ΕΝΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!!

Reaction score
13
Re: Απάντηση: ΕΝΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!!

Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που υλοπούν άμεσα τις ιδέες τους και τα σχέδιά τους!

Ο Νίκος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων.

Μόλις έλαβα αυτές τις φωτογραφίες.

Τα woofers που χρησιμοποιήθηκαν είναι δύο 15ιντσα VISATON BGS 40. Τα χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν κατάλληλα για open baffle εφαρμογές. Στο ηχείο έχουν προστεθεί ακρυλικές
προσθήκες (κάθετες στην μπάφλα) με σκοπό την βέλτιστη φόρτιση του χαμηλού. Διακρίνονται ένα εξαιρετικό πηνίο και ένας πυκνωτής mundorff ,απαραίτητα για το κρός μεταξύ του woofer και των μονάδων FAL.

Ετσι ειναι Βασιλη οπως τα λες : The quick brown fox jumps over the lazy dog.

Συγχαρητηρια στον ΑΞΙΟ Νικο.

Σαν ιδεα το Ηχειο μου θυμιζει το ΝΟ ΒΟΧ της VISATON αλλα με πολυ διαφοροποιημενες τις μοναδες πανω απο το woofer.

Απο την στιγμη που χρησιμοποιειται πηνιο με πυρηνα, θα ηταν ισως καλη ιδεα το πηνιο να εχει αλλη μορφη, δηλαδη σαν πηνιο αερος αλλα με μεταβλητη εισαγωγη μιας σιδερενιας μπαρας στην τρυπα του τουμπο, (οπως τα συντονιστικα πηνια RF) που θα επετρεπε την πειραματικη μεταβολη της αυτεπαγωγης σε καποια πλαισια.

Κατι τετοιο θα εξυπηρετουσε εκτος απο την ρυθμιση της συχνοτητας αποκοπης, και την μικρομετρικη επιλογη της σταθμης των χαμηλων του woofer ωστε να δενει ιδανικα απο πλευρας σταθμης το χαμηλο με το υπολοιπο συστημα, καθως στο συγκεκριμενο woofer η καμπυλη SPL εχει μια συνεχομενη και σχετικα σταθερη κλιση μεχρι να πιασει την καλη του περιοχη που ειναι περι τα 97dB SPL.

Αυτα απλα σαν ιδεα και προφανως ειμαι σιγουρος οτι ο Νικος το εχει ψαξει το θεμα σε βαθος.

Καλες ακροασεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster