ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙ42

Reaction score
385
Κι εγώ σύνδεση σε htpc , με καλώδιο dvi =>hdmi , ρύθμιση στην nvidia 6600GT για ανάλυση 1920*1080p , εικόνα just perfect !!
1:1 pixel mapping :shock:

Reaction score
0
Παιδιά πως μπορούμε να καταλάβουμε αν η οθόνη βγάζει σήμα 1920Χ1080p σε χρήση HTPC. Εμένα πάνω δεξιά μου λέει απλά 1920Χ1080 και όχι 1080p.
Επίσης στα πόσα ΗΖ έχετε τη συχνότητα της. Εμένα τα 30 ΗΖ πεπλεγμένη τα δέχεται ενώ στα 50 ΗΖ έχω μαύρη οθόνη.
Για κάρτα εχω μια SAPPHIRE 1650PRO

Reaction score
0
Πριν να μας ρυθμισει ο κ.ΛΑΜΠΡΟΥ τις τηλεορασεις (please!!!!!) εσεις τι ρυθμισεις εχετε κανει
στην δικια σας ΑΜΟΙ?
Αληθεια οι ρυθμισεις της 37αρας ειναι καλες και για την 42αρα?

Reaction score
0
Κι εγώ έτσι νομίζω αλλά ο Λευτέρης που τις δοκίμασε είναι καλούτσικες. Δεδομένου ότι οι ρυθμίσεις μας (στην 37") διορθώθηκαν με την αναβάθμιση του firmware, πιθανολογώ ότι δεν είναι μόνο θέμα panel αλλά κυρίως θέμα software.

Reaction score
385
τι software φοράει η 37αρα μετά την αναβάθμιση?
Όσο αφορά τις ρυθμίσεις της 37αρας που πέρασα στην 42αρα σαφώς κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα αλλά πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος.
Επίσης να πω πως οι ρυθμίσεις αυτές διαφέρουνε από πηγή σε πηγή και δεν ξέρω κατά πόσο θα κάτσει μια τέτοια ρύθμιση στον καθένα.
Τα χρώματα παρόλα αυτά εξακολουθούνε να είναι πολύ έντονα, ιδιαίτερα το κόκκινο(νομίζω πως κάτι παρόμοιο συνέβη και στην 37αρα).Λέτε να μυρίζει σύντομα αναβάθμιση?
Από βδομάδα θα "παίξω "με κάποιες ρυθμίσεις από το dve και θα επανέλθω με ολοκληρωμένη άποψη.

Reaction score
0
Και εγώ (άν και άσχετος) έχω την αίσθηση ότι μέσω ρυθμίσεων ή μέσω update στο software η 42άρα μπορεί να παίξει αρκετά καλύτερα - ιδιαίτερα στο τηλεπτικό σήμα που υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα...

Κάποιος γνώστης πρέπει να ασχοληθεί και μετά μεταφέροντας την εμπειρία του να βοηθήσει τους υπόλοιπους....

Ξέρει κανείς από ποιό μενού, με ποιές ρυθμίσεις, και πως να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε λίγο ???

Reaction score
0
Εγώ παρατήρησα κάποιο πρόβλημα? της TV ή του control. Κάποιες στιγμές δεν εκτελεί τις εντολές από το control παρόλο ότι το λαμπάκι στην TV ανάβει σε κάθε πάτημα. Καταλαβαίνει μόνο το κλείσιμο και μετά όταν ξεκινήσει πάλι είναι όλα καλά. Έχει κανείς παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο?

Reaction score
620
Μετά από μια εβδομάδα που μου έφαγε το στήσιμο του HTPC :x, εξαιτίας του σπαστικού JMicron που έχει το ASUS P5B Deluxe WiFi (και όχι μόνο) για τον έλεγχο των PATA συσκευών που δεν με άφηνε να εγκαταστήσω τα XP, κατάφερα χθες να δώ 1080p!!! :D

Όλες τις πηγές που δίνουν ανάλυση 1080 (XBOX Media Center μέσω video switching σε NTSC + HTPC + HUMAX του aragorn :)) τις συνδέω μέσω του DENON 2807 στην ΑΜΟΙ.

Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα συνεννόησης μεταξύ του DENON και της ΑΜΟΙ για να συννενοηθούν μεταξύ HDMI και να προβληθεί η σωστή εικόνα στην τηλεόραση. Στην αρχή τα δείχνει πολύ κοκκινισμένα τα πράγματα ακολουθούν κάποια χασίματα στην εικόνα αλλά στο τέλος όλα καλά.

Με το ΧΒΟΧ το GUI του XBMC άνετα σε 1080i. HD files έτσι και αλλιώς δεν είναι δυνατόν να παίξουν στο XBOX λόγω του επεξεργαστή του. Κάποια 720p XVID έπαιξαν με σπασίματα ενώ για 1080i το XBMC ούτε καν τα ξεκίνησε.....

Με τον HUMAX όλα ΟΚ. (1080i)

Το HTPC μέσω μιας 7600GS είδε ως οθόνη τον DENON AMP κλείδωσε σε 1080p άνετα αλλά με ελαφρό overscan. Ευτυχώς μέσω του Control Panel της Nvidia είναι δυνατόν να αυξομειώσεις την επιφάνεια εργασίας. Το σήμα στην AMOI κλειδωμένο στα 1080π

Λόγω του προχωρημένου της ώρας τέσταρα μερικά επεισόδια Lost, Prison Break (720p x264) και mariposaHD (wmv σε 1080p) και γούρλωσα τα μάτια :shock:. Ειδικά με mariposa. 8)

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα απευθείας HDMI σύνδεση του HTPC στην ΑΜΟΙ αλλά θα γίνει και αυτό τις επόμενες μέρες.

