Featured ΕΜΒΥΘΙΣΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ 7.2.4 ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!

Reaction score
5.777
Γιώργο δεν είναι δύσκολο
Κοστοβόρο είναι
Σου βγαίνει πάνω από 40 το τετράγωνικο
Το σίγουρο είναι ότι θα βάλω τέτοιο πίσω από την οθόνη

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.413
Πόσο αναγκαίο κακό είναι ρε παιδιά;
Εντάξει, εγώ μαζί σου είμαι. Και αν το έφτιαχνα εγώ, μια τέτοια λύση θα κοιτούσα προφανώς (το "προφανώς" το λέω καθώς εξέφρασα ήδη την αισθητική μου διαφωνία).

Το "αναγκαίο κακό" το είπα με την έννοια πως, αν δεν θες/μπορείς να ξοδέψεις έξτρα χρόνο και χρήμα (γιατί εξάλλου και η διάτρητη αυτό είναι, μια γρήγορη και οικονομική λύση) για να το κάνεις έτσι, σε έναν dedicated χώρο είναι προτιμητέο το αποτέλεσμα, παρά η αισθητική.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.438
Πόσο αναγκαίο κακό είναι ρε παιδιά; Έχουμε δει άπειρα hc, όλα με διάτρητη γυψοσανίδα είναι;
Γιώργο, η απλή γυψοσανίδα είναι άλλη μια απλή ανακλαστική επιφάνεια. Ιδίως εάν βρίσκεται σε περιοχή πρώτης άμεσης ανάκλασης (που σε ένα ιμερσιβ σεταπ πρακτικά όλες οι επιφάνειες είναι πρώτης άμεσης ανάκλασης) θα έχεις σαφέστατο πρόβλημα, και θα χρειαστεί να τοποθετηθεί άφθονη ποσότητα διάχυσης ή απορρόφησης επάνω στις απλές γυψοσανίδες.

Η διάτρητη γυψοσανίδα αποτελεί μια "εξόχως περιποιημένη" ακουστικά επιφάνεια, που δεν απαιτεί κανενός είδους επιπρόσθετη απορρόφηση ή διάχυση, είναι έτοιμη για χρήση.

Έχω και γω έναν ολόκληρο πίσω τοίχο με διάτρητη, ποτέ δεν ενόχλησαν κανέναν οι τρύπες της.

Βεβαίως εάν επιθυμείς μπορείς να την καλύψεις με ένα ακουστικά διάφανο ύφασμα, για λόγους αισθητικής, αλλά αυξάνεται σημαντικά το κοστολογιο.

Η χρήση τέτοιας διάτρητης γυψοσανίδας, έχω διαπιστώσει κατ'επανάληψιν πως οδηγεί σε ΑΡΙΣΤΟ ηχητικά αποτέλεσμα, και βεβαίως ο πρώτος διδάξας ήταν ο wizzy, που ο χώρος του μετράει θανατερά σωστά, και όλες οι επιφάνειες σε αυτόν το χώρο είναι αποκλειστικά και μόνον από τέτοιες διάτρητες γυψοσανίδες.

Οικονομοτεχνικά, η χρήση διάτρητης είναι τελικά η πιο οικονομική επιλογή για να φτιάξεις ένα χώρο ηχητικά άψογο, διότι το κοστολογιο για διαχυτικές διατάξεις σε μεγάλο εμβαδό, επιπροσθέτως μιας απλής γυψοσανίδας, είναι πολλαπλάσιο.

Λόγου χάριν, για να φτιάξεις ένα άψογο ηχητικά ταβάνι επιφάνειας 20-25 τμ, η κάλυψή του με μια διάτρητη γυψοσανίδα (και κάποια πυκνή βαριά απορρόφηση από πίσω) είναι μακράν η φτηνότερη λύση με τέλειο αποτέλεσμα. Εξαφανίζει πλήρως και οριστικώς οποιοδήποτε φαινόμενο flutter echo σε όλο το εμβαδό του χώρου, εξαφανίζει κάθε ισχυρή πρώτη ανάκλαση, ισορροπεί όλη την ενέργεια από το δάπεδο, κλπ, μη το συζητάς. Με ελάχιστα χρήματα, φτιάχνει το χώρο.

Last edited:

Reaction score
2.409
επειδή μπερδεύτηκα τώρα, πίσω από την διάτρητη γυψοσανίδα (είτε σε τοίχο είτε σε ταβάνι) τι πρέπει να υπάρχει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.438
Απορρόφηση. Πχ 10-15 cm πάχους.
Άμα έχεις πρόβλημα χώρου, και 5 cm να βάλεις, κάτι θα κάνει.
Άλλος γνωστός ύποπτος, έβαλε 5cm φελλό.
Μετράει τέλεια.

Reaction score
5.777
Το θεμα ειναι τι ζητας
είναι καθαρά θέμα κόστους αλλά ποιο πολύ χώρου

Reaction score
4.392
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο φωτισμος σ ένα χωρο παιζει ένα πολύ σημαντικο ρολο που διαμορφωνει την συνολικη αισθητικη αυτου. Είναι σα να λεμε το κερασακι στην τουρτα. Επειδη στο παρελθον ειχα καει από τις φθηνες λεντοταινιες αυτή την φορα ημουν αποφασισμενος να μην παω με γνωμονα το φθηνο αλλα το ποιοτικο (ως ένα βαθμο βεβαιως - βεβαιως).και χωρις να γνωριζω πως ξεχωριζεις το ποιοτικο απ τη σαβουρα.

Τεσπα, κατ αρχας δηλωνεις την προθεση και μετα ρωτας. Ετσι το καταστημα αγορας ηταν από την Κατερινη (υπαρχει και στη Θεσσαλονικη, αλλα το εμαθα κατοπιν εορτης) οπου ειδα δια ζωσης πως λειτουργουν καποια πραγματα κι ετσι κατεληξα στο τι θ αγορασω.

Υπαρχουν συνολικα 4 σποτακια εμπρος στο ταβανι κι ακομη τεσσερα πισω στο ταβανι συμετρικα, αρκετα δυνατα για τις στιγμες που χρειαζεσαι αρκετο φως στο χωρο. Λογικα θα χρησιμοποιουνται λιγες φορες.

Επισης υπαρχουν 6 ακομη σποτακια χαμηλα κατω και λιγο πιο πανω από το σουβατεπι για φωτισμο ακρως κινηματογραφικα.

Υπαρχει μια μεγαλη led ταινια κρυφου φωτισμου ψηλα και περιμετρικα του χωρου και άλλη μια ιδια χαμηλα, εντος του σουβατεπι.

Στους δυο αντικριστους τοιχους υπαρχουν συνολικα 4 απλικες (μαλλον κερδιζουν τις εντυπωσεις)

Ξεχωριστο κεφαλαιο μια μικρη κατασκευη αλλα και η πιο ωραια κατά την γνωμη μου. Ενας κυκλος στην οροφη, διαμετρου 1,5 μετρου που κανει εσοχη στο ταβανι και εχει μπει οπτικη ινα.

Εχει αλλαχθει ο κεντρικος πινακας του σπιτιου, αλλα εχει μπει και εξτρα πινακας εντος του δωματιου.

OIKONOMIKA

Αν κι εδώ δεν θα αναφερθω αναλυτικα παρ ολο που εχω γραμμενα όλα τα εξοδα, μιας κι ανελαβα προσωπικα το συνολο των αγορων.

Να πω ότι ο σχεδιασμος από την αρχικη προβλεψη ξεπερασε κατά πολύ το διπλασιο από την αρχικη πολύ υποθετικη αποψη που ειχα κανει για το τι θα μπορουσε να μου στοιχισει η ολη υποθεση

Για παραδειγμα, αγορασα το φελλο 500 ευρω αλλα την βενζινοκολλα δεν την υπολογισα, ελεγα ποσο να κανει μωρε? Τελικα 120 ευρω!! Τα φωτιστικα (σποτακια, οπτικη ινα, απλικες, καλωδια λεντοταινιες κλπ) ειχα την εντυπωση ότι θα ηταν καποιο πολύ μικρο ποσο που ουτε καν το υπολογιζα, τελικα 1.600 ευρω χωρις τη δουλεια του ηλεκτρολογου που μου εκανε τελειως φιλικη τιμη.

Τα τεχνικα εξοδα (Μαριος, Νικος, Τολης) . Αν και στην αρχη ηταν αυτό που φοβομουν, τελικα νομιζω ότι εκλεψα εκκλησια!!, Από μερους μου ένα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ολη την προσπαθεια τους και για ένα τελικο αποτελεσμα που προσωπικα με ικανοποιησε στο επακρο και για την σπεσιαλ τιμη.

Ειναι γεγονος οτι αν ηξερα απ την αρχη ποσο θα κοστιζε το εγχειρημα δεν θα ξεκινουσα.. Θα δηλωνα αδυναμια πληρωμης. Κωλοφαρδιστα προχωροντας σταδιακα μ εκατσαν βολικα καποια πραγματα και καθυστεροντας λιγο όταν επρεπε την κατασκευη βγηκε ολο το σχεδιο χωρις να καταλαβω πως και τελικα καταφερα ν ανταπεξελθω στις πληρωμες επι συνολου.

ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ

Γενικα πιστευω ότι το παλεψα παρα πολύ για να εχω οσο το δυνατο λιγοτερους συμβιβασμους.

Ο πρωτος συμβιβασμος είναι ότι τα ηχεια δεν είναι όλα ιδια. Για τον κινηματογραφο αυτό εχει μικρη σημασια, για την μουσικη εχει πολύ μεγαλυτερη.

Πως όμως το αντιλαμβανομαστε αυτό? Μεχρι τωρα κανεις τριτος δεν καταλαβε κατι επιλήψιμο σ αυτό. ΟΜΩΣ… επειδη καποτε ειχα 5 ηχεια απολυτως ιδια για αρκετουτσικο διαστημα καταλαβαινω την διαφορα. Όταν περναει αρκετος καιρος αυτό ισως και να ξεχνιεται ως ένα βαθμο αλλα δεν παυει να είναι ενας συμβιβασμος. Όλα ιδια τα ηχεια είναι το τελειο, τελεια και παυλα!

Οκ αλλα ποιο το οφελος από την άλλη? Εχεις πολύ περισσοτερο δυναμη στα εμπρος με ότι αυτό συνεπαγεται. Βασικα δεν είναι μονο η δυναμη αλλα και γενικοτερα η ποιοτητα στα πιο ισχυρα ηχεια. Στην ουσια όταν βαζεις μεγαλυτερα εμπρος ανοιγεις κι ένα παραθυρο στο μελλον. Το σαρακι της αναβαθμισης.

Πως θα ηταν το ηχοσυστημα αν όλα ηταν ιδια με τα εμπρος? ΚΟΛΑΣΗ!!

Κι επειδη στη νεα σειρα της ADAM εχουν ουσιαστικη αναβαθμιση (με πιο βασικο πλεονεκτημα οτι είναι τριδρομα και λιγο μεγαλυτερος ενισχυτης) αν μας πανε όλα καλα μπορει να γινει σταδιακα κατι τετοιο. Νεοι ειμαστε, στο ανθος της ηλικιας μας, εχουμε χρονο και υπομονη για κατι τετοιο.

Παντως ΑΝ ξεκινουσα σημερα εκ του μηδενος ένα τετοιο στησιμο, θα επερνα ασυζητητι ηχεια εντοιχιζομενα. Υπαρχουν πολύ εξιοπρεπη ηχεια για όλα τα βαλαντια.

