.

Ειναι μια αηδια στο enhanced να ακουγονται οι διαολογοι και απο τα left right ηχεια ... :crazy_1:

Reaction score
3
Συμφωνώ.
Αλλά για να διευκολυνθούμε όλοι, ας ανοίξουν οι συντονιστές της κατηγορίας ένα θέμα με τίτλο π. χ. "DVD με παραπλανητικά χαρακτηριστικά", ή όποιον άλλο νομίζουν ότι θα είναι κατανοητός.
Και μέσα απλά θα γράφουμε τα εξής:
Τίτλος ταινίας (ελληνικός και ξένος)
Τι γράφει στη πίσω πλευρά της θήκης.
Τι πράγματι είναι στην ταινία.
Λίγα και πρακτικά για να προσέχουν οι επόμενοι που θα νοικιάσουν την ταινία.
Κι ένα παράδειγμα με φανταστικό τίτλο:
1. Το χρονικό του AVSite / Chronicles of AVSite :respect:
2. Dolby Digital (στη θήκη)
3. Dolby Digital enchanced (η ταινία).

Reaction score
0

Κωνσταντίνε συνονόματε μένουμε και στην ίδια γειτονιά, νοικιάζουμε και από το ίδιο videoclub (από την Δώρα το κατάλαβα) ....

HV

Reaction score
0
Υπαρχει ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΑΙΝΙΩΝ που ειναι Enchanced 5.1 απο απλο 2.0 Dolby Stereo....Δεν φταινε τα Video Club και το αποτελεσμα ειναι σχεδον το ιδιο με ενα πραγματικα τραβηγμενο σε 5.1 εργο.

Reaction score
4
Υπαρχει ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΑΙΝΙΩΝ που ειναι Enchanced 5.1 απο απλο 2.0 Dolby Stereo....Δεν φταινε τα Video Club και το αποτελεσμα ειναι σχεδον το ιδιο με ενα πραγματικα τραβηγμενο σε 5.1 εργο.
Καμια σχεση!
Οι διαλογοι ακουγονται απο τα left right και τα surround ειναι εντελος υποτονικα.
Μην το ξαναπεις αυτο :mad_1:
Μονο σχεδον το ιδιο δεν ειναι.

Βαλε το αυτι σου να ακουσει το καθε ηχειο ξεχωριστα και θα καταλαβεις ποσο λαθος παιζει.

Καμια σχεση το enchanced απο το πραγματικο 5.1

Κανεις δεν ειπε οτι φταινε τα βιντεο κλαμπ . Οι παραγωγες φταινε :mad_2:

HV

Reaction score
0
Εγω δεν εχω την τελεια ακουστικη στο δωματιο μου και ισως για αυτο δεν με πειραζει.
Παντως απο το απλο στερεο διαλεγο το ψευτο 5.1 παντα :)

Reaction score
3
Re: Απάντηση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ & ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Κωνσταντίνε συνονόματε μένουμε και στην ίδια γειτονιά, νοικιάζουμε και από το ίδιο videoclub (από την Δώρα το κατάλαβα) ....
Ωραία, τώρα την (Δώρα) κάναμε και διάσημη, αλλά χαλάλι της γιατί το αξίζει και είναι και πραγματικό "σπίρτο" στη δουλειά της.
Γι αυτό και προτείνω όσοι νοικιάζετε ταινίες να εξηγείτε στους υπαλλήλους των βίντεοκλάμπ κάποια στοιχειώδη πράγματα γύρω από την τεχνολογία.
Έτσι και αυτούς θα τους βοηθήσετε και εσείς θα διευκολυνθείτε.
Άλλωστε το ότι ένας υπάλληλος δουλεύει στο βίντεοκλάμπ, δεν σημαίνει ότι είναι και γνώστης της τεχνολογίας.

Reaction score
1

Εγω μενω Αμπελοκηπους Θεσ/νικης, στο μερος που ανοιξε το πρωτο seven. Πιστεψε με οτι το αφεντικο(που ειναι και στην α.ε.) γνωριζει αρκετα καλα τις εξελιξεις στην τεχνολογια.
Εκει ειδα πριν κανα μηνα το ps3 να παιζει need for speed και για λιγο την πρωτη μου blu ray ταινια(mi3). Πιστευω οτι θα ειναι και ο πρωτος που θα νοικιαζει blu ray ταινιες.