Ρυθμίσεις δεν έχω κάνει ακόμα. Έχω κατεβάζει ένα HD κλιπάκι από το INHD που σου λέει οδηγίες πως να σετάρεις την HDTV και σκοπεύω να ξεκινήσω από εκεί.

Αυτά.....

Α και επιτέλους κάντε το VOG λίγο χρηστικό στην επόμενη έκδοση του firmware..... :x

Reaction score
0
Παιδιά ξαναρώτησα και παραπάνω. Πως καταλαβαίνουμε ότι το σήμα που παίζει κάποια στιγμή η τηλεοραση από HTPCείναι 1080p ή 1080i. Απλά δείχνει ότι έχει ανάλυση 1920Χ1080. Λογικά είναι 1080p αφού προέρχεται από υπολογιστή, έτσι;

Το ρωτάω αυτό γιατί έχω το εξής πρόβλημα.
Απο τις επιλογές της κάρτας γραφικών (ΑΤΙ Χ1650 PRO) μπορώ να πάρω
25 ΗΖ πεπλεγμένη
30 ΗΖ πεπλεγμένη
και παίρνω μαύρη οθόνη αν επιλέξω 50 ΗΖ και 60 ΗΖ.
Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ευχαριστώ

Reaction score
385
Η δική μου κάρτα γραφικών (nvidia 6600gt ) έχει έτοιμα settings για να της ορίσεις, αν θέλεις η ανάλυση σoυ να είναι interlaced ή progressive.
Aπλά της δηλώνεις ποια επιλογή ανάλυσης θέλεις και στα πόσα hz !Κατέβασε τους τελευταίους drivers της κάρτας σου.
Δουλεύει κανονικά και στα 50 και στα 60 hz με 1:1 pixel mapping (τουλάχιστον έτσι μου έδειξε το dve όπου δεν παρατήρησα καθόλου overscan στη σχετική κάρτα).

Reaction score
620
:roll:

Δυστυχώς δεν έχω ΑΤΙ να σε βοηθήσω.

Με την NVIDIA μέσω του Control panel μπορώ να επιλέξω 1920x1080p και σε 50 και σε 60Hz.

Πατώντας το κουμπί display στο remote control της τηλεόρασης βλέπω στην πάνω δεξιά γωνία 1080p.

Όταν είναι ο HUMAX συνδεδεμένος βλέπω 1080i.

Όταν είναι το Xbox βλέπω 1080i. Αν αλλάξω τα settings στο XBMC σε 720p βλέπω 720p. Αν βάλω να παίξω παιχνίδι στο Xbox βλέπω 480p.

Γενικώς ότι σήμα δίνω στην τηλεόραση πατώντας το display βλέπω ότι όντως το σήμα το παίρνει σωστά η τηλεόραση....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
geokot said:
Παιδιά ξαναρώτησα και παραπάνω. Πως καταλαβαίνουμε ότι το σήμα που παίζει κάποια στιγμή η τηλεοραση από HTPCείναι 1080p ή 1080i. Απλά δείχνει ότι έχει ανάλυση 1920Χ1080. Λογικά είναι 1080p αφού προέρχεται από υπολογιστή, έτσι;

Το ρωτάω αυτό γιατί έχω το εξής πρόβλημα.
Απο τις επιλογές της κάρτας γραφικών (ΑΤΙ Χ1650 PRO) μπορώ να πάρω
25 ΗΖ πεπλεγμένη
30 ΗΖ πεπλεγμένη
και παίρνω μαύρη οθόνη αν επιλέξω 50 ΗΖ και 60 ΗΖ.
Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ευχαριστώ
Κατέβασε καινούργιους drivers και βάλε απλά ανάλυση 1920Χ1080 στην κάρτα γραφικών... αν πάρεις εικόνα είναι σίγουρα 1080p.

Reaction score
0
Χρήστο τους τελευταίους drivers (6.11) εχω περασμένους.

Για να πάρουμε ένα ενα τα πράγματα.
Δέχεται ανάλυση 1920Χ1080 αυτό είναι σίγουρο. Τι πρέπει να δείχνει πάνω δεξιά;
1920Χ1080, 1080i, ή 1080p
Σε μένα δείχνει απλά 1920Χ1080. Ετσι δείχνει και σε σας τους άλλους με htpc;

Reaction score
0
Αρα αρχίζω ψάξιμο.
Το κακό είναι ότι δε έχω αλλο τρόπο να στείλω 1080p για να δοκιμάσω αν έχει πρόβλημα η TV. Με το HUMAX παίρνω και εγώ 1080i
Λέτε να φταίει το καλώδιο (DVI->HDMI) το οποίο να μη μπορεί να δεχτεί συχνότητα πάνω από 50 ΗΖ;

Reaction score
0
Και εμένα μου δείχνει 1920 Χ 1080 στην πάνω δεγιά γωνία, με σύνδεση HTPC και HDMI -> DVI.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508