Ο δευτερος συμβιβασμος είναι στις πολυθρονες. Προσωρινη λυση για οικονομικους λογους οι συγκεκριμενες μιας κι αυτές που μ αρεσουν κανουν καποια χιλιαρικα. Ισως καποτε ποιος ξερει, χαρει και ο κωλος μας της πολυτελεια!

Οι διατρητηες γυψοσανιδες. Ενδεχομενως θα ηταν καλυτερα αν ηταν παντου. Πιστευω ότι εδώ μικρο το κακο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ​

Reaction score
608
Απορρόφηση. Πχ 10-15 cm πάχους.
Άμα έχεις πρόβλημα χώρου, και 5 cm να βάλεις, κάτι θα κάνει.
Άλλος γνωστός ύποπτος, έβαλε 5cm φελλό.
Μετράει τέλεια.
Απορρόφηση? Πετροβάμβακας, ορυκτοβάμβακας κλπ. Σωστά? Έτσι απλά πίσω από διάτρητη? Με τις ίνες που απελευθερώνονται στον χώρο τι γίνεται? Η τοποθετούμε κάτι ανάμεσα στα δύο?

Reaction score
4.818
Απορρόφηση? Πετροβάμβακας, ορυκτοβάμβακας κλπ. Σωστά? Έτσι απλά πίσω από διάτρητη? Με τις ίνες που απελευθερώνονται στον χώρο τι γίνεται? Η τοποθετούμε κάτι ανάμεσα στα δύο?
Παίρνεις κάτι οικολογικό, έχει διάφορα που δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Επίσης μπορείς με τις γυψοσανιδες να το σφραγίσεις. Οι διατρητες έχουν από την πίσω μεριά ειδική μεμβράνη που δεν περνάει κάτι, δεν είναι διαμπερές η σανίδα δηλαδή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.438
Με τις ίνες που απελευθερώνονται στον χώρο τι γίνεται?
Δεν απελευθερώνεται τίποτα στο χώρο.
Οι τρύπες της διάτρητης δεν είναι ελεύθερης ροής.
Υπάρχει ένα "χαρτί" από την πίσω πλευρά.

Reaction score
143
Ερωτηση. Κολλαμε με βενζινοκολλα απευθειας το φελλο στο ταβανι και μετα τη διατρητη γυψοσανιδα πανω στο φελλο τη στερεώνουμε με απλη κολλα? Δεν χρειάζονται τρύπες/καρφια ή κάποιος μεταλλικος σκελετος? Αν βαζαμε πετροβάμβακα αντι φελλο πως γινεται η στερέωση? (Παντα για ταβάνι ρωταω)

Reaction score
4.392
Ερωτηση. Κολλαμε με βενζινοκολλα απευθειας το φελλο στο ταβανι και μετα τη διατρητη γυψοσανιδα πανω στο φελλο τη στερεώνουμε με απλη κολλα? Δεν χρειάζονται τρύπες/καρφια ή κάποιος μεταλλικος σκελετος? Αν βαζαμε πετροβάμβακα αντι φελλο πως γινεται η στερέωση? (Παντα για ταβάνι ρωταω)
Για τον φελλο μπορω να πω μιας και τον περασα ο ιδιος μαζι με τον ξαδερφο μου.
Στον φελλο απλωνεις βενζινοκολα με πινελο κι αφηνεις να στεγνωσει κανα εικοσαλεπτο Μετα βαζεις και στο μερος του τοιχου που θα βαλεις τον φελλο και κολαει απ ευθειας (χωρις καρφια και σκελετους)

Reaction score
4.818
Όχι βέβαια. Η γυψοσανιδα είναι πολύ βαριά για να στηριχθεί με κολλα . Κανονικά μπαίνουν βίδες για την στήριξη της.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.377
Members
38.552
Νεότερο μέλος
Elena-g