Reaction score
20
Δυστυχώς ενώ εμεις μιλάμε για HD & BLU RAY στο90% των βίντεο κλαμπ δεν γνωρίζουν καν τι εστι dolby @dts. :happy_5:

Ειχα παρει ένα dvd από το Seven video net και όταν το εβαλα να παιξει διαπίστωσα ότι η ταινια ηταν dolby 5.1 (enhanced) από 2.0 surround ενώ το κουτι της ταινιας στο βιντεο κλαμπ εγραφε στη πισω πλευρα ‘’dolby digital 5.1’’ :crazy_1:

Mε τα χιλια ζορια κατάφερα και επεισα τον υπαλληλο να παρει πισω την ταινια χωρις να την πληρώσω. :mad_2:

Βέβαια η εύθηνη δεν βαραίνει την αλυσιδα seven για το λάθος στην αναγραφή της ταινιας ως dolby digital 5.1 αλλα την παραγωγή.

Ο υπάλληλος όμως σε ένα βιντεοκλάμπ θελω να εχει περασει μια μικρη εκπαίδευση σε αυτά τα forma γιατί δεν δέχομαι να εξηγώ μια ωρα ότι η ταινία δεν ηταν αυτό που έγραφε και αυτος να μου λεει ότι από την στιγμη που το δισκακι παιζει δεν θεωρείτε ότι εχει πρόβλημα.

Την επόμενη φορα που ξαναπήγα ζήτησα την ταινια που ηθελα να παρω να μου την βαλει στο dvd για να μπούμε στο menu και να δω πριν την νοικιάσω ότι όντως είναι Dolby digital 5.1 και όχι Κανά σκατό enhanced ξανα.

Ο υπάλληλος (άλλος) αυτή την φορα με κοίταγε σαν να του ειχα σκοτώσει την μανα. Πολύ βαριεστημένα και σαν να ελεγε από μεσα του (ασε μας ρε φιλε τι π@π@ριες είναι αυτές που μας ζητάς να κάνουμε) :mad_1:

Η ταινία ηταν dolby digital την πηρα και φεύγοντας του ειπα ότι εμεις που εχουμε home cinema τα κοιτάμε αυτά γιατι ο ηχος δεν είναι αυτός που αναγράφει μια ταινια πολλές φορές.
Μου εριξε το ιδιο βλεμα και όταν ειπα ευχαριστώ δεν ακουσα ουτε ένα παρακαλώ…

Να γίνουν επαγγελματίες και να μαθουν να εξυπηρετούν τους πελατες και να φροντίσουν και οι ιδιοκτήτες των βίντεο κλαμπ να επιμορφώσουν τους υπαλληλους στους. :prof:

Δεν γουστάρω όταν ρωταω αν μια ταινια είναι stereo η Dolby να με κοιταν σαν εξωγήινο. Εχει παει και 2 ευρω η ταινια και είναι υποχρεωμένοι εκτος από το να παταν τα κουμπάκια στην ταμειακή και να βαζουν ωραίες γκόμενες με κολητα μπλουζακια, να δινουν στον πελατη και μια σωστη εξυπηρέτηση.

Ζητάω πολλα ε? :happy_9:

Και που να τους ρωταγα αν εχουν η αν θα φερουν blu ray.
[FONT=&quot]Ξυλο θα έτρωγα…
[/FONT]

Νομίζω πως είσαι λίγο άδικος φίλε μου. Το αν η ταινία ήταν enhanced 5,1 και όχι original δεν μπορεί να το γνωρίζει ο κάθε υπάλληλος . πόσο μάλιστα αν δεν αναγράφετε στο οπισθόφυλλο του dvd . Πολλές φορές ακόμα κι εγώ την πατάω είτε γιατί δεν την είδα την ταινία , είτε την είδα χωρίς πολυκάναλο σε απλή TV είτε επειδή ήταν πολύ αργά και είχα την ένταση στο ελάχιστο . Μην παίρνεις σαν βάσει εμάς τους ¨τρελαμένους¨ Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν τις ταινίες τους σε μια απλή TV και είναι αδύνατο να ξεχωρίσουν τον ήχο , ακόμα περισσότερο αν αυτός είναι enhanced η όχι.

φιλικά
Κώστας Ποτακίδης απο το seven video net Πανοράματος

Reaction score
0
Maniac εισαι πολυ "καμμενος " τελικα !!! :crazy_1: :happy_4:
Αμα ειχα videoclub και μου εκανες "τετοια" θα σε ειχα διωξει !! :happy_8:